Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Debriyaja basarak çalıştırma

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda kkeemmee tarafından 14 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. buratos

buratos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    konu dışı ama sürücü kursunda öğretilen debriyaja basın çalıştırın bu şekilde çalışırsa araç viteste olsa da hareket etmez.

2. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet bende anımsadım kurslarda da böyle öğretiyorlardı güvenlik amaçlı konmuş sanırım.

3. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hareketten kastınız, arabanın ileriye doğru öksürür şeklinde zıplaması sanırım.
    çünkü vitesteyse zaten çalışmaz, nasıl hareket edecekki ...

4. cihan53

cihan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Emniyet mantığı ile öğretilen bir uygulamadır. Bazı amerikan araçlarında debriyaja basmassanız araç çalışmaz https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. cihan53

cihan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çalışmaz ama hareket etmiş olur demek istemiş

6. cihan53

cihan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet mantık budur. Bilakis aküsü zayıf araç sahipleri veya havalar malum soğuk uzun süre kullanımda olmayanların ilk çalıştırma da mutlaka debriyaja basıp motora binen şanzıman yükünü ayırarak marş yapmakta fayda var

7. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valala bizim h100 ün kullanma klavuzundada debriyaja basarak çalıştırın diyor ama yawru derbriyaja basmadanda çalışıyo neiş bende anlamadımhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

8. tazone77

tazone77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    debrıyaja basıldıgında motor ıle vıtes kutusu bırbırınden ayrılır ve sanzumana guc ıletımı olmaz mars motorunada daha az yuk bıner asıl sebebi budur vıtes bosta ıkende aynı sey doyorsanız ılk calısmada vıtes kutususundakı yag serttır ve kutu ıcerısındekı dıslıler vıtes bosta olsa dahı doner ve mars motoruna yuk bıner hatta kısın cok soguklarda ılk calıstırdıgınızda debrıyajdan ayagınızı bırden cekın arac vıtesteymıs gıbı kendını bır anlık ılerı gıtmek ıcın zorlar asıl sebep budur

9. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Aracınızda kesinlikle sorun yok.Babamın yumurta kasa aracını yanıma geldiğinde işe götürdüm çalışır vaziyetteyken bindim.İşyerine götürdüm akşam eve döneceğim marşa basıyorum basıyorum tık yok araç çalışmıyor.Ezile büzüle aradım babamı araban elimde kaldı diye ne oldu dedi ne olsun dedim marş basmıyo, debriyaja bastınmı dedi yoo dedim iyi basta gel ozaman dedi. Teli kapadım aynen debriyaja basıp marşa bastığımda araç çalıştı.Hangi nedendir debriyaja basmadan çalışmıyor bilmiyorum ama insanlık hali dalgın olduğumuz anlarda oluyor vitesteyken marşa bastığımda aracın hoplayıp zıplamasının önüne geçilmiş oluyor.İçiniz rahat olsun aracınızda sorun yok...

10. merikemal

merikemal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3

11. erdal064

erdal064 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Gecen aynısı bende de oldu arkadasa arabayı istedi verdim içeri girdim arkadas tekrar geldi kanka mars basmıyo diye :)) aha dedim arızayı verdi. Gittim yanına marsa bastım şırk aldı :)) bazen güzel bazende kötü yaa :D

Bu Sayfayı Paylaş