LPG KABLO

Direksyon Sertleşmesi Ve Araç Hareket Etmemesi.

'Bayon Forum - Club' forumunda tailofcat tarafından 15 Ağustos 2024 tarihinde açılan konu

1. tailofcat

tailofcat Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mehmet Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Dün akşam üstü aracı parkettim durduğumda önce N ye aldım el frenini çektim sonra P ye aldım kontağı kapadım ve fırından ekmek aldım geri döndüm. Kontağı yarım çevirdim bütün kontrol ışıkları söndü çalışırdım. R ye aldım el frenini indirdim biraz geri geldim D ye attım ayağımı frenden kaldırdım araba hareket etmiyor. Direksyon sertleşmiş dönmekte zorlanıyor. Ekranda herhangi bir hata bildirimi ya da arıza ışığı yanmadı. Bir süre gaz verdim araba tepki vermedi ama motor rölantide çalışıyordu. P ye alıp Kontağı kapadım tekrar çalıştırdım herşey normalde döndü direksyon yumuşadı ve eve gittim. Ama bu konu kafama takıldı.

Not: 1 gün önce otobanda 120 km hızla giderken sağ ön lastik bir kamyon tekeri kaplama parçasından geçti bi takırtı geldi, kontrol ettim ama fiziki bir hasar yoktu görünürde ve sürüşte sorun yoktu.

2. tailofcat

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mehmet Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 mpi style paket bu arada yazmayı unutmuşum.

3. SynysterGates

SynysterGates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    712
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Şanzıman yönetiminde anlık bir hata meydana gelmiş olabilir, tekrarı halinde yetkili servise gidin. Beyine hata kodu bırakmışsa sorun apaçık görünür.

tailofcat bunu beğendi.
  4. Sarıaslan

Sarıaslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    868
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Bir keresinde başıma benzer bir şey geldi. Önce vites geçmedi. Kontağı kapatıp tekrar çalıştırdım. Sonra vites geçti hareket etmedi. Kontağı tekrar kapatıp çalıştırdım. Sonra hareket etmeye başladı ama tekliyerek gidiyordu. Servise yakındım. Hemen servise çektim. Arabanın tekleyerek sallanarak geldiğini servisteki arkadaşlarda gördü. Parkedip kontağı kapattım. Kontrol etmek için gelen arkadaş kontağı açtı problem yok araba mis gibi gidiyor :D anlık bir hata olmuştur dedi. üstüne 2-3 gün bende sıkıntısız kullandım. sonradan akü bitti. akü seviyesinin azalmasına yordum bende ama bilemiyorum tabi. bide aküyü kontrol ettirin isterseniz.

MAERKEK bunu beğendi.
  5. tailofcat

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mehmet Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    valla bu akü işinden bende şüpheleniyorum.

MAERKEK bunu beğendi.
  6. Sarıaslan

Sarıaslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    868
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    arabayı 2018de sıfır almıştım. 2021de 3 yıllık iken yaşadım bunu, akü değiştirdim. bu kurban bayramında sabah kurban kesimine gideceğim marşa bi bastım tık yok, akü yine bitmiş :) yani bir akünün ömrü 3 yılmış onu anladım. sizinkide 3 yıllık bir akü ise bitmek üzere olabilir.

MAERKEK bunu beğendi.
  7. tailofcat

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mehmet Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    abi araç 2024 model akü 2 ya da 3 aylık :D belkide daha eski ama arabaya yeni takılmış olabilir. Yinede mesai bitince bi elektrikçiye gidip aküyü ölçtürecem.

Sarıaslan bunu beğendi.
  8. Sarıaslan

Sarıaslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    868
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    o zaman işin şekil değişir. araç zaten garantili. hiç elektriki filan uğraşmayın servise götürün. bilgisayar bağlarlar varsa arıza kodu tespitini yaparlar.

9. tailofcat

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mehmet Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    servis yakın olsa götürcemde 100km yol gitmem lazım servis için :D ondan ilk önce bi akü ölçtüreyim diyorum :D akü arızalıysa servisin çamura yattığınıda okudum şikayet sitelerinde.

10. acipinarli

acipinarli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    555
    Ad Soyad:
    internet gezgini
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Akü ölü ise sakın aküyü ölçtürdüm demeyin. O zaman çamura yatabilirler. Yetkisiz müdahale diye.

MAERKEK bunu beğendi.
  11. MAERKEK

MAERKEK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,010
    Ad Soyad:
    Mehmet Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Eps motoru devreye girmez ?
    Akü zayıfsa elektronik ünitelerden bazılarına yeteri kadar voltaj sağlanamazsa aktif çalışmayı yapmazlar.

Araç çalışır akü şarj eder 2.sefer marş yaptığınızda sistemi resetleyip olması gereken voltaj iletilince aktif çalışmayı yapar .

Aman akü deyip geçmeyin

Baryshx ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. tailofcat

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mehmet Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Dün akü değerlerini kaliteli bir ölçüm aleti ile ölçtürdüm. Herşey normal görünüyor ancak normal olmayan birşey var. Aküyü ölçen arkadaş 45 amper akünün otomatik vites ve donanımlı bir araba için yetersiz olduğunu söyledi. Oto elektroniğine meraklı bir arkadaşım var akü değerlerini yazan fişi ona yolladım. Arabanın marka model paket bilgisi ve aküyü sordu. İnternetteki akü şikayetlerini ve kasım 2023te bununla ilgili bir yazılım güncellemesi yapıldığını falan buldu. Onun yorumu şu şekilde.

" Kağıt üstünde hesaplandığında 45 amper akü klima, multimedya ekran, otomatik vites, elektrikli direksyon ve diğer aydınlatma donanımlarına yeterli olabilir ancak sınırlarda gezer. Dar boğaz anında ki dar boğaza düşmesi çok normaldir sıkıntı çıkarır, hele araca standart donanımı haricinde bir donanım eklemesi yaparsan yol kamerası, fazladan elektrik tüketen aydınlatma vs gibi işte o zaman akü biter yolda kalırsın. Bu havuz doldurmaya benzer, havuzdan akan su, dolduran sudan fazla ise o havuz illaki boşalır. Fabrika maliyeti düşürmek için o aküyü kullanır zaten fiyat performans aracı bu. Mümkünse 72 amper akü ve kaliteli bir marka eğer 72 amper akü yatağına sığmıyorsa en azından 65 amper akü ile değiştirmen. Hele hele sonrada modifiye yaparak elektrik kullanan bir donanım eklediysen kesinlikle akü değiştirmek zorundasın. İleride daha büyük problemler çıkabilir, otomatik şanzıman beyninden, sensörlere kadar elektrik yetersizliğinden arızalar olulşabilir."

Ayrıca der ki araca lpg bağlattığın için ve bu lpg aracın elektrik donanımını kullandığı için elektrikten doğacak arızalarda da çamura yatıp garanti kapsamına sokmayacaklardır. Esas şüphe servis dışında akü değişimi garantiyi bozar mı? bunun net cevabı yok. Mevcutta serviste bu araba için tanımlanan akü 45 amper. Bundan farklı bir aküyü serviste takmazlar. Akü değişimi ve garanti ile ilgili belirsizliği merak etmekteyim. tecrübesi olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.

Baryshx ve MAERKEK bunu beğendi.
  13. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    22,768
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Benim 2013 1.2 i20 de fabrika çıkışı 45 Amper akülü idi , 15 ayın sonunda tık dedi bitti. Sıfır arabada daha uzun ömür beklerdim ama olmadı. Servise gittim , yok akü bize kalacak inceleyeceğiz falan bir sürü prosedür , aldım bir 60 Amper Mutlu o da 20 ay gitti , sonrasında böyle böyle 11 yılda 5 akü tükettim. Aracımda ses sistemi falan yok , park sensörü , yol seyir kamerası başka bir ekleme yok. Bu durumu akü satışı yapan yete sordum , “ artık şimdiki aküler öyle 5-6 yıl gitmiyor , günümüz arabalarının ekseri elektronik donanımda olması ve akülerin de kalitesiz olması bunun sebepleri. “ dedi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

MAERKEK bunu beğendi.
  14. SynysterGates

Alınan Beğeniler:
    712
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Evet bir noktada 45 amper akünün maliyet kaygıları nedeniyle takıldığı doğru, ancak beslemez diye bir şey söz konusu olamaz. Motor çalıştığı andan itibaren akü yerini direkt alternatöre bırakıyor zaten, alternatör beslemeye başlıyor. Buradaki sıkıntı Hyundai'nin taktığı akünün kalitesinde olabilir. Benim aracımda da 44 amper akü vardı tam 6 yıl tık demeden götürmüştü, sonrasında taktığım mutlu akü ise 3. yılda bitti. Şu anda Varta ile yola devam ediyoruz, 60 amper taktırdım. Sizin sorununuz akünün kapasitesiyle alakalı değil, kendiyle alakalı bence. Bu yüzden yetkili servis garantiniz devam ediyorken bırakın bunu onlar düşünsün. OEM olmayan hiçbir akü takmalarına müsaade etmeyin. Servis garantiniz bitince mevcut yuvasına oturan en yüksek amperli aküyü alıp takabilirsiniz, bunun avantajı daha kuvvetli bir marş, soğuklarda daha iyi akım, daha fazla şarj tutma kapasitesi olur.

MAERKEK bunu beğendi.
  15. tailofcat

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mehmet Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    internette akü ile sorun yaşayanların servisten buldukları çözümler pek tatmin edici çözümler değil. servisin yaptığı Aküyü şarj edip geri takmak, ya da akünün sorunu yok deyip geri göndermek. Akü değişimi gerektiğinde elimizde akü yok 45 gün içinde gelecek gibi cevaplar ile karşılaşmak oluyormuş. Son durum nedir onu bilemiyorum. Ancak akünün mutlu akü olduğu bilgisi var ancak araç üzerinde takılı olan akü üzerinde herhangi bir marka yok.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  16. SynysterGates

Alınan Beğeniler:
    712
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Gerekirse 45 gün sürsün ancak o aküyü getirtin şayet aküde sorun varsa, servis müşteri kazıklamayı ya da iş çözmeden yollamayı sever bildiğiniz gibi. Hakkınızı sonuna kadar arayın derim. Aracınız da garantili olduğu için elbette bir sorununuz varsa onlar çözmek zorundalar.

MAERKEK bunu beğendi.
  17. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    22,768
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam serviste fazla dikleşirsen aracının sorununu hiç çözmezler bir bahane ile gönderirler , son zamanlarda hiç servise uğramamış gibi konuşuyorsunuz , eğer genel merkezi ararsanız ( merkez ve servis sözleşip ) postalarlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

MAERKEK bunu beğendi.
  18. tailofcat

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mehmet Fatih
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    benim yetkili servislere güvenim sıfır sıfır sıfır :D sadece garantiden çıksın istemiyorum. Zaten lpg takıldı motor garantisi gitti. Bari cam krikosu, tuşlar muşlar, multimedya falan gibi çok kullanılan ve bozulmaya müsait yerler garantide olsun :D

Sarıaslan ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. SynysterGates

Alınan Beğeniler:
    712
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    En son onları çok sağlam haşladığımdan beri servise gitmiyorum abi. Rezil seviyede o kadar çok olay yaşadım ki. Garantili olacak, sorun onlardan kaynaklanacak ve arabamı yapmayacaklar öyle mi ? Öyle de güzel yaparlar ki, sıkıysa yapmasınlar yani zamanında uğraştığım gibi yine uğraşırım, bu sefer öyle hediye bakımlarla fiyat indirimleriyle kurtaramazlar :) Ancak garanti yoksa yapılacak en güzel şey kapılarının önünden dahi geçmemek olur. Bu saydıklarım her servis için geçerli değil tabii ki, elbette olumlu intiba bırakan servisleri de deneyimledim onlara asla lafım yok, prosedür neyse onu uygulamak zorundalar. Ama bazıları o kadar küstah o kadar haysiyetsiz ki... Neyse

Araba alacak olsam Hyundai alırım, ancak 5 yıl garantiye rağmen servise götürür müyüm inan bilmiyorum. Önceden ustalarla bağ kurmak lazım herhalde, başka türlü oluru yok gibi :D

MAERKEK ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  20. Sarıaslan

Sarıaslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    868
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    aküyü dışarıda değiştirmenin garanti bozacağını sanmıyorum.

Bu Sayfayı Paylaş