Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel-Benzinli Tartışması

'Sohbet' forumunda sarikaya tarafından 23 Şubat 2013 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    ek olarak aynı yakıtı yaksalar bile dizelde en az 110 ile gidiyorum 5lt yakıyor elantra da 90'la gidiyorum 6lt yakıyor bu da göz önünde bulundurulması gereken bir fark bence.

2. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Kullandığım Aracı Ve Yakıtımı Sen Biliyorsun Kardeşim Tam Bakımlı

3. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    İ20 Troy kardeşim henüz biraz toysun bu konularda sen hiç çakallı rampasını bir diesel birde benzinli ile çıktınmı nice büyük motorlu araçların nasıl nal topladığını gördünmü ha bu arada bize burda fluance yi anlatma 80 binliralık arabasına 30 binliralık sümbülün motorunu takan arabanın motorunu istediğin motorla kıyasla ama Hyundai motoru ile değil.
    Küçük bir not çakallı rampası çık çık bitmeyen uzun yol şoförlerinin kabusudur belki 200 kere çıktım indim o rampayı hemde çok çeşitli arabalarla ama era ile çıktığımda aldığım keyfi hiçbir araba vermedi bolu dağı halt etmiş.

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İşte sen o 1.4 benzinli aracına çok güvenirsin arkadan bir 1.5 65 hp sembol gelir selektörü çakar madara eder :D

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Çakallı Rampasını karadenizliler bilir .. Sadece kamyoncular demeyelim tüm herkesin korkulu rüyası.. Çok kazalar oldu çok canlar gitti.

6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Öncelikle toy moy çok hoş kelime değil... Madem benzini sevmiyorsunuz satıp dizel alabilirsiniz... Dizel de kullandık benzinlide... dizellerin 2000 devir altına düşünce nasıl bayıldığını da gördük... Yokuşlarda vites düşürmeyen dizel de yok... şehir efsanesi olarak gelmiş gidiyor... Bende 1.6 103 PS 10.3 sn 0-100 yapan 99 Sienanın tadını unutamıyorum... O italyan motorun gaza basınca oluşan homurtu ve ok gibi fırlaması şimdiki araçlarda halen yok...

Kuru kuruya fanatizm yapmanın manası yok... Her aracın kendine göre + ve - leri var... Hele TR de dizel uzun ömürlü demek büyük gaf olur... Dizelin uzun ömürlü olması için yakıt kaliteli olmalı ki TR de kaçak yakıt her yerde Almış olduğunuz mazotlar katır sırtında gelen mazuuutlar :) Yokuşta turbo sayesinde çıkıyor ama bu performans demek değil... o turbo gitti mi içiniz de cızlıyooorr çıkardığı masraftan ötürü... aniden kesiliyor araba da dizelcilerin sesi de... ayrıca 0-100 lere bakın her ikisininde... ABD de yük çeken çoğu çekiciler benzinlidir... gücü az olduğu için mi benzinli... ?
    Ülkemizde dizel satar komşu ülkede benzinli... Bu tamamen ülke politikası ve müşteri portföyü ile alakalıdır... Bunu da herkes göremez...

7. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    senin o övdüğün sembol ne viraj tanıyor ne freni var nede gücü... 3. vites ile çıkıyor rampayı... 2000 devirin altına düştü mü mübarek gitmiyor... sonra gelde bu dizelle vites düşürme...

8. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    adem abi çakallı dedin hatıralarımı depreştirdin, 200 km ile gitmedim elbet ama admire crdi aracımı çok aradım o rampalarda. 0-100 benim için hiç önemli değil, araba sollarken ara hızlanmalar, rampalarda yani asıl gücün lazım olduğu yerde tork olayı bitiriyor. otomatik benzinliyi dizel manuele değişmem şu an ama dizelin torkunu aradığım zamanlar olmuyor desem yalan olur. sürekli 5-6 bin devir kullanılmıyor araba.

elantranın asıl hakkı 2 litre motor bence 1.6 otomatikte performans pek tatminkar değil. gerçi 1.6 elantrada bizim ülkemize özgü imiş xd kasalarda orası da ayrı.

9. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Herkese iyi akşamlar dilerim,

Benzinli/Dizel/LPG araçlarınızla kazasız belasız sürüşler...

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    işte görüldüğü gibi her dizelden inip benzinliye binenler üzgün , bir burukluk var içinde :D

11. akfaytrnc

akfaytrnc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    akif ayturunç
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    ben benzinliden yanayım dizel nedense pek sıcak gelmıyor galıba kır kır motor sesındenmıdır nedır gercı yenı nesıllerdede pek se yok gıbı ama tercıgım benzınlı

i20 Troy bunu beğendi.
  12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Çakmak getirin :D

osman kara bunu beğendi.
  13. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    Altına imzamı atarım
    Sırf bu rampa icin dizel motor alıcam ömrümü çürüttü cık cık bitmiyor Yemişim radarı deyorum 5 vites 160 giriyorum 50 60 a düşüyor motoru rahatlatmak için egzozu da açtığım oluyor bu halde hüsran ben bundan sonra dizelden Şaşmam arkadaş hee 2.5 uzeri turbolu benzinli olursa binilir oda maddi olarak biraz sarsar ;)

Samsung Note 2 cihazımdan gönderildi

14. AdemOcakli

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Toy dediğim için alınma senden yaş olarak çok büyüğüm samimiyetten söyledim kırmak gibi bir niyetim yoktu kırdıysan özür dilerim ama aramızda oldukça tecrübe farkı olduğunu unutmamanı salık veririm zira bende yeni sürücü değilim şoförlük konusunda çokça tecrübem vardır sayamayacak kadar çok çeşitli araba kullandım 56 chevrolet le başlayan şoförlük maceram uzun dönem taksi şöförlüğü dahil bu güne geldim sadece kendim sahip olduğum araç sayısı 21 dir.bunların içinde e220 mercedesten tut Renault 9 a kadar çeşiklilikte.
    Evet eski diesel motorlar oldukça hantaldır verimsizdir bunu 1986 yılında aldığım diesel Renault 9 ile öğrendim ki hantallığından sebep hemen ticari plkaya taktım benzinli 9 almıştım ama teknoji ilerledi artık diesel motorlar benzinliden çok daha verimli bunu teknik olarak anlatmak isterim ama ne o kadar yazacak takatim var nede zamanım ama kısaca şu kadarını söyleyeyim sana benzinli motor sıkıştırma oranı 8 ile 12 arasıdır diesel motorda ise bu oran 11 ile 25 arası. sanırım teknik olarak bu aradaki farkı anlatmaya yeter
    Evet 2000 devir öncesi dieseller oldukça hantal olur ama maksimum tork artık çoğu motorda 1700 devirlerde üretiliyor ve gittikçede düşmekte bu tork devrini yakalamış bir diesel aracı bırak rampayı düz yolda durduramassın bolu dağını bir era ile veya bir megan diesel ile tırman ondan sonra anlat bana.

15. AdemOcakli

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    birde diesel aracın ömrünün kısa olduğunu nerden çıkardın bilmiyorum 1986 yılıda aldığım Renault bile ticari takside 1.000.000 (evet yanlış okumadınız bir milyon )km olunca satmıştım.bu gün piyasada 700.000 800.000 900.000 km yapmış dieseller dolu var.

16. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    bakımlı motor her zaman kullanıcıya hak ettiği kilometreyi verir :)

17. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Birisi turbo yakar millet dizelleri kötüler . Kalıplaşmış sözlerdir bunlar. Yok az km yapar yok bakımı masraflıdır.

Abim benzinli focusa biniyordu. Taki milletin hor gördüğü 3 silindir dizel getze binesiye kadar. 1 Haftalığına aracımı verdim kendi aracını sattı dizel c4 aldı. Ev arkadaşımın o çok kaçan az yakan benzinli puntosu yok mu :) Kaç kere madara oldu anlatamam.

Her araç için araban bakarsan seni üzmez. Depoyu fulledimmi ne zaman doldurduğumu unutuyorum. Tüpçü tüpçü gezmiyorum. Tüp ayarıyla uğraşmıyorum. Arkadaşlarım kış gününde lpg yi hiç kullanamıyor. Araç ısınasıya kadar varacağı yere çoktan varıyor. 3 silindirli getzin bile sesinden rahatsız olan kimseyi görmedim.

18. salih_karali

salih_karali Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    563
    Ad Soyad:
    salih karali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Diesel candir:D

Samsung S 3 Mini cihazimdan Kapatalk ile gonderildi

osman kara bunu beğendi.
  19. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Şuna Dizel mi Tüplü mü deseydik daha doğru olurdu :)
    Benzinli araç alıp benzin ile kullanan kaç kişi vardır ki?

20. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Onceki aracim 80 hp lik megane idi. arac yuklu ve/veya klima acik iken bazen gucun bittigini hissediyordum. Ancak 105 lik 1,6 cc lik multijette, boyle bir sikintim olmadi. Bu arac ile bolu dagi ve sabuncubelinde hic uzulmeden, gule oynaya ciktim. Onemli olan aracin maximum torkunu verdigi devirlerde kullanmak herhalde....

2004 den beri dizel biniyorum, oncesi ise benzinli. Benzinli, ses olarak daha konforlu, kabul ancak ekonomi, guc.... Vs isin icine girerse totalde dizel derim.

1, 6 multijet ile karma tuketimde 6,3 gibi tuketimim var, uzun yolda ise 4 civarlarinda.... Ve bu degerleri tatminkar bir guc ile yakaliyorum. Benzinlide bu degerler hayal olsa gerek :)

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş