Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dayak Yiyen Motorcunun Röportajı ( Video )

'Sohbet' forumunda EmreFirat tarafından 14 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. zemburak

zemburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Burak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)

videonun geniş özeti burda.
    Zaten sollama yapan motorsikletliye arkadan selektör yapmak. Motor sollamasını bitirince sağ şeride geçiyor. Olay bundan sonra başlıyor.

memin bunu beğendi.
  2. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Delikanlının hatası: Kendisinden yol isteyen aracın bir aciliyeti olabilir, minübüsü solladıktan hemen sonra yol vermeliydi. Ancak yapmadı, sonra bir daha, bir daha derken bu arada selektör yapışından zaten ciddi aciliyet veya bela kokan bir sürücü profili anlaşılıyor. Yani bir uyarıyı hak etti, sol şerit kimsenin malı değildir, selektör yapana bir an evvel yol vermek gerek, sol şeridi amacı dışında kullananların olması bu durumu değiştirmez, sen kuralına uy, beladan uzak dur.

Otomobilin hatası: Burada bir şahıstan bahsetmek istemiyorum, sayılarının da önemi yok. Çocuğun yol vermeme hatasının karşılığında BMW'den inip 3 erkek (!) kılıklının, delikanlıca (!) onu darp etmeleri, şehrin ortaca yerinde ağza alınmayacak küfürler eşliğinde silahla vururum şeklindeki tehditler; hoyrat hayatlarının geçmişinde aile sevgisinden / görgüsünden mahrum olduklarının ya da muaf tutulduklarının göstergesidir. İçimden kendileri hakkında geçen hislerim videoyu izlediğinizde hissettiklerinizdir, bilineni yazmaya lüzum yok.

Benim hatam: İlk video sonrası yapılan yorumları okuyup @cenkerdemir hocamın mesajını alıntıladıktan sonra aslında şahsını hedef almış duruma düşmemdir. Kendisinden vesile ile tekrar özür diliyorum, sevilen, saygı duyulan olmak varken kendisinin bana kızmasına sebep bizzat benim, hatamı hoşgöreceğine inanıyorum.

3. pixgen

pixgen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,224
    Ad Soyad:
    Sedat AK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Otomobil sürücülerinin de motosiklet sürücülerinin de çok büyük çoğunluğu empati yoksunu ve anlayışsız. Otomobil sürücüsü benim aracım onunkinden büyük kaza olsa bile bana bir şey olmaz kafasında. Motosiklet sürücüleri ise ben ufak tefeğim aralardan kaçar giderim. Adam yakalasa bile kafamda kask var kafayı gömer karşımdakini yamulturum kafasında. 2 teker sürücülerine hep saygı göstermeye çalıştım, sollarken aracımdan oluşacak rüzgardan etkilenmesin diye yanaşabildiğim kadar kenara yanaştım. Yanaşamadıysam müsait yere kadar bekledim. Çünkü dengesini kaybedip yere düşse Allah korusun feci sonuçları olabiliyor. Video daki görüntüleri tasvip etmiyorum ancak çoğu 2 teker ve 4 teker sürücüsü maalesef böyle muameleden anlıyor.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

<<bülent>>, yvz ve cenker_baba bunu beğendi.
  4. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @cenkerdemir kardeşime sonuna kadar katılıyorum. Trafikte her değile girmeyi marifet sanan, sadece kendi canlarını değil başkalarının mallarınıda hiçe sayan özellikle kurye ve yemek firmalarının motorlu araçları yüzünden yolda extra extra dikkatli gitmek zorunda kalıyoruz. Trafik açılıp yol akmaya başlayınca şerit ortalayıp yeri geldiğinde yavaş yavaş giden motorlu arkadaşlar, trafik sıkışınca o aradan bu dereden geçmeye çalışıp milletin aynasına, tamponuna, kaputuna v.s sürtmeler yaparak yol almaya çalışır. Sorduğun zaman "HAKKI" olduğunu söyler.

Şimdi videodaki çocuğa gelince;
    1. Öncelikle Suçlu!
    Sol şeriti ihlal ediyorsun. Arkadan gelen kim olursa olsun hızı ne olursa olsun geçiş hakkı vardır. Bilemezsiniz belki acelesi var belki bir yere yetişmeye çalışıyor. Hız kurallarını biz koymuyoruz ve denetleme yükümlülüğü bizde değil. Motorda olsan normal araçta olsan bunu yapmaya hakkın yok!
    2. Hatalı! Tek kişisin kaçsana olm. Hiçmi kafan çalışmıyor! İstanbul gibi bir yerde yaşıyorsun! Magandası, Malı çok memleket...

O arabadan inen şehir magandalarına gelince;
    1. Önce Haklı!
    Sol şeritten gidiyor. Öndeki aracın yol vermesi gerek! Hızına v.s polis karışır. Acelesi vardır v.s bilemezsiniz...
    2. Şerefsizin Önde Gideni! Ne olursa olsun 19 yaşındaki aciz bir çocuğa 3 kişi birden girilmez. Uyarırsın! Hatasını söylersin! Belki biraz ittirirsin falan ama bu şekilde öldüresiye dövülmez ki çocuk karşılık verecek durumda bile değil...
    3. Hem Suçlu Hem Güçlü! Bide mermi manyağı yapacakmış o işi yapanın çocuğu. Son zamanlarda trafikte o kadar çok arttıki bu tipler. Dikkatli olmakta fayda var. Duruma göre hareket etmek gerek!!!

Dip Not: @memin arkadaşa hitafen :D Başta yazmayı unuttum. Videodaki çocuğa geçmiş olsun :D

<<bülent>>, MSC, yvz ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  5. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    @gurcanbulut Lafı da yedik yani :)

Çok doğru diyorsunuz hocam, katılıyorum. Delikanlı aşırı özgüvenin sonucunu biraz tuzlu tatmış,

gurcanbulut bunu beğendi.
  6. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Takılıyorum kardeşim yaa :)

memin bunu beğendi.
  7. cenker_baba

cenker_baba Guest

birde söyle düşünelim mi
    üç motorcu var bir araba ve sürücüsü var
    o kasklarla kafa ata ata kafa manyağı yaparlardı
    içimizde var şiddet toplum olarak böyleyiz

gogo17 bunu beğendi.
  8. cenker_baba

cenker_baba Guest

birkaç motorcu birleşince böyle oluyor tecrübe ile sabit
    arkamız sağlam ise yani yanımızda güvenebileceğimiz birileri varsa allah değmeyin keyfimize hesabı

<<bülent>> ve MSC bunu beğendi.
  9. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Ben aracımı değiştirdiğimde motosiklet kullanan bir arkadaşım bana söylediği bir söz gelir aklıma.
    Bu aldığın büyük bir araç SAĞ aynana çok dikkat et özellikle sağa virajlarda demişti.
    Bundan iki ay kadar önce sabah işe giderken tam arkamda motosikletli vardı ,Sağ tarafta kalan köprü üstü yoluna çıkmaya hazırlanıyordum,Arka dikiz aynasına baktım yok ,Sol aynaya baktım yok Sağ sinyal verdim tam direksiyonu kırdım Sağ aynaya baktım hemen frene bastım Yoksa o motosikletliyi kaldırıma ve ucunda yer alan köprü Bariyerlerine sıkıştıracaktım.
    Şimdi siz olsanız bu Motosikletli sürücüyü ne yaparsınız ?
    Motorcular hem Trafikte saygı istiyorlar ( Bence en az onlarda bizim kadar Taşıt sörücüsü konumunda ve hak ediyorlar ) hemde diğer Taşıt sürücülerine aynı beklediği saygıyı gösteremiyorlar.Sağından.Solundan ve kuralsızca geçmeye çalışıyorlar.
    Araç kullanan sürücülerde Motosikletleri Birer Karayolu aracı olarak görmemeleri.
    Maalesef bu konuda yapabilecek çok fazla bir şey yok.Kısaca bu böyle gelmiş böylede gidecek misali.

<<bülent>>, Halil, memin ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  10. pixgen

pixgen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,224
    Ad Soyad:
    Sedat AK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu olayın neredeyse aynısını bir taksicilik yapan insan müsveddesi ile yaşadım Ankara'da. Kendisini güçlü görüp insanların üstüne yürüyüp atar yapanlar, karşısında kendinden güçlüyü görünce süt dökmüş kedi oluyor saniyesinde. Ülkemiz de hak hukuk pek kalmadığı için artık kimin gücü kime yeterse mantığında insanlar. Maalesef ki ne kadar aman uzaklaş bulaşma desem de kendi kendime, bende böyle insan müsveddelerine karşı bu mantığı güdüyorum.

cenker_baba bunu beğendi.
  11. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Eyvallah fark ettim zaten :)

@Uğur K Açıkçası ben de çok korkuyorum dediğiniz şekilde kullanan motrculardan, eşimi uyarıyorum aman motosikletlere dikkat et diyerek çünkü çok zor görünüyorlar hele bir de düşüncesizce kör noktaya geçerlerse..

Kalabalık olunca akıllarınca arabayı sıkıştırmaya kalkmışlar. :D Sonra bir bakıyorlar polis :eek: Gücü yeten yetene, ancak böyle hakkından geliniyor maalesef. Şiddet de yok ya, severek izledim :)

12. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Yorumlara aksam evde bakicam abilerim ama sunu gördüm söyliyim. Motosiklet ışıklarda yada trafikde ondeki aracin yam arkasında seyretmesi sakıncalı. Hergun kirmizi ışıkta ondekine patlayan duramayan araclari görüyoruz bu durumda motorcu ya sakat kalıyor ya ölüyor. Ölenlerin coguda zaten motosikletin trafikte duracağı yeri bilmemesi. Bir motor ile otomobil agirliklari aynı olmadigi gibi durus mesafeleride ayni degil motorun daha kısa. Trafikde iki otomobilin arasinda durmamiz guvenlik kalkani gibi düşünebilirsiniz. Kaldirim ve kirmizi isik ihlali malesef ki katiliyorum tum dediklerinize

Samsung Galaxy Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gonderildi.

<<bülent>> ve gogo46 bunu beğendi.
  13. cenker_baba

cenker_baba Guest

ışıkta bekleme konusunda haklısın kardeşim bende ışıkta arada duruyordum tost olmaktan korkuyordum.

<<bülent>> ve EmreFirat bunu beğendi.
  14. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    2003 ten beri ist.trafiginde aktif olarak motor kullanıyorum.kendi hatam yüzünden 2 kere düştüm.şükür ciddi bir yaralanmam olmadı.
    yukarda emre kardeşiminde dedigi gibi motorcu araç aralarına girmek zorunda.çünkü trafik birden durunca motorcuyu kimse görmez Allah korusun 2 araç arasında kalabilir. kimse önündeki motorcuya göre fren mesafesi ayarlamıyor güzel ülkemde.kötü araba şöförleri oldugu gibi kötü motor şöförleride var.nolursa olsun motorcuya yol veririm,sıkıştırmam oda ana,baba,amca,kardeş,yegen olabilir.

bu videoda önceden bir sıkıştırma varmı bilmiyorum ama,arkadaşın yerinde olsam en saga çeker fren yapar aracı önüme alırdım.nolur nolmaz benzincide adam dövenler adamın üzerinden bile geçerler.

bu arada kafasındaki kaskı kullanamamış çocuk korkmuş.kullansaymış yeminle pert olurlardı.

zemburak bunu beğendi.
  15. pixgen

pixgen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,224
    Ad Soyad:
    Sedat AK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Son paragrafınızda dediğiniz gibi kaskına güvenip karşısındakine kafa atsaydı eğer karşısındaki de iddia ettiği gibi silahını çıkarır ve kurşunlardı. Kask yapısı gereği mermiyi geçirmeyebilir ancak bedeni kevgire dönerdi. Ve kurşunlayan nefsi müdafaa yaptım diye iddia ederdi.

16. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Burda motorcu larda suçlu o korumalar da suçlu...

Öncelikle korumalar çok eğitimsiz oldukları aşikar...
    Kıstas yapma, yargılama ve karar verme zekasına sahip olmalılar...
    Motorcu ekip problemli ise bu korumalar çağırır TRAFİK EKİBİNİ onlar ilgilenir... Bagajdan silah çekmek, küfür etmek de neyin nesi ???
    Varsa adli bir işlem tak kelepçeyi götür karakola sorgula... El kol hareketi ittirmeler kaktırmalar haa şehir eşkiyası yapmış ha devletin resmi koruması hepsi aynı... Beline silah alan herkes aynı...

Motorcular için dediklerim halen geçerli kesinlikle çoğu kural tanımıyor... Mutlaka ve mutlaka terbiye edilmeliler...

<<bülent>> ve memin bunu beğendi.
  17. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    istanbulda iti var kopuğu var , 19 yaşın vermiş olduğu gaz ile yoldan önu boş olduğu ve yol verebilicek birsuru fırsat olduğu halde çekilmiyor

hadi çekilmedin , bu ulkede 20 lira için adam olduruyorlar ki sen ne akla hizmet benzinciye girip motordan iniyorsun bas yoluna git

birde burda oda bu mevzu olmasa bmw basıp gitse gene videoyu koyup başka eklerdide diye düşünüyorum kaçtı yemedi vs gibi :D

yani ozetle bmw dekilerin zaten yorumlanıcak bir yanı kalmamışken motorcu da çok büyük hatalı

<<bülent>> ve cenker_baba bunu beğendi.
  18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Buna çok gülmüştüm. Yahu adamın sağa geçeceği belli hala sıkıştırıyor bide korna vs basıyor. bekle geçsin araba derdin ne.

Arabadan inende C.başkanının koruma müdürü.

BMW ye gelince , yakında billurlu bir abimize denk gelir hani LAFTA mermi manyağı yapardı ya.(Öyle kolaydı) Çıkarır onu mermi manyağı yaparlar. Hiçde lafını etmeden.Yine her zaman derim bu tipleri adam eden şımartanlar utansın...

<<bülent>>, Halil ve cenker_baba bunu beğendi.
  19. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Yaptığı hata ne olursa olsun hiçbir hatanın cezası bu olmamalı.Bunun haricinde yazdıklarınızın büyük bir çoğunluğuna katılıyorum.Kaldırıma yanaşıp yolcu indirirken yolcu kapısı kaldırımdan hızla gelen motorsiklet tarafından çizilmiş biri olarak pek hazzetmiyorum bu tip sürücülerden.

Bence konu motorsiklet sürücülerinin hatalarından çok şehir magandaları olmalı.Geçtiğimiz haftalarda bir yol verme kavgası yaşandı mahallemizde daha ilk bağrışlar başladığında polisi aradık inanın sokağa inip arabayla karakola gidip polisleri ben alıp getirsem onlardan kat kat daha hızlı gelirim 2 araba dolusu adam mahalleye geldi burdakiler de kendi çevresindekileri çağırmıştı polis gelene kadar vuran vurur vurulan vurulurdu.Daha bu olayla ilgili eleştirilerim bitmeden haberlerde bir bar çıkışında alkollü biri havaya ateş açıyor o sırada yolun başında olan polis aracı duruyor sonra bu havaya ateş açan adamın peşinden 2 tane sözde bar güvenliği eşkiya gelip bu adamın kafasına sıkıp öldürüyorlar her şey bittikten sonra polis tepe lambalarını yakıp olay yerine geliyor.Kimse kusura bakmasın polis teşkilatı canımız ciğerimiz ama kitlesel eylemler ve terörle mücadele dışında çok zayıflar.Asayiş yönünden her ilde ilçede herkes bela nerede bulunur bilirken geceleri İzmir gibi bir metropolde her bankamatiğin yanında bir tinerci dururken polislerin bunların yanında usul usul geçip gitmesi olacak iş değil.Suç sırf onlarda da değil onlar yakalasa bu sefer mahkemeler denetimli serbestlik cart curt bir şekilde salıyorlar.Bu konu uzadıkça uzar en iyisi burada kesmek. Trafikte ne kadar sakin olursam olayım bazen didişiyorum birileriyle ama yapmasak daha iyi yapmamamız lazım sizler de yapmayın.Hayattan bir beklentisi yada etrafında onu bekleyen birileri olan insanlarız böyle 3-5 itin uğursuzun yüzünden başımıza bela almayalım.Kazasız belasız sürüşler hepinize.

<<bülent>>, memin ve zemburak bunu beğendi.
  20. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Silahı olan adam lafını yapmaz , yapacaksa çıkartır sıkar... Bunlar diğer tabirle kurusıkı..

Bu Sayfayı Paylaş