Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

dikkat hız limitleri 78 e düştü

'Sohbet' forumunda usta şöför tarafından 18 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. mert_driver

mert_driver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    mert can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifHukuk sisteminin yerlerde gezdiği Türkiye de mi?
    Kimi kime şikayet ediyon. Bozacıyı şıracıya mı?
    Kendinde biliyosunda , ezbere yorum yapıyosun işte!

2. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    En güzeli...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

3. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sağlık ekibinin vaktinde gelebildiği,karayolları adındaki garabet kurumun
    yol ve sinyalizasyon kalitesini mükemmele ulaştırdığı,trafik polisinin
    görevini yaygın ve etkin biçimde yaptığı, insan ulaşımı için medeni
    yollar olsun...... sürat 70 olsun o zaman..
    dayısı olan 180 ile gitmeyecek ama.

4. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    polis hükümet dayanışmasından başka bişey değil...Hükümet rahat rahat zam yapa-mı-yorum, bari cezaları elden geçireyim, sıklaştırayımdiyor..Türkiye'de hergü 10 binlerce araç bakın binlerce demedim! 10 binlerce araca ceza yazılıyor..Ve bu cezalar az buz bir meblağ da değil..Hepsi ne oluyor? Direkt hükümetin kasasına..Neymiş efendim, yok dış borç, yok iç borç..Vay efendim enflasyon düştü..Yahu benzine geçen sene ve bu sene ne kadar zam yapıldı biliyorsunuzdur..Artık isyan eder olduk..Daha dün gazatede okudum Emekliler hala zam bekliyor.. Sözde yılbaşında zam sözü vermişti hükümet..
    hee bir de yollar double yol oldu ya (sözdeee, her yer köstebek çukuru gibi) hız sınırını arttırdı bu hükümet...Niye arttırdı peki..Gizliden gizliye hız sınırını düşürüp ceza yazdırmak için mi? Hani nerde göremiyorum 110 km diye bi tabela..Burdaki bütün double yollar 70 km..Hayır yani illa 110 km yapacak değiliz..Ama kalkıp da 79 km hız için de ceza yazılmaz yani...Hükümet buldu parayı nerden alacağını...Deyim yerindeyse madeni yada yolunacak kazı buldu..Dikkat ettim denetimler sıklaştı..Aslında iyi birşey.. sakın yanlış anlaşılmasın..Polis iyi yapıyor..Ama biraz daha insaff yaa..Hemen ceza yazmak yerine uyar o sürücüyü..
    Bence sistem çok yanlış..Çünkü 79 km hızla radara yakalanıp, ne olduğunu anlamadan birden bire140 TL ceza ödemek insana çok koyar..Belki o 140 lira çocuğunun rızkıdır..bir aylık erzak parasıdır..Herkes dicek bana, "o zaman yavaş sür kardeşim" diye..Bu işin yavaş yada hızlı gidilmesiyle alakası yok..90 la gidilcek yola 70 km lik tabela koyuyorlar..Çift şeritli double yolda kim tın tın tın tın gitmek ister..Çekilir mi o yol? Neyse sözün kısası direkt ceza yazmak yerine, uyarı verilmesi lazım.. 1-2 ve 3. uyarıdan sonra yine yakalanırsa cezayı bassın Polis..Ona bişey demem..Bizim buranın yolu çift şeritli..Ve 50 km tabela var..O tabela da yolun tam köşesinde, kör noktada diyebilirim..Kör noktanın biraz ilerisinde de Polis Pususu... 60 km ile girdiyse o yola, 500 metre sonra çevrileceksin demektir..Buraya ilk defa gelen şöförler ceza yemeden geçemiyor..Daha önce ceza yiyenler ise haklarını helal etmiyorlar..
    Offf neyse bayaa bi dolmuşum yaa, isteyen okusun bu yorumumu isteyen öyle baksın geçsin..Ama bunlar gerçeklerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. Sea Shadow

Sea Shadow Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

6. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Bu tur tartismalar hep oluyor herkes devlete isyan ediyor veren versin ne hali varsa gorsun kimseye karistigim yok ama;

Benzine yapilan zama yok ona yapilan zama yok maasa yapilmayan zama laf soyleyipte yine oyunu laf soylettirenlere kullananlara yaziklar olsun diyorum. Basimizi biz koyuyoruz yerine unutmayin.

Ben birakin suna su kdr ceza yazilmasini 5 seritli yolda hiz sinirinin 70 yapilmasina mantikli diyenlere de sasarim.

Bizim ulkemizde hayvan barinaklari var fakat fabrikalarin vs yerlerin dokulen yemeklerini hayvan barinaklarina bir aracla toplamayan belediyelerimiz var sozde avrupa birligine girecegiz hayvanlara bakmadiktan sonra avrupa birligi icin hayvan barinagi acmissin ne yazar (sadece bir ornekti)

Mesleginin civisini cikaran polisleri bir kenara birakin polislerde bizim akrabalarimiz abilerimiz istemezler ceza yazmayi iste o cezayi devlet yazdiriyor.

5 serit yolda kimse 70le seyredemez

Oy kelimesinin ne oldugunu bile bilmeyen insanlarimizin yuzunden bu haldeyiz

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Arkadaşlar bende karşıyım bu kadar az limitlerin olmasına ankarada istanbul yolunda solda zaten 120den aşağı düşürmezler adamı hemen makaslar atmaya başlarlar orta şerittede pek farkı yok sıkıştırırlar sağ şerit zaten kamyonlarla dolu...Yani en sevmediğim yoldur hep artistlerle dolu bir yol,sadece giderken 2 dönerken 2 yerde radarlar var Allahtan yerlerini biliyoruzda önlemimizi alıyoruz %90 herkes öğrenmiş vaziyette fakat %10 luk bir kısım tam radara yaklaşınca 120 ile geçip gidiyorlar bunların ceplerine kastlarımı var anlamadım gitti...

Yine ankara samsun yolundada 70 tabelaları var,yol tam 4 şeritten oluşuyor burda 70'le gitmek zaten imkansız yani 70 yazan tabelalarda 100 görmek isterim açıkcası...

En azından uzun yollarda bölünmüş çift yönlüyse hız limitinin 130 olması lazım.Tamam belki o kadar basmayız ama bu kanunlar çıktığında araçlar ya renoydu ya tofaştı...Şimdiki araçlara bakarsak limitin 130 olması gerekiyor diye düşünüyorum.

8. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Bu arada daha öncede yazmıştım arkadaşlar kimse görmemiş heralde....Şehir içi hız limitleri 70 km den 80 km ye yükselecek....

changeTarget("news_content");

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

10. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Konuyla direk alakalı değil ama konuda gectigi için yazmak istedim. Lütfen atıp tutana kadar polisin kestigi cezaların devlet geliri içindeki oranına bakın ve sonra konusun. Çünkü, devletin cezalardan topladıgı para, her sene memuruna yaptıgı zammın bedelinin yanında komik kalıyor.
    Devletin memeruna(doktor,asker,polis, ögretmen, müfestiş, bekçi, çaycı, hizmetli yani maasını devletten alan herkes) ödediği maasın ve yaptıgı zammın, yeni yaptıgı hastenenin, yeni, yaptıgı yolun, yeni yaptıgı altyapı hizmetinin, yeni yaptıgı cocuk parkının ve saglık sistemin bir maliyeti var.
    Diğer taraftanda memuruna yaptıgı zam, altyapıya harcadıgı para ekonomiye geri döner. Esnaf, işçi ve işvernede bu sekilde para kazanır. Devletin senelik gelirininden 1 kurus ertesi seneye kalmaz, hatta devlet pisaysadan borc alır ve onu harcar. Bu sekilde ekonomide ertesi sene buyume olur ve istihdam da artar.
    O yuzden devlet liberalleşmeli deniliyor. devletin görevi istihdamı artıracak yeni yatırımlar yapmak değil, devletin görevi bu yatırımların yapılabilecegi uygun ortamı hazırlamak ve bunu sürekli sağlamaktır. Yatırımı özel sektor yaparsa, devlet her sene 100 yerine 50 bin memur alsa hatta bu sayı her sene azalsa emin olun vergilerimizde duser. Üniversiteden mezun olan her yüz kişiden 10 kişi kendi işini kursa ve herkes 2 kişi çalsıtırsa zaten sorunların cogu çözülecek. Her sene 1 milyon mezundan 100bini iş kursa ve 2 çalısanı olsa toplam 300bin kişilik bir istihdam yaratılmıs olur. O yüzden girişimçilik desteklenmeli ve devletin buna daha cok tesvik vermesi lazım. Bu sekilde hem vergi yukumuz azalır hem işsizlik azalır, hem ülke daha hızlı gelişir hem insanların geliri artar...
    Bu sekilde anlatımda ekonominin isleyişi ögrenilmez, ama suanda aklıma gelen en basit sistem bu.
    Sadece sunu biliyorum; maliyenin basındaki adamlar bos adamlar değil. Bu işi yapan insanlar devletin gelirini artırken bunun nasıl etkileri olacagını emin olun cok iyi analiz ediyor.

11. usta şöför

usta şöför Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller

12. usta şöför

usta şöför Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    sadece akaryakıttan alınan vergilerle şimdiye kadar çoktan dış borcumuş bitmiş olup biz amerikaya borç vermeye başlamıştık ama sağolsunlar oğullarına gemileri dizmekten eşine medikal hospitılları çoğalmaktan ve diğer takım arkadaşlarını kendilerine yaptıkları yatırımlardan ülke bu halde devletin malı deniz nasıl olsa millette var önünüzdebaltutan kovanıyla götürüyo bi parmak millette ne güzel bakalım nereye kadar bu sultanlık

13. yusuf hoca

yusuf hoca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 140 beygir starexim var.kamyonet sınıfında.agır tonajlı araçlarla aynı hız limitine sahipiz .büyük haksızlık.bir çözüm lazım

14. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    devletin işleyişini doğru bulan arkadasların düşüncelerinin son bulmasına kadar

bu devlette düzgün işleyen bir iş oluş eylem görürsem verdigim vergiler helal olsun diyecem ama suan için hakkımı Allaha havale ettim

2 tl lik otobüs ücretinde bile vergi olur mu yav

gemileri diyerek tabir etmeyelim gemicik diyelim 3 cocuk yapalım durmayalım yolumuza devam edelim arkadaslarım gemicikler para basar biz 3 çocuga bez yetiştiririz anamızı alır yolumuza devam ederiz

15. BELGE935

BELGE935 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    maleesef kötü bir durum ama yapacak birşey yok.

16. usta şöför

usta şöför Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    aynen katılıyorum 2007 h100 de senelik 950tl alıyorlar sanki tır kullanıyoruz kim bu düzenlemeyi yapıyorsa heralde para saymayı bilmiyor
    Düzenleyen : usta şöför

17. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merak etme ben yemem. Ben 11 yıldır İzmirde yaşıyorum. Bursayı biliyormusun diye sormuşsunda, cevap vereyim bilmiyorum. Ama İzmirin Bursadan 3 misli büyük olduğunu çok iyi biliyorum. Ben 11 yıldır burada yaşıyorum ve hiç radardan ceza yemedim. Yanlış parktan yedim, arabanın sol arka park lambasının yanmamasından yedim, emniyet kemerinden yedim ve bu cezalara karşı hiç kızmadım nedenmi? Çünkü bir suç işliyorsan bedelinide ödemeye hazır olmalısın ben bunu inanırım. Hiç kimsenin sürat yaparak başkalarının hayatını kastetmeye hakkı yoktur tamammı?

18. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Asıl ezbere yorum yapan sensin. Bir suç işliyorsun karşılığını görüncede vay efendim hukuk sistemi yerlerde sürünüyor. Ya sen neyi savunuyorsun? Hız sınırını geçtin diye sana madalyamı takalım.

19. rüçhanabi

rüçhanabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    neden kişisel polemiklere giriyorsunuz.biz dostuz.
    70 km hız sınırı meskun mahal için normal sehirler arası için saçmadır.
    alkollü sürücü kazaya karışır ve ayrıca can alırsa kısırlaştırılmalıdır.
    kaza yaparak kötü sürücülerin biteceğine inanırdım eskiden,
    trafiğe hergün bir sürü gerzek çıkıyor ve bitmiyor artıyor.
    denetim olmalı fakat 70 ile uzun yollarda bitmez abiler..

20. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifAynen böyle düşünüyorum abicimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş