Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Citroen C4 Picasso 1.6 Bluehdi Intensive Eat 6 Tp + Gp 2016 (onurforces)

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda onurforces tarafından 31 Ocak 2026 tarihinde açılan konu

1. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,140
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    PSA grubunda Adblue deposu yaklaşık 17 litre. Bu miktarla yaklaşık 15-20 bin kilometre gidebiliyor araç ancak deponun büyük olmasından dolayı kristallenme daha fazla oluyor deniyor. Buna karşın adblue sorunu yaşamamak için kullanıcıların ve sanayi esnafının bazısı deponun boşalmasını ve uyarı vermesini beklemeden 3-4 bin kilometrede bir ağzına kadar doldur diyor bazıları ise uyarı yanana kadar bekliyor ve sorun yaşamıyor. Bunun yanı sıra adblue sorunu yaşayanların bazıları Tunap'ın yanlış hatırlamıyorsam 987 kodlu katkısını kullanarak sorunlarını çözdüler. Hatta bu katkının düzenli kullanılması durumunda sorun olmayacağı söyleniyor.
    Adblue dolumu için dikkat etmeniz gereken kaliteli markalardan olması, tarihinin eski olmaması, güneş altında veya soğukta beklememiş olması deniyor.
    Ben adblue miktarı azaldı diye uyarı alana kadar doldurmamıştım. Sonrasında marka olsun diye Opet'ten aldım ve 1000 km sonra sistem sizlere ömür :D

Asel Kaan Efe ve onurforces bunu beğendi.
  2. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,542
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Fiat'ın OPET ile birlikte YGS diye bir kartı var, her yakıt alımında km bilgisi de işleniyor, olası yakıt kaynaklı sorunları ücretsiz tamir edileceği söyleniyor. Egea sanırım 26bin km'de, her yaklaşık 3-4bin km'de bir 5lt OPET'ten adblue alıyorum ve bunu karta işletiyorum. Bakalım sorun yaşatacak mi? Yaşanırsa eğer garantiden çözülecek mi?

3. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,677
    Ad Soyad:
    Onur FORCES
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Anladım. Tesekkur ederim detayli bilgi için. Aracta kadrandaki tamir anahtarı isaretli butona basinca adblue nun 5000 km den fazla miktarda bulundugu yazıyor ve sorun yok yazıyor. Azalmış diyebilmemiz icin yani arac kac km lik adblue kaldiginda uyarı veriyor?

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  4. ahmetakif34

ahmetakif34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    483
    Ad Soyad:
    seyfullah
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben de aracı aldıktan sonra uyarı verince pompadan adblue doldurdum bir süre sonra düşük basınç arızası verdi p20e08 kodlu. Bir de 1100 kilometre sonra araç çalıştırılamaz uyarısı çıkıyor bazen ona karşı da yolda kalmamak için internetten obd 2 cihazı aldım telefona carscanner uygulamasının ücretli versiyonunu kurdum. Hata verdikçe sildim verdikçe sildim. Tunap eklemiştim ama özellikle uzun Yolda 1.100 km sonra çalıştırılamaz uyarısı geliyordu. Elimde cihaz olduğu için bu yolda kalma sorunu yaşamadım çok şükür. Depodaki ad blue azaldığından mıdır nedir basıncı arızası artık vermiyor. Hata düzeldi. Ama en son adblue dolumundan bu yana 17bin km geçti. Yakında yine uyarı verir. Dediğinizi ben de okumuştum bazıları depoyu full tutun diyorlar bazıları da uyarı vermeden doldurmayın diyorlar. Gırtlağa kadar doldurmak da bana çok mantıklı gelmiyor sonuçta kitapçıkta uyarı verince 10 litre koyun diyorlar.

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  5. KilecNasah

KilecNasah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    701
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Kurum araçlarının tamamı adblue kullanıyor. Adblueden kaynaklı bir yolda kalma yaşandı, firma aracı aldıktan sonra servis yazısıyla bir bilgilendirme notu göndermiş kuruma pompadan adblue almayın diye. Opel comboydu araç 2025 model. Kmsi 30k civarıydı.

onurforces bunu beğendi.
  6. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,140
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    2 tür uyarı geliyor. Birinde 2400 km'den geri sayıyor ve Adblue doldurulması gerekir diye uyarı veriyor. Bu adblue sıvısı azaldığı zaman gelen uyarı.
    Diğeri ise Urea sistem arızası diye motor arıza lambası yakıyor. Depo dolu da olsa 1100 km sonra araç çalışmaz uyarısı veriyor ve 1100 km içinde arıza silinmezse, tamir edilmezse araç stop ettiğinde çalışmıyor. Hatayı silerek çalıştırmak mümkün mü bilmiyorum.

onurforces bunu beğendi.
  7. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,042
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Hayırlı olsun. Araç 7 koltuk oluyor mu?

onurforces bunu beğendi.
  8. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,677
    Ad Soyad:
    Onur FORCES
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Teşekkürler. Bunlarda 2 tip var. 5 kişilik ve 7 kişilik diye. 5 kişilikler daha çok tutuluyor.

Sarıaslan bunu beğendi.
  9. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,042
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    7 olanlar beni çok cezbediyor. Arkaya kızımı onun arkasına oğlumu yatırır ayak boşluklarına valizleri doldurur seyahat ederiz diye düşünüyorum. Seneye nasipse araba değiştirme planım var. Ama bunların yeni modelleri artık gelmiyor sanırım ülkemize.

onurforces bunu beğendi.
  10. ahmetakif34

ahmetakif34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    483
    Ad Soyad:
    seyfullah
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ülkemizde en son 2019da satıldı. Dünyada da üretimi 2020de sonlandı yanlış hatırlamıyorsam. Yerine aynı platformda c5 aircross ve peugeot 5008 üretiliyor. Suvlar mpvleri bitirdi malesef.

onurforces ve KilecNasah bunu beğendi.
  11. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,677
    Ad Soyad:
    Onur FORCES
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Model olarak en son 2018 diye biliyorum. 2019 da 2018 modeller satilmistir. Dogru mu Akif Bey?
    @Sarıaslan bana cok buyuk geliyor. Park etmesi manevrası falan sıkıntı olur gibi geliyor. Görünüş olarak da çok kaba geliyor. Tabiki burda kullanıcı tercihi, ihtiyaçları önemli." Allah gönlünüze göre versin.

12. ahmetakif34

ahmetakif34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    483
    Ad Soyad:
    seyfullah
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet 2018 model yılı 2019 çıkışların. Benim araç da 2018 model 2019 trafik çıkışlı

onurforces bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş