Merhabalar, bugün bir seat leon ile ortalama 10 km yol yaptım araç 1.4 motordu direksiyon okadar yumuşaktı ki anlatamam adeta keyif aldım sürerken sonra o aracı tesim ettim benim aracı aldım accent blue direksiyonu ona göre ağır olduğu hissettim. Lastik havasındandır dedim ama 32 hava çıktı. Tüm blue ler bu şekilde mi ?
Daha önce leon kullanmadım, bilemiyorum ancak accent blue'larda direksiyon hızlandıkça sertleşiyor. Ortalama 10.000 km yol yaptım 2 hafta süre accent blue ile bildiğim kadarı ile elektrikli direksiyon eps sistemi kullanılıyor. Kendi aracımda i20 elektrikli direksiyon ve biraz sert geliyor ford fiesta'ya göre ancak lastikleri değiştirdikten sonra çok fark etti. Lastik faktörünü de hesaplayabilirsen daha sağlıklı bir sonuca ulaşabilirsin. eps sisteminde biraz daha sert olduğu kanısındayım, 3 farklı eps'li araç kullandıktan sonra. Anormal sesler gelmiyorsa, direksiyonu hızlıca çevirirken veya tam kırdığında tak, küt gibi sesler yoksa endişelenecek birşey yok diyebilirim.
lastikler yeni michelin taktım ayrıca aracı biraz sert kullandığımda direksiyonda küt sesi bazen geliyor aldırış etmemiştim
Bende gecenlerde arkadasin vw polo 2002 kullandim, direksiyon rahat geldi. Benim getze bindim tas gibi geldi benimki :s
Yani arızalı olunca bayağı hissettiriyor ancak tavsiyem direksiyonu çok hızlı ve sonuna kadar çevirmemeniz. Direksiyon kutusu maliyetli malum dolar da artmışken. Ses sürekli oluyorsa güvenilir bir ustaya göstermenizi tavsiye ederim