Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel-Benzinli Tartışması

'Sohbet' forumunda sarikaya tarafından 23 Şubat 2013 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Minibüs derken ayıralım , H100 ,magirüs vs.

Ben Starexle iddalıyım 140 a kadar i20 falan gelemez yanıma :D

2. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    pardon ersin starex bi an aklımdan çıkmış :)

3. oskanush

oskanush Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    782
    Ad Soyad:
    Özkan ANDAÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata 3.3 V6 (2006-2010) NF
    Arkadaslar yeri degil biliyorum ama konu acil ve onemli, ilgili arkadaslar konuyu uygun yere alirlar diye yaziyorum: 24 nisan saat 09 05 de E5 beylikduzunde 70 siniri yerine 104 kmh ile gittigim icin 340 tl ceza geldi bugun. Belki 10 tane daha gelebilir bana. AMAN DIKKAT, GERCEKTEN CEZA YAZILIYORMUS!

Elbet cezaya itirazim yok, ancak Kolluk kuvvetinin gucu e5 deki 104 km hiz yanisira, e5 de degil sokak veya cadde farketmez, insan canina kasteden midibus, ozel halk otobusu, hatli minibus ve taksilere veya sacma zigzaglarla giden cocuklara DA yettigi gunu de gorecek miyiz acaba?!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

4. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    blue 1.6 128 ps zaten güçlü bir motor... ama dengesiz bir karakteristiği var... 2000 devire kadar aşırı cansız baygın sonra birden şahlanıyor... test ettim ama orda çok dengesizlik oluşmuş...

Ayrıca sizin geçtiğiniz benzinlilerde 1.1, 1.2 falandır yoksa turbo 1.6 benzinliyi geçtiğinizi heralde iddaa etmiceksiniz değil mi. ..

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Zaten günlerdir diyoruzki lafımız büyük hacimli atmosferiklere değil lafımız turboşarjlı benzinli motorlara değil.. Lafımız 1,2 . 1,4 gibi oyuncak atmosferik motorlara diye.. Dizel kötü , dizel kaka diyipde artık demode olmuş tarihte kalmış ufak hacim atmosferik motorları savunmayın. Artık küçük hacim atmosferik devri kapandı. küçük hacim yüksek güç devri başladı.. 1.4 motordan 180 hp çıkıyor 1.6 motordan 210 hp güç çıkıyor...

6. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Benim yazdıklarımı ilk önce iyi okuyun
    Ben atmosfeikte dedim bu 1
    Dengesiz filan değil, tork eğrisini ve hp dağılışını incelersen dediğimide anlarsın.
    Senin altındaki aracın 0-100 ü pratikte bile 12 sn civarlarındayken ben 8,5 - 9 saniyelerde 100 e ulaşıp 198 e kadar bayılmadan çıkıyorum. Ve buna güvenerekten 1.6 atmosferikte (performans ve turbolu araşlar hariç) şuana kadar blue ya dayanan olmadı...

7. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

blue dedinmi herkes susar hocam. :D

VgT91 bunu beğendi.
  8. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    1.6 turbo dizel ile 1.4 atmosferik benzinliyi karşılaştıracak durumdasın... :RpS_thumbup: Araç karakteristiği tecrübe ile sabittir... 2000 devirde gücüne sözüm yok 2000 devir altına düştün mü sesi birden kesiliyor... Buda acı ama gerçek...

9. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    daha önceden izledim bu videolar beni milenyumdan soğuttu muhteşem :)

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1.6 Atmosferikte getirin bluenun karşısına farketmez :D depoda ne varsa getirin :cool:

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben bu mukayese konusunda biraz daha şanşlıyım açıkcası. Bir önceki arabamda Getz 1.4 Sunrooflu manuel benzinliydi, şimdiki arabamda Getz VGT Sunrooflu + kardeşimde 110'luk Getzide var. :)

Arabaların donanımları aynı olduğu için o konuya hiç girmeden bahsedeyim ;

Getz 1.4 manuel Benzinli;

Birçok rakibine göre motoru güçlüydü evet, düz yolda Megane II, Coralla 1.4 dizelleri kızdırıyordu. Ama şu varki biraz performanslı kullandığımda içimde cebimde cızlıyordu. Yakıt sarfiyatını minumum seviyede tutmak için çok dikkatli kullanır olmuştum. Hele o yakıt ışığı yanması yokmuydu neredeyse lambasını söktürecektim. :) Motoru neredeyse VGT dizeline oranla %50 daha az yağ kapasitesi olduğu için soğuk mevsimlerde kısa sürede motoru ısınıyordu. Gel gelelim bana en çok lazım olacak rampalarda turbo şarjlı dizellere maskara oluyordu.

Getz VGT dizel ;
    Şu anda 2 Getzimiz var, benim sahip olduğum yazılımlı diğeri fabrikasyon 110 hp.

Fabrikasyon Getz 110 hp ;
    Arabayı Ispartadan alıp geliyoruz, 140-150 km hızla rampaya çıkmaya başladığımda hafifçe gaz pedalına ayağımı gösteriyorum araba kafa atıyor. '' Ben buradayım bas kanka varım ben '' der gibi azimli. Yada biraz ayağımı gazdan çekip tekrar bastığımda yine aynı şekilde cevab veriyor. Aynı şekilde normal kullanımda bile adamı koltuğa yapıştıyor, 2000 devir bandı üstüne çıkıldığında dikkat edilmezse patinaj bile yapıyor rahatlıkla. Ki arabanın acemisi ilk kullanımda çok dikkatli olması gerekiyor araba bir anda fırlamalıklar yapıyor :) Sıkıştırmadan performanslı kullanıldığında bile yakıt sarfiyatı korkutmuyor, benzinli Getz aklıma gelince yüzümde tebessüm oluşuyordu.

Bunları pek burada yazma taraftarı olmasamda usulünce anlatmak istiyorum ; Ispartadan gelirken 1.4 TSI Passat ile biraz deneme yaptık ben hiç arabayı sıkıştırmadan normal halde 10 km boyunca 15 mt fazla arkama gelemedi. Aynı şekilde 1.9 CDTI Vectra ile biraz peş peşe gittik, arabayı yeni aldığımız için tam tanımıyorum hemde 185 km'de hız sabitlendiği için bu km'den sonra bırakmak zorunda kaldım.

5.3-5.5 litre yağ kapasitesi olduğu için soğuk mevsimlerde motorun ısınması biraz zaman alıyor. Diğer bir husus ise klimayı açtığımda bunu çok fazla hissetmiyorum ama benzinli Getzte bunun hemen farkına varıyordum, hme performans düşüyordu hem yakıt yükseliyordu.

Getz 88 hp VGT ;

Yazılımdan önce yinede rampalarda olsun düz yoldaki gidişatı harikaydı. Tabi alışkın olmadığım için ilk zamanlarda benzinli Getzime oranla torkun verdiği haz bir başkaydı. Baktımki 110 hp Getze binip kendi arabama bindiğimde arabamı yadırgıyorum vida dahi sökülmeden var olan gücü yükseltildi, muazzam oldu dahada muazzam olacak. :)

Yazımın özetine gelicek olursak ; Çok fazla km yapan biri değilim yolda 8-10 bin km. İlk defa dizel araba sahibi oldum, daha önceleri çok torbu şarjlı dizel kullandım onların o rampalarda vb yerlerdeki torkun verdiği hazı yaşamadığım için yepis yeni benzinli arabamı lpg taktırmadan satıp dizelini aldım.

Şunuda unutmamak gerekir bir arabanın performans sadece 0-100 km hızlanma zamanıyla sınırlı değildir. Artık araçların ara hızlanmaları 120-160 km hızlarını dahi test ediyorlar. Sanırım normal turbolu benzinli araçlar turbo dizeller kadar tork sunamıyor.
    Era'lar ilk çıktığında millet umursamıyordu. Ama o mahallenin hızlıları yolda devamlı arkada kala kala, trafikte Era görse kafasını başka tarafa çevirir olmuştu :) Bunlara benim birkaç arkadaşımda dahildi. :)

Benzinli Lpg'li araba bazı konularda bazı kişilere göre uygundur kimisine göre değil. Ki yeni teknolojideki dizellerde o bahsi geçen ses yok. Benim arabam hergün A5 2.7 V6 TDI ve Panemera dizel ile burun buruna. Dediğim arabaları bilmesem benzinli derim, dizelde hiç ses olmazmı yok işte :D

Bmw'nin yeni silahı M550d 8 ileri aracının videolarını netten izlenmesinide ayrıca öneririm.

12. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    yanlış anlaşılmasın. ben sana meydan okumuyorum. Sadece demek istediğim şu: sen 1.4 100hp aracınla 1.3 multijet ve 1.4 68 hp lik dizelleri geçiyo olabilirsin. Ama dizeller hantal oluyo lafın çok ama çok abes kaçmış :)
    ayrıca ben 1500 devirde gayet güzel bi şekilde ilerleyip gerektiğinde gayet başarılı birşekilde ivmelenebiliyorum. Sizin beklentiniz çok aşırı olmasın :)

13. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ben 1.6 CRDi yada Focus 1.6 yada Passat yada Audi geçtiğimi yazmadım... Corsa,Punto,Connect gibi aynı motor hacimli turbo dizelleri geçtiğimi yukarıda yazdım :)

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şu ses bile adama dizel aldırır :D

Son düzenleme: 1 Şubat 2015
  15. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    ayrıca ersin küçük hacimli motorların devri şimdi başlıyor :)) 900 CC ler 1.1 CC ler 1.2 CC ler kendilerinden beklenmeyecek güç ve ekonomi ile buluşuyor... Günümüz şehir içi araçlarının en önemli silahı küçük hacimli yüksek performans düşük yakıt tüketimli araçlar...

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Cidden siz yazılanları okumuyorsunuz.. Ben sizin dediğinizin aksinimi yazmışım ?
    Ama düşük hacim yüksek güç atmosferik motordan çıkmıyor.. Turboşarjlı motordan çıkıyor..

17. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Benim motor hem düşük hem atmosferik hemde yeterince performans veriyor... + ekonomik daha ne olsun...

18. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yazılanlar almış başını gitmiş valla tek tek okudum arada güldüm ettim yanlızca takıldıgım iki husus oldu dilelle benzin bakım farkları artık eskisi kadar ahım şahım degil arada en fazla 50 60 tl oynuyor neyse ikincisi ersin senin 170 likle tabi herkesi yersin cunki adı üstgünde 170 lik ama 140 lık olsa senle iyi oynardım baştan diyeyim neyse dizelin bana göre en büyük avantajı rampa vede max tork devrini 1750 ler gibi en düşük devirde alması (turbonun yardımıyla) yoksa hiç bir cacıgı yok :RpS_lol:ersincim bide demişsinki 1.5 sümbül dizeller falan diye o kadar hyundai içindesin 1.5 sümbüllerin ne halt oldugunu bilirsin İ20 nin 1.4 lügü fena yer ve gecen cumartesi rampada yedim bile sefaköy oto pazarının orda beraber ışıklarda kalktık şu ana kadar hyundainin dizel motorlarının üstüne motor tanımam acıkcası

mehmet han sana şöyle diyeyim dizel eranın yanılmıyorsam devir saati 6000 RPM ye kadar sen en fazla 5000 RPM e kadar devir çevirirsin ve kesilirsin benzinliye eş deger dersen ben 5500 veya 6000 devirde 180 görüyorum ama ben 7500 RPM ye kadar devir cevirebiliyorum oı yuzden pek bi fark yok dizelde 4500 RPM benzinde 6000 RPM ama senden 2000 RPM daha üstünüm devirde :D

bir daha diyorum dizelin avantajı turbolu olması ve gücünü 1750 gibi en düşük devirde alması uzun yola gelindiginde dizelin solugu kesilir benzinli devam eder ben aydın izmir otobanında cok dizellerden düzlükte yol aldım tabi rampada bayagıda verdim :D

i20 Troy bunu beğendi.
  19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Starexin stock 0-100 u 11.3 sn i20 1.4 12 sn de cikiyor. Yavas yesin :)

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

20. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    rakkamlar öyle söylüyor kabul ama ya şöförlük asıl iş onda bitiyor onuda hesaba kat istersen ersinim :D nhe ben iddalıyım demiyorum ama benim arabayıda biliyorsun zaten ben arabayı degiştirirken fabrikaya hediye edicem aracı bi incelesin ler hem az yakiyi hemde iyi kaçiyi :D

i20 Troy bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş