Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dizel Accent

'Accent Forum - Club' forumunda sîneçâk tarafından 28 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Valla ben 30YTL'ye aldım, hemen takıyorlar zaten, Ümraniye san. sitesindeki aksesuarcılarda dolu, hemde çeşit çeşit, 15YTL'den 50'YTL'ye kadar renk renk çeşit çeşit, istersen yardımcı olurum...

Bak burda değişik pozisyonları gözüküyor...

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=4619
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

2. sîneçâk

sîneçâk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çok beğendim, aynısından yaptırmak istiyorum, nasıl yapalım? Ben rekortmen aracımla size mi geleyim?

3. Misafir

Misafir Guest

Lafı bile olmaz adamım ne zaman istersen........ben ya Bağlarbaşındayım ya'da Acıbadem'de

4. sîneçâk

sîneçâk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tamam abi önümüzdeki hafta içi ben uğrarım inşallah. Bir de enjektör temizliği için Double-Up koydu servis benim depoya, sen bu ürünlerden hangisini tavsiye edersin ve ne sıklıkla kullanayım nasıl kullanayım. Benim maksadım ilk defa dizel araç sahibi oldum ve dizel olduğu için bilgilenmek istiyorum, nelere dikkat etmeliyim diye, ama arkadaşlar dalga geçtiler yakıtla ilgili, derdim yakıt değil ki, neden böyle yaptılar anlamadım. Ben dizel accent konusunda bilgi alışverişi olsun diye açtım bu sayfayı.

5. ivomec

ivomec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kafam karıştı,ben pek anlamam ama benimde kullandığım araç 2005 accent admira 1.5 yani dizel,daha önce benzinli ,lpgli bi aracım vardı onda boşada atıyorduk herşeyi yapıyorduk ama dizel araç kullananlardan bildiğim ve duyduğum kadarıyla özellikle dizel araçta boşa atılmaz ve devir 2500-3000 aralığında kullanmak gerekir diye biliyorum ve ben 2000 devirden aşağı düşürmem viteste,hatta babamın kullandığı doblo 1,9 dizelde yol bilgisayarı bile anlık yakıt tüketimni yokuş aşağı boşta 2 lt 5. viteste 0 gösteriyor viteste olunca yalnızca yokuş aşağı hızlanmasını engelliyor tabi boşta uçar gider ve daha fazla yol katedebilirsiniz,benim sorum dizel araçta boşta gitmek motora zarar vermez mi ? teşekkürler

6. Misafir

Misafir Guest

Dizel aracın en büyük depo problemi su'dur, şamandırayı bozar, dolayısıyla mümkün olduğunca dinlenmiş mazot almak gerekir, düşük devirlerde tork üretemediği için 2000 - 3000 civarı kullanmak daha caizdir, katkı maddelerine pek inancım yok, bunun yerine enjektörleri ve depoyutemizletmeyi tercih ederim, kısa mesafelerde makine ısınamadığı için dizel araç aşırı tüketime sebep olur, rampa çıkarken 3000 devrin altında vites büyütmek bir sonraki viteste motoru zorlar, *pedal hiç bir zaman dip gaz yapılmaz, araç devirlendikçepedala basılır, dalga geçme konusuna gelince öyle bir şey yok sadece muhabbet genişlemiş.

*Pedal....ben pedal demeyi tercih ediyorum, neticede basıldığında yakıta değil hava girişine kumanda ediyor......

Kafa karışacak bir şey yok yokuş vitesle inilir, ayrıca boşta inmek yakıt tasarrufunun haricinde motora zarar vermez.

7. ivomec

ivomec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler abi ,tabi biz sürücüyüz(hep boştayken gidersen motor yağlamaz lafı duyardım eski şoförlerden)motordan anlamam keşke vakit olsa hyundai ,kullanıcılarına bi teknik kurs olsa bi araya gelsek bu formu sizleri çok sevdim ufak gerginlikler ve gereksiz söylemler olmasa tabi bende yaparsam anında silin,alınmam bu arada kolçakyada kolluk harika ama ankaradayım bakıcam.

8. Misafir

Misafir Guest

Alıntıdır...

motoru en çok aşındıran ve ömrünü kısaltan noktalar şunlardır...

1 - çok soğuk motorla ani kalkış ve hızlanmaya çalışmak...
    2- sürekli 5000-5500 devirle seyretmek
    3- 2000 devrin altında kullanmaya çalışmak.özellikle yokuşlarda küçük vitese almama inadı..
    4 - çok fazla ani fren yapmak,çok ani ve patinajla kalkış yapmak
    5 - motor yağını zamanında değiştirmemek,değişik marka ve özellikte yağlar kullanmak.
    6- orijinal dışında hava filtresi kullanmak.
    7 - değişik oktanlarda yakıt kullanmak(ülkemizde sadece 95 oktan kurşunsuz benzin vardır.97 ,98 ,100 gibi satılanlar özel katkılarla oktanı arttırılmıştır ve güvenliği tartışılır.)
    8 - her türlü hava koşulunda bir zorunluluk olmadığı halde aracı soğukken çalıştırınca en az 30 sn beklemeden kalkış yapmak.
    9- gereksiz yere araç boştayken gaz vermek.
    10 - yokuş aşağı inerken doğru viteste inmemek(kompresyonla inmek sanıldığının aksine motoru korur.)
    11- benzine temizleyici ya da başka maksatlı katkılar koymak.
    12- yağa katkı maddeleri eklemek(motor üst kapakta oluşan faydalı kurumları sökerek yağ eksiltmeye,segman kirliliği hatta kırılmasına,piston çizilmesine hatta piston kafası erimelerine neden olur.)
    13- 1 ölçü antifriz+1 ölçü safsu yerine saf antrifriz ya da sadece su kullanmak(özelikle yaz koşullarında motor bloğunda düzensiz aşırı ısınmalara neden olur ve motor ömrü önemli oranda kısalabilir.saf antrifiz -12 dereceye kadar koruduğundan bazı bölgelerde donma oluşturur,ayrıca saf antrifiz ve sadece su motor bloğundaki su kanallarında korozyona neden olur.uzun ömür ancak 1+1 ölçü ile sağlanır(-35 derceye kadar da donmaz.))

9. Misafir

Misafir Guest

Marşa basar basmaz krank mili sayesinde yağ pompası çalışmaya başlar, tabi motor devri ne kadar yüksek olursa yağlama o kadar kuvvetli olur, kolluk için oto aksesuarcılarında vardır sanırım, bi tek İstanbul için yapmıyorlardır herhalde...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

10. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    - motor yağını zamanında değiştirmemek,değişik marka ve özellikte yağlar kullanmak

Bu gerçekten doğru olabilir mi Coşkun abi.Yani bir önceki bakımda koyduğun yağ ile bir sonraki bakımda koyduğumuz yağ farklı olursa motorun ömründen mi yerizhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifYani iki farklı markanın yağını koymak mı yoksa değerleri farklı iki yağı kullanmak mı ömründen götürüyor motorun..?

11. Misafir

Misafir Guest

Alıntıdır...

özellikle çok soğuk havalarda yokuş aşağı inerken büyük vites kullanıldığında devir düşer. yan yerleştirilmiş olan motor bloğunun ön ve arkasınada önemli ısı farkı oluşur .bu fark zamanla segman-piston arasının açılmasına ,çekiş düşüklüğüne ve yağ eksiltmeye neden olur..

10. madde bu bakımdan önemlidir..,doğru viteste inildiğinde devir yükseleceğinden motor yüzeylerindeki ısı farkı azalacak ,devreden soğutma sıvısı homojen ısının korunmasına fazlasıyla yardımcı olacak,görevini başarmış olacaktır.

12. Misafir

Misafir Guest

Bildiğin gibi her markanın kendine has özellikleri var, sanırım burda işaret edilen şey motor belli bir markaya alışmışsa onu kullanmak daha uygun olur, özelliğini kaybetmiş yağın tabi'ki yıpranmada etkisi olur.

13. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ozaman sürekli aynı benzini kullanmakta motorun ömrünü uzatmak bakımından çok önemli..

14. Misafir

Misafir Guest

Şöyle düşün pek iyi bir örmek değil ama....sigara içenler bilir aynı markaya alışmış biri başka bir marka içmeye kalkarsa alışana kadar bir müddet öksürür aksırır, bunun gibi bir şey işte, mümkün olduğunca alışılmışın dışına çıkmamak gerekir aksi takdirdeufak tefek hasarlara yol açabilir...

15. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

16. sîneçâk

sîneçâk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İşte bu ya, ne güzel canlandı oratlık. Dizelciler sohbete başladı. Şimdi Benim bir konuda kafam karıştı. Aracın devrini ben 1500'ün altına düşürmüyorum, 2500'de de vitesi büyütüyorum, bu dizel araç için yanlış bir uygulama mı?

17. sîneçâk

sîneçâk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun Abi sen mazotu Opet'ten aldığını söylemiştin, senin aldığın istasyon İstanbul Enerji A.Ş'ye mi ait?

18. mrmaxi

mrmaxi Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi mrhb ve diğer hyundai dostları ve kullanıcıları,1,3 accent aldım ikinci el.depoyu doldurdum araba teklemeye başladı.sanayide bi kaç ustaya gösterdim,depoya pislik birikmiş olabileceğin bahsettiler.depo anca bitti,yarın servise gidicem.bir de motoru çalıştırırken marş motorundan ses geliyor?dişliden olabilirmi?dişli fiyatını bilen varmı acaba

19. Misafir

Misafir Guest

Valla şirketin adını bilmiyorum, Bağlarbaşı Opet yada Duvardibi Belediye'ye ait OPET......

Hemen karar vermek yanlış olur, ikinci depeodada aynı şey yaşarsan bakarız, ses ise volan dişlisinden gelebilir, yada marş dişlisinden.

20. mrmaxi

mrmaxi Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi,bu arada 2 tane enjektör temizleyici kullandım.acaba bi faydası olurmu?çünkü benzin aldıktan sonra araba tekleme yapmaya başladı.ve bazen sabahları motor soğukken çalıştırdığımda tekliyor,stop ediyor.ikinci marşa basışımda bi kaç tekleme sonra hiç bişey yokmuş gibi çalışıyor

Bu Sayfayı Paylaş