Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Clio HB vs Dacia STEPWAY

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda mac_tup tarafından 24 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracınız hayırlı olsun , kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim ;)

Benim şahsi görüşüme gelince ;

Arkadaşlar ne olursa olsun öncelikle marka takıntısı yapmadan herkesin kesesine göre araç alabildiği bir ülkede yaşadığımızı da düşünerekten tarafsız olmaya gayret göstericem ama ;

Dacia'nın üretildiği Romanya'da bile (Romanyaya gittiğim için)Dacia markasını kullanan doğru dürüst bir Romanyalı bile görmediğimi bildirmem gerek !!! Orada en çok karşınıza çıkan markalardan biri gariptir , daewoo ve nedendir bilinmez bu markanın hyundai atos modeline benzer küçük bir modeli çok yaygın Romanyada :s

Renault Clio'ya gelince sadece bizim gibi bir kaç 3. dünya ülkelerinde varlığını sürdürebiliyor ve maalesef yine sadece ençok bizim ülkemizde rağbet görüyor olması üzücü!!!

Fiat ise Renault'la aynı sebepten yine sadece bizde talep gören Albea'sı ile satış yapıyor...

Sözü geçen marka ve modeller bir çok avrupa ülkesinde ve hatta eski doğu bloğu olarakta biline ülkelerde satış grafiklerine dahi giremiyor çünkü bu modeller oralarda yok varsada satılmıyor , bunun en büyük nedenlerinden biri bizim burada ortalama 30.000TL =15.000€ verdiğimiz ücrete oralarda Avrupa birliği üyesi olmaları veya şartlı üyelik almış olmalarından kaynaklanan vergi avantajları !!!

Bizler burada yaklaşık 15.000 € para verip sıradan markaların sıradan modellerine sahip olabiliyorken orada Mercedes , Bmw , Vw , Opel , Dodge , Chevrolet , Chrysler , Seat , Porsche , Ford ve daha birçok markanın bizde çok pahalı olarak kabul gören modellerine sahip olabilmektedirler , tecrübeyle sabittir !!!

Bu ülkelere daha bağımsılığını yeni ilan eden sanayisi bile olmayan KOSOVA'da dahil !!!

Ayrıca başka büyük bir neden'de yakıt ;
    Bizler araç alırken türlü türlü hesaplar yapmak zorunda kalıyoruz , bunların en önemlisi yakıt tüketimi.
    Bizler kolay değil dünyanın en pahalı yakıtını kullanabilen çok zengin bir milletiz!!!Süper benzinin litresine 1,83€ öderken Kosova sadece 0,95€ Romanya ise 1,02€ ödüyor !!!Eee durum böyle olunca bizler az yakanı çok kaçanı arıyoruz !!!

Benzindeki vergi bile düşük oralarda , varın gerisini siz düşünün. Biz burada araç alırken en az vereceğimiz paraya en dolusunu almaya gayret gösterirken oralarda neredeyse araçların tamamı full+full olarak satılıyor , buda ayrı bir etken.Hal böyle olunca Dacia Romanyada tabiki 3.000€ satılır Hyundai i30'da 6,882€ 'ya :(

Sözüm meclisten dışarı kimse yanlış anlamasın ama biz e.ek olduktan sonra semerimiz merak etmeyin sırtımızdan eksik olmaz :(

Ayrıca bende isterim alacağım araç yerli olsun ülke ekonomisine istihdamına katkım olsun aracımı yerli üretim alayım para ülke içinde kalsın yurt dışına gitmesin ama .... yokki ne alıcam yerli üretim belli , %100 yerli üretim olan araç belli Fiat'ın bir kaç modeli (albea,palio,doblo vs.)Renault %100 yok bildiğim kadarıyla, Ford Connect ,Transit başka varmı bilmiyorum , bilen varsa söylesin ve çok şükür Hyundai accent,matrix ve şimdide i20 ama onda bile %100 mü üretim emin değilim :(

Sonuç olarak demek istediğim , keşke adil bir ortamda yaşıyor olsaydıkta karşılaştırma yaptığımız araçlar Hyundai Genesis,Mercedes C180,C200,C220 ve E sınıfı serisi , BMW 520,740 gibi seriler ,Ford Mondeo ,Tibiron gibi seriler , Mazda 6 serisi ,Audi A6'lar A8'ler ve hatta keşke Lexuss gibi markaların bizim içi lüks ama avrupa için orta segment sınıfı araç markalarını ve modell

2. TuAF2007

TuAF2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yeni symbol ile cilo 3 arasında sizce ne kadar işçilik farkı vardır?? era ile YENİ symbollu test eden bi oto dergisi ismini hatırlayamadım. Era yı symbolden nerdeyse her konuda daha üstün buldu.bence clio 3 ile symbol arasındaki işçilik farkı çok değildir.o zaman eranın daciadan daha ucuz olması lazım daha kötüymüş ya süspansiyon fln işcilik...

3. TuAF2007

TuAF2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    haaa şunuda belirtiğim kendi fikrim accentin HB modeli Türkiyeye gelsin clio 3 fln kalmaz piyasada https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

4. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Avrupa ülkelerinde araçlar ucuz olabiliyor. Ancak ya evler aşırı pahalıdır yada kiralar. Almanyada millet tane tane meyve sebze alırken biz kiloyla alıyoruz. Ne bizde nede başka ülkelerde terazi tam dengede değil maalesef.

Bu Sayfayı Paylaş