Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Disk-balata Değişimi Sonrası Frenler Tutmuyor

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda SynysterGates tarafından 11 Temmuz 2025 17:27 tarihinde açılan konu

1. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    873
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Merhabalar, yaklaşık 200 km önce arabanın disk ve balatalarını değiştirdim. 4 disk - balata şeklinde, hepsi HL Mando olarak değiştirdik. Bu esnada kaliper pimleri, disk göbeği, oturma yerleri Liqui Moly’nin fren bakım setiyle greslendi.

Bunların yanında fren hidroliğini de makineyle değiştirdik, Liqui Moly SL6 Dot 4 kullandım. Her kaliperden 100-150 ml olacak şekilde hidrolik alındı, alınırken özellikle boruya baktım hava kabarcığı yoktu.

Frenlerin ilk 200 km kadar zayıf olacağını biliyorum ama bu süre içinde hep alıştıra alıştıra, bazen orta sert bazen yumuşak şekilde bilinçli olarak gerektiği yerde fren kullanıyorum. Buna rağmen frenler çok kötü durumda.

Pedal sertliği yerinde, ekstra bir yumuşama vs yok fakat pedal hala balata değiştirmemişim gibi dipte zar zor tutuyor. Eskiye nazaran ilk bastığım anda tepki var, %10 basışta dahi usul usul yavaşlıyor araba, ancak daha fazla bastığım zaman beklediğim o sürtünme hala yok.

Ek olarak bu değişim sonrası el freni de tutmaz oldu, dik yokuşlarda kaydırmaya başladı.

Fren diskleri hala parlak, sıfır gibi duruyor. Özellikle normal kullanım sonrası diskleri bir elimle yokladım ama beklediğimden daha soğuk, iyi mi kötü mü bilmiyorum :) Bazıları 500 km ye kadar normal diyor, bazıları fren merkezi diyor kafama takıldı, ne zaman bu frenler düzelecek? Bu bir sorun alameti midir? Yardımlarınızı rica ederim

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,209
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam her şeyi değişmişsiniz ama yeterli hidrolik basıncı yeterli değil demek ki fren merkezine bakıldı mı acaba ? El frenini devreye alan halat kontrol edildi mi ayarlanması gerekir. Balata disk uyumu için yeterli km yi yapmışsınız , ayağınız pedala temas ettiği an arabanın hissetmesi gerekirdi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş