Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel-Benzinli Tartışması

'Sohbet' forumunda sarikaya tarafından 23 Şubat 2013 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bizimde ayagimiz armut toplamiyor herhalde :) ben kimseyle oyle trafikte yaris teklif etmem. Yaparsam bos bir mekanda 0 dan kalkis veya roll yaparim.

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    autodromda drag organizasyonuna izin vermedi yönetimi, yoksa benzinli, dizel ne varsa deneyecektik adam gibi.

3. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Yılda 30-40 bin yapiyosan dizel tamam ama 10-15 bin için mantıklı değil gereksiz haa ben illa dizel seviyorum 8-10 bin fazla veririm dizel alırım diyene lafım yok. Dizel aldın mi ilk ve tek sahibi olacaksın en az 400 500 binleri göreceksin yani arabanın parasını yakıttan cikartacaksin bu şekilde kullanılırsa mantıklı cunku o km deki dizeli alacak adam bulamazsin asker bavulu gibi elinde kalir. Ayrıca periyodik bakımda hemen hemen eşit ikisinde ama dizelin 100 150 binden sonra turbo enjektör pompa gibi sorunlari çıkarsa hele bide anlamayan ustalarla insani aglatir. Benzinli arabada ne gibi sorun çıkabilir ki artık triger de zincir zaten çoğunda. Benzin iyidir kötü olsa bunca firma neden sadece dizel araç üretmiyor benzinli araçlar neden satılıyor tüm dünyada bir hikmeti vardır herhalde. Birde şu var dizel motorlar çevreyi daha çok kirletir.

i20 Troy bunu beğendi.
  4. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ayagın armut topluyor demedim :D ama senin araç oynandı şimdi sana bi 140 lık bulmak gerekecek ama sen şimdi 170 lige alışmışsındır 140 lık seni kesmez herhalde ersin :D

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,023
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Magiruslerle abi :D benim magirusude getireyim sen starexe gec ben magiruse roll yapalim :D

7. emin_yasin

emin_yasin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    emin yasin yıldız
    ben 4 aylık 1.4 dizel aracımla 9000 km yol yapmışım. geçen uzun yola gittim hemde yarı yarıya dağlık yol( bilenler bilir mersin-anamur arası) 4.1 ortalama ile 230 km de 40 tl mazot yakmışım. aynı yol otobüsle 35 tl :):)
    valla bana sorarsanız 10000-15000 yıllık km için bile mazotlu araç çok daha mantıklı ben sırf bu mazottan 4 ayda 1000 tl ye yakın kar yapmışımdır. hiç olmassa arabama rahat rahat biniyorum.

https://www.hyundaiclubtr.com/28298-i20-sehir-disi-guncel-yakit-tuketimi-videolu.html

8. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    abi derdim yaristirmak değil de senin 6000 devirde gidebildigin mesafeyi ben 4000 devirde gidiyorsam bu da benim daha az devir yaptığımdan daha fazla km gidebilecegim anlamına gelir. ki konu en başına döner bu durumda dizel daha az aşinir. daha uzun omurludur .

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

9. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    mehmetcim bak şunu atlıyorsun ama dizelin 4000 deviri benzinin 6000 devrine eşittir bu daha fazla km gittiyle alakalı degildir dizellerdeki devir oranı yavaş yükselir benzinlide birden yükselir o zaman şöyle düşün sen 3000 devirdeyken 300 km yol gidiyorsun ben o zaman 5000 devirde aynı yolu alıyorum :) diye bişey yoktur bir dene ilkten dizele bin gaz ver devrin nasıl yükseliyor bide benzinliye bin gaz ver devrin nasıl yükseliyor ona bir bak dizeldeki devir yavaş yükselirken benzinlideki devir birden yükseliyor buda aradaki oranlarla ilgili :)

greenoliver bunu beğendi.
  10. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Dizel yüksek süratte neden tıkanıyomuş onu anlayamadım ben :)
    Tam tersi çok güzel bi şekilde ivmelenerek, yapıştıra yapıştıra 198 e dayıyorum ben ve devir 3750rpm. Yani kafadan düzlükte 4200 devir çevirse aşağı yukarı 220-230km/h a kadar çıkar. Daha ne yapıcak ki :)

11. greenoliver

greenoliver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    benim 7. arabam bu 5 benzinli 2 dizel dizel araçlarım era ve şimdide blue inanın dizeldeki performansı benzinli arfabalarımda bulamadım :)) bu tıkanmayı bende hiç yaşamadım.eramla 210 na çıktım daha gidecekti ben ayağımı gazdan çektim blue yu hiç söylemeye gerek yok zaten :)))

12. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Demedim mi ben birazdan 220-230 km/h hızla dizeller ortaya çıkacak diye...
    Bu tartışma bitmez... Aslında her iki tarafta kendine göre haklı... Herkes araç tercihini kullanım şartlarına göre alıyor...

Konya ovasında dümdüz yerde dizel almanın pek bir avantajı olmuyor... Benzinliler zaten bu düz yerde az yakıyor... Bakım masrafıda daha az... Yok enjektör,yok pompa,yok turbo gibi derdinide düşünmüyorsun.... Az km yapıyorsan benim gibi alırsın benzinli paşa paşa binersin... Gürültüsü yok birşeyi yok... Blue yeni bir dizel olmasına rağmen test ettiğimde ki foruma yazmıştım dizel sesini içeriye alıyor diye yazmıştım.... Dizel yıllık çok km yapanlar için mantıklı olabilir ancak şöyle bir durum var

Neden dizel kullanıcıları araçları 100 Bin km ye dayanınca elden çıkarmak istiyorlar? Demekki milletin bi bildiği var... Bişeyleren kaçmak istiyorlar... Ağır bakımları , oluşabilecek arızalar gibi durumlardan kaçmak istiyorlar.

13. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    evet selim hocam sana katılıyorum az km yapanlar için dizele gerek yok bencede

i20 Troy bunu beğendi.
  14. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    bu devirde lpgsiz benzinli araba yok denecek kadar az bu bile yeter dizelin üstünlüğüne ... (bence)

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

15. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    LPG de her ne kadar teknoloji gelişmiş olsa da, her ne kadar güvenliği artırılmış olsa da, her ne kadar koku yapmasada benim düşünceme göre hep tehlikeli geliyor...

Önyargımı kıramıyorum Mehmet Han :)

16. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Babamda accent era crdi var ve 200 bin km'de ve bakımları benzinli araçla aynı sayılır ve bu güne kadar sadece turbo değişti oda garanti dahilinde. Dediğinizin sadece şurası doğru bana göre: Dizel kullanmak benzinli bir aracı kullanmaya benzemez. Bakımını aksatmamak lazım, gereksiz yere 4 bin devirleri geçmemek lazım, aşırı devirsiz kullanmamak lazım, motor ilk çalıştığında birkaç dk hareket etmeden çalıştırılması lazım, en önemlisi yakıtı güvenilir ve kaliteli bir yerden almak lazım.
    Bilen bilir bundan önce 1.5 GLS Milenyum vardı bende ve 2 sene bindim. Benzinlinin tek tadı devir kesici olması ve egsoz ile açık hava filtresi takıp o tok sesi kesiciyle birleştirince tadından yenmez :)
    Yakıt konusuna gelirsek: ben blue ile şehir içinde ışıklarda gaza gelmeyip sakin kullandığımda, 2300-2300 devri geçmediğimde 5.7 - 6 litre arası yakıyorum 100 km'de. Ama devirli kullanıp, ışıklarda hep en önde kalktığım zaman (1.6 dizel ve benzinli atmosferikler dahil.), devirli kullandığım zaman ortalamam 6.8 - 7.1 lt. arası oluyor genelde.
    Eski arabamda gaza basmaya korkuyordum, durmadan gaz alıyodum ve bunun yanında ayda 40-50 liralık benzinde almak zorunda kalıyordum. Ayriyetten yok gaz bakımıdır, gaz filtresidir, gaz ayarıdır vb. masraflar çıkıp duruyordu. Şuan Blue ya tek yaptığım masraf depoya koyduğum mazottur :)
    Şunuda belirteyim sen 1.4 benzinli kullanıcısı olarak 220-230km/h çok uçuk hızlar gibi geliyor olabilir. Ama abarttığın gibi ulaşılamayacak hızlar değil. Blue da limitör olmasa banamısın demeden 220 ye oturtur ve 230 a zorlar. :)

17. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    connect'e bulaşmayın derim bizde var 90pslik fazla yakıyor.

bu arada köksal bey arabanın sağ tarafına ve kaputuna kil-pastacila-süpercila uygulamasını yaptım baya güzel oldu fotoğraf çektim konu açacaktım makinenin kartını bilgisayara attım fotoğraflar yok :)

18. berkelantra

berkelantra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Berke ÇELİKKAYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    atmosferik benzinli ve turbo dizel karıştırılması biraz saçma bence, dizel ekonomik ama dizel performansını savunanlar vw'nin tsı motorlu araçlarını kullanmalarını tavsiye ediyorum. Audi de 5.0 V12 Tdı R8 prototipi çıkardı aynı motoru Q7'ye koydu bu dizel motor daha performanslı demek değil, seatın wtcc'deki amacı tdı reklamı yapıp tdı motorlu arabalara talibi arttırmak çünkü avrupa emisyon kuralları her firmanın belli bi emisyon ortalamasının altına inmesi gerekiyor seatta yarışlarda reklamını yapıyor.

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Q7 deki motor 6.0 TDI dir..

20. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Selim Bey kesinlikle size katılıyorum.Bundan önceki arabam lpg liydi.İnanın her hafta gaz ayarı yaptırmaktan sıkılmıştım.
    Cadde ortasında sol ön kapıyı tekmelediğim çok oldu.
    Yeminim var bundan sonra tüplü arabaya ne para verip alırım nede tüp taktırırım diye.
    Heleki geçen sene aracımı park etdiğim yerde bordo bir doğan durup dururken yandıktan sonra.
    Lpg bana göre hiçde ekonomik değil.Aradaki yakıt farkını lpg kullanıcıları zaten tamir,bakım üçreti olarak ödüyorlar.
    Ya benzinli araç olacak yada dizel tabi bu tamamen kendi şahsi düşüncelerimdir.

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş