Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel CRDI Era Yakıt Uzun yol sarfiyatı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda engin_er tarafından 27 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Üstad bende şehiriçinde 700'ün üstünü pek görmedim. Yani şehiriçinde normal. Ben Konya Ovası'ndan bahsediyorum. Duble ve dümdüz yoldan. Burda araç ne yaksınki. 90-100 sabit gidiyor. İstesende basamıyorsun radar var sürekli. Gaz pedalına mümkün olduğunca hassas dokunun yeter...

2. Misafir

Misafir Guest

arkadaşlar ende 2007 era 1.5 dizel aldım 2.el. araç 86 binde depoyu full ledim 45 lt. 100 km yaptım bidaha full ledim 8 lt aldı 24 tl ye. bu hesaba göre 24 krş yakıyor çok değilmi. ne yapmam lazım 90 bin bakımına 3500 km var. erkendenmi sokmalıyım bakıma acaba ne dersiniz. yardım ltf.

3. hasancinar1

hasancinar1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Era bir Benzinli Araçla Hiç Bir Farkı Çok Pişmanım Kafamı Taşlara Vuruyorum Almasaydım Die Bu Yakıtı Öldürüyor Adamı Ha Dizel Ha Benznli 70 tl lik mazota 300 km zor yaptı rezillik gerçkten ne bu böle

4. ne1122

ne1122 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    120 TL lık mazotla ş.içi ağırlıklı en z 600 km.

5. Misafir

Misafir Guest

benim 135 tl lik mazotla bu gidişle 550km yi bile göremicem sanırım. bizmi birşeyleri hatalı yapıyoruz anlamadımki https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

6. sirop

sirop Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Serkan ARDA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    arakadaslar...
    era az mı çok mu yakar?
    arabayı değerlendirirken ağırlık depokapasitesi vede motor gucune bakınız..
    şimdi arkadaslar şunu soracak ne farkı var dızel arabanın ?
    açıklıyalım ..
    evvela yakmayan araba yoktur..
    (hatcback reno citroen fiesta.. evet bunlar az yakıyo doğru ama doldurun bı içini yada vurun yuke (uzun yolda yada arkayı3 leyın:) yada söyle düşünün herzaman yalnız bınmeyeceğınız düşünün.
    arac uzun yolda yenı olmasına(kendı arabam)karşın ort -90-100-110 km gittinizde 4.2-4.9 ltarası (ist samsun yolu-yarı otoban yarı tek yon yarı yeni mıcırlı yol) yanı en kötü hesaba 5 lt yaksa en az 900 km olması gerek..
    pekı diğer hatcback araclarda durum ne ? 4lt yanı (mınımum) pekı içine insan koyun yada esya ? uzun yolda
    sanırım bu kez de era daha az yakacaktır..
    ve son olarak unutmayınız bu motor arge yapımıdır mercedes benz ortak yapımım yanı..
    yani..
    hyundai-crdi mercedes cdi :))
    sehır içinde de de 6 lt yaksın en kötü ?(oda bıraz daha agresif kullanımla 6.2 olsun .. oda 720 km felan..
    arac guclu ve doğru kullanımda yakıtı fena değil..
    ama dersenız kı az yaksın çok kaçsın ....
    öle bır arac varsa bu donanım ve fiyata esdeğer ....
    son olarak ınsan olu doyumsuzdur ...
    unutmayınız ..
    benzın fıyatı ve mazotun fıyatı bellıdır...
    eğer kı memnun değilsenız dizel eradan satınız yenı dizel bır arac bakınız..
    ama eğer kı karşınızda kıde sızın fıkrınızde az yakıp çok kaçan ıse ozman pıyasada temız dizel bulamassınız ancak '0' km bakacaksınız..
    karar sızın ..
    saygılar...

7. gokhangry

gokhangry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

+1 bende aynı fikirdeyim seninle. çok güzel yazmışsın ve özetlemişsin olayı...

8. sirop

sirop Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Serkan ARDA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    birde madem yakıt değeri önemli..
    ozman km kaç lıtre yakar felan dıye bakmayın direk co2 emisyon değerine bakın emisyon değeri yusek araba herzaman yakar..
    aklınızda olsun..
    saygılar..

9. paşa10

paşa10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 2007 53 000 km de era m var turbosu yandı.garantiden gelmesini bekliyorum. full depoyla zoru zoruna 550 km yapıyor.turbodan dolayı bu kadar fazla yaktığını tahmin ediyorum.km de 26 27 kuruş yakıyor.inşallah turbosu gelince düzelir
    Düzenleyen : paşa10

10. salim

salim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım 70 lt.mazotla era dizel en az 1500 km yolgider ,senin araba mazotu yakmıyo içiyor.yada bir yanlışın var.hiç vakit kaybetmeden servise git, selamlar

11. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    70 litre değil 70 lira demişler

12. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kıs ayında 6.7 lıtre helekı admıre dızelın yakması ımkansızzzz. bndede admıre dızel 79000 de ben mı aracı agresıf kullanıyorumm. yoooo kullanmıyorumm. ama benımkı su kıs aylarında km de 260 - 270 arası yakıyorr

13. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    eurodiesel 2.60 tl iken izmirden fulleyip yola çıktım afyona kadar geldim tekrar depoyu fulledim 50 lira mazot yakmışım toplam 420 km yol yapmışım....hesaplayın...kısaca20 litre mazot ile 420 km....
    Bundan az yakan bir araç daha tanımıyorum.

İstanbul şehir içinde sık sık dur kalk pozisyonunda araba tabiki fazla yakar 70 lira ile 300 km giden bir araç 7.5 litre/100 km yakmış demektir.Yani 22 kuruş kullanma tarzı çok çok önemli bir unsur...
    Gerçek yakıtını öğrenmek istiyorsanız uzun yolda deneyin.....
    şehir içi fabrika verisi 5.5 litredir.Bu yüzden İstanbul şehir merkezinde 7.5 litre yakmak aslında çokta anormal sayılmaz.

Ayrıca lira hesabı yaparken eurodieselin 3.00 tl olduğunuda unutmayalım Kİ,Bu şekilde (benzinli araba gibi) karalama yapmayalım.

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

maşaallah 9 litrede çok fazla yani (Admire dizel era dizele göre yaklaşık 1 litre fazla yakmaktadır.)

Fakat 9 litre yakıyorsa tahminim sabah çalıştırıp çok az mesafe sonra gideceğiniz yere varıyorsunuz...

Yani kısa mesafe ve kış şartları birleşince yakıtı içiyor.Bu kullanım şartlarında kullanıyorsanız bişey diyemem ama sabah aracı 3-5 dakikaısıtıp daha sonra en az 15-20 km yaparak veya serbest trafikte kullanıyorsanız mutlaka aracınızda sorun var.Servise göstermenizde fayda var

15. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kısa mesafe gıdıyorumm ewett. bu etken cok etkılımıdır sızce

16. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Tabiki en büyük etkendir zaten

Sabah arabayı çalıştırıp hemen haraket etmek ve 10 km'den az yol katedip tekrar aracı stop etmek Aracın çok fazla yakmasına sebep olur.Yaz-kış sürekli fazla yakarsınız.Ama kışın dahada çok yakarsınız böyle kullandığnıza göre arabaya kabahat bulmayın 9 litre yakması normaldirhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Kış aylarında aracın en az 3-5 dakika sabahları çalışması lazım,aracı 3-5 dk çalıştırıp haraket etmenizin yakıta faydası olur.

Sizin kullandığınız tarzda

benzinli bir araç en az 13-14 litre yakar yani 45-50 kuruş yakar...

LPG'li bir araç ise en az 16 litre yakar yani 30-32 kuruş....

17. TayyEra

TayyEra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir içi 1 depo ile 700 km normaldir. Yazın klima acılmazsa 800 gider.
    Üstü de altıda yetenek ister.

18. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    neden "imkansızzzz" olsun,ne yakıyorsa onu paylaşıyorum burda..
    az yazınca az mı yakıyor??
    mehmet arkadasımız da gerekli açıklamayı yapmış zaten.

19. yalnızefe

yalnızefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2004 fiesta 56.000.km.
    şehir dışı ağırlıklı 100 km.de 4.8lt. euro dizel

20. levyon

levyon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracım 2006 era 1.5 crdi. Yakıt uyarı ışığı yandığında litresi 3.02 den 50 liralık mazot aldım tamamı şehiriçi kullanımda 250 km sonra tekrar ışık yandı. Buda 100 km de 6.6 lt eder. Sizce normalmi?

Bu Sayfayı Paylaş