Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Debriyaj Hakkında

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda ahmetkusin tarafından 3 Eylül 2016 tarihinde açılan konu

1. ahmetkusin

ahmetkusin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    ahmet kusin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sayın forum üyeleri aracım 1.4 dohc getz 81000 kmde sorunum aracın debriyajına bastıktan sonra benim tahminime göre sol ön tekerden bir tıslama sesi çektikten sonrada anlamadığım bir metal sesi geliyor.
    Acaba baskı balatayı ve alt-üst merkezi değiştirsem sorunum çözülürmü.Şimdiden teşekkür ederim.

2. LU950

LU950 Guest

Kulağınıza gelen o ses esasen tekerden gelmiyor, arabanızın debriyaj kısmı motor konumlamasına göre sol tarafa düştüğü için sizde öyle bir izlenim yaratıyor olabilir. Aracın ilk kalkışında problem gözlediniz mi şimdiye kadar yahut ses başladığından bu yana, silkinme titreme gibi?

3. ahmetkusin

ahmetkusin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    ahmet kusin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ekrem bey ilginiz için teşekkür ederim. Aracın kalkışında herhangi bir problem hissetmedim.(gerçi çok usta şoför değilim)Sadece araç dolu olduğunda hızlanırken biraz zorlanıyor gibi .Daha önce kullandığım araçlara göre de debriyaj biraz üstten kavrıyor.Aracı alalı 2,5 sene olmak üzere ve o zamandan beri de ara ara geri vitese geçmede sıkıntı olabiliyor.

4. LU950

LU950 Guest

Estağfurullah. Muhtemelen baskı - balatanızdan kaynaklı bir problem yaşıyorsunuz.

ahmetkusin bunu beğendi.
  5. cenker_baba

cenker_baba Guest

Bendede benzer. Ses vardı usta fis fis yağ sıktı korugun içine kadar sıktım dedi ilk gün gene ses yaptı sonra kesildi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. LU950

LU950 Guest

Körüğün içine derken ? Ne körüğüdür bu yağlanan?

7. ahmetkusin

ahmetkusin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    ahmet kusin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Cevabınız teşekkür ederim .Gerçi 3 hafta önce servisten çıkmıştım senelik bakım için sanırım tekrar bir servise göstermem gerekecek.

8. ahmetkusin

ahmetkusin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    ahmet kusin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ekrem bey büyük ihtimalle bu hafta içi servise gösterecem aracı teşekkürler sağolun.

9. cenker_baba

cenker_baba Guest

Bilmiyorum usta nereyi yagladiysa artık

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10. LU950

LU950 Guest

Ben teşekkür ederim, ne yaptım ki, umarım sorununuz bir an evvel az masraflı bir şekilde çözülür. Sonuçlandığında bizleri de bilgilendirirseniz sevinirim

11. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    alt üst merkezle alakası yok debriyaj bilyası yada çatal sürtme sesi yapıyordur ses oradan geliyordur çok rahatsız etmiyorsa değiştirmeye gerek yok.
    büyük viteste gaza çok basınca devir çeviriyor ama çevirdiği devire oranla hızı artmıyorsa derbiyaj balatası kaçırıyordur, mesela 1.4 getz 5. viteste 2000 devirde tam olarak 70km hız yapar, şanzıman oranı o şekildedir debriyaj tam kavradığında bu hızı yapar ancak 2000 devir 70km yaptığı esnada gaza sonuna kadar basıldığında devir birden 3000rpm lere fırlayıp hız 75-80 lerde kalıyor ve daha gitmiyorsa debriyaj balatası aşınmış bitmiş ve kaçırıyor demektir. 3000 devirde 100km hız görmesi gerekir.
    debriyaj çatalı ayıran alt merkez pistonu ile debriyaj ayırma çatalının şanzımana girdiği yerde bir körük var, debriyajı tozdan su girmesinden koruyan, onun arasını yağladıklarında çatal ile pistonun temas eden yerinin debriyaja basarken yaptığı gacırtı gucurtu gibi sesler düzelebilir buraya sürülen yağı fazla kaçırırsanız ve yağ içeri kaçarsa debriyaj balatasına gelirse sağlam debriyaj olmadık yere kaçırmaya başlayabilir. Debriyaja basılı tutarken gelen ses çatalı yağlamakla düzelmez zira debriyaja basılı tutuldukça gelen sesler iç kısımda bilyanın veya iç kısımdaki çatalın bilyayı ittiği mekanizma ile alakalıdır şanzıman inmeden gözükmez. Debriyajın kavraması çalışması iyiyse sırf hafif bir bilya sesi var diye değiştirmek gerekmez bence çünki az bir sese karşılık yapılacak işlem daha büyük masraf ve çetrefilli iştir.

LU950 bunu beğendi.
  12. LU950

LU950 Guest

Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler

13. ahmetkusin

ahmetkusin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    ahmet kusin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eren bey detaylı açıklamanız için elinize sağlık öncelikle.yukarıda bahsettiğiniz devir aralıklarıda benim aracımda'da aynı şekilde sadece benim son zamanlarda çıkan o sesten dolayı öyle düşünmüştüm ama sizin anlattıklarınız gayet mantıklı geldi.

Eren bey peki bu şekilde kullanılmasının bir zararı olmaz dimi?

Eren bey izin aracınızda galiba benimkinle aynı yalnız benim eski aracım dizel 70bg bir araçtı ama getzime göre çok daha tak kalkışlar yapıyordum.getzim 97bg olduğu halde öyle atak değil maalesef bu durum birazda beni baskı balatada bir sorun olabileceğini düşündürdü.

14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Bu şekilde kullanmanın zararı olmaz yani bilya dağılıp herşeyi mahvetmez yada aşınan debriyaj çatalı yada bilyası herneyse iyice aşınıp kırılıp kopmaz

getz 97 beygirdir ancak 2500-3000 devri geçmeden beygir meygir göstermez, 3000 devirden sonra beygirlerin hepsi gelir. Eski aracınız 1500-2000 devir arasında tekerleklere iletilen güç olarak getz ten daha yüksek beygir gücü üretiyor olabilir yada eski aracınızın birinci ikinci vites şanzıman oranları renolar gibi çok kısa olabilir ve seri kalkış yapması kolay oluyor olabilir ondan dolayı getz ilk başta hantal gelebilir ancak getz ile yüksek devirde debriyajı birden çektiğinizde ön lastikleri rahatlıkla yakabilirsiniz. Ön lastiklere soğukken 33-34psi yada lastik sıcakken 36-38psi hava basarak boş araçla kalkış deneyebilirsiniz haldır haldır gider. Alt devirlerde gazı kökleyip viteslerle destekleyerek üst devirlere doğru gazı azaltmakta seri kullanmak açısından bir çözüm ben öyle yapıyorum düz yolda dururken 11 ila 11.5 saniye arasında 1-2- ve 3. vites yaparak 100km yi görmesi lazım.

eyp bunu beğendi.
  15. ahmetkusin

ahmetkusin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    ahmet kusin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sağolun Eren bey sanırım dediğiniz gibi benzinli motora alışmak gerekiyor kesinlikle sürüşü dizel motor gibi değil.Cevaplarınız için size ve arkadaşlar çok teşekkürler.

16. esef

esef Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    239
    Ad Soyad:
    esef kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    merhabalar, benimde bir sorum olacak debriyajla alakalı
    geçen pikniğe gittik geldik arabayı park ederken debriyaj boşaldı.....vitesi geçirmeye çalıştığımda gırçç gırçç ses geldi ve geçmedi....indim kaputu açtım baktım tam beynin alt tarafı yağ dolmuş ve aşağıya doğru süzülmüş.....biraz daha detaylı baktığımda debriyaj hidroliğinin geçtiği boru delinmişti.....habiblerde bi tamirciye getirdim şuan arabam orada...adama hiçbişe demedim debriyajım boşaldı vites geçiremiyorum dedim... adam eğildi baktı debriyaj alt merkezinin plastik aksamını geriye doğru itti baya bi yağ aktı senin debriyaj alt merkezin arızalı değişmesi lazım dedi 60 işçilik 60 parça toplam 120tl dedi. sonra dedim ama yağ buradan geliyordu burayada bakın diye ısrar ettim hava filtresini söktü bi baktı metal hortum patlamış....sonra dedi senin 2 yerde arızan var...hortum sökülüp kaynak olacak toplam 150tl dedi....siz bu konuda ne diyorsunuz debriyaj alt merkezin plastik aksamının içinde normalde yağ varmıdır yokmudur

17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Alt merkezde yag var. Hortumu bantlasaniz bile bir sure calisir yag koyunca. Bu sekilde gecici onarip ilgili ustanin yanindan uzaklasin hemen. :)

18. esef

esef Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    239
    Ad Soyad:
    esef kaplan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    az önce aradı gel arabanı al onardım dedi...gittim metal hortumu kaynak yapmış ve debriyaj alt merkezini değiştirmiş....hemen elimi plastiğe attım plastiği geri çektim yağ yoktu demek ki küçük küçük sızdırmış o vakumlu plastiğin içi yağ dolmuş....sonuçta parça değişti ve kaynak yapıldı (150tl) sıkışmış debriyaja

sabany bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş