Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

dikkatt!!! kaza yapmayın

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda eralı_murat tarafından 12 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. Ercan Çimen

Ercan Çimen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle çok geçmiş olsun.

Eskiden çalıştığım bir firmada çok sayıda farklı marka araçlar kullandım. Yağışlı olsun kuru zemin olsun öyle anlar var ki arabanın yoldan çıkması an meselesi. Çin malının 3-4 katı fiyata aldığınız lastiklerin önemi tabiki böyle zamanlarda ortaya çıkıyor. Aracın yoldan çıkmasına etken olan, araç modeli, lastik, yol ve hava şartları gibi bir çok şey sayılabilinir elbette. Benim kendi deneyimlerimce gözlemlediğim birşey var ki; araç uygun viteste daha doğrusu motor torkunu lastiklerde hissettirmediği anda ki ben genelde ekonomik olsun diye düşük devirlerde kullanırım. Bu yüzden kuru havalarda bileyoldan çıkmalar ve kaymalar yaşadım. Arkadaşımızın da belirttiği gibi 60-70 gibi çok yüksek olmayan süratlerde bile bu hadiseler olabiliyor ki ben 40-50 lerde yaşadığımı bile çok iyi hatırlıyorum. Bu olay başına gelmeseydi, hiç inanır mıydı? Bazen çok gereksiz bir şekilde gereksiz çok yüksek hızlara çıkıyoruz. Hiç düşünüyor muyuz, varacağımız yere 3-5 dakika erken gitmemizin hayatımıza ne kadar kazancı var, hiç gidememek ya da geç gitmek karşısında!

Lafı da çok uzatmak istemiyorum. Sonuçta hep herkesin bildiği şeyler. Ama kazaları da yaşayan uzaylılar değil!

Emniyet kemeri bir çok kez söylendi ama bir kezde ben söylemek isterim ki, 50 km. 'nin altında ki hızlarda bile emniyet kemeri kullanılmadığı için ölümlü kazalar olabiliyor. Allah korusun inşallah. Saygılar

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif Aynen Hocam...Otogarın Üstünden Geçen Otoyolu Biliyorsunuzdur..(Sağ Tarafta Otogar Sol Tarafa İkea Kalır) Neyse Ordan Normal 70 km İle Gidiyorum..Yanımdan Bir Opel Astra Bi Makasa Girdi Ordan Oraya Şuraya Buraya...Vatan Caddesinde Migrosun Önünde Işıklara Geldim...O 3.Şeritte Ben 2.Şerittte Bunun Önünde 3 Araba Var Benim Önümde 2 Araba....eee Ne Oldu Ne İşe Yaradı Yaptığın O Haraketler...

Konuyla Alakası Yoktu Ama Anlatmak İstedim..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Büyük geçmiş olsun.

Fabrikasyon lastikler, ebatları için forumdaki her konuda yorum yapıyorum. Hyundai Era ve Getiz modelllerinde kullandığı lastik ve lastik ebatları sadece ve sadece maliyet düşürmek adınadır. Ben bile arabamı aldığımda kısa sürede hemen lastik ve lastik ebatlarını değiştirdim... Tekrar geçmiş olsun...

4. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    arkadaşım merak ettiğim için soruyorum.
    taban genişliğini arttırınca aracın hızı nasıl değişir ki?

yanak genişliğini değiştirsen aracın hızı değişir örneğin 55 yanak veya 70 yanak yapsan tamam derim.

ama mantıken taban genişliğiyle ben bağdaştıramadım.

5. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    çok geçmiş olsun 5 ay öncede bu yol tutuşu yüzünden ben kaza yaşadım 130 ile giderken virajdan sonra araç düz yolda 3 tam tur döndü şöför kapısı ağaca çarptı devirdi arka sağ kapıda diğer bir araca gömüldü öyle durdu arka taraf çok fazla savurduğu için 1 hafta önce servise gitmiştim bana dingil eğilmiş ondan arka taraf savuruyor dediler 2150 tl para harcayarak yaptırdım 3 gün sonra şikayetim geçmedi diyerek servise gittim bana ufak bi şey düzelttik diyerek 1 saat sonra aracı geri verdiler 3 gün sonrada kaza yaptım arabam perte çıktı..... benim emniyet kemerim takılı değildi hava yastığı açılmadı sizin açıldı mı acaba tekrar geçmiş olsun.

Düzenleyen : emre01

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İki yorumada tek yorum içinde cvb vermek gerekirse;

Fabrika çıkışı lastikleri uygun olmayan lastik ebatlarıyla değiştirirseniz bu durum hızınızı ne artırır nede azaltır. Sadece gösterge ekranındaki yerde bu + yada - olur.
    Eranın 185/65/14 ebatlarını aynı jantları kullanarak büyütmek isterseniz 195/60/14 olmalıdır. Yada 15 olsun derseniz 195/55/15 olmalıdır. 195 taban yapıp yanak ölçüsünü 60/65/50 yapamazsınız bu uygun değildir....

Taban ölçüsüne bağlı olarak yanak ölçüsüde değişir nasılmı ?

195/50/15 ile 205/50/15 ölçüsündeki yanakların ölçüsü bir değildir yani taban x yanak = Yanak ölçüsü.

175/65/14 ile 195/50/15 ölçülerinin yanak ölçülerinde çok cuzi rakamda far oluşur..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

7. eralı_murat

eralı_murat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

benimde emniyet kemeri arka kısımdan takılıydı ama airback ler patlamadı hiçbirisi...aynı şekil bende düz yolda dönüp üst geçitin ayagına arka kısmı vurmuşum bagaj tamamen arka koltuga gelmiş şimdi aracın yanına gittim kaza yaptıgım yere falan baktım resim eklerim yarın konu altına. sizede geçmiş olsun hocam

8. eralı_murat

eralı_murat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen katılıyorum arkadaşa..genişlik en az 195 şart bu arabaya ben 225-45 borbet koycaktım kısmet olmadı

9. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    teşekkürler bu airbagler acaba emniyet kemeri takılı olmayınca açılmıyor mu yoksa direk ön taraftan mı darbe alması lazım açılması için ayrıca aracınızın hasarı kasko değerinin yüzde 30 unu geçiyorsa aracınız perte çıkacak haberiniz olsun.

10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bana çarpan era nında hava yastıgı acılmamıştı..gerci çok hasarı yoktu..ön tampon, kaput, sağ çamurluk, far, radyatör filan gitmişti..

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arabasın göre değişir. Eğer araçta sadece ön kısımda airbag varsa önden alınan darbelerde açılır. Yan hava yastıkları vs varsa yandan alınan darbelerde bunlar açılır. Emniyet kemeri takılı olsun olması airbaglar açılır. Emniyet kemeri takılı değilse alacağınız darbeler duruma göre airbag açılsa dahi fazla olabiliyor...

12. eralı_murat

eralı_murat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

michellin lastikleri gerçekten çok güzel era dan önce opel astra G kasa vardı michellin energy 195-60-15 lastikler vardı ıslak kuru farketmiyodu yere resmen sarılıyodu kayma düz yolda pati çekme falan yoktu..lastik alacak olanlara michellin i öneririm.

13. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    şöför kapısı ile arka kapı ve çamurluktan darbe aldığı için açılmadı demekki benim airbag......

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şu anda bizim Astra G kasa arabamızdada 195/60/15 Pilot Primacy Michelin lastikler var taktığımızdan beri ne bir kayma nede virajlarda güvensizlik sundu. Ki bu lastikleri 2006 yılında taktırdık hala ilk günki gibiler. Gerçi daha 13 bin km yaptık oda ayrı bir mevzu.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

15. ilkercan

ilkercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçmiş olsun.Eranın yol tutuşunda bir problem olduğunu düşünmüyorum.Testlerde aracın virajlarda biraz yığılma yaptığı ancak yol tutuşunun gayet başarılı olduğu yazılıyor.Bugüne kadar ben de her hangi bir sorun yaşamadım.Elazığ Maden virajalarını bilen varsa bu virajlara 70-80 km hızlarda girebiliyorum.Kesinlikle pilotaj, yol veya lastiklerle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.Ayrıca kışın kış lastikleri kullanmanızı tavsiye ederim.Ortalama kalitede kış lastiklerim var.Yağışlı ve karlı havalarda gayet faydalı.

16. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilker bey sizin aracınızın arka kısmı zıplıyor mu?

17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    çok geçmiş olsun
    virajda lastiklerin kaymasıyla bir kaza yapmışsınız, bu durumda sizin yaylarınız gayet başarılı diyebiliriz. tamamen lastiklerdeki sorundan kaynaklı bir kaza. yaylarda sorun olsaydı aracın bazı tekerleklerinin havalanması gerekirdi.
    boş yolda, trafiğe kapalı yolda aracınızın limitlerini zorlayın, bu güvenliğiniz için önemli. aracın hangi hızda hangi dönemeçte nasıl kayacağını öğrenin.
    ayrıca airbaglari patlatan sensörler tetiklememişse açılmaz. yani küçük bir olasılıkla tam önden darbe alınca bile açılmayabilir havayastıkları.

18. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

Öncelikle aracın hızı değişmez sadece ibrede tam doğruyu göstermez.. Bunuda zaten hiç bir araç doğru gösteremez... ERkan abi sanada katılıyorum dediğin gibi tabanı genişletince yanak payınında ona eşdeğer bir şekilde düşmesi gerekir.. Senin dediğin şekilde yapldığı takdirtde sapma dediğimiz olay %1 gibi ufak rakamlar olacak.. Ama bu şekilde yaptığımdada aracın görüntüsü bozulacak yandan baktığımız zaman lastik ile çamurluk arasındaki fark açılacak.. Bu yüzden 65 yanak diyorum ben 65 takıldığı taktirde ise %2 lik bir sapma olacak.. BAşka hiç bir şekilde bir zararı olmuyor.. %2 ininde benim için hç bir önemi yok. Yanlışmıyım Erkan abi ?

19. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yağışlı havalara ve kaygan zemine dikkat

20. eralı_murat

eralı_murat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bu Sayfayı Paylaş