Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Debriyaj Pedalı Kavrama Noktası

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda Truva tarafından 6 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar geçen ay baskı balatayı değiştirmiştim hatırlarsanız. Değişmeden önce debriyaj yukarda kavrıyordu. Buda şehir içinde konforsuz bir sürüş sağlıyordu. balatayı değiştirdikten sonrada yukarda kavradığı için serviste pedalın altında bir yerlerden biraz indirttim ve şu anda ortalarda kavrama yapıyor.

Debriyajı iyice indirtsem sürüş olarak rahat oluyor ama bir sorun çıkarırmı. Birde bu debriyajı nerden indiriyorlar bilen varmı.

2. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    en alta indirdiğinde hem sen zorlanırsın hemde baskı-balatayı 10 bin km sonra bitirirsin.serviste standart olarak ayarlat yani ortalarda olması en iyisidir.

debriyaj pedalının arkasındaki civatadan ayarlanır ama kendin yapma derim çünkü bazen gevşek kalıyoro zamanda yalama olup oynayıp duruyor

3. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    alt olması balatanın daha az kaçırması anlamına gelmezmi. Daha çok baskı yapar diye düşündüm.

4. Misafir

Misafir Guest

Debriyajın kavrama noktasını en alta düşürmek özellikle rampada'ki kalkışlarda aracı stop ettirmene neden olabilir, pedalın altına halı bile kaysa vites geçişlerinde zorlanırsın,ayrıca balatanın bittiğinide anlayamazsın, zira balata bittikçe pedal daha yukarda kavrayacaktır, en iyisi ortalarda olması.

5. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Fabrika ayarlarıyla oynamayın. Debriyajdan ayağımızı 1-2 cm çekince kavramaya başlarsa konforlu sürüş olur. Onun dışında motor bağırır fazla yakar..

6. Misafir

Misafir Guest

1 - 2cm azgibi geldi bana.............https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Bu Sayfayı Paylaş