Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

devirsiz kullanmak..?

'Motor Modifiyesi' forumunda Bleda tarafından 16 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yol bilgisayarım yok ama benim kullanım şöyle; 1 de kalktıktan sonra 2000 civarı 2.vites, sonra 40-45 km hızda 3 e geçerim, 3 le 40kmnin altında gitmem çok yakar diye düşünüyorum(1500-2000 arası demişsin o iyi değil işte en hem çok yakar hem de motor sağlığı için çok iyi değil). düz yolsa ve ş.içiyse 55-60 gibi 4e alırım, sabit gidersen bu hızda çoğu arabada 4lt/km gibi değerler olur bizim de o civardır yani ekonomik oldukça, ama ş.dışıysa hızlanıcaksam 60 ı geçince 4e alırım (çünkü biran önce ulaşmam gereken maksimum hıza 90-100 e ulaşmak için). 80-90 arası 5 e alır, mümkün oldukça az gaza basacak hızda ve devirde 2000 devirin altına düşmeden giderim. uzun yolda ayağımı sürekli sabit tutmam yolun eğimine göre gaza hafif basar ve ya çekerim en ekonomik bu şekilde bence ama uygulaması zor ve her zaman dikkat edilmiyor sıkılıyor insan...5.viteste ani hızlanma yapmam, bence yakıtı baya bir artırıyor uzun yolda bu hareket... performans istiyosam 4 te yardırırım 140-150 de 5 e alırım 3500-4000 ini geçtimi coşuyor baya, eraya seri değil sollamalarda ağır diyen bunu bir denesin tabi tasarruf falan hikaye bu durumda pek yaptığım bişey değil

2. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ilginiz için teşekkür ederim. o zaman benim 3. viteste 1500-2000 devir arası kullandığım yerler yerine 2. vites 2000-2500 devirler arası kullanmak daha ekonomik ve sağlıklı olacağı... diğer kullanımları bende uygulamaya çalışıyorum ama dediğiniz gibi adam uzun yolda bazen sıkılabiliyor....

Bu Sayfayı Paylaş