Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

detaylı temizlik artı cila 300 tl verdim çokmu :S

'Detaylı Temizlik' forumunda alaturka78 tarafından 26 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. i10i10k

i10i10k Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    :D iyide bu inanlar şikayet etmiyolarmı bunları tam faydalanamadık diye?

2. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Nasıl bileceksin ki ? Adam uğraşmamak için başka ürünü Meguiars şişesine boşaltıp kullanıyorsa orada hayatta bilemezsin.

3. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Köksal hocam uzun vadede pasta cilanın boyayı soldurduguna dair yorumlarını alabilir miyim?

4. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    o bir şeymi arkadaş hanımıyla 3 gün dört gecemi nedir bu yunan adaları gezisine bu sitelerden kupon aldılar gittiler tekne açılmış adaların etrafında gezip bir iki koya girip dönmüş hala gülüyorum aklıam geldikçe meğerse vizemi özel izinmi ne gerekiyormuş adalara girebilmek için adamlardada o yokmuş öyle bir tur attırıp getirmişler :)))

hanımıda ne heyancanlı gitmişdi en çok ona üzülürüm :)) adaları gezicem bir sürü yöresel turistik şeyler alıcam falan diye :))

5. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    pasta denilen madde boyanın üstündeki ince katmanı alarak üstteki zamanla pislenmiş ölü katmanı alıp alttan daha canlı bir katı ortaya çıkarır ama bu boyayı inceltir devamlı pasta cila yapılan araçlarda renk solması doğal ve kaçınılmazdır..

ciddi boya koruması işiyle ilgilenen firmalar bu yüzden pasta yerine tam askine mevcut üst katmandaki boyanın üstündeki pisliği temizliyip üstüne boyanın içindeki hücreleride besleyen özel maddeler kullanırlar.. neticede boyada yaşayan bir hücredir..

içindeki pigmentler hücreler öldümü boyada ölür renk solması denen şeyde budur.. mesela güneş yanığı derler güneş yanığı dedikleri şeyde o alandaki renk hücrelerinin boyaya renk veren pigmenletin ölmesidir.

6. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Bu bölüme katılmıyorum, öncelikle pasta ile cilayı ayırmak gerekli.
    pasta aşındırma yaparak boyayı inceltir ama kullanılan ürünlere göre bu inceltme oranı değişir. yıkama çiziklerini yılda 1 kez uygun pasta ile giderirseniz orjinal boya ile aracınızı 10 yıldan fazla rahatlıkla kullanabilirsiniz. ortalama bir boyada 40 mikron astar, 40 mikron boya, 40 mikron vernik olduğunu düşünürseniz(opak boyalar 80 mikron civarıdır vernik içinde olur). ben kalın, 2 kez orta ve ince pasta uygulayarak kendi aracımın boyasını 10 mikron inceltebildim. kasabın eline verirseniz aracınızın boyasını 2 pastada oldukça fazla inceltir orası ayrı. her ince pasta aynı incelikte değil markadan markaya hatta markanın kendi ürün gamı içinde bile farklılık gösterebiliyor.
    cila ise boyayı güneş, kuş pisliği, çamur vs gibi dış etkenlerden korumaya yarar, cilayı sürdükten sonra fazlalığını silmezseniz beyaz bir puslu görünüm verir, boyada asla matlık yapmaz, aksine içeriğindeki carnauba sayesinde parlak bir görünüm verir.

7. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Dünyaca tanınmış birçok markanın ürünlerini inceliyorum, yabancı forumlarda okuyorum, kullanıyorum bu saydığınız özellikte bir ürüne hiç rastlamadım. acaba daha detaylı bilgi var mı bu ürünle ilgili. devrim niteliğinde bir ürün çünkü.

8. tkcabin

tkcabin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    HASAN ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hocam bu dediğin renk pigmentleri canlılarda olur boyada canlıdır demişsiniz gerçi ama bunda bi yanlışlık yokmu

9. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    şimdi isim veremem tane tane ama 5 faktörlü boya koruma ürünleri falan var boyaya asla zarar vermiyor tam aksine boyayı besliyor ayrıca boyayı besliyen özel sıvılar falan var aratırsanız nette bolcana bulabilirsiniz.. yoksa zaten bu ziebart sonax meiguras gibi şirketlerin çıkmasının nedeni manası nedir zaten yıllardır millet sanayide pasta cilayı 50 tl 100 tl ye yaptırıyordu bu insalara niye gidip 600-700 tl versinler son zamanlarda rakamları düşürdüler 300-400 lere bundan bir kaç sene öncesine kadar sadece dışı 500-600 tl ye koruma yapıyorlardı.. iç dışı komple bin tl lere yapıyorlardı..

10. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

Boya temel olarak dört bileşen oluşur: Bağlayıcı, inceltici,
    pigmentler ve diğer katkı maddeleri. Bağlayıcının kullanımı zorunludur
    çünkü içerisindeki katı dolgu maddelerini bağlayarak kurumuş boya
    filminin oluşmasını sağlayan ve yüzeye yapıştıran, bağlayıcı maddedir.
    Bağlayıcının cinsi ve miktarı boyanın yıkanabilirlik, sertlik, yapışma,
    renk dayanıklılığı gibi özelliklerini belirler. İnceltici, boyanın
    viskozitesini ayarlamak için kullanılır. Uçucu olup film tabakasının
    oluşumuna katkıda bulunmaz.Pigmentler boyaya renk ve örtücülük özelliği
    verir. Bunun dışında katılan her madde film tabakasıyla birleşerek
    boyaya fiziksel ve kimyasal özellik verir.

Düzenleyen : panzer

11. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    siz bu ürünlerin sonaxta ziebartta kullanıldığını düşünüyorsanız bence yanılıyorsunuz. daha önce belirttiğim gibi 600-700 tl verip sıfır çiziksiz arabasını hare içinde alan tanıdıklarım var. iddia ederim ki sonaxın kullandığı boya koruma ürünü benim kullandığım ciladan daha uzun süre koruma sağlamaz.
    insanları sanayiden çıkarıp süslü tabelalara yönelten şeylerin başında reklam ve süslü uygulama isimleri geliyor. 100.000 tl verip araba almış adam, sanayide mağaza görünümlü mekanda pasta cila yaptırmak istemiyor. daha pasta cilanın ne olduğunu bile net bilmiyor ki. götürüyor süslü bol ışıklı yerlere adamlar cilanın adını boya koruma koymuş diye bolca parayı bayılıyor herkes memnun. sonra çizikler meydana çıkınca ben ne yaptım diye ayılıyor (çoğu zaman ayılamıyorlar) ama iş işten geçiyor.
    siz hiç solan bir boyanın canlandırıldığını görüp-duydunuz mu? ben duymadım, önceki arabamızın da boyası solmuştu baştan boyandı. kimse pigment canlandırıcı sürelim demedi.
    yine diyorum süslü isimlere aldanmayın, nette herşey var. burda birbirimize yardım için bulunuyoruz. iç koruma dedikleri olay 50-60 tl lik bir sıvı gidin west marineye 303 fabric guard alın bi tane bütün koltuklarınız 8-10 ay sıvı geçirmez olsun. 300 tl iç korumaya verince rahat edenler illaki olacaktır. ben rahat etmem ayrı.

12. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    boya canlıdır mesela aracınızın tavanına film çekin 5-6 sene sonra çıkartın boyanın solduğunu görürsünüz çünkü boyanında nefes almaya ihtiyacı vardır nefes alamayan boya ölür işde renk solması denen şeyde budur

zaten bazen sitelerde görürsünüz adam tavana film falan çekmişdir yada kaputa koruma filmi çekmişdir zamanla boya nefes alamadığı için rengi solmuşdur boya farkı oluşmuşdur..

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    boya canlı ise metalik boyalarda üzerinde vernik varken nasıl hava alıyor?
    koruma filmlerinin rengi solar zamanla alttaki boya film olmayan yerden bile temiz ve parlak çıkar filmin altından.

14. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    siz yanlış anlamışsınız benim yazdılarımı solan boya sürülmez o artık yeni boya ister

benimm bu dediğim maddeler mevcut boyanızı korur ve besler.. pasta cila boyanızı inceltirken bu gibi maddele inceltmez üstüne besler bunlar artı şeylerdir ama bu besleme derken boyanızı ilk günkü hale tabiki getirmez ama mevcut halden kötüyede götürmez..

o süslü tabelalar konusunda haklısınız ama işini profesyönelce yapan yerlerde var.. gerçekden on numara ürünler kullanıyorlar .. yoksa pasta cila kolay bir şey..

Düzenleyen : panzer

15. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    pigmentler çeşit çeşittir organic inorganic metalik sedefimsi monomer ..

16. alaturka78

alaturka78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar yorumlar için teşekkürler
    arabaı yarın alıcam inşallah tekrar yazarım
    hyundai bayraktar servise vermiş bulundum kapıya çarptıkalrı için vermişken 150 pasta cila 150 iç temizlik verdim yorumları okuyunca pişman oldum ama sanırım .. şemsiye açılmıycak :)
    umarım kapıyı tamier etmek yerine değiştirmezler birde ordan zarar görmeyelim

17. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Aracı aldığınızda gözlemlerinizi belirtirseniz sevinirim. Bakalım işçilikleri nasılmış...

18. ayılan

ayılan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    detaylı temizlik yapıldığında sonuçta tekrar kirlenmeyecek mi arabayı satma amacınız yoksa eğerbence 150 - 300 gibi rakamlar çok fazla

iç dış arabayı temizletin oto yıkama damotor temizliği yaptırın hepsi 15 -20 tl eğer yapabilirseniz sizde iç kısımdaki detay isteyen yerleri ıslak mendil veya ıslak bez ile temizleyin iç kısmı parlatıcı ile parlatın kaportaya ise cila yapın
    parlatıcı 10 tl cilada 25 tl gibi fiyatlara tabi bu aldığınız sadece tek kullanımlık olmadığı için toplam da 30 tl gibi bir rakam çıkar

Düzenleyen : ayılan

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Neden Kendimiz Yapmıyoruz Bu Detaylı Temizligi Ele Muhtaç Oluyoruzhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

20. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    hyundai kullanıcıları pek önemsemiyor bu işleri ne yazık ki. xenona, cam filmine, janta para var, oto şampuanına, cilaya yok malesefhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

Bu Sayfayı Paylaş