Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Direksiyon kutusundan gelen tıkırtılar

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda BursaEra tarafından 30 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. mert2828

mert2828 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    s.a kardes ben bundan önce kardesime ticaret yapsındiye bi ticari taksi aldım daha 1 hafta olmadı 2007 model era yolda giderken direksiyon kilitlenmesi yasıyormus nasıl bir yol izliycemi bilmiyorum flas_flas_123@hotmail.com ekleyip yardımcı olursan minnetar kalırım

2. mert2828

mert2828 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    uzmanlardan mert2828 yardım bekliyorum arkadaşlar bir hafta önce aldığım 145000 km de hyundai aracım yolda giderken direksiyon kilitlenmesi yapıyor acil önerilerinizi bekliyorum flas_flas_123@hotmail.com

3. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    eps değişecek (ömür boyu garantilidir.)
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

4. atakan_arikan

atakan_arikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşalr eps problemi çözüldü.eğer eps sinde problem olan varsa herhangi bir yetkili serviste aracınız garantide olmasa dahi değiştirebilirler.
    ses konusuna gelince direksiyon kutusu ses yapıyor ise önce bir işlem yapılıyor.o arkadaşın bahsettiği kemikli felan işlem değil https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif.direksiyon kutusu sertlik ayar civatası altına basleme yapılıyor eğer ses kesmezse direksiyon kutusu değişiyor.yok ses kutudan değil eps den geliyorsa (bağzen arnavut kaldırımlı taş yolda eps içindeki olması gereken dişli boşluğundan kaynaklanan bir ses olabiliyor ona yapacak bir şey yok)

5. muyat26

muyat26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba bir eps mağduru olan bende aranızıa katıldım.eps 3 defa garantiden değişti ama hala hafif bozuk yolda araç at arabası durumuna gelmekte.bu konu dava açan ve kazanan arkadaş bu konuda biraz bilgi verirse sevinirim.ben fabrikaya ihtarname çektim ve bu ay sonundada dava açaçağım dedim.ertesi gün aradılar eps nin daha gelişmiş modeli geldi onu takalım diye.3 defadır geliştiriyoruz diyorlar birşey yaptıkları yok.yeni takılıyor,10000 km sonra yine aynı ses.ilerde direksiyonun kilitlenme ihtimalide olabiliyormuş ve garantideyken muhatap zor buluyoruz garanti biterse ne olacak vay halimize yani. arkadaşım davanın tarihini,numarasını yani o davaya ulaşabileceğim birşeyler verirsen benim açaçağım davadada emsal niteliği taşıyacak.ticari taksi olarak kullanmaktayım.direksiyon kilitlendi hadi bana bişey oldu boşver.aracımdaki müşteriye birşey olsa vicdan azabı yeter.bu kadar sorumsuzluk olurmu,diğer markalar böyle bir sorunda araçları topluyor.hyundai ise garantilerinin bitmesini bekliyor.yardımların içi şimdiden teşekkürederim.

6. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    araba nasıl at arabası konumuna geliyor ne alaksı varki?

kardeş dedikleri doğru şu an taktıkları eps den sorun çıkmıyor,ama tabi sana kalmış dava açmak istersen tabiki aç...

EPS ömür boyu garantilidir o konuda rahatız
    ayrıca öyle "ilerde direksiyon kilitleniyor" diyede bişey yok.onu birisi uydurmuş herkeze söylüyor ama yalan...

hyundaı bu sorunu kabul etti ve ömür boyu garantli olduğunu,sorunsuz bir eps sistemi çalışmalarının sürdüğünü bildirdi...

7. muyat26

muyat26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    insanın içine bir kere kurt düştümü iyi olmuyor.direksiyon daha yumuşak olsun dedik elektrik destekli aldık başıma ne geldi.şuan değiştiriler bundan 4 yıl sonra eps nerede era nerede olacak.sonra dava açacaksın dav bitesiye kadar tıkır tıkır dolaş.şimdi bir yükümlülük var ondan dolayı yapıyorlar.garanti bitince bugun git yarın gel olacak buna eminim.ben açılan davaya bi şekilde ulaşıp onun hakkında bilgi almam gerek.

8. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    tam tersine elektrik destekli direksiyon hız arttıkça sertleşir.

bugün git yarın gel gibi bişey yapamazlar,benim garanti bitti araç 150,000 km ye geldi ama şu an epsden sorun çıksın anında değiştiririm.en son 90,000de değişti 60,000 kmdir sorun yok...

ama senin belliki içine kurt düşmüş,ver o zaman tüketici mahkemesine çok uzun sürmez dava

9. muyat26

muyat26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zaten ben ticari olarak kullanıyorum.onun için eps li aldımşehir içinde düşük hızda fazla yormasın diye.bana bu davanın nerede,hangi mahkemede açıldığı gibi bilgiler lazım.yarın ben dilekçemi verirken şu mahkeme şu sayılı karar demeliyimki iş daha hızlı yürüsün.birde aracı babam kullanıyor genelde.arabayı ben tavsiye ettim ona.hergün başımın etini yiyor valla.babam 1,era 2....offfff offfff

10. Misafir

Misafir Guest

ESP aynı zamanda yakıt tüketiminin düşmesinede yardımcı olur...

11. ozden61

ozden61 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu eps nasıl bir şeyki işe yaraması için tıkırdaması lazım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    hyundaiye dava nereye nasıl açılır. bu işin yolunu anlatın bilelim... bende getz de aynı tıkırtıları çekmekteyim.
    Düzenleyen : ozden61

12. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hidrolik direksiyon kutusu da aynı şekilde ses yaparsa değişiyormu acaba yada ne gibi işlemler uygulanıyor serviste....??????????????

13. sahtekar2

sahtekar2 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde 2 defa değişti 3.yü bekliyorum bakalım 3.de ağrıza yaparsa o zaman dava açma yolu açık olacak. 4-5 ayda bir eps değiş direksiyondan ses gelsin. bu eps ve direksiyon tıkırtısı ile arabayı satana kadarmı uğraşacaz. hem işimizden gücümüzden oluyoz hemde yaşam kalitemiz düşüyor. hyundai'nin buna bi çözüm bulması gerekiyor. ömrümüz servise uğramakla geçiyor valla. arkadaşların dediği gibi dava açan arkadaşların bi şekilde izledikleri yolları bizlere anlatması lazım. en kısa zamanda yardım bekliyoruz. (arabayı aldım 15 gün sonra gaz yememe sorunu ile 1,5 sene uğraştım 15 günde bir servise gidilirmi ya insaf valla. bide sanayiye uğramayım kafam rahat etsin diye sıfır araç aldım.) acil yardım bekliyoruz eps sorunu olan arkadaşlar olarak dava açanlardan. şimdiden teşekürler.

14. guvenelkt

guvenelkt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam bende aranıza yeni katıldım 5 gün oldu arabayı alalı getz 2005 crdi Ruhsatta öle yazıyo arkada ise vgt yazıyor ne alaka ise bende yeni yeni fark ettim bozuk yollarda direksiyondan takırtı geliyor her hangi bir sertlik yok birde bazen tümseklerde direksiyonda çok sallantı hissediyorum bana önerileriniz nedir ne yapmam sağlıklı olur yeni aldık arabayı masrafsız diye ama saygılar

15. repsol

repsol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar bu konuda teknik olarak yapacak hiçbir şey yok. daha öncede yazdım hyundaide çalışan bi arkadaşım söyledi getzde kronik bi sorun bu ve benimde sinirlerimi çok bozuyor...

16. Misafir

Misafir Guest

CRDİ aracın dizel olduğunu VGT ise turbonun VGT sistemi olduğunu ifade eder, direksiyondan gelen sesler "direksiyon tıkırtı burcu"ndan kaynaklanır, değiştirilmesi ucuz ve basit bir şeydir...

17. Munci

Munci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Afedersiniz dikkat ettim konuyu bastan sona okudum bir kac kisi haric cogunluk EPS diye bir seyden bahsediyor.Nedir Bu EPS bizim bilgidimiz ESP yani elektronik stabilize programımıdır.yoksa EPS diye baska birseymi var..?

18. Misafir

Misafir Guest

EPS.... 'Elektro Power Steering' .....Elektrik motorlu takviyelidireksiyon sistemi.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

19. altanzxz

altanzxz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sımdı arkadaslar bende aranıza yenı katıldım ama benımde dıreksyonda soyle bır ses var bozuk yollarda tık tık dıye vuruyor ne dır anlamadım yenı aldım bu era yı servıse gıtmek ıstemıyorum bırde dıreksyonda 1,5 cm kada bosluk var bunun nedenını de bılen yada deneyımı olan varsa payyassın arkadslar eger o dedıgını eps denen sıstmeden kaynalanıyorsa benım aracımın garantısı suan devam etmıyor sevrıse gıdersem degıstırebılırmıyım nedersınz cok malıyetlımıdır tşk.

20. Misafir

Misafir Guest

Büyük ihtimal direksiyon tıkırtı burçları aşınmıştır...

Bu Sayfayı Paylaş