Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

debriyaj halatı

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda Truva tarafından 10 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar hyundailerin vites geçişlerindeki zorluğu hemen herkes çekiyor sanırım. Forumda debriyaj halatının değişmesi ile bu sorunun tamamen ortadan kaltığı yazılmış. Servistede ben ustaya sorduğumda bunlarda halat var diğer araçlarda (ben renaultların vitesini örnek verince) Manivela mı dedi tam hatırlamıyorum başka bir şey varmış bu yüzden hyundailerin vitesleri zor geçer dedi. Ben bütün senkromençleri şanzıman yağını hatta bor power koydurduğum halde bu zor geçme olayı hala devam ediyor. Debriyaj halatını değiştirirsek bu sorun çözülürmü. Birde Bunun değiştirilmesi çok vakit alırmı işçiliği çokmudur. Fiyatı hakkında bilgisi olan varmı.

2. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim araçta herhangi bir zorlanma mevcut değil.Genelleme yapmıssınız ama tabiri caizse kuş gibi vites geçişleri https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

3. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    acaba debriyaj halatındanmıdır ki yoksa servis senkromençleri değiştirmeyi beceremedimi. Ben birden ikiye atarken yavaş yavaş atmazsan ya cartlama yapıyor yada katır kutur geçiyor.
    Düzenleyen : Truva

4. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Halat dediğiniz vites kolundan şanzımanın içine giden,,,,Halat değil tel ustanız yanlış biliyormuş. kiii onla yakından uzaktan bi alakası yok.Hyundai'nin vitesleri kemiklidir.Bununda sebebi şanzıman dişlilerinin yapısından kaynaklanıyor.

5. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    sadece soğuk havalarda vites sorunu yasıorum oda birkac km gittikten sonra düzelio pekte vites sorunu duymadım çünkü sülalecek hyundai kullanıoruz.

6. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Şanzıman yağı beni değiştir diyo sankihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

7. Misafir

Misafir Guest

Şanzıman halatı nedir ya....benim bildiğim pedal ile şanzıman arasında "debriyaj teli" olur, halat otobüslerde vardır...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gif

8. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla sersvisten halat dediler abi. burks da halatı değiştirince vites geçişleri düzeldi yazmıştı daha önce.

9. Misafir

Misafir Guest

Debriyaj teli'dir o, debriyaj pedalı ile şanzımandaki kulak arasında bağlantı yapar, debriyaja bastığında baskı ile balatayı birbirinden ayırır...

10. Hamza YÜCEL

Hamza YÜCEL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çoşkun abi servısın ustası dogru soylemıs o parcanın adı vıtes halatıdır oyle denır bırde sanzımanla vıtes kolunun arasında olur.ıkı adet vardır aracta.konuyu acan arkadasın dedıgı gıbı renault lar gıbı malınalı degıldır
    Düzenleyen : hmzycl

11. Misafir

Misafir Guest

Valla ilk defa duyuyorum, bi araştırmam lazım bu konuyu....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

12. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar başıma geldi olay halat değil TEL.....Vites ile şanzıman arasındaki bağlantı teli.....Ben değiştirdim.....Ama değiştirmemin sebebi sade ve sadece durup dururken kopmasıydı.Vitesin sert geçmesiyle alakası yok...

Debriyaj halatı diyede bişey yoktur.

Düzenleyen : hundahaiyi

13. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi değiştirmek kolayda vitesin ayarını yapmak çok zor Serwis 120 ye
    yada taş çatlasın 150ye yapar bana o zamanlar 120 fiyat vermişlerdi
    Yalnız benm araba kore üretimi olduğundan parça pahallıydı senn vites
    teli 60 lira olması lazımdı yanlış hatrlamıyorsam.

hangi deryaya gittin sen tarsusdakimi mersindekimi Tarsusdaki pek bişi
    anlamıyor mersinde gökhan usta var Yada araç kabulde sigorta ve servisle ilgilenen aşkın bey
    var onuda bulamazsan servis müdürü kürşat bey var onunla görüşüp benm selamımı söylersen sorununla en iyi şekilde
    yardımcı olacaklardır

şunuda belirteyim ben bu parçayı bulmak için çok parçacı gezdim vites teli varmı dedim vites teli diye bişey yok dediler bana Onun adı vites halatı dediler İsterseniz gidin bi parçacıya yada serwise sorun bunu

Düzenleyen : burkks

14. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki arkadaşlar bu telin yada halatın vites geçişleri ile ilgili bir görevi varmı. İşlevini teknik olarak açıklayabilecek olan varmı. Boş yere vitesler zor geçiyor diye bunuda değiştirmiyim.

15. GhosTon

GhosTon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla bizde 1.5 crdi admire varken vites geçişlerinde sorun vardı. ama şöle bi sorun genellikle vites küçültmek istediğim zamanlar çok karşılaşıyordumya girmiyo yada girerken böle tişlilerin tıkırtısını mı diyim sesini mi diyim vites kolunda hissediyodum

şuanda elatra var ondada bi kere başıma geldi 5000 devirde tam vitesi 1 den 2 ye atıcam aynı şekil vites kolunda bi tıkırtılar hissettim geri boşa aldım

çoşkun abi neden böle oluyo ben kendimden çok şüpheleniyodum herhalde tam debriyaj a basamıyorum ondan oluyo diyorum ama genelde çoğu kişi bunun farkındaymış ....

16. Misafir

Misafir Guest

Hiç kendinden şüphelenme, özellikle Era'larda vitesler kemikli geçiyor hele'ki motor ısınmadan...

17. GhosTon

GhosTon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki abi bu kalitesizliğin göstergesimidir

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu şanzuman yağının ömrü ne kadardır acaba Yada kaç km de değişiyor. Çünkü diğer aracımız Astrada şu ana kadar hiç değiştirmediler. Eksilme olduğunda takviye yapıyorlar...

19. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vallahi ben 30binde bir değiştiriyorum

Bu Sayfayı Paylaş