Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel-Benzinli Tartışması

'Sohbet' forumunda sarikaya tarafından 23 Şubat 2013 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    performans karşılaştırmasını boşuna yapılmış gibi işin içinden turboyu çıkarın geriye birşey kalmaz. benzinliye koyarsan da gider dizele koyarsan da gider.

Serkan ve MSC bunu beğendi.
  2. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    devir aralıgı farklı oldugundan tıkanıyor siz belli bir sürate ulaşmak istediginizde nedir 3200 den sonra devir kesiciye kadar yavaş ilerler ama benzinli bir motorda 6500 devirden sonra zor ilerliyor zaten benzinli bir arac en fazla 7500 devir çeviriyor sonrası vututututu :D

benim aracım benzinli ve hiçte LPG düşünmüyorum cunki benimkisi az yakıyor ki canlı şahitleride var forumdan :D

aynen katılıyorum LPG li bi arabaya binsem ki ark. var huzursuz oluyorum

tabiki bulamazsınız neden cunki dizelde turbo var vede tork devrini 1750 gibi en düşük devir aralıgında alıyor o yuzden size performanslı geliyor bir dizel eradan turboyu cıkarın bakalım nasıl oluyor benzinliyle eş degere düşüyor

mürsel abim sana sonuna kadar katılıyorum dizelin avantajı turbo onu cıkardıgınızda geriye bişey kalmıyor dizel turbo yönünden bir adım önde

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tikanmiyor , limitor var. Su devir araligini yillardir anlatamadim... Atiyorum Siz 5000 viteste 1000 er devirlerde 30 ar kmlerle artiyorsaniz. Dizel 50 ser km hizlaniyor... Bilmem anlatabildimmi.
    I20 de 7500 devir cevirecek bir cigerde yok . 6000 bile demeden siser kalir . O devirlere cikmaya ciger lazim i20 de bu kosullari saglayamaz

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hele dizelin 3200 den sonra kesildiğini söylemek çok komik bişeydir..

Hatta ve hatta vw nin dizelleri 5000 deviri bile geçerler..

Son düzenleme: 1 Şubat 2015
  5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Şu dizelin artık yakasını bırakın Allah aşkına , alakası olmayan yanlış şeyleri yazıyorsunuz..

6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Bahsettiğin sebepler dahi dizele temkinli bakmaya yetiyor bu yüzden diyorum ki dizel alacaksan 0 km alırsın bebek gibi baka baka kullanırsın... Dizellerin yakıttan dolayı motorları narindir... Kimse çıkıp da bu yüzden çok dayanıklıdır demesin... Benzinli de kirli yakıt gelir araç 2 tekler sonra devam eder... dizele kirli yakıt gelir motor oracıkta durur başlarsın enjektör filtre vs değiştirmeye... TR de yakıt kalitesi yeterince iyi değil... Şu anda i20 yi performanslı kullanıyorum ve 6.4 litre gösteriyor... eğer sakin kullanırsam 5.8 i geçmiyor... Sen dizel ile bunu yakaladığını söylüyorsun ben benzinde yapmışım... tabikide dizel burda litre olarak daha ucuz... 1.4 i20 im ile 185 e kadar çıktım... Yol bitti ama halen pedal da gideri vardı... Bir çok dizel 4000 devirden sonra gımıl gımıl ilerliyor yada gitmiyor... Buna kimse lütfen itiraz etmesin... Ama sen kalkıp 1.9 1.6 2.0 1.7 turbo dizel için örnek verirsen tabikide durum değişir...

7. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Abi kesinlikle katılıyorum sana... LPG taktırıp ayar tutturabilen çok nadir... sık sık gaz kontrolü, buji, gaz ayarı vs derken sürekli usta, tamirci arasında mekik dokuyorsun... Yok sabah zor çalışma sorunu, yok gaz kesme sorunu, yok şu sorun bu sorun... Bu yüzden araçların orjinal halini bozmama tarafıyım...

Benzin yada diesel... Varsa fabrika çıkışı LPG/LNG düşünülebilir...

8. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ersin konuyu i20 ile bağdaştırmamalısın... dizel-benzin olarak tartışılıyor... sürekli i20 den örnek veriyorsun hataya düşüyorsun bence... i20 kendi çapında hem çok ekonomik hemde performanslı bir araç... 1.2. ve 3. vites soooooonnn derece seriiii...
    Ayrıca 7500 bandı kırmızı çizgi... Zaten çıkamazsın... Sen 6000 devire çıkamazsın diyorsun ben 6500 deviri geçtim 2. viteste... 6500-6700 arasında devir kesici giriyor zaten... i20 ile bunu denemeni tavsiye ederim...

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kesiciye girmesi önemli değil.. Yürümesi önemli bilmem anlatabilirmiyom.. Yukarda i20 denmiş. yok uçar kaçar. neye uçar kaçar.. Hiç biyere uçamaz..
    Ben 6000 çeviremem ama milyonlarca kez yazdımki okumaya tenezzül etmiyorsunuz bari araştırın ARAŞTIRIN...

Ben 5.Viteste 1000 devirlerde 50 Km/h çeviriyorsam
    Atıyorum Benzinli 30 Km/h çevirir..
    4x50 = 200 Km/h (dizel 4000 devir - 5.vites)
    4x30 = 120 km/h (benzinli 4000 devir -5.vites )

Oranlar tam doğru değildir ama bu şekilde farkeder.. Eeee hani ne oldu benzinli 6000 çevirdi.. 4x6 = 180 .. Yani bir dizel 4000 devirde yaptığı hıza benzinli 6000 devirde ulaşınca , ne esprisi kalıyor benzinin deviririn..

Her şeyde aynı muhabbet. Başka bişey yok.. Şimdi şanzıman oranlarından tek tek hızlarınıda yazardımda gerek yok uğraşmaya yine bir kulp takıp başka bişey yazmak için beklersiniz.. Yok 3200 den sonra gitmiyormuş komik olmayın Allah aşkına gidin bir dizel araba kullanın.

MehmetHan bunu beğendi.
  10. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Konu TEKER FARKI gibi şehir efsanesi meselesine dönüyor...

Tamam ersincim sen haklısın :) Biz dizele hiç binmedik, dizelden yakın çevrelerimizin ağzı hiç yanmadı, o kadar ekonomik ki dizeller kitapçığında yazan değerden %50 daha az yakıyor, o kadar performanslı ki 0-100 leri kitapçık değerinin %50 altında o kadar hızlı gidiyor ki hız kadranı 360 derece dönüyor, o kadar masrafsız ki herkes 100 bin km de değil 1 milyon km yapınca satıyor, o kadar ekonomik ki enjektör, turbo sorunları çıkartmıyor, o kadar sağlam motordur ki bu dizeller 40-50 bin km de aracın geçmişinde nasıl kullanıldığını kimse sormuyor gözü kapalı alıyor, hele hele 1.5 CRDi ler o kadar uzun ömürlüdür ki bu yüzden otomobil sitelerinde 600-700 bin kmlerde mjetlerin yerine CRDi ler taksi çıkması olarak satılır...

Benim için bu tartışmaya nokta koyma zamanı gelmiştir... Sanırım uzlaşamayacağız... Bana göre her iki yakıt türünün kendine göre + ve - leri mevcuttur... Ancak fanatizm yapmanın kuru kuruya sabit bir düşünceyi mükemmelmiş gibi savunmanın akla mantığa hizmeti yoktur....

Haklıyım yada haksızım ben 1.4 atmosferik aracımdan gayet memnunum... Kendi yaşadıklarımı da ben bilirim...

Cümleten hepimize kazasız belasız ekonomik sürüşler...

11. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ersin dizel için belki senden iyi bilemem ama kalkıpta İ20 7500 rpm ceviremez yok 6000 demeden şişer kalır diye söylenme İ20 kendi sınıfında iyi çiğere sahip bi arac sen ucup kaçmayı 1.4 İ20 yi 1.6 veya 1.8 olmadı 2.0 litrelerlemi kıyaslıyorsun? vede bana göre İ20 sınıfındaki araclardan performans olarak bi gömlek üstün vede Cigeri şişer dedigin araçta o dediklerinin hepsini yaptım o yuzden bu kadar rahat söyliyebiliyorum? ben dizelin düşük devirde torkunu ve turbosunu seviyorum zaten onlarda cıkınca bana göre bir numara yok dizelde

12. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    1.4 i20 5.8lt. ortalamaya nasıl düşürüyosunuz :)

13. YILKI

YILKI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    hakan murat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
  14. YILKI

YILKI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    hakan murat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    güç istiyorsan dizel-hız istiyorsan benzinli.
    dizelin 3 le rahat çıktığı rampayı ben benzinliyle 2 ile çıkarım.peki benzinlinin hızına nasıl yetişicek rampa çıktığı 3. vitesle mi.
    taksiciler neden daha çok -ki genellikle benzinli alıp tüp taktırırlar.dizel alıp rampa çıksalar ya yada kısa mesafede şahlandırsalar ya. üstelik az yakıyor değilmi dizel ama taksiciler genelde benzin-lpg kullanır niyeyse.
    uzun km kullanım vs vs vs yeteri kadar sayıldı diğerleri.

i20 Troy bunu beğendi.
  15. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Doğru zamanda doğru vitesi kullanarak...

Dizelciler için ütopik olarabilir ama i20 ciler için bu hiç de değil... 5.8 lt şehir içi sakin kullanım değer... Şehir dışı 90-95 km/h 4.5 lt yi görüyor...

i20 ye binmeyenler için bu değerler onlara hayal gibi gelir... ama biz i20 ciler için hiç de garipsenecek değerler değil....

Dip Not: Pompa değeri şehir içi için 5.85-5.87 arasında değişirken şehir dışı için pompa 4.57 falan gösterdi... Buda yol bilgisayarının %100 yakın hassasiyetle çalıştığını belirtiyor...

Serkan bunu beğendi.
  16. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:

Bana 1.6 atmosfeikte istediğiniz benzinli aracı getirin rampa yada düzlük farketmez. ister sıfırdan kalkarız ister rolling yaparız. Bendede vardı 1.5 102 hp milenyum, 0 dan 100 e 9,5 saniyede çıkıyordum. Yani benzinli araç kullanmamış olsam dediklerinize inanıcam ama bence siz hiç dizel bir araçla kalkmadınız :)

MehmetHan bunu beğendi.
  17. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benzinli diyipte gören 3000 motordan bahsediliyor sanacak.. Altı üstü oyuncak 1.4 , 1.6 atmosferik motorlar :D ne hızı ne gücü :D :D

Ayrıca İstanbulda taksilerin %60,70 i DİZEL albeadır.. geri kalanı lpgli accent era.. Dizel era kullanmamalarının nedeni eralarının turbolarının zayıf olmasıdır..

18. YILKI

YILKI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    hakan murat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    farkettmez istersen 5 sn de 100 e var 1 dakka sona nolacak peki benzin kokusunu içine çekiyor olacaksın.
    şu iki hayvan en güzel anlatır sanırım.
    at la deve
    benzinli at- dizel deve :D
    haa bu arada ilkkez dizel olarak 10 gün önce renault master kullandım evimi taşırken.

19. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    şehir içi anlayışınız ne bilmiyorum ama benim şehir içinden kastım sürekli dur kalk, hızınız 50 yi geçmeyecek ve kırmızı ışıklarda bekleyeceksiniz, uzun süreli sabit hızda gidemeyeceksiniz vb. durumlar. Sizin şehiriçinden kastınız ise sanırım sabit hızda hiç dur kalk yapmadan dümdüz bir şehir :)

20. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Komiksiniz.
    1 dakika sonra bence siz dizelin plakasını okuyamadan pes edip en yakın benzin istasyonunun yolunu tutarsınız :)

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş