Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Çukurlarda amortisörden gelen sesler!

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ugurdogan tarafından 16 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    benimde sol tarafın uzunları bazen yanıyor bazen yanmıyor bende taktırdığım yere yarın vaktim olursa baktıracağım.

2. atom43

atom43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araca performans egzos taktırın o tok tok sesi hic gelmiyor ben servise goturdum aracı sol arka amartisoru degistirdiler ses gitmedi ogun egzos taktırdım aracıma suan egzos sesinden aracın sesini duymaz oldum keyif alıyorum acıkcası =)

3. gokhan525

gokhan525 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    servise gitmene gerek yok o dertten bendede vardı servise gittik sordukbanada iyileştirilmiş dediler yani o ses bozukluğuyla alakası yok amatisörün orjinali öyle

4. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu aracın sağlam orijinal amortisöründen ses filan gelmiyor arkadaşlar..Bir tıkırtı,lokurtu varsa hepsinde olması lazım.Benimkinde yok öyle birşey..

5. gokhan525

gokhan525 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    yavas gittiğinde belli oluyor zaten tak tak diye ses geliyor hızlı gittiğinde o tak sesini duymuyosun

6. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sağ arkadan lokurtu sesi geliyordu, servis 4 amortisörümü değiştirdikten sonra ne vuruntu ,ne lok lok,ne tak tak, ne tik tik herhangi bir ses gelmiyor.

servislerin bu araçlar böyle vuruntu yapıyor,amortisörler sesli çalışıyor yalanına inanmayın.yok öyle bişey.

7. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    benimde sağ arka amartisörümden ses geliodu lokurtu ve gıcır gıcır die servis amörtisör de bişey yok dedi sadce çamur tabakası birikmiş dedi tazzikli suyla iyice su tuttular ses falan kalmadı bu ara yine basladı bi su tutmak lazım yine

8. Yellow_pearly

Yellow_pearly Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yha aynı sorunmu bilmiyorum ama benim aracımdada var böle bi sorun mesela tümseklerden kasislerden geçince aşırı rahatsız edici tok ve yüksek bi ses geliyor amortisörler değişti maysan mando taktırdık yine aynı sorun var halledemedik bi türlü sonuç olarak ne yapmam gerekiyor.(Bu arada aracım millenium kasa)

9. tekrar bir servise gösterin bende çok tümseklerden geciyorum daha orjinal amörtisörler var üzerinde hiç öyle bir ses gelmiyor servise danısın...

10. walker42

walker42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar amortisörlerin sertliği tartışılmaz fakat üzerindeki B250 lastiği daha yumuşak bir lastikle değiştirin ne kadar fark ettiğini göreceksiniz ..
    orjinal lastikler çookk sert

11. Misafir

Misafir Guest

Bizim amortisörler (Era)sert değil'ki aksine yumuşak, sert olsa kasaya vurup ses yapmaz....
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

12. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    arkadaşlar gidin sesin geldiği amortisörü değiştirsinler ondan sonra bakın bakalım ses geliyomu......hemen amortisör sorunlu diyip geçmeyin,aynı sesi bizde yaşadık çözümünü söylüyoruz.ayrıca Walker42 doğru söylüyor bütçeniz müsaitse o lastiklerden bir an önce kurtulun....

13. Misafir

Misafir Guest

Çok doğru, era ların amortisörleri sert değil.Yaylar çok sert. Amortisörler yaylara göre oldukça yumuşak kalıyor ve hemen hemen görevini yapmıyor diyebiliriz. Zıplamada bundan kaynaklı. Ayrıca era nın arka süspansiyon bağımsız değil bununda dezavantajı büyük.

14. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

haklısın b250 sert ve gürültülü lastik ama ıslak kuru her zeminde çok başarılı. yol tutuşu çok iyi. frenlemesi de çok iyi

yerine daha sessiz yumuşak hamurlu lastik alınabilir ama bu sefer de yol tutuş ve frenleme kötü olacaktır.

yani konforla emniyet arasında tercih yapmak lazım. ben emniyeti tercih ederim. ıslak zeminde ve ani frenlemedezorda bırakacaksasessiz lastik bana göre anlamsız.
    Düzenleyen : mevcut

15. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    adac yada tüv Lastik testlerinde b250 nin esamesi bile okunmaz bridgestone turanza er300 le karıştırmayalım lastiği.performansı yeniyken iyi gibi gelebilir ama zaman geçtikçe yanaklarının çatladığını , lastiğin kuruyup çatladığını ve parkede ,asfaltta harıl harıl öttüğünü, ıslakta çok çabuk patinaja düştüğünü (benmkiler gibi) göreceksiniz.Ucuz fiyatı ve bitmemesinden dolayı (miratta gibi) taksiciler tarafından tercih edilebilir ama sadece o kadar.Firmalar araçlarına lastik takarken maalesef sessiz yada performanslı olmasına bakmıyor sadece en ucuz fiyatlı lastiği alıp takıyor.

lastik alacağım için uzun zamandır yabancı sitelerde etüt yapıyorum.şu anda testlerde ve tercihlerde ön plana çıkan 3 lastik marka ve modeli var.bunlar nokian H,michelin energy saver ve dunlop sp sport fast response..Bu markaları kullananlar sert süspansüyonlu araçlarda inanılmaz rahatlama sağladığını ve yol sesinin yarı yarıya kesildiğini artık asfalt sesini değil motor sesini duyduklarını söylüyor.

Ben daha önceden de tecrübe ettiğim için bunlar içinde dunlopu tercih edeceğim.(hem sessiz hem yol tutuşu ıslak kuru iyi) 2 ay kadar sonra yenilediğimde lastikleri burada izlenimlerimi sizlerle paylaşırım.kesinlikle sessiz lastik kötü yol tutar doğru bir ifade değil.

Düzenleyen : motor

16. Misafir

Misafir Guest

Benim aracımda Birdgestone B250 lastiklerle resmen odun gibiydi. 10.000 km de artık dayanamayıp michelin energy saver II ile değiştirdim. Daha takar takmaz yol sesinin çok çok azaldığını vetümseklerden geçerken eski zıplamanın kalmadığını farkettim. Çok memnunum. Michelin energy saver II en sessiz lastik seçilmiş fakat ne hikmetse ıslak zemin yol tutuşunda neredeyse sınıfta kalmış testlerde. Kendi adıma ıslak zeminde ani frenlemelerde kızakladığını hiç görmedim ama test sonucu bu yönde.

17. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ravenbeykardeşim,

bahsettiğin lastik zaten tüm testlerin en sessiz lastiği..sanırım yeni deseninde kanalların içerisine nokain gibi titreşim emen odacıklardan yapmışlar.yağmur içinde iyileştirildiği söyleniyor..senin saver 2 nin deseni bu yeni desenden mi?

18. Misafir

Misafir Guest

Aynen hocam, bendeki lastikte bu... Yalnız era_06 hocam sikayetvar.com da michelin le ilgili şikayetleri vermişti burada. Okudum tırstım resmen.

19. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şikayetcom da diğer markalara da bakmıştım ben.Hepsinde pul pul döküldü, yarıldı, balon yaptı, erken aşındı türlü türlü sorun var.Çok satılan ürünlerde çok sıkıntı çıkması normaldir.

20. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    inşallah sen yaşamazsın ama şuan en çok sorun yaşatan lastik mıchelın,bir lastiğin balon yapması falan lastikle ilgili değildir.bu gibi şikayetler zaten doğru değildir.yani kullanım hatasından doğan bişeydir.fakat mıchelınde pul pul atma sorunu ve dökülme var
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

Bu Sayfayı Paylaş