Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel - benzinli devir farkı...

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 31 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. Benzinli + 15 nm 40hp
    Dizel + 40nm 15hp

bu hesaptan birsey anlamadım bn abi
    misal
    100 NMS tokrta dizel 60 ps güç veriyorsa

bnzinli 60 NMS de 40 ps güç vermezmihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifyani tork olayı benzinlide azken beygir gücü fazla oluyor dizelde ise tam tersi karışık oldu biraz galibahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

2. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    her zman soylenen bısey wardır dızel GUC , benzınlı PERFORMANS... dızel kısa mesafe de kendınden daha buyuk hacımlı aracları haddını bıldırır ozellıkler era crdi vgt... fakat uzun mesafede yolu benzınlıye werır... dızelın yolu sehır ıcı...

3. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    O zaman son 4 senede dizelde baya ilerleme olmuş.Benim 1.6 yı alırken dizeller okadar rovaşta degildi..

4. Misafir

Misafir Guest

Doğangene karıştırdın, iyi okumuyorsun yazılanları, kafana göre yorum yapıyorsun, bu veriler motorun ürettiği güç değil, turbo uygulamasından sonra motordan alınan "artı" değerler..

5. turbodan sonra değer ise olur ama ben orj değerlere sabit kalınarak yapılmış ölçüm anladım.

6. Misafir

Misafir Guest

Üstadım, siz dizel teknolojisini takip etmiyorsunuz anlaşılan, 1.9L motordan 64hp alınırken şimdi 1.5L motordan 140hp'ye kadar güç alınabiliyor...110'luk Dizel Era'ya yapın bi chip uygulaması alın size 1.5L dizel motordan 140hp 300nm....0 - 100'ünü 8.5sn'lere kadar çekebiliyorsunuz....

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    anladım hocam orasınıda sonucta o havayı sıkıstırması için yukarı cıkması gerekicek kol kısa olursa yukarıya nasıl ulasıcak orasını anlamadım..

++bundandır eski agır vasıtalarda hp olarak güç çok çok azdır ama tonlarca agırlıgı götürebilmektedirler bunuda tork sayesinde yaparlar..

Bu Sayfayı Paylaş