Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

debriyaj sorunu(yardım lütfen)

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda hurricane tarafından 2 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. hurricane

hurricane Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle bayramınız mübarek olsun...
    sorunuma gelince
    bugun istanbul'dan yola çıkıp ankaraya geldim..
    gerede civarında vites değiştirmem gerekti debriyaja bastım debriyaj pamuk gibi olmuştu 5ten 4e zor bela geçirebildim aracı... rampa bittiğinde tekrar 5e atmak istedim bu sefer bi problem yoktu... ankara şehir içine kadar herhangi bi problem olmadı çekiş düşüklüğü vitesten atma vs. şehiriçinde sorun tekrar nüksetmeye başladı debriyaj kafasına göre sertleşip kafasına göre yyumuşacık oldu... zor bela geleceğim yere geldim sorunun ilk önce baskı balatasından kaynaklandığını düşündüm ama aaraç hareketediyor ileri ve geri her hangi bi problem yok... debriyuaj yumuşadığı zaman vites geçişleri zorlaşıyor sadece...

1aydan bu yana debriyaja bastığımda bi gıcırtı sesi geliyodu ustaya gittim öenmli bişey değil dedi bende önemsemedim. şimdi aracım park halinde yarın ne olacağı meçhul sorun sizce nedir?

2. Misafir

Misafir Guest

Eğer debriyajhidrolikse aklıma ilk gelen hidrolik devresinde bir problem olup olmadığı, yani hidrolik pompalayamıyorsa (pedal yumuşuyor demişsiniz, pompalama yapmazsa boşa basıyormuş gibi olur))baskıyı ayıramaz ve geçiş zorlaşırya da baskının şemsiyeleri eğrilmiş olabilir diye düşünüyorum, vites geçişlerini zorlayan başlıca sebepler bunlar, bu arada senkromeç dişliside olabilir ama o da vites geçişlerinde ses yapar,

3. hurricane

hurricane Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım yumurta kasa 1.3LX debriyaj sistemi hidrolik sanırım benimde aklıma ilk gelen hidrolik sistemiyle ilgili problem olabileceğiydi... dediğiniz gibiboşa basıyormuş gibi oluyor... benim ilk aklıma gelenler alt üst merkez yada ana merkezde olacak bi problem... bakalım yarın tamirciye gideceğiz sorun anlaşılır birazx önce inip baktım araca şu an debriyaj normal sertlikte...

4. hurricane

hurricane Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun gidcerildi üst merkezden hava yapmış sistem havası alındı şu an herşey normal.

5. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    sorunun giderilmesine sevindim hayırlı günler

6. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    merhaba aynı debriyaj sorunu bende de var...üst merkezden havası nasıl alınıyor bilgi alabildiniz mi?

Bu Sayfayı Paylaş