Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel CRDI Era Yakıt Uzun yol sarfiyatı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda engin_er tarafından 27 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. hasancinar1

hasancinar1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kmde 0.20 kuruş yakmış oluyor normalde olabilir ama birde bu aylarda al uygula daha çok gidicektir anladığım kadarıyla soğuk havada gitmişsin

2. hasancinar1

hasancinar1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Arkaşım k.bakma ama Sende Biraz Uçmuşsun 70 tlik mazota 1500 km mi gider litrede yazmış olabilirsin belki ama gene fazla yazmışsın servise gittim sorun yok dedi napçam bilmiyorum içiyor resmen

3. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hasan Bey. Servis size motorda arıza olmadığı sürece arıza var demez. Era dizelin çok yaktığını söyleyen arkadaşlara özellikle şunu söylemek istiyorum. Era fazla yakıyor ise ve motorda herhangi bir problem, bakımsızlık veya filtrelerde sorunda yoksa 45 litre depo normal kullanımda şehir içi 600, şehirdışı 800'ü rahat görmeniz lazım. Göremiyorsanız kullanım tarzınızdan kaynaklanıyordur. Ben Era'dan daha az yakan (Bu güce oranla. Yoksa Clio denen at arabası daha az yakıyor) görmedim. Bundan ötesi yok bence. Vites değişim aralıkları, kullandığınız yol vs etkenler yakıtınızı arttırıyor. Gaza daha az dokunarak ve aracın viteslerini 2500-3000 devir aralığında değiştirerek deneyin bide.

4. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hasan Bey. Desemki dolu depo ile Bodrum'dan Kayseri'ye 1200 kmye yakın yolu tek depoda yaptım ve kırmızı yanmadan mazot aldım inanır mısınız bilmem? Bir depo 45 litre (+5 litre ye kadar yolu var)

Düzenleyen : zinarturgut

5. Misafir

Misafir Guest

Beyler birşey soracağım. era larda araba boşken seyir halindeyken ortalama 40-70 arası giderken arka tekerlerden biri çok küçük bir engelden ( ufak çaplı çukur, yoldaki kalın beyaz çizgiler v.s) geçtikten sonra sanki arabanın kasası sendeliyor ve toparlıyor. belki anlatamamış olabilirim ama az çok nedemek istediğimi anlamışsınızdır. araba çukurdan sonra yavaş veya hızlı değil normal giderken araba bir sendeleyip topluyor kendini sarsılma yaşanıyor.
    bunu içinizde yaşayan varmı? bir problemmidir yoksa bu arabaya has giderilemeyenbir sorunmudur. normalde farklı araçlarda bunu yaşamadım hiç. aracı yeni aldığım için dikkatimi çekti dolaysıyla bu durum beni korkutuyor yardımcı olabilirmisiniz lütfen. teşekkürler. (2007 dizel era 88000 de)

6. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Uğur Bey. Era'larda tam bağımsız süspansiyon yok. Denge çubuk akslı bağımsız süspansiyon var. Arka sağ tekeriniz çukurda girdi mi sol tekerinizde nasibini alıyor. Ticari araçlardaki makas gibi düşünebilirsiniz bir nevi. Araç yerden yüksek olduğu içinde kasada sendeliyor dolayısıyla. Yani size has bir durum değil. geneli böyle...

7. Misafir

Misafir Guest

Peki bu durum araç daha süratli iken veya yerler kaygan ise aracın kontrolünü kaybetmeye sebebiyet verir mi? Esasında ben düşündüre bu.!

8. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Era hıza müsait bir araç değil yerden yüksekliği ile. Yan rüzgarlardan fazla etkileniyor. 120'den sonra ayakları yerden kesilecekmiş gibi. Virajlarda ve otoban dışında 90 veya 100'ün üzerini tavsiye etmiyorum şahsen. Era aile arabası. Hız kurallarına uyduğunuz sürece problem yok. Üstünede çıkmanızı tavsiye etmiyorum.

9. levyon

levyon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar yakıta eklenen katkı maddelerinin özellikle bor katkısının yakıtı önemli ölçüde azalttığını duydum. Sizce doğrumudur? Kullanan fikri olan varmı?

10. salvadore_xp

salvadore_xp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benimki km'de 35 kuruş yakıyor. Diesel Era üstelik. Bir anlam veremedim ben. Ama bence şükredin halinize...

11. 23_dv_080

23_dv_080 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım era 2008 style 86.000km de
    100-120 aralığında gittiğimde 5.0litre /100kmkadar düştü yakıt
    yalnız şehir içi 6.3lt/100km yakıyor

12. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yaklaşık 3500 km oldu bor power kullanalı.
    yakıtta herhangi bir değişiklik olmadı.
    motoru ve aksamı koruması amaçlı kullandım ben.

13. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    bi yanlışlık var bu işte 350 krs çok çok fazla

14. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    pardon.
    siz yakıt katkısını sormussunuz.
    benim kullandığım yağa ilave edilen katkı.

15. slyman

slyman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    köprü trafiğine girmeden ist. 6,1 lt/100km şehir içi
    uzun yol ist-samsun 4,6-4,7lt/100km şehir dışı otobanda 120 karayolu 100km hızı geçmeyince. makul yük. 2-3 kişi biraz bagaj.
    bir kere deneme yaptım dikkat ederek hızlanma 80 km saat geçilmeden düz yol sayılır3,3lt/100 km kısa süreli. 12-13km boyunca.

Düzenleyen : slyman

16. levyon

levyon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bence yakıt değerleriniz gayet iyi. Bende depoyu fulledim p.o den bakalım kaç km gidecek.

17. apollon89

apollon89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ankara Şehir içi Trafik Sakin kullanım ... Bu değerleri elde ediyorum 3 aşağı 5 yukarı...

depo son hali Ankara şehiriçi sakin kullanımda yakaladım bu değeri ilk defa 800 ü gördüm ve henüz depo lambası yanmadı

Düzenleyen : apollon89

18. leo23

leo23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dizel aracımın uzun yolda az yakıt harcaması için nasıl kullanmalıyım biri bana 5 . viteste 2000 devirde kullan dedi ama o viteste sanki arac boğuluyor gibi olıuyor .. görüşve bilgileriniz için teşekkür ederim

19. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

2000 devır dusuk gelır ortalama 3000 devır sınır'dır
    kırmızı lı olan bolge ıse aşırı yakmaya başlar
    3000 ıdealdır yanı

20. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    2007 Dizel Era Aracı yeni aldım. Ve şuan 80.500 km de...

İlk depom yeni, bitti ve yeniden fullettim 41,54 lt yakıt aldı. 130-tl ödedim. ve 872 km yaptım. Shell euro dizel kullanmaktayım. km 15-krş yakmış oldu ve 100 km ortalama 4,8-lt yakıt tüketmiş oldum.

Bu değer Konyada 3-4 Vites kullanımla elde edilmiştir.

Bu Sayfayı Paylaş