Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Clio 4 ve i20 kıyaslama

'İ20 Forum - Club' forumunda Sebozzy tarafından 13 Mayıs 2015 tarihinde açılan konu

1. vatoz00

vatoz00 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Arkadaşlar hyundai mekanik olarak daha az sorunlu araç üretiyor bunu ben de eski bir hyundai kullanıcısı olarak söyleyebilirim.Ama Renault için bazı yazılanlar haksız olmuş. Megane 2 dynamique hb 2004 model 142binde brcli aracım var.Bu aracın eksilerini ve artılarını bir de benim yorumumdan okumanızı tavsiye ederim.

Eksiler

Aracın süspansiyonu çukurlarda çok sesli ve içeriye acayip gürültü yansıtıyor ama tümsekli bozukluklarda tatminkar
    Araç ş.içi sürüşlerde debriyajın çok yukarıda kavraması geri kaçırma endişesi yaşatıyor ve kavrama aralığı çok kısa ama uzun yolda da bi o kadar rahat
    Aracın ön göğüs trim sesleri mevcut
    Aracın kronik direksiyon kutusunda tıkırtı oluşma problemi var o da 250 tl yan sanayi ürün olan parça ile değişimi mevcut.
    Airbag sargısı bozuluyor direksiyonda o da 100-150 tl ile çözülebiliyor bu ben de çok şükür yaşanmadı
    Araç düşük devirlerde biraz hantal kalıyor değişken subap ve 3000 devire kadar ekonomi odaklı yakıt gönderme sebebiyle
    Kapı içi döşemeleri bez gibi olan bölümlerde zamanla sarkma ve ön kapıların iç tutamaçlarında dışındaki yumuşak plastik soyuluyor
    Tavan döşemesi zamanla rüzgarın cam açıkken yaladığı yerlerden sarkıyor
    Motor sesi biraz içeri giriyor muadili astra h ye göre fazla
    ses sisteminin zayıflığı.

Artıları

Araç LPG ile süper uyumlu lpgde 200 km/h görebiliyor.
    Yakıt tüketimi 1240 kg ruhsat ağırlığına rağmen gayet tatminkar hatta yüz güldürüyor.
    3000 devirden sonra motor enfes bir hale geliyor
    215/55/16 ebatındaki lastikleri ve muazzam süspansiyonu sayesinde yüksek hızda virajları dönmek tedirgin etmiyor limitlerini görmek istediğinizde yuh artık bu hızla burası da dönülür mü dedirtmesi.
    Ayrıca araç 200 km/h ile tek elle sürerken bile yolda ip gibi gidiyor bir tedirginlik oluşturmuyor.
    Aracın donanımları gayet tatminkar
    digital klima
    otomatik kararan dkz ayna
    elektrikli ısıtmalı dikiz aynaları
    4 cam elektrikli ve tek dokunuşla hepsi açılıp kapanabiliyor ayrıca kapatılması unutulduğunda kapıları kilitlerken kumandandan kapatılabiliyor olması
    Hızlandıkça ses sisteminin sesini yükseltmesi ve bunun ayarlanabilmesi.
    Her kapının ve bagajın açıldığında ayrı ayrı simgelerle gösterilmesi hatta açık kalanın fark edilmeden hareket edilmesi sonucu bip sesiyle uyarıp göstergede açık unutulanın yazı ile yazması.
    Elektronik bir hata oluştuğunda bip sesiyle beraber ekranda yazıyla sorunu bildirmesi.
    Yağmur ve far sensörleri.
    Bir çok saklama gözü ön kapı içlerinde kapaklı gözler ve ön tarafta paspas altında kapaklı gözler.Soğutmalı torpido ön kolçak ve arka kolçak.
    Aracı düğmeyle çalıştırmak ve stop etmek ayrıca bu işi tamamen beynin yönetmesi yani motoru çalıştırırken düğmeye basılı tutmak gibi bir şeye gerek duymamak.
    Aracı stop ettikten sonra iç aydınlatmaların yanması kartı çıkardığında donanımların çalışmaya devam etmesi teyp,radyo,camları açma kapama ve iç aydınlatma ve dış aydınlatma gibi taaki siz kapının açma kolunu çekip şoför kapısını açtığınızda tüm donanımların kapatılması.Geri vitese taktığınızda yağmur sensörü aktifse arka sileceği çalıştırması.Yağ seviyesini ekrandan görebilmeniz hatta yağ seviyesi düştüğünde uyarması.Emniyet kemeri takma uyarısı.
    Koltukların çok iyi sarması yan desteklerinin virajlarda daha da güven hissi sağlaması ayrıca yumuşak olması.Ani frenlerde 4lü flaşörleri yakması.Farların follow me özelliğinin olması.
    6 hava yastığının olması ABS nin gayet düzgün çalışması.180le giderken 5 kişi ani frende aracın çizgisini bozmaması.
    Elektrikli direksiyon hızlandıkça sertleşip hassasiyetinin düşmesi güvenliği artııyor.

Evet arkadaşlar 30.000km sürdüğüm megane 2nin bende bıraktıkları.

2 tane hyundai accent gls aracım oldu birisi otomatikti.Sürdüğüm hyundai araçlar era,getz,i20,admire,i10 hepsinin kendine has tatları mevcut.Önemli olan artılarıyla eksileriyle sizi en çok tatmin edecek araca sahip olmaktır.

Son düzenleme: 26 Eylül 2015
  2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    eksi olarak saydıgınız bir kaç şey düzeltilebilir mesela debriyaj gibi ama artı olarak yazdıklarınızdan da pek çogu arıza çıkartıp eksi hanesine geçmek için gün sayıyor gibi :) renault aracımızda oldu çevrede de var hala ama plastik algısını kıramadı ana ÇATIR ÇATIR satıyor :)

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Geçen clio symbol ün yağ çubuğunu çektim vallahi sapından alt ucuna kadar plastikten, hatta sıcaktan kıvrılmış olduğu için yağ miktarını zor okudum. Çamurluk yaya güvenliği açısından plastik olabilir eyvallah ta yağ çubuğu niye plastik:) reno nun elektronikleri iyi hatta vw in elektronikleri de çok iyi hyundai nin elektronikleri onlar kadar iyi değil bence ancak bir fransız yada avrupa bir arabanın vitesini zorladığınızda hemen senkromeç sıyırabiliyor, kaldırıma çıktığınızda ön takım daha kolay bozuluyor altını vurduğunuzda delinme ve hasar görme olasılığı yüzde yüz, birçok parçası narin ve kibar davranmazsanız bozulacak yapıda iken bir uzakdoğu arabasına bunları yaptığınızda genellikle sağlam kalıyorlar ve daha kaba ve sağlamlar. Lakin uzakdoğulular biraz fazla yakıt harcarlar birazda içine kapanık yapıdalardır.

Clio 4 ün alev kırmızı rengini servislerin tutturamadığını bilmeyenler vardır reno forumunda konuşuluyor bu:) yolda alev kırmızı clio 4 lerin bir tanesine çarparsanız gitti o araba. i20 nin kaşmir kahvesini de zor tutturabileceklerini düşünüyorum ama henüz bir bilgi gelmedi.

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yıl olmuş 2015 birçok arabada arka frenler disk olmuş iken Renault yeni bir fren sistemi üretti. Hava soğutmalı Kampana :D Dacia markasının hiç birinde arka frenler diskli olmadı örneğin. Falza detaya girmeden şahsi fikrimi belirtmek istiyorum bu konu başlığı altından. Bugün B segmenti HB araba alacak olsam direk gidip pazarlık edeceğim yeni i20 olurdu.

Hakan07, Ayberk A. ve MSC bunu beğendi.
  5. miozkaptan

miozkaptan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    M.İlker Özkaptan
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Clio4 den örnek veriyorum ama siz bunu her markanın en çok satan modelleri için genel bir fikir olarak düşünün.
    Bir markanın en çok satan modeli talebi karşılamak için üretim aşamasında kalite kayıpları yaşamaya başlıyor.
    Satış çok, talep çok buda üretime yansıyor.
    Daha çok üretim için daha az kalite prosesi uygulanıyor.
    Kalite kontrol adımlarına ayrılan zaman üretim için törpüleniyor.

Sevelim yada sevmeyelim her marka iyi otomobil yapabilme yetkinliğine sahip.
    Ama bu iyinin bir maliyeti var.
    Zaman ihtiyacı var.
    İlave kalite kontrol proseslerine ihtiyacı var.

Bunların hepsini kusursuz yapıp en az sorun çıkan arabayı yapabilirler. (Yaptıkları modellerde yok değil)
    Ama kaç paraya satılır? Kaç adet üretilebilir? Talep ne kadar karşılanabilir?

Bu Sayfayı Paylaş