Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

chip tuning

'Motor Modifiyesi' forumunda sanal_korsan tarafından 5 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. japanesepower

japanesepower Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şimdi ben işlere salça olmak istemem ama...
    Bu chip tuning mevzusunu yaptırmadan önce çok ama çok araştırmak gerekli..uygulama yapılan araçta gereğinden fazla bakıma girmesi gerekiyor...

Ki madur olan arkadaşımızın da yakıt pompası ile oynanmış bu bu şekilde giderse motoru elinize almazsınız yakıt pompasını patlatırsınız...

Benim bildiğim chip-tuning Turbonun basıncını yükseltir...Piyasada dünya kadar box tuning var ki bunlar yakıt pompasının sinyalleriile oynar (TURBOYLA DEĞİL) sizin yaptığınız nasıl bir chip-tuning zaten bunu hiç anlamış değilim..

Yada hyundai club TR lilere verdiğiniz fiyatlar zaten inanılmaz fahiş fiyatlar...300 euro...!

Düzenleyen : efes

2. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Tabiki çok araştırmak gerekli. Bilmediğiniz çok şey var doğru. Yakıt pompasıyla yada turbonun oynanmasıyla ilgisi yoktur chip tuning in.
    Chip tuning nedir diye google da aratırsanız detaylı olarak ne olduğunu göreceksiniz.
    Fakat ben yine de yaşınıza hürmeten kısaca anlatayım.
    Turbo basınç kontrolü bahsi geçen araçlarda mekanik kontrollü yani ECU kontrolünde değil. Bunun içinde kaputu açıp turboyu ayarlamak gerekiyor. Bunu yapmadık dolayısıyla ne oldu max turbo basıncının değişmesi gibi bir durum söz konusu olmadı. Bahsettiğiniz box tuning tamamen saçmalıktan başka bir durum değildir. Temeli yanıltmaktan geçer ve sadece yakıt basıncını artırarak güç artışı sağlar. Chip Tuning de yani beyinin içindeki eprom un tekrar programlanması esnasında aklınıza gelmeyecek birsürü şey ayarlanıyor. (oldukça büyük bir dosya değişen kısım dilerseniz atabilirim özelden..)
    Fiyatlara gelince herkesin kendi fiyatı vardır. Piyasada 200 tl ye chip tuning yapanda var 1250 tl ye yapanda var.

Biz 400 eurodan yapıyoruz. HYCT üyeleri içinde 300 euro diyorum.. Size göre fahiş gelmiş olabilir iyi forumlar

3. japanesepower

Alınan Beğeniler:
    0

Açıkcası benim söylediğim şeyler haricinde eklediğiniz birşey göremedim..Yalnızca işin teknik ağızı..E buda normal değil mi ? işiniz gereği...

1.3 mj nin ecu kontorllü olup olmadığını bilmiyordum bu durumda turbo ile oynanmadıysa...

Ve boxların yakıt pompasını yanılttığını biliyorsak..

Bu durumda sorum hala geçerli sizin yaptığınız nedir?Bu araca uyguladığınız işlem nedir?

Fiyatada gelecek olursak..Arkadaşın şikayetci olması üzerine ve 300euro gibi bir rakam ödemesine karşın memnun kalmaması bende bir soru işareti yarattı...

Ki 500 TL gibi bir rakama hatta hatrı sayılır arkadaşlarına 400 TL ye yapan bir tanıdığım var ki bu insanın uyguladığı 100 den fazla kişiyi bizzat tanıyorum (forumlardan)..Ve kimsede çıkıp ya birader senin böyle hatan oldu şöyle yanlış yaptın demedi..

Fiyat bu yüzden fahiş geldi...

Gerçi burada size fazla yüklendim farkındayım da...Bu uygulamanın geniş fiyat yelpazesi beni çok düşündürüyor senin ondan farkın ne onun senden farkı ne?

Ankara-Balgat Bosh serviside 1000 euro ya yapıyor mesela...Anlamıyorum gerçekten..

4. cemal arslan

cemal arslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1-Bu chip tuning mevzusunu yaptırmadan önce çok ama çok araştırmak gerekli

çok araştırmayın bence..kafanız karışır yada yağmurdan kaçarken doluya tutulursunuz. internetde bilende yazıyor bilmeyende...hangisi doğru hangisi yanlış işin içinden çıkamazsınız. chip tuning yaptıracaksanız çevrenizde daha önce chip tuning yaptıran bir arkadaşınızın memnuniyetinireferans olarak alabilirsiniz ve aynı yerde işlem yaptırabilirsiniz.

2 - uygulama yapılan araçta gereğinden fazla bakıma girmesi gerekiyor...

bunu nereden çıkardınız ? neye dayanarak söylediniz anlamadım ??? bir araç 10 binde bakıma giriyorsa yine 10 binde bakıma girecek

3 -yakıt pompası ile oynanmış bu bu şekilde giderse motoru elinize almazsınız yakıt pompasını patlatırsınız...

yakıt pompası patlamaz merak etmeyin...bugüne kadar chip tuningde dolayı bozulan yakıt pompası olursa emin olun bu ilk olacaktır.

4 - Benim bildiğim chip-tuning Turbonun basıncını yükseltir

chip tuning sadece turbo basıncını yükseltmek değildir çeşitli haritalar var onlar üzerinde işlem yapılır
    turbo , tork , enjektör , ateşleme , limitörler gibi

5 - Piyasada dünya kadar box tuning var ki bunlar yakıt pompasının sinyalleriile oynar (TURBOYLA DEĞİL)

daha 2 gün önce ford cargo sahibi bir müşterim aldığı boxun arıza lambaları yaktığını söyledi ve bana gelip tıra chip tuning yaptırmak istediğini söyledi

ucuz boxlar tamamen bir tehlike
    common rail patlatan enjektör patlatan arıza lambası yakan bir çok yazı okudum
    kaltesini alırsanız en azından bu sorunları yaşamazsınız onlarında fiyatları belli...

6 - sizin yaptığınız nasıl bir chip-tuning zaten bunu hiç anlamış değilim..

sanırım ankara'dasınız ...isterseniz müsait bir gün gelin ben size notebookda chip tuning nasıl yapılır göstereyim...

diğer taraftan bunu anlamak zorunda da değilsiniz.
    mesela ben bir ekmeğin hazırlanış aşamasını merak etmiyorum ekmeği alırım ve yerim
    yada lokantada kebabın nasıl hazırlandığını da merak etmiyorum giderim ve yerim
    yada işkembe çorbasının hazırlarken hangi aşamadan geçtiğni merak etmem giderim ve yerim

7-hyundai club TR lilere verdiğiniz fiyatlar zaten inanılmaz fahiş fiyatlar...300 euro...!

300 euro fahiş mi ?? falanca usta 1200 lira alıyor...falanca firma 1150 euro + %18 kdv ile yani 3 bin lira alıyor...

bunlar fahiş değilde 300 euro mu fahiş ?

ankarada 250 liraya yapan yer var...

8 -Bu araca uyguladığınız işlem nedir? Fiyatada gelecek olursak..Arkadaşın şikayetci olması üzerine ve 300euro gibi bir rakam ödemesine karşın memnun kalmaması bende bir soru işareti yarattı... Ki 500 TL gibi bir rakama hatta hatrı sayılır arkadaşlarına 400 TL ye yapan bir tanıdığım var ki bu insanın uyguladığı 100 den fazla kişiyi bizzat tanıyorum (forumlardan)..Ve kimsede çıkıp ya birader senin böyle hatan oldu şöyle yanlış yaptın demedi..Fiyat bu yüzden fahiş geldi...

300 euro yani 600 lira...fahiş derken 500 lira size göre normal yada 400 lira çok hesaplı gelebilir

diğer taraftan 400 liraya bile çok diyen insanlar var
    1000 liraya ucuzmuş diyenler var

sanırım bu birazda kişinin kazancına maddi durumuna bağlı

9 - Bu uygulamanın geniş fiyat yelpazesi beni çok düşündürüyor senin ondan farkın

5. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Enteresan işler dönüyor bu konuda.. Bir sıkıntısı olan varsa gelsin söylesin yüzüme ben yüzlerce referans verebilirim hepinize. Bende bundan önce onlarca kez yaptım bu araçlara ama bu ilk memnun kalmayan müşterimiz diyorum ki zaten bu memnuniyetsizlikte gerçekten programla ilgili değil öyle olsa hemen müdahale ederdim. Çok daha fazla duman olmasına ragmen memnun kalan müşteriler vardı vs.vs. yani kişiden kişiye değişen bir durum bu efes..
    benim yazacaklarımın tamamını yazmış zaten cemal bey.. hala aklınıza takılan sorun varsa can_bsl@hotmail.com msn e ekleyin anlatayım kısa sürede..

6. cemal arslan

cemal arslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sevgili can

zaman zaman bende bu tarz olaylar yaşıyorum
    arkadaşlarada bir şey diyemiyorum
    netde herkes birşeyler yazıyor
    bilende yazıyor bilmeyende
    o yüzden onlara kızmıyorum suçlamıyorum

ancak yazılanlar kafa karıştırıyor insanları zor durumda bırakıyor
    ben buna karşıyım

her müşteriye ayrı ayrı aynı konuları anlatmaktan artık yoruldum saçma sapan şeyler duymuşlar onlara inanıyorlar

sırf bu yüzden akıllarında ki hatalı chip tuning düşüncesi silinsin diye 1 hafta 2 hafta süre içinde ücretsiz olarak denemeleri ve daha sonra iptal etmek için
    yazılım attığım müşteriler oldu

yoksa başka türlü ikna olmayacaklar

7. japanesepower

Alınan Beğeniler:
    0
    Cemal Usta benim lafım size değildi ki cevabıda sizden beklemezdim...

1-Bence araştırmak gerekli neden mi? Örneğin...Gözlerinizden rahatsızsınız tedavi olmak istiyorsunuz gözlerinizden daha iyi randıman alabilmek için.Siz bu operasyon tehlikeli mi değil mi araştırmaz mısınız? Ben araştırırım...Araba konusuna gelecek olursakta işi otomotiv üzerine kurulu olmayan her insan da araştırır isterseniz ankette yapabiliriz.

2-Uygulama yapılan araçlarda bakım olması gerekiyor..Bunu DH dede çok tartıştık dizelim dede hatta ve hatta sizinle özel olarak MSN konuşmamızda bile..Mevzuyu yapacağımız zaman bakım yaptıralım dediniz..Daha sonrasında bakım periyodiği geriye çekilmelidir denildi yine DH de ve dizelimde...Ben ustaların yalancısıyım..

3-Mehmet ustamın kulakları çınlasın..Onun kafasını epey şişirmiştim box tuning ve chip tuning mevzusunda...boxun hiçbir getirisi olmadığını ve yalnızca yakıt pompasının sinyallerini yanılttığını söyledi ve bu uzun vadede pompaya tamiri olamayacak tahribatların yaratabileceğini söyledi..

4-Turbonun basıncını yükseltir...Yanlış dememişim değil mi? Bu benim işim değilki aracın neresi ile oynanıyor tutupta yazayım buraya..Ama birçok kapsamlı işlemden geçtiğini biliyorum..

5-Bakın yazılarımı tekrardan okuyun ve kanaat getirin ben burada boxu övmüyorum...

6-Nasıl bir chip tuning yapıyorsunuz derken sorduğum sorunun sizinle zaten hiç mi hiç alakası yoktuda neyse size cevap vereyim...

Hani dedik ya box tuningsadece pompanın sinyallerini yanıltır diye...hani dedik ya chip tuning turbo basıncını yükseldir diye...Arkadaşta yalnızca pompa ile oynadığını yazmış..

Benim sorumda bu..Benim bildiğimin tamamen dışında bir uygulama..yani yapılan uygulamanın boxtan farkı nedir? bunu öğrenmek istedim...

7-Benim bosh a fahiş demediğim mesajını nereden aldınız bilmiyorum...da fahiş olda fahiş lafı illa açmak gerekirse...

Dediğim gibi işi layıkıyla yapan yerler biliyorum dedim aslında layıkıyla yapan yerler ACT chiptuning ve MEGACHİPS yani bunlar kimdir necidir biliyorsunuzhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

Benim de betimlemek istediğim olay burada işte...Size gelen birçok arkadaşım var veya Mehmet ustaya yaptığınız işi belkide en layıkıyla yapan adamlarsınız benim tanıdığım bildiğim kadarıyla...

Verdiğiniz fiyat 500TL işte olay burada kopuyor benim demek istediğim de bu fark nedir yani? Açıp bir daha okursanız anlarsınız...

8-Orta gelir bir insana 600 değil 800 lira biraz tuzlu gelir neredeyse memur maaşına yakın bir rakam....

9 ve 10 a diyebileceğim hiç birşey yok açıklamalarını yukarıda yeterince yaptığımı düşünüyorum..

İyi forumlar.

8. japanesepower

Alınan Beğeniler:
    0
    Cemal usta burası forum olduğuna göre isteyen istediği gibi yorum yapar..Ahkam kesmemek şartı ile...

Bilen bilmeyen den kastınızda ben isem..Benim buraya aktardığım bilgiler..Sizlerden öğrendiğim bilgiler..Hoş siz bunu yalanlıyorsunz...Canınız sağolsun..

9. japanesepower

Alınan Beğeniler:
    0
    Ekledimde msn de yoksun..Oradan konuşmamız daha sağlıklı olur burada farklı yerlere kayıyor..

10. cemal arslan

cemal arslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sevgili efes kardeşim
    elbette herkes burada yazmak hakkına yorum yapma hakkına sahiptir

ben sizi hedef alarak bilende bilmeyende yazıyor demedim demekte istemiyorum

ancak genel olarak durum bu ...sizlere bu konuda onlarca yüzlerce örnek gösterebilirim

dediğim gibi yazılarda yorum farkı ortaya çıkıyor bunun en güzel yüz yüze görüşmektir...

sevgili efes

öncelikle bana usta da deme bey dedeme ne olur :)
    beylikte ustalıkda kim istiyorsa onun olsun...

ne olur yazılarımı farklı yorumlama...dediğim gibi yazıların ruhu yok ifadesi yok el kol mimik yüz güz destekleri yok vurgusu yok...

konu daha çok uzar gider ne ben seni ne de sen beni kendi fikirlerimizde empoze edemeyiz

ancak ben doğruları yazarım kabul eden eder inanmak isteyen inanır benim görevim buraya kadar...

araştırmak elbette iyidir.

ancak sana bir örnek vereyim.

zamanında diş sorunu yaşadım 2 arkadaşımdan aynı profesörün adını aldım. tamam dedim buna gideyim. öyle ya adam profesör üstelik 2 arkadaşımda onu işaret etti.
    o dönem 1 dişimi kaybettim aradan10 sene geçti şimdi durum nedir biliyormusun ?
    bütün dişlerimi kaybettim total protez kullanıyorum.
    neden biliyormusun ?
    profesörün yanlış tedavi daha doğrusu hiç tedavi uygulamaması yüzünden bütün dişlerimi kaybettim...
    şuan başka bir arkadaşımın sıradan bir diş doktoru arkadaşına gidiyorum ve de kesinlikle memnunum Allah ondan razı olsun.
    eşimin bir dişi kaplama idi. gittiği doktorlar bu dişi çekeceğiz ve 3 adet diş yapacağız dediler.
    bende eşimi şuan ki dişçime götürdüm.
    bu adam ne yaptı biliyormusun o dişi kurtardı...lazerle kaynak yaptı diş kökünü temizledi ve tekrar üzerine kaplamayı taktı...

uygulama yapılan aracın bakımı normal araçlar gibi yapılabilir. işlem öncesi bakım her zaman iyidir.
    tıkanan bir filtre yüzünden performans düşük kalabilir.
    ancak uygulama sonrası özel bir bakım gerektirmez sadece periyodik bakımları ihmal etmeyin
    turbolu araçların çalışması ve stop edilmesi kurallarına uyun
    ben aracımın yağını 7-8 binde değiştirirdim
    donanım haber de SET nickli arkadaşımız her 5 binde değiştiriyor

box enjektörlere yada common raile zarar verir...başka bir yere vermez.
    yakıt pompası ne chip tuningden ne de box dan bozulmaz.

yazılımın nasıl hazırlandığı neler yapıldığını bence o kadar da düşünmeyin herkes işini yapacaktır iyi yerler iyi iş çıkartır kötü yerler kötü iş çıkartır

burada box yada chip tuning konusu zaten tartışılmıyor biz düşüncelerimizi yazılı olarak dile getiriyoruz

burada birdüzeltme yapalım aracın pompası ile oynanmıyor
    enjektör yakıt miktarı ve püskürtme süresi ile oynanıyor

box ile chip tuning konusundainternetde gerçek anlamda doğru dürüst yazılar maalesef yok o yüzden netde fazla araştırmayın kafanız karışır dedim

300 euroya fahiş fiyat olduğunu belirtmişsiniz ancak bosch car servis için yazmayınca neden yazmadığınızı düşündüm

dediğimgibi chiptuning işlemi 200 -3000 lira arasında değişiyor
    yani her bütçeye uygun yerler var

11. japanesepower

Alınan Beğeniler:
    0
    Ne diyeyim kanki mi başkan mı ? https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

İşin şakası..

Ben gerçekten kafama göre şeyler yazmadım burada..Mehmet Gazihanın yorumlarını takip ederek ve başını şişirerek edindiğim bilgileri paylaşmaya çalıştım doğru yoldan veya yanlış yoldan ama her iki yolda B noktasına çıkıyor...

Size birşey diyemiyorum çünkü bu mevzuyla 2 gram bilgi birikimi var ise bu sizin sayenizdedir bu yüzdende haklısınız demekten başka seçeneğim yok..

Bu arada eşinizede sizede çok geçmiş olsun...Sağlıklı mutlu günler..

12. cemal arslan

cemal arslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    efes kardeş

seninle daha önce görüştük mü yada tanıştık mı ???

13. japanesepower

Alınan Beğeniler:
    0
    Dh de tanıştık msn de baya konuştuk hatta saatlerce..Bu yüzden size hala minnettarım chiptuning konusunda aklımdaki birçok soru işaretini yok ettiniz..

Hatta bizim ihtiyarada yapacaktık birşeyler ama km uçuk olduğu için sizde tedirgin oldunuz bende...Bu yüzden yattı gitti o iş...

Aracı değiştireyim dayanacam kapınıza zatenhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

14. cemal arslan

cemal arslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    müşterilerimin hepsini hatırlarım ancak sizin aracınıza işlem yapılmadığı için inanın çıkartamadım....

yeni aracınızla inşallah beklerim...

bu arada araç neydi ??

300 bin km de araca yazılım yaptım...hiç bir sorunda yok...

yeterki araç bakımlı olsun araçta sorun olmasın

şunu çok rahat diyebilirim

chip tuninden dolayı araç zarar görmez bir yeri bozulmaz kırılmaz

ancak...

araçta bir sorun varsa...olası bir sorun...ileride çıkması kuvvetle muhtemel bir sorun

işte bu sorunun çıkış süresi daha erkene geliyor

yani 1 ay 6 ay sonra bozulacak patlayacak kırılacak bir parça varsa yada delik yırtık bir turbo hortumu....işte bu işlemden kısa süre sonra ortaya çıkıyor...
    turbo mili bozuksa mil boşluk yapmış ise...1 hafta içinde zaten mil bozuluyor yada kırılıyor

bunun dışında asla ve asla araca bir zarar gelmez

tabi yazılım adam gibi hazırlanırsa...

türkiyede ki araçlar inanın beni korkutuyor
    özellikle 150 bin km üstü araçlar
    yada turbo değişme zamanı gelmiş araçlar

kullanım ve bakım şartlarını bilemiyoruz

ancak yurtdışına verdiğim dosyaların yüklendiği araçların birinde dahi yazılımdan dolayı bir sorun yaşamadık

bunun nedeni ise hem bakımlarının aksamamasıhem ortamlarının farklı olması

aşağıda bazı araçlar var bunların hepsi tarafımdan remap edildi ve belçikada yüklemeleri yapıldı...

FORD CMAX 1.6 TDCI 110HP........193 BİN
    FORD GALAXY 1.9 TDI 90HP.........242 BİN
    VW PASSAT 1.9 110HP................190 BİN
    MERCEDES C220 CDI 136HP.......180 BİN
    CITROEN C8 HDI.........................130 BİN
    VW SHARAN 1.9 TDİ 115HP.......132 BİN
    HYUNDAI SANTA FE 125HP.........182 BİN
    VW PASSAT 1.9 TDI 100HP.........197 BİN
    FORD GALAXY 1.9 TDİ 115HP......200 BİN
    MERCEDES C220 CDI 136HP......270 BİN
    VW PASSAT 1.9 TDI 110HP........200 BİN
    VW SHARAN 1.9 TDI 110HP.......235 BİN
    VW SEAT TOLEDO.....................108 BİN
    PEUGEOT 307 HDI....................145 BİN
    VW TOURAN 105HP...................170 BİN
    CITROEN C5 2.0 HDI 110HP......190 BİN
    VW GOLF 5 TDI.........................150 BİN
    VW PASSAT 2.0 TDI...................168 BIN
    PEUGEOT 607 2.2 HDI 133HP....230 BIN
    KİA SORENTO 2.5 CRDI 140HP...235 BİN

Düzenleyen : cemal arslan

15. japanesepower

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracım Hyundai Sonata 2.0 crdi 191.000 km de..periyodik bakımlara 8-9 bin km de bir girdi..masraftan kaçmadım kullanılacak parçayı değiştirdim yeniledim çok çok iyi baktım yani..Aracımın tertemiz olduğundan hiç şüpem yok..

Yalnız sizle bir diyaloğumuz olmuştu..yanlış hatırlamıyorsam bir clio uygulama için size gelmiş turbosunu dinledim içini açtım baktım iyiki yazılım atmamışım yoksa dükkandan çıkar çıkmaz patlatırdı demiştiniz..

Bu durumda banada canı göülden tavsiye etmemiştiniz..Hani buyur gel araca bakalım kontrollerini yaptıralım uygunsa güzel bir yazılım atarız demiştiniz...

Zaten sizin işçiliğinizi ve sizi bu noktada beğendim..işin ucunda para olmasına rağmen, tavsiye etmiyorum onaylamıyorum demiştiniz.

Aracı satacam yakın zamanda eğer olurda satamazsam artık herşeyi gözden çıkartırım dumansız 170 yaparız :)

16. cemal arslan

cemal arslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracı hatırladım

ancak clio araç ?? bana öyle bir araç hiç gelmedi

elbette turbosundan huylanıp yapmadığım araçlar oldu bu durumda ya müşterim sağolsun gitti sıfır turbo taktı geldi yada daha sonra turbo değiştirip gelmek üzere sözleştik...

bugüne kadar bir kez turbosu öten araca yazılım attım o da zaten kısa sürede gitti :)

gerek müşteri turbonun ötmesinin hayra alamet olmadığını bilmesi veher ne kadar usta turbo iyi basıyor sadece ses var demiş olsada ben kendimi bu konuda suçlu buluyorum...bile bile lades oldum...

turbonun içini açıp bakmak öyle kolay değil ancak sesini dinleriz olmaması gereken bir ses varsa işlemden vazgeçerim

bu şekilde yapmadığım en az 5 araç vardır...

hatta biri kalktı ta sivastan geldi...turboda ses vardı daha sonra turbo değişitirip öyle gelirim dedi ve geri gitti...

17. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Chip tuningdepompayla oynandığı nereden çıktı anlamadım. :S
    Öyle birşey yok. Yazdıklarım gayet net ve açık. Hala aklına soru takılan varsa cevaplayabilirim.

Chip tuning de ne yapılıyor diye sormuşsunuz bunu iki dakikada anlatamayacağıma emin olabilirsiniz. Ama kısaca cemal bey in dediği gibi enjektör püskürtme süreleri turbo açış devri tork limitörleri fap ayarları ve daha birçok şey.. Box tuning le kıyaslamak zaten yanlış olur chip tuning i ikisi çok farklı olay. Tek ortak yanları güç artışı.
    Zehirli ekmek yemekle taze ekmek yemek ikiside karnınızı doyurur ama birisi bir süre sonra çıkar bir yerlerden.
    vs. gider bu konu çok uzar :)
    Not: başka sitelerde moderatörlüklerim ve yapmış olduğum birçok araç var piyasada. Hiçbirtanesinden rahatsızlık yaşamadığımdan emin olabilirsiniz. google da başel tuning diye yazdığınızda zaten göreceksiniz yapılan araçların videolarınıda müşteri yorumlarınıda..
    Burada kendimi ispatlamaya çalışmıyorum kimseye. Yaptığımız işten eminiz yardım almak isteyen olursa her türlü teknik desteğe varız diyorum.

İyi forumlar herkese

18. japanesepower

Alınan Beğeniler:
    0
    Hayır, siz beni yanlış anlamaya devam ediyorsunuz hala..Yukarıda mesajınız var..1.3 mjetin turbosuyla oynamadım hiç dediniz..bu durumda yaptığınız iş bir nevi box tuning gibi olmuyor mu ? anlatmak istediğim bu.box tun ile chip tun. un arasındaki farkı biliyorum fakat turbo ile bir oynama olmadı ise nasıl bir uygulama oldu bu araca bunu soruyorum.

19. japanesepower

Alınan Beğeniler:
    0
    Beni fena chiplediniz valla :) yarın şaşmaz taraflarında olucam bi uğrarım bakarız turboya falan :) olmazsa atarız bir yazılım :)

20. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Chip tunning ile mekanik bir parçada yapılacak ayarın hiç bir alakası yok. Box dediğiniz şey rail basınç sensör bilgilerinin araç beynine oynanarak iletilmesidir. Box'a para vereceğinize kablosunu kesip araya bir potans atın, sensörden eksik basınç okuyan beyin enjeksiyon sürelerini uzatacaktır, bu da size dengesiz performans ve kara duman olarak geri dönecektir.

Düzenleyen : MSC

Bu Sayfayı Paylaş