Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Direksiyon Titremesi, Rot mu, Balans mı?

'Accent Forum - Club' forumunda xyz3464 tarafından 3 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. AmonRA34

AmonRA34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Büyük ihtimal balanstan yapar.

2. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Balanstandır hocam seninki çatlamadan bozulmadan dolayı titremez yahu:) Belkide balon yapmıştır yakın zamanda lastiğin patlamışsa usta yanlış iş yapmıştır bu benim başıma gelmişti bu yüzden 300 km lik yolu mecburen 80 ile gitmek zorunda kalmıştım 5bin km de bir rot balans yaptırmamız lazım aslındada ihmallikten işten güçten çoğumuz yaptıramıyoruz ki

3. AmonRA34

AmonRA34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eski arabam skoda fabia'yı ikinci el almıştım.120'den sonra titreme yapıyodu.Balans yaptırdım titreme kesildi.160'da bile titremiyodu.

4. yues

yues Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yahu 4 lastikde istiyor zaten..değişecekde işte fırsat olmadı..bu aralar ust uste cok cıkarmaya basladı..bırde acayıp ses var arabada..sanırım rıgerden gelıyor acayıp bır kayıs sesı ınceden ınceye..gaza basmaya korkuyorum valla :) motor ınecek dıye :) acayıp ses gelıyor..bırde ılk calıstırmada calısmama problemı var..devır dusuyor sonra stop edıyor..calısıncada rolantıde calısması gerekıyor 2- 3 dakıka yoksa gaz verınce stop edıyor tabı bunu sadece sabahları yapıyor..sogudum arabadan ust uste gelınce

5. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yues senin araba kaç km de şu anda ki bu kadar sıkıntı yaratıyor

6. yues

yues Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    88 bınde dostum ama cıktı garantıden ..valla bılmıyorum burkks..sogudum bunlar dolayısıyla..soyle adam akıllı bır bakıma ıhtıyacı var gıbı..en cokda su motor sesınden rahatsızım cok seslı calısıyor gıbı..vuruntulu calısıyor acaba bu trıgerden mı kaynaklanıyor? sesde gelınce ondan mı dıye dusundum

7. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Takma kafanı kardeş ya hallederiz neyi varsa adanadaymışsın zaten. Yürüyen bi araç bu illaki olacak böyle şeyler

8. AmonRA34

AmonRA34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Trigger kayışı 60 binde değişmesi gerekiyomuş sanırsam.Siz değiştirmediniz mi?Geçen televizyonda bir uzman araçların periyodik bakımlarının öneminden bahsediyodu.Trigger kayışı değişmediği taktirde kopması durumunda komple motora zarar vereceğinden bahsediyodu.

9. koray991

koray991 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş %100 frenaynalardan yapıyor fren diskleri ya tornaya girecek düzeltilecek ya da değişecek eski ise değiştirmen gerekir. tam olarak 100-120 km hızın üzerinde seyrederken frene basıldığında titreme sert basıldığında isedireksiyondatitreme + lakırtılı ses yapar... doğru mu?

10. afkafk

afkafk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar benim aracım da 120 den sonra titriyordu kimileri balans kimileri lastik jant falan dediler.Ancak servise bakıma götürdüm ve söylemeyi unutmuştum.Fakat akşama aracımı aldığımda hiçbir titreme kalmamıştı.Sorduğumda sorunun küçük bir parçadan kaynaklandığını ve değiştirdiklerini söylediler.

11. askecer

askecer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Slm arkadaşlar,
    bende 2005 1.5 crdi var, titreme gaza basınca çoğalıyo, lastikler yeni, rot balans ayarı yeni, dediğim gibi gaza basınca eletrik yemiş gibi oluyo araba. titreme sadece direksiyonda deil, araçhissettirecek kadartitriyo. hatta geçen farkettim, kapıdaki boşluklarda yarım litrelik su şişesi vardı, ışıktan kalktım hızlanmak için yüklendim, gözüm pet şişeye takıldı, resmen su kaynıyo gibiydi !! şaşırdım valla, gazdan çekince duruluyo ortalık, İlginç...

Nedir sebebi, aktarmada mı, akslarda mı, motor takozlarında mı sıkıntı, henüz göstermedim?

fikri olan varsa sevinirim...

12. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Konu bütünlüğünü bozmayalım lütfen..
    Konu ile ilgili yazılarımızı aynı yerlerde paylaşalım.
    Aksi durumda aynı konulardan çok fazla kirlilik doğmaktadır.

Ayrıca, konuyu ilk açan arkadaşımız sorunun çözümünüde bildirseydi çok iyi olacaktı.

13. nafi38

nafi38 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    merhaba benımde arabamda dıreksıyonda tıtreme var ayrıca sag on tekerden ses gelıyo takır tukur dıreksıyonu sola cevırınce oluyor ve dıreksıyondanda ses gelıyor nasıl oluyo anlamıyorum tıtreme az oluyor ama ses daha fazla neden bu ya kafayı yedırdı bana

14. xyz3464

xyz3464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım saol hızlı gidince olmuyor.. sadece yavaş giderker direksiyon sağa- sola hafif tiremeler yapıyor..lastik havasını ayarladım düzelmedi

15. nafi38

nafi38 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benımkı aks kafası ve rot basındanmıs dun ıkısınıde degıstırdım cok sukur kurtuldum sesten bıde rot ayarı yaptırdım kafam rahhat sessız bır sekılde bınıyorum sımdı :D

16. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    LAstiklerinziin telelrine ve özelliklerine baktırdınızmı.
    LAstikelrin yapısı bozulmuş ise yavaşta hızlıda direksiyo titreme ve silkemesi yapar.

Ön disk aynalarında yamukluk yada atıklıkta bunu yapabilir.

17. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    titreme düz yolda oluyorsa balans frene basınca oluyorsa diskler yada poryadan kaynaklanır

Düzenleyen : onur-d

18. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yüksek hızda direksiyon titremesi balans, lastik tabanının bozulması ve kar lastiği kullanımı nedeniyle meydana gelir. frene basınca direksiyon sarsıntısı ve pedalın hafifçe titremesi fren disklerinin yamulduğu anlamına gelir. yürüyen aksamda bazı parçaların (rotil, viraj çubuğu vs) deformasyonu sunucu da yüksek hızlarda titremeye sebep olur. kesin teşhisi rot-balans ustası verebilir.

19. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Direksiyon titremesi ne balans ne de lastik.

Sorun Fren disklerinin yamuk olmasından kaynaklanıyor.
    120 gibi hızlarda çok fazla oluyor. hele bir de fren sıkınca ön taraf dağılacak gibi oluyordu. Yetkili servise gittim. ön diskler yamuk. disk ve balata değişecek dedi. aracı çok az kullandığım için değiştirmemiştim. 9mayıs 2011 yani bu pazartesi günü sıfır 4tane lastik aldım. rot balansını gözümün önünde yaptılar. sonra güzelce taktılar. hemen denedim.

Gene aynı sorun gene titreme. lastikçiye dedim. olayı ona anlattım. sadece nedendir, rot balanstan olabilir mi dedim. o da diskler yamuk dedi. yazın aracı kullanmaya başlamadan önce diskleri ve balataları değiştireceğim. şu anda aylık 100km anca gidiyor, gerek yok. o zaman düzeleceğini umut ediyorum...

Benimkinde boşta iken 20-30 gibi hızlarda az frende düzensiz frenleme yapıyor, yalpalar gibi, disklerde yamukluk olduğu belli oluyor.

Düzenleyen : kaan20

20. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Tamam senin dediğin de doğru ancak arkadaş frene bastığı anda değil hızını yükselttiği andaki titremeden bahsediyor. bu da balans veya lastik deformasyonundan kaynaklanıyor. ha şu da ayrı bir konu, eğer disklerdeki yamulma açısı gözle görülebilecek kadar fazlaysa hareket halinde frene basılmasa bile balatalara aralıklarla sürter ve titremeye neden olabilir.

Bu Sayfayı Paylaş