Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Direksiyon Titremesi, Rot mu, Balans mı?

'Accent Forum - Club' forumunda xyz3464 tarafından 3 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    120-130 ile giderken fren sıkmadığım halde oluyor. eski lastiklerle oluyordu. yeni lastiklerle de oluyor. yani fren sıkmadan da yeni/eski lastiklerle oluyor.

2. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    dostum aynısı bende de oluyor çok sinir bozucu bi durum https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif kışlık lastikler lassa idi dedim herhalde yazlıkları takınca düzelir şimdi yazlıklarda pirelli yine aynı o kadar küfür ettim lassaya pirelli daha betermiş (çok sert) https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

3. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    lastikler değişmiş ve balans ayarıda düzgün bir şekilde yapıldıysa ön takımı bir kontrol ettirmenizi öneririm.

4. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    ön takımda bir sorun olacağını sanmıyorum. geçende ustanın birine göstermiştim bir şeyi yok dedi.

ama ön takım da olabilir. geçende dengesiz arkadaşım ben sürerken el frenini asıldı sol ön teker biraz sert orta refluja çarptı o sıra fren lambası yandı sönmedi. servise gittim fren hidroliği eksilmiş. eklediler.

öte yandan da yumuşak frenler sırasında yalpalı şekilde yavaşlıyor. disklerin yamuk olduğu belli oluyor. fren disklerini değiştirmeyi planlıyorum. hala geçmezse o zaman ön takımı kontrol için orijinal servise gideceğim. özel servis çok dikkat etmiyor.

5. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    daha önce de söylediğim gibi fren disklerinin aşırı eğri olması titremeye neden olabilir. önce disk taşlaması veya değişim işini halledip sorun devam ederse aracı lifte kaldırıp detaylı ön takım incelemesi yaptırın. umarım problem kalmaz..

6. Suat EREN

Suat EREN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Suat Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    bendede 120 ye gelince direksiyonda güçlü bir titreme oluyor lastikçiye sordum balans ayarı gerekli dedi sorunu çözünce yazarım.

7. evren_Ç

evren_Ç Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende de vardı aynı sorun. rot balansa götürdüm yaptılar biraz kesildi gibi ama usta jantlardan dedi çelik jant takarsak olmazmış.

8. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    jantlarında eğilme varsa düzelttirebilirsin...yani alaşım janta o kadar para vermen gerekmez....tabi işini bilen birisine düzelttireceksin...

9. xyz3464

xyz3464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar konuyu ben açmıştım.... Sorun çözüldü.....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
    Lastikler eskidiğinde yada yıprandığında oluyormuş....
    Lastikleri değiştirdim sorun düzeldi....

ilgilenenlere duyrulur..

10. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    İşte bu galiba bendeki sorunda :RpS_thumbup: 120 km yi geçince titreme var aracımda rot yapıldı balans yapıldı Bayraktar Hyundai'a arabayı ilk gittiğimde bana Komple Aks değişmesi için bir liste vermişti :) Sonra kendiside yazmış akslar kalıp kafada çakılabilir diye :) Sorunum bundan ise harika olacak c.tesi araba gelsin hemen komple bi bakıma götürcem adam etsinler artık arabayı :)

11. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    arkadaşlar bende 130u falan geçince araba sanki elimden fırlıyacakmış gibi hissettirmeye başlıyo.titreme falan olmuyo ama nedense öyle hissettiriyo.

12. gokhan46

gokhan46 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    jantlar eğik olabilir yada lastiklerden

13. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    araç bakımdan geçen hafta çıktı hiç bi sorun yok dediler.herhalde lastiklerden...

14. Grafiker

Grafiker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Bizim de direksiyon 2 aydır titriyor.

60-70 km/h ile giderken 40'a düşmek için frene dokunduğumda direksiyon 4 cm sağa sola dönüyor titriyor. 120-130'la giderken de frene basınca titriyor, ama en çok 60-80 arası giderken yapıyor.

Ustaya götürdüm, balanstan dedi.

Lastikçiye götürdüm, ön disklerden dedi.

Parçacıya sordum, ön diskler dedi, takımı 110TL dedi.

110 TL uygun mudur?

Selamlar.

15. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Parça Orjinal İse Fiyatı Uygun

16. apollo

apollo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş jantların orjinal değilse(kara jant yani) aracına uyması için bir plastik bilezik takarlar eğer bilezik normalden genişse kırılır ve 100 den sonra sadece direksiyon acayip bir biçimde titrer hatta yol yandan eğimli olunca titreme bir süreliğine kesilir onun için balanstan ziyade bu bileziklerinizi kontrol ettirin değilse ve lastik balansı tamsa ama titriyorsa aks boşluğundan olur ki bunun için rotçuya gitmen gerekir yada fren disklerin eğilmiştir sudan ama önce bileziklerini kontrol et.hepsini kontrol ettiğsen ve sıkıntı hala varsa otomatik vitestendir onuda konrol ettir.umarım bilezikle atlatırsın saygılar.

17. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    bu konuda benim kadar macera yaşayan yoktur...

2004 admire otomatik aracım var. 50bin'de fark ettim ki düz yolda fren sıkmadığım halde direksiyon 90km/h dan sonra bariz titriyor. 140 gibi konsol yerinden fırlayacak kadar oluyordu....

arabanın şehir içi kullanılması sebebiyle bütün bakımları gelmişti...
    ilk önce ön diskler balatalar değişti... titreme baya azaldı ama hala vardı...
    4lastik değiştirdim ardından bütün jantlar kontrol edildi.. gittim michelin aldım, ucuz çin mallarına kaçmadım...
    Jantlarım aracın orijinal jantları. yamukluk filan kontrol edildi.

hala 120den sonra başlayıp 130 gibi kendini belli eden bir titreme vardı..

1sene geçti işlemler üstünden, ön amortisörleri patlamıştım onları değiştirip(buradan belediyeyi saygı ile anıyorum) hazır sökülmüşken disklere torna yaptırdım... yetmedi gidip lastiklerin yıllık bakımını yaptırdım. rot bakıldı, balans bakıldı.gerekli işlemler yapıldı.. lastiklerdeki 6-7aylık nitrojenlerin basıncı kontrol edildi...

3ayrı michelin bayilerinde ön takım kontrol edildi. bütün ustalar aracın gayet güzel oldugunu söyledi.

Ama gel gelelim dün de kontrol ettiğim üzere 120den sonra hafif olarak başlayıp, 130 gibi kendini belli eden bir titremem var...
    Arabam tamamen orijinal, ne jant taktım ne de başka bir şey... amortisörleri bile hologramlı aldım...

şu anda 56800 km'de... umarım başına böyle bir şey gelmez. artık usandım, 1,3 motor otm. nasılsa 120den yukarı çıkmıyorum diye sorunu aramaktan vazgeçtim...

18. oskanush

oskanush Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    782
    Ad Soyad:
    Özkan ANDAÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata 3.3 V6 (2006-2010) NF
    Merhaba,
    Benim arabada son 2 haftadır frende, normalde, düz yol, yokuş aşağı veya yukarı farketmez, bazen az bazen abartılı titreme vardı. Son 2 ayda 2 sefer torna olan ön disklerden zaten soğumuştum. Bugün gidip diskleri değiştirdim, herşey normale döndü görünüyor. Gerçi disk+balata yeni olduğundan sert fren yapamadım. Bu arada lastik balanslarım "sıfır gram" hatalı idi. Bendeki sorun şuymuş: sağdaki fren kaliperinin iki iticisinden biri takılı kalmış, frende balatanın sadece bir tarafını itiyormuş. Sanki salam dilimi gibi yan yemiş balatayı. Sizinki de böyle bir sorun olmasın!

19. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    40 km hıza kadar dirksiyonda titreme yapıyor,
    40 km üzeri olmuyor.
    Frene basınca titreme yok.

Sorun için ne yapmalıyım?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

20. my2007

my2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    mustfa turk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    h.sahin cok ilginc. rot balanstan olması zor. yüksek hızda yapmadığından frene basınca disklerde olamaz ... balatalarda frendeyken ayak uğultu titreme yapabilir oda değil...
    acaba direksiyon powerı kutusu neyse ondan olabilir miki araba devirlenince gücünü topluyo ve titremeyi kesiyo ..

Bu Sayfayı Paylaş