Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Clio 4 ve i20 kıyaslama

'İ20 Forum - Club' forumunda Sebozzy tarafından 13 Mayıs 2015 tarihinde açılan konu

1. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    şu kuruş hesabına bi türlü kafam basmıyor :D
    0.16 kuruş yakması için kaç litre yakmış oluyor 100 km de sanırım 16 tl lik gaz yakıyor 16 tl ye de 8 litre falan giriyodur sanırım gaz fiyatlarından hiç haberim yok iyiymiş 16 kuruş
    arabayı değiştiricem bende 2.el elantra bakıyorum yeni kasalarına direk gaz taktırıcam alınca gazsız olursa bu getz de de gaz yok 7 litre falan yakıyor 100 km de ortalama istanbul şehir içinde
    şimdi bazı arkadaşlar kavga çıkarır diye söyliyim biliyorsundur belki o olayı :D fabrika verisi şehir içinde 8 yakan araçla nasıl ortalama 7 yakıyor kullandıgım güzergahlarda ışık vs yok e-5 de kullanıyorum çoğu zaman trafik olmuyor o şekilde bir nevi uzun yol gibi birşey ama hem şehir içi hem uzun yol sayılır

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 16 Mayıs 2015
  2. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ferhat mesajında 1 kelimeyi değiştirdim. Lütfen dikkat et.

getz34 bunu beğendi.
  3. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kardeş erada yol bilgisayarı olmadığı için hiç litre bazından hesaplama yapmadım aldığın yakıtı yaptığın km ye böl kaç kr yaktığını bulursun

iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi

4. Sebozzy

Sebozzy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah kimseye kaza bela göstermesin. En iyileri en güzelleri sizlerin olsun inşallah.

Aracımla şu anda 2500 km yi gördüm. Deneyimlerimi paylaşmaya devam edeyim.

• Arkadaşlar EDC sorunsuz bir şanzıman değilmiş :) 2500 km de ama 2. vitesten 1. vitese geçerken eğer hafif bir rampadaysanız sürtme sesi çıkarıyor. ( Servis şanzımanı komple değiştirmeyi teklif etti ) i20 de 1 kere bu sorunu yaşamadım
    • Araç rodaj süresi 3000 km ve sonrasında daha yüksek performans ve daha az yakıt tüketimi vadediyor. Şu anda sadece İstanbul trafiğinde şehir içi 6.5lt/100km. Fabrika verisi zaten bu düşerse çok iyi olur. i20 de en düşük 7.2lt/100km görmüştüm.
    • Araç içi trim sesleri bazen dayanılmaz bir hal alıyor. Sürücü emniyet kemerindeki bilye tıkırtısı, tavan lambasındaki tıkırtı ve gösterge camından gelen tıkırtı resmen kronik. Bagaj kapısı tıkırtısı ayarla geçiyor. i20 de koltuk gıcırtısı vardı :)
    • Ses sistemi inanılmaz havalı gözüküyor ama bence i20 deki ses sistemi daha iyiydi.
    • alev kırmızı renk çok hassas ve malesef lokal boya yapmanız gerektiğinde gövde rengini servisleri dahi tutturamıyor. Çok özel garip bir renk. Allah korusun bende yok ama olanları gördüm.
    • Aracın iç döşemeleri ve plastik kalitesi kesinlikle i20 den çok çok daha iyi. bu konuda haksızlık yapamayacağım.
    • Sunroof yok. Opsiyon olarak dahi yok.
    • Araç modifiyeye çok yatkın ne yapsanız yakışıyor. Ben fabrikasyon kullanmayı tercih ediyorum.
    Velasıl kelam B segmenti araçlar içierisinde Polo Clio 4 ve yeni i20 türkiyenin en çok satan araçları.

Full diye satılıp 30 binliralık donanım tercihi sunun VW hiçbir zaman düşünmedim. i20 ve Clio4 yerli montaj ve üretim, standart donanım zengiliği nedeniyle tercih ediliyor.
    Ben özellikle Clio4 ün motoruna hayran olduğumu söylemeliyim. 1.2 lt bir motorun 120 beygir ve 200 tork üretmesi harika. 1.4 TSİ Scirocco ile aynı gücü üretiyor ve araç daha hafif.

5. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    güzel günlerde kullanın inşallah

Sebozzy bunu beğendi.
  6. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @Sebozzy , peki bu clio4'ün iç plastik aksamı i20'den kaliteli ise, neden Araç içi trim sesleri dayanılmaz bir hal alıyor. Sürücü emniyet kemerindeki bilye tıkırtısı, tavan lambasındaki tıkırtı ve gösterge camından gelen tıkırtı gibi kronik. Bagaj kapısı tıkırtısı gibi ufak ayarla hallolacak bir durum oluyor... Yeni i20'lerde bunları ben hiç duymadım da...

birde bende sıfır alacak olsam sırf bagaj kapasitesi ötürü clio grandtour düşünürdüm ama yeni i20 yi görünce onunda bagajı yabana atılır gibi değilmiş...

7. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracın motor titreşimi fazla diye duymuştum diğer benzinli araçlara göre doğrumu ?

8. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    full clio 4 e geçenlerde bindim araç hoşuma gitti gerçekten

9. karabocek23

karabocek23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    ENGİN SAĞIROĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    58 saniyede bantdan araç çıkaran bir fransızdan araç mı alınır?

10. Sebozzy

Sebozzy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Trim sesleri aslında kalitesiz kaplamadan değil. tam anlamıyla oturtulamayan aksamdan. Örneğin gösterge paneli lake kaplama ama oturtulduğu yerle arasıan mutlaka silikon sıkılmalı yoksa ses yapıyor. Ayrıca torpido ve gövde de kullanılan malzeme çok daha kaliteli ama ses yapan parçalar değil zaten.

Evet trim sesi konusunda yeni i20 ler daha başarılı.
    Grand tourer ın bagaj kapasitesiyle i20 nin bagajı kıyaslanmaz. Tourer sw bir araç.

Burda zaten tercih size kalıyor. i20 de kullandım clio da.

i20 ye göre daha sesli bir motor ama ben içerden sesi duymuyorum. HAtta bu yüzden Clio da bir özellik var. Arabanın sesini istediğin gib değiştirebiliyorsun.
    Youtube da R-link Sound Effect yazıp inceleyebilirsiniz.

58 saniye olduğunu sanmıyorum. şu anda arabayı almak için 1 ay bekliyorsunuz. düz mantıkla saatte 60, günde 1440 araç üretilmiş oluyor. bir ayda 40 bin araç üretmek zorunda hissediliyorsa da satılıyordur ki üretiliyordur diye düşünebiliriz.

Ama 58 saniye çok iddialı.

Fransız koreli alman diye bakmıyorum açıkcası. fiyat fayda oranı bana uyuyorsa alıyorum. Parayı kolay kazanmıyoruz. O yuzden i20 de tecih edilebilir.

11. style+

style+ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    maceracı
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    arkadaşlar forumda yeniyim ve sizleri epeydir takip ediyorum dolayısıyla clio 4 kullanıcısı olarak bir yorumdan benden olsun. 2013 te 1.5 90 lık dci icon clio 4 aldım ve almaz olaydım. ömrümde bu kadar sorun çıkartan ve çözüm odaksız müşteri hizmetleri ile servis görmedim. önümüzde ki ay mahkemeye veriyorum. kısaca kronik ve kronik olmayan yaşadığım sorunlar: sıfır km den bu yana kaçıran debriyaj baskı balata, bir türlü stabil çalışmayan multimedya, bir türlü balans tutmayan ön takım, titreyen sol dikiz aynası, titreyen iç dikiz aynası, ses yapan balatalar, çok adi iç plastik malzemeler, bagaj sesi, yine ses yapan ön viraj denge kolu lastiği, yakıt çalkantı sesi, beyaz renklerde boya atma, araç içinde nerdeyse iki yıl oldu halen bulamadığım insanı çıldırtan trim sesler ... bunlar yaşadığım sorunlardan bazıları..

renault aldığıma bin pişmanım bu yüzden sıfır km araç alırken bayii önünde ki yol da 3-5 km değil hertürlü şartlarda 100 km civarı test yapıp öyle almak istiyorum. aracı severek beğenerek aldım ama 2 yılda çıkarttığı sorunlar ve bunları çözmek istemeyen renault yüzünden bu markadan tiksindim. inşallah clio alan arkadaşta böyle sorunlar çıkmaz.

kısa da olsa yeni i20 yi 2 defa test etme imkanım oldu.. arkadaşlar inanın i20 kat be kat clio 4 ten daha iyi.
    1-i20 de arkaların disk olması gerçekten büyük avantaj, bunu clio 4 te daha iyi anlıyorsunuz, arac istediğiniz gibi durmuyor
    2- yalıtım bir tık i20 daha iyi, motor yalıtımı değil yol ve rüzgardan bahsediyorum. motor sesleri benzer geldi bana
    3-kapı içlerinde clio 4 te yalıtım yok, i20de var
    4-100 km de 5 nci viteste clio 200 devirde giderken i20 110-115 arası ki bu da direk yakıt tasarrufu demek
    5-forumunuz da kaç aydır geziyorum ve çözülemeyen bir kronik sorun olarak sadece trim sesler var
    6-panaromik sunroof gerçekten büyük ferahlık
    7-i20 nin diz mesafesi bir tık daha iyi ayrıca arka taraf tam açılan camlardan dolayı clio 4 e göre çok ferah

clio 4 alan arkadaşım aracın hayırlı olsun inşallah pişman olmazsın olur da pişman olursan sakın renault forumlarında yazma, orada renault müşteri hizmetleri görevlisi sallama bir nikle dolaşıp sürekli konuları kilit yapmakta şimdiden haberin olsun.

oguzcalik bunu beğendi.
  12. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Gecmis olsun artik bu sinifin araclarinda her markadan garip seyler duymaya alistik.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

13. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Başlığı açan arkadadaş, sağ olsun görüş ve deneyimlerini yazıyor. Bizde faydalanıyoruz...

Renault konusundaki olumsuz fikirlerim, sahip olduğum ilk fransız renault araçtan bu yana ( yıl 1999 ) değişmedi...

Açıkçası aradan geçen 16 senede birşeyler artık düzelmiştir diye renault'un çoğu modelini deneyimledim...

Renault flash, Megan 1, Megan 2 , clio 2014 veyeni fluance...

Maalesef değişen sadece tasarımlar...

O sürekli sorun yaşatma korkusu ve gerçekten yaşatması, iç trim sesleri, defalarca yolda bırakması beni bu fransız araçlardan fena halde soğuttu...

Kore-Japon araçlarının tadına varmış birine, hiçbir fransız araba tad vermez o kadarını söyleyeyim...

MSC bunu beğendi.
  14. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Geçmiş olsun pek çok farklı ülkenin aracını tercih edebilirim ama fransızlara ihtimal vermiyorum :) satış odaklı firma hepsi

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhabalar,

Biraz konu dışına çıkacak belki ama ben 2013 crdi i20 kullanıcısı olarak Hyundai deneyimlerimi babama geçen ay aldığımız 2012 Megane Sport Tourer 1.5 dci EDC ile kıyaslayacak olursam "Renault şöyle kötü araba yapmış, Fransız arabaları böyle rezil vs" türünden cümleler kuramayacağım doğrusu. Megane Sport Tourer i biz ailece çok beğendik ve Renault'un gerçekten bazı konularda kendini çok geliştirdiğini düşünüyoruz.

Bende 1 yıl önce Hyundai almadan önce "Hyundai'ye güven olur mu" diye düşünüyordum açıkcası, hatta bu forumda ilk yolladığım mesajlarda i20 yi alınca kafamdaki Hyundai marka algısının ne kadar değiştiğini ifade ettim :) Çünkü önceden bizde hep Alman araçları vardı, ilk kez bu zinciri ben Hyundai ile kırdım ve 1 ay önce de babam Megane Sport Tourer le kırdı.

Her marka çok iyi seriler / modeller yapabildiği gibi bazen son derece vasat ve sorunlu seriler/modeller de çıkarabiliyor, bu Mercedes'te olsa böyle, bakın A serisine konsolda Çin malı navigasyon ekranı gibi sonradan uydurma, basit ve kalitesiz duruyor bana göre. O yüzden direkt önyargıyla şu marka şöyle bu marka böyle demek bence çok adil değil. Saygılar, iyi günler :)

oguzcalik ve ReNe bunu beğendi.
  16. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Renault araçların sorun çıkarma potansiyelinin bir hayli fazla olduğu çoğu kişice artık biliniyor fakat yine de çok satıyor ben bunun sebebini bir türlü anlayamadım hayır mesela volkswagen de tüm arızalarına rağmen çok satıyor ama bunun sebebi insanımızın alman arabası iyidir kalitelidir algısı bu konuda tamam haklılar alman arabaları gerçekten malzeme kalitesi yalıtım konfor gibi konularda muazzam bu sebepten tercih edilebilir ama renaultun ben hiçbir öne çıktığı konu göremiyorum.Bundan 2 gün önce dayımın şirket arabası renault fluence ile yaklaşık 100 kmlik falan bi yolculuk yaptık bu makyajlı kasa touch donanımlı dizel manuel olan versiyonu.Ben de daha önceden 1 2 kere dışında renault marka arabaya binmemiştim hazır bulmuşken biraz inceleyim dedim.Öncelikle fiyatına netten baktım ikinci elleri 50bin tl civarında sonra başladım içini incelemeye ön göğüs resmen bizim getzin ön göğüsündeki gibi gram esnemeyen sert plastikten yapılmış trajikomik bi şekilde sadece ön iki kapının az bir kısmında hafif yumuşak bi malzeme kullanılmış ama bu malzeme arka kapılarda yok :) Gelelim ön konsola ben hayatımda bu kadar göze hitap etmeyen basit bi ön konsol görmeden yani o kadar çirkindi ki ben getzimin ön konsolunu daha şık buldum abartıyosun falan demeyin çok ciddiyim bu konuda.Sonra tavan döşemesi dikkatimi çekti aracın çoğu yeri tiftik tiftik olmuş hayret ettim.Süspansiyonları deseniz her gün geçtiğim kasisten geçtim araç baya baya bizim araba gibi hopladı.Arabanın tek artısı dci motoru yani arabayı rahat taşıyo götürüyo.Fakat ben arkadaşımın accent blue'sini de kullandım gerçekten çok fark var içinde kendimi daha pahalı daha kaliteli bi arabada gibi hissettim gayet konforlu kaliteli bi araçtı.Şimdi konuya dönersek de clioyu da bayide incelemiştim yeni i20yi de inceledim geçenlerde test sürüşü yapmaya gerek bile duymadım clionun orta konsolu tıpkı fluence gibi vasat kalıyo

17. style+

style+ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    maceracı
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    insan hayatında sürekli sıfır km araç almak bence zor bir düşünce gönül ister ki yıllarca sorunsuz binilebilecek ihtiyaçları karşılayabilen bir araç olsun şöyle ki bir arkadaşım da 2001 model opel astra var, yahu araba 14 yaşında ne tangırtı var ne boşalan bir yeri var , arabayı bilen bilir opel her zaman sert ve gergin araba yapar oysa ki araba o kadar sert olmasına rağmen dökülmüyor. japon ve almanlar bu konuda fransızlardan çok önde. ayrıca ben marka fanatiği falan da olmadığımı özellikle söylemek istiyorum, nasipse sırada ki arac yeni i20 olacak, eğer ki bu araçta bana sürekli sorun çıkartırda servis maymunun üç halini oynarsa benim için hyundai de kötüdür. peki renaultun iyi bir yanı yokmu derseniz tabi ki var birincisi yeni tasarım ikincisi çok az yakan dci motorudur gerisi hikaye. burada ki yorum yazmamın amacı ben yandım sizler yanmayın arkadaşlar. selametle

18. twister

twister Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Serhat Tural
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Bende 2-3 ay Clio sifir ya da ikinci el kovaladiktan sonra 2014 Aralikta 1.2 style donanim yeni i20 aldim. Tek pismanligim elite donanim almamis olmak. Clio da en takdir ettigim ozellik yan hava yastigi, bluetooth ve cruise control'un tum donanimlarda standart olmasi. Malesef hyundai bu konuda eksik. Avrupaya sattigi araclarda standart olan ozellikler burada yok. Ozellikle guvenlik donanimi standart olmaliydi. Onun haricinde kasa olarak i20 cok onde. Arabada C sinifina yakin kalitede ve ozelliklerde.

19. kemal27

kemal27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    Mustafa Kemal Bükülmez
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    aracınız hayırlı olsun

20. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Eşim arabadan anlamaz, kullanmayı da bilmez ama Clio'nun dış görünüşüne hastaydı. Her geçen kırmızı Clio'ya "işte benim arabam yaa" derdi. Araba alım sürecimizde VW grubu hariç tüm B segmenti araçları inceledik. Clio'nun içine oturur oturmaz "bu ne yaa" dedi, oradan çıktık. Önceki araçlarım Suzuki/Mitsubishi olmasına ve sıkı bir Japon manyağı olmama rağmen Swift/Yaris'in dış görünüş/donanım seviyeleri ve çok üzülerek söylüyorum Space Star'ın vasatın altında malzeme kalitesi, iç hacmi nedeniyle Corsa'ya baktık. Arka kampana fren ve en üst donanım paketinde bile manuel arka camlar nedeniyle Corsa'yı da içimiz çekmedi. Zaten yeni Corsa dedikleri arabanın eskisinden kötü görünmesi kabul edilemezdi benim için. Yeni i20yi görünce resmen vurulduk. Çevresinde 7 tur atıp tavaf ettik resmen. İçine oturup sağını solunu kurcalayınca içinden çıkasımız gelmedi. 1,2 Elite Blue aldık. ekstradan da geri görüş kamerası taktırdık. Önceki aracım Mitsubishi Colt'un motor gücüne, karakterine sahip olmamasına rağmen 1 saniye bile pişman olmadım.

ReNe ve comanchee bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş