Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Direksiyon Sola Doğru Dönüyor Kendiliginden ?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda deadalive51 tarafından 20 Mart 2017 tarihinde açılan konu

1. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Benden size tavsiye ki ben de öyle yapacağım, iyi bir rot balanscıya gitmek. Onlar kontrol ediyor bakıyorlar aksamları. salıncakları kontrol etsinler. Ki o'nu da orjinal taktırmak gerekiyor daha önce yan sanayii taktırıp sonra rahatsız olup bir de gidip orjinalini taktırmak zorunda kaldım :)

deadalive51 bunu beğendi.
  2. deadalive51

deadalive51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    683
    Ad Soyad:
    ŞABAN AKDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Lastikleri takdirdigimda lastik havalarını 30 yaptım demişti ve o şekilde rot ayarı yaptırdım ama benzincide kontrol ettiğimde on lastik havaları 37 olarak çıkmıştı 32 e indirdim acaba ondanda olabilirmi acaba

3. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    bu da etkili olabilir çünkü benimde bi taraftan çok ses gelmeye başladı. Ama şunu da belirteyim daha önce benzinlikte lastiğe hava basmıştım. lastik patladı lastikçiye gittiğimde 4 tekerin basıncı da komik denecek derecede farklı çıkmıştı, benzinliklerde ki cihazların sağlıklı olmadığını söylemişti en güzeli, lastik basıncını tekrar ölçtürmek olacak. Lastikler arasında ki basınç farklı bir tarafın daha fazla dönmesine sebep olduğu için haliyle araba o yöne gitmesi çok muhtemel

deadalive51 bunu beğendi.
  4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    jantlarda ve lastiklerde balans ayarının yakalayamadığı çok ufak farklılıklar olabiliyor uzun uzadıya yazmak gerekirse balans ayarı 80km hızda dönen tekerlek üzerinden yapılıyor bir jant ve lastik ile diğer jant lastik arasında 200-300gram ağırlık farkı olabiliyor yada bir janta 20gramlık kurşun takılırken diğer janta 5 gramlık kurşun takılıyor bu iki jant birebir aynı olabilir mi ? kesinlikle olmaz. Bu problemi yazlık lastik ve jantlarla bende yaşadım ve sağ sol değiştirdim düzelmişti daha önce bu yöntemin uygulandığını duymuştum ancak sağa sola çekme ve 100km hızda giderken titreme gibi şeyler varsa düzeltmez elbette ancak dönüşlerden sonra direksiyon sağa ve sola doğru araba kendi kendine toplarken bir tarafa doğru olan toparlama diğer tarafa olan toparlamadan daha şiddetliyse ön sağ sol yer değiştirmek buna çare olabiliyor. Lastikler yönsüz lastik ise sağ veya sol tekerleğin tek bir tanesini janttan ayırarak iç dış şeklinde değişiklik yapılarak ta denenebilir. Lastikte dış veya iç aşınma olması da buna sebep olur yani bu olay lastik sırtında koniklik oluşmasıdır

Son düzenleme: 9 Nisan 2017
    smtsmt227 ve Heisenberg bunu beğendi.
  5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    benzinliğe gidene kadar soğuk lastikler ısınıp 37 psi basınca kadar ulaşmış olabilirler yani lastik havası soğuk iken aslında 30-32 değerleri arasındadır ancak biraz yol yapıp ısındığı zaman içteki hava genleşir ve 35-37psi ye çıkar

Lastik basıncı ile sağa sola direksiyon toplaması çok hafif etki eder buradan bu şekilde bir sonuç elde etmek pek olanaklı değil tarafımca yaşadığım sorunlarda denemişliğim var.

Heisenberg bunu beğendi.
  6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Çoğumuzun bindiği otomobiller gibi era gibi getz gibi önden çekişli motoru yatay eksende yerleştirilmiş bir arabada yani şanzıman solda motor sağda olacak biçimde ise sağ aks sol akstan uzundur ağırlık balansı bile sağ sol farklıdır bu tip bir otomobilde ip gibi dümdüz muhtemşem bir denge yakalamak olanaksızdır illa ki çok ince tuhaflıklar oluşur özellikle yapılan modifikasyonlar jant lastik değişimi gibi şeylerden sonra bu tip dengesizlikler oluşur sonra deyim yerindeyse tırmala dur :)

smtsmt227 bunu beğendi.
  7. sefakdmr

sefakdmr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    62
    Ad Soyad:
    Sefa aldemir
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Çekme işlemi : disk, kaliper tamir takımı , rotbaşı , rot ayarı , lastik ve balans gibi yerledem yapar sırayla en ucuzundan basla denemeye

8. deadalive51

deadalive51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    683
    Ad Soyad:
    ŞABAN AKDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    O zaman ben lastiklerin yerlerini degidip tekrar kontrol ediyim dönme yapicakmi diye belki faydalı olur

9. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Era el kitapçığında ön lastikler için hava basıncı 29psi yazıyor ama performans jant lastikde farklı olabilir

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş