Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Deneyiminize güveniyorum

'Starex Forum - Club' forumunda merikemal tarafından 24 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

1. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Maşallah taş gibi kazasız belasız sürüşler dilerim.Motoruda bal dök yala diyor :)

2. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

Para ve kilometre konusunda haklısın fakat hala şu 2005-2006 arasındaki yazlım farkı varmı yokmu onu bulamadım

3. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    google amcaya sordunmu o belki bişeler söler https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu Forumda Yoksa Başka Hiçbiyerde Bulamazsınız...

5. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

Burada okudum zaten bi moderator arkadasımız yazmıstı okudum ama suan bulamadım.
    Moderator arkadas tolgakmg yazmıs farkı :(

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tahmin Ettim Tolga Abi Hyundai Ticariler Konusunda Baya Bilgilidir..

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ikisinide almam oynanmış araçlar km'leri bile oynanmışa benziyor.

binek araç kullanıyorsunuz eğer minibüs size çok lazım değilse almayın derim.her sene muayenesinden yakıtından v.s bıkarsınız.Ticarilerde temiz bulmak çok zor...Binek araçlara bakarsanız daha temizlerini ve daha iyilerini bulursunuz.Mesela 20 bin tlye 2007 era dizel temiz bişey bulunur
    Düzenleyen : mmt.88

8. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

Cok tesekkur ederim fakat kesinlikle 9+1 crdi düşünüyorum km konusundaki yorumunuz için teşekkür ederim dikkate alıcam

9. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yok burda okumustum onu bulıyım yazıcam buraya sizlerde görun

10. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

Bide online olup benim mesajı görse çok memnun olucamhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

11. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Evet arkadaslar yazıyı buldum aşağıdaki linkten bakabilirsiniz Starexcilere duyurulur ne kadar doğru bilmiyorum ama dikkate alıcam 2006 ve üstüyü kafaya koydum aşağısından vazgeçtım eğerki sizlerinde tavsşye edebileceği 2006 ve üstü 9+1 svx var ise paylaşırsanız sevinirm maximum 19.000 TL

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=7702

12. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyi geceler...
    Almak istediğiniz starex modeli için birkaç hatırlatma. Gerçi yazılarımızın içinde bu tür veriler var ama toparlama maksadıyla birkaç kelime paylaşalım.

1-) starex'lerde 3 tip motor 2 tip kasa vardır.80HP turboT/C (1998-2001 model. Motor kaputunun üzerinde hava girişi olmayan düz medeller. Sadece 9+1 minibüs olarak getirildi. Orjinal Kore malı diye geçer piyasada) 100HP TCİ Turbo intercoller ve 140HP CRDİ. Bu motor tiplerine bağlı olarak kısa ve uzun şase diye iki de kasa tipi mevcuttur. Uzun tiplerinde çift renkli olanı orjinal fabrika çıkışlı 9+1 olup tamamı çift klimalıdır. Bunun dışında hiçbir modelinde tek klimalı 9+1 orjinal minibüs çıkartılmamıştır. Starex'in orjinal kısa şase fabrika çıkışlı 9+1 minibüsü yoktur. Kısa ve uzun şaselerde 4+1 ve 5+1 iki tipi mevcuttur. 4+1 olanları uzun şase, tüm camlı, 5+1 olan kısa ve uzun şaseler ise sadece ortada camlı, arkada sac kasalıdır.

2)...2003 yılında ilk CRDİ'lerin gelmesi ile birlikte özellikle 2003-2004 model TCİ ama 140hp olan modellere rastlanmaktadır. Bu tamamen o yıllardaki ruhsat bilgilerindeki karışıklıtan ibarettir. Özellikle 2003-2004 yıllarındaki satılan starexlerin bazılarında "bu TCİ ama 140hp dir" ifadesini görürsünüz. Starex'in CRDİ modellerinde kapısında CRDİ ifadesi görürsünüz.Ama en belirgin özelliği, motor yağ çubuğu, TCİ lerde sağda, CRDİ'lerde soldadır.Starex'in TCİ olup 140 HP olanı yoktur.

3) starexlerde asla yol bilgisayarı ve ASR (çekiş kontrol sistemi)kullanılmamıştır.

Size tavsiyem, eğer aracı binek maksatlı kullanacaksanız, kesinlikle kısa şase almanızdır. Özellikle şehir içinde çok daha kompakt boyutları ile sürüş rahatlığı yaşayacak, nispeten daha ekonomik kullanabileceksiniz. TCİ alırken de korkmayın. Düşük model CRDİ ile yüksek model TCİ arasında tercih tamamen size kalmıştır.Düzgün kullanımlarda kısa şaseTCİ'ler şehir içinde 10, şehir dışında 7.5- civarında yakıt tüketmektedirler. 5+1 yada VİP tarzı aldığınızda, makaslarından şikayet ederseniz, çözümü basit ve ucuzdur. H100 için üretilen ince makaslardan kullandığınızda çok iyi sonuçlar alınmaktadır (bizzat aracıma uyguladım)

Uzun şase minibüs seçenekleri, eğer ticari maksatla kullanılmadıysa tabiki daha konforludur. Özellikle çift kliması ile. Ama yüksek km'de orjinal minibüs ile düşük km'de temiz bir kısa şase almak...aslında tamamen size kalmıştır.

13. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.Ben 9+1 orjinal çift klimalı araç alma düşüncesindeyim ailem biraz geniş olduğu için favorim bu araçlardır ve düz vites olanıdır.Konuyu ilk açtıgım mesajımdada yazdıgım gibi bu aracı 1 ay önce kullanma fırsatı buldum inanın başka araç istemiyorum.
    Sizden son bir ricam daha önce yazmışsınız fakat ne kadar öenmlidir bilemiyorum 2005 mi 2006 mı almalıyım aralarında 2000 tl far var buldugum araçların.
    Sizin yazlım farkı var aralarında diye yazmış oldugunuz yazıdan dolayı kafam karışık.

14. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hoca ailen genişse kesinlikle kaçırma bizimkide genişde bizde düldül h100le idare ediyoz ..imaknın varsa 2000tlyi gözden çıkar 2006 al derim hem yaşdan hem modelden kısaca herşeyden hiç kafanı kurcalama 2000tl daha çıkabiliyonsan hiç düşünme 2006 al yok zorlar beni diyosan 2005 al neticede aynı komforu çekişi gücü vs özellikde pek fark etmiyecek...

15. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    tolgakmq nun yazmış oldugu aşağıdaki yazı kafamı karıstırıyor 2000 TL fark önemli benim için o parayla alım satım kasko yaptırabılırım.
    ''Eski versiyonlar ile aralarında ECU yazılımı farkı dışında bir fark yok. Güç ve torkları aynı. Ancak özellikle 2004-2005'lerde (CRDİ) ciddi tüketim ve duman sorunları çıkınca, yazılımını değiştirdiler. Onun dışında bir fark yok. ''

16. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bir özel mesaj at eğer fırsatını bulursan bir hyundai bayisine sor illa gitmene gerekyok telefonda edebilirsin bide google arama yap bakim google amca ne cavp verecek :))https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

17. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

Google amcada sadece tolgakmq nun yazıdğı yazı çıkıyor https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Ondan cvp bekliyorum bakalım ne diyecek

18. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende merak ettim şimdi bende sabırsızlıkla bekliyorum cevabı öğrenirsen paylaşırmısın bizde öğrenelim fark varmı yokmu...

19. scuderia

scuderia Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    eğer düşünürseniz sahibnden.comdaki ilan numaram 35206923 aracım tamamen orjinadir...

20. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    teşekkür ederim fakat ben 2006 ve üstü orjinal 9+1 arıyorum ayrıca sizin araca baktıgımda kafama takıldı tek renk aracınız (fabrıka cıkıslı 9+1 yazmıssınız ayrıca kısa şase görunuyor ayrıca çift klima degil sanırım) verdiğiniz bilgiler yanlış görunuyor aracınız aşağıdaki aractır diğer arkadaslardan yorum beklıyorum
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-minibus-midibus-hyundai-2003-model-crdi-starex-9-1-35206923/detay/?source=directSearch
    Düzenleyen : merikemal

Bu Sayfayı Paylaş