Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

chip tuning

'Motor Modifiyesi' forumunda sanal_korsan tarafından 5 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Murat Bey 2 hp düştü 3 hp düştü diye kesin bir rakam olamaz. Yapılan yazılım araçtan araca farklılık gösterir. Net şu kadar artış olacak demek yanlış olur. Bunu en iyi yol testi ile görürsünüz ki zaten onlarıda beraber yaptık. Dediğim gibi ilk başta bırakın yapalım beğenmezseniz değişiriz dedim ve aynen o şekilde yaptık. Şu ana kadar yapılan bütün puntolarda sizin beğenmediğiniz ayarlarda program tipi kullanılıyor. Duman orjinali gibi olsun yani gözle bariz görülmesin diyorsanız +17-18 hp artış olur diyoruz ki en başından beride bunu söyledik. E o zaman orjinalden ne farkı olur diyorsunuz.. Ben daha ne diyeyim.. Ayrıca memnun kalmadığınız birşeyden insanlara bahsetmek etik olarak ne kadar doğru ben bilmiyorum. Dolayısıyla müşteri getirmenizi vs. beklemek gibi bir durum söz konusu değil zaten..

İyi geceler

2. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu gun2010 model grande puntosu olan bı arkadasım geldı yanıma su anda aracı 50 kusur bınde ve chıp ı 8000 km de yaptırmıs yanlıs hatırlamıyorsam BTG tunıng de yaptırmısfıyatıda 1100 tl program ıngıltereden gelıyormus gercı ben bu ıngıltere ıtalya vs den gelıyor denmesıne pek ınanmıyorum cunkı pyasada nekadar chıp cı varsa hepsı programı kendılerı ayarlıyormus bunu kendılerıyle goruserek ogrendım neysesadede gelıyorum bu arkadasın aracındada aynı sorunlar cıkmıs sımdı bu aracta mı problemlı sıfır aracıdamı servıse goturmek gerekıyor bana kalırsa bu da bı tecrube arkadas yaptırdıgı yerle ırtıbata gecıyor durumu anlatıyor onlarda aracı kullanmaya devam et sıkayetlerın azalacak denıyor enjektorlerın alısıncaya kadar boyle kullan sonra duzelecek denılıyor ve dedıgım gıbı arac su anda 50 kusur bınde sıkayetlerden eser yok duman olayıda azalmıs kokuda kalmamıs zaten koku olayı dıp gaz yapınca meydana gelıyor ınsallah benım aracta boyle kendılıgıden sorunu cozer benım korkum bu problemler gıtmeyıpte daha fazlaproblemın cıkması bunuda zaman gostercek bugun bıraz bu konuda rahatlar gıbı oldum ama bakalım sorunlar tamamen gıtsın o zaman rahatedecegım vechıp dusuncelerımı tekrardan yenıleyecegım gerısını zaman gostercek artık son olarakta sunu eklemek ıstıyorum arkadasımın aracı su anda tam 100 hp
    Düzenleyen : MRT 791

3. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıtım gıttıkce artmaya basladı km de su anda klıma acıkken 0.24 kurus yakıyor klıma da bu kadar farketmemesı lazım ama gene zamana bırakıyorum bakalım sonuc ne olacak ınsallah motoru elımıze almayız

4. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Herşeyi chip tuning e mal etmenin mantığını anlamıyorum. Şu ana kadar onlarca yaptık ve tamamına aynı türde program tipi uygulanıyor yani verilen artış değerleri aynı diğer araçlarla.. Ben aracı baktırmanızı önermiştim en başında ama arabada ısrarla birşey yok diyorsunuz.
    8 litre tüketiyorsa bu şehir içinde agresif kullanımla mümkündür sakin kullanımda (2000- 2500 devir arası)5 litreden fazla yakmaz normal bir punto 1.3mj..
    İstediginiz zaman orjinale dönebiliriz.. Yakıt gittikçe artmaz düşer chip tuningten sonra bugüne kadar yapılan tüm araçlarda bu oldu. Belki kullanım tarzınızda bir değişiklik yapmanız gerekebilir. Hızlanmaları yavaş yapınız ve deviri 2000-2500 arasında tutmayı deneyin bence..

5. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    su anda mevcut olanı soyluyorum sen degılmıydın olumlu ve olumsuz ne varsa yaz dıyen bende yazıyorum su anda olumlu olan tek sey klıma acıkken yada arac yuklu ıken gayet guzel toparlıyor ama ılk yapılan daha ıydı tabıkı su an karsılasmıs oldugum olumlu yan bu olumsuzlarda zaten bellı ha orjınalıne su anda donmuyorum oda benım bıldıgım bısey var. ya sen haklı cıkacaksın yada ben yada ıkımızde haklı veya haksız cıkacak.bır doktor 100 kısıye aynı ılcı verır 99 u ıyı netıce alır 1 hıc netıce alamaz onada baska yontem ılac verır oda o lıacla ıyı olur benım anlatmak ıstedıgım bu.neyse bıraz daha zamana bırakıyorum bılıyosunkı ben arabayı cok kullanmıyorum belkıde aracınalısma devresı nı daha atlatamadık bakalım zaman gosterecek benım bu sorunum gıtsın benım baska seyden sıkayetım yok yoksa ılk basta kı ılgı alakan benı cok memnun ettı ınkar edemem ha sorunumda cozulsun sana dıyecegım tek bır sey olacak {allah razı olsun}

ayrıca dedıklerınıde bugunden ıtıbaren uygulayacagım

bıde sorum su olacak dumanın azalmasında carbon clırın etkısı yuzde kac olur yakıta dusme etkısı olurmu

6. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Carbon clean turbo dizel araçlarda ülkemizin malesef kalitesiz yakıtları sayesinde 20 bin km de bir önerilen bir işlem. Kendi kullandığımız araçların tamamında yapıyoruz bu işlemi. Dumanı yüzde olarak azaltması şu kadardır diye söylemek aracın durumuna göre değiştiği için net birşey diyemeyiz ancak dumanı azalttığı kesin. Çünkü carbon clean aracın enjektörlerini temizleyip ve yanma sisteminde zamanla biriken kurumu azalttığı için dumanda azaltma kesinlikle oluyor.
    Şu anki yüklü olan yazılım ile aracınıza carbon clean yaptırıp shell gtl yakıtı devamlı kullanırsanız duman orjinali gibi olacaktır zaten. +gtl teknolojisinin avantajı içerisindeki kükürt oranının 0 a yakın olmasından dolayı görülen siyah duman oranı çok ciddi olarak azaltıyor..

Güle güle kullanın ve dediğim gibi ne zaman olursa uğrayabilirsiniz dükkana. İyi forumlar

7. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

aracın enjektorlerı daha yenı yanı 5000 km pekı ganede yaptırmaya gerek varmı

8. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hayır bu durumda enjektörlere şu anda yapılması gerekli değil. Sıfır enjektör takıldıysa enjektörlerde problem olmaz.
    Hava ve mazot filtresinin değişimine dikkat edip orjinal parçalarla değiştirdiğiniz takdirde bir sorun yaşanmaz.

9. VgT91

VgT91 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Özgün Can OKUR
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
  10. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

can o zmn hava ve mazot fıltresını degıstımekte fayda var gercı hava yenı sadece mazotu denıycem karbon uda ıykı sordum yoksa bosuna yaptırcaktık enjektorler yetkılı servıste orjınal degıstı pekı bısey daha sorucam bu yenı enjektor oldugu halde chıp e enjektorun alısma durumu varmı soruyu sahsı soruyorum yenı enjektor oldugu ıcın dıger araclarda alısma donemı varmıs oyle bılıyorum

11. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    abi sana ilk dediğim gibi aracın bakımlarını düzenli olarak yetkili servisinde yaptırıp buna ek olarak 20 bin km de bir carbon clean yaptırır ve Shell +gtl eurodiesel devamlı kullanırsanız hiçbir problem olmaz. Bakımları yetkili serviste yaptırmasanızda parçalarınızı orjinal parçalar olarak alın güvendiğiniz bir özel serviste işlemi yaptırabilirsiniz.. Mazot filtresi 30 bin km de bir değişen bir parça fakat araç ve markaya göre değiştiğinden fiat yetkili servisinden doğru bilgiyi alabilirsin bu konuda. Dumanın dipgazda çıkması turbo dizel araçlarda chip tuning ile gayet normal. Euro3 standartlarına sahip olan sizin aracınızda chip tuning ten sonra duman çok normal. Benim uzun süre kullandığım 2005 model clio da da aynı şekildeydi. euro3 araç chip tuningten sonra dipgazda dumanı görebiliyordum. Yukarıda yazdığım uygulamaları yaptırdığımdan azalma oluyordu tabiki. Şimdiki clio3 euro4 normlara sahip ve aynı güç artışında duman diye bir olay bu araçta yok. Ama biraz daha fazla alırsam duman atacaktır buda dipgazda. Şu ana kadar yapılan araçlardan örnekler vermem gerekirse..

1.9tdi motorlu vw ler 2.5crdi motorlu hyundai kia lar.. vs. bu araçlardan da düzgün güç almak istediğinizde dipgazda bir miktar duman atması kabul edilebilir sorun çıkarmaz. Duman ciddi bir sorun olabilecegi gibi zararsızda olabilir bunun için dumanın çıktığı zamana ve rengine dikkat etmek gerekir. Sizin araçtan çıkan duman herhangi bir problem teşkil etmiyor. Numaramı verdiğiniz sefaköydeki usta da merak etmişti kısa zamanda uğrayacağım demiştim ama fırsat bulamadım o tarafa en yakında uğrayacağım anlatacağım kendisinede sistemin nasıl olduğunu. İlk günden beri ne söylediysem hala arkasındayım yanlış yapılmış bir uygulama yok güvenebilirsiniz. İyi geceler.

12. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

yalnız sefa koydekı ustaya ben her hangı bı sorundan bahsetmadım sadece dumannın oldugunu soyledım cunkı bendekı dıger sıkayetlerı soylersem genel olarak herkeste oldugunu dusunebılr oncelerdekı mesajımda 2010 model puntoya 8000 km de arkadasımchıp yaptırmıs dedım s u anda aracı 50000 kusurde vede sıkayetı yok o yuzden sen le agzımız bır olsun cunkı yanlıs veya kotu bır sıstem oldugunu dusunebılır ha bu arada aracın gecmısıne dun baktım mazot fıltresıde yetkılı servıste degısmıs fıltrede su anda 5000 kusur km de orjınal bırmotta yapılmıs yalnız hava fıltresıne bakmam lazım o yan sanayı olabılır bırde shell ın ctl sını bı sure deneyecegım bırde bu gaz tepkısı olayını bana ızah edrsen nasıl oluyo ayrıca bu sonradan mı takılıyo yoksa ayarlamı oluyor 2010 puntonun sahıbı yaptırmıs ama nasıl oldugunu sormadm

13. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    .Soft tuned chipli araçlarda dahi dediğin gibi gaza yüklendiğin zaman oluk oluk duman atar . Ki senin yazılımdan önce aracın zaten büyük ihtimalle o attıgı siyah dumanın bir bölümünü de atıyordu ama o zaman hiç yüksek devir denemediğinden bunu göremedin ya da daha önce benzinli araç kullanıyordun her dizel , 3.20d dahil gaza yüklendiğinde kara duman attığını bilmiyorsun . Senin aracının katalog değeri 75 olabilir ama bunu yere aynı şekilde yansıtamaz , chip uygulamasını yapan kişi de bu yüzden aracından ne kadar güç alabilecegini ezbere söyleyemez . Sonuç yaptıktan sonra görülür . Eğer aracından 10 hp dahi alınsaydı , yani ayar 10 hpye kadar kısılsaydı yine aracın ilk halinden cok siyah duman atacaktı . Aşağıda linkini verdiğim erada da soft tuned chip vardır . Nasıl duman attığını görebilirsiniz .

Videoyu örnek vermek için koydum silinmemesi temennimdir .

Bkz . http://www.streetfire.net/video/accent-era-crdi-vs-bmw-318-is_2030100.htm

http://www.streetfire.net/video/accent-era-crdi-vs-bmw-318-is-roll3_2030102.htm

Düzenleyen : Murat1

14. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

oly sadece kara duman gelmesı degıl nı tekım onu bı yerde kabullendım ama dıp gaz taptıgımda mazot kokusu gelıyor arastırmalarım sonucu kımsede boyle bı sorun yok canımı sıkan neden kaynaklandıgı hanı sunu cozzem sorun ortadan kalkacak bırde normal kullanımdadahı son zamanlarda yakıt arttı neyse ıllakı bı cozum bulucaz onemlı olan bu cozumu daha farklı zarar almadan bıran once cozmek

15. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)

16. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

17. cemal arslan

cemal arslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hımmm

konu chip tuning ve duman

1.3 mjet 75hp bir araçta işlem sonrası dumanda elbette bir artış olacaktır
    ancak bu artış herkese göre farklı bir kavramdadır

onno usta bunu demiş olsa kimsenin sesi çıkmazdı

ancak sözkonusu can arkadaşımız dediğinde aman nasıl olurda artış olurmuş deniliyor

dizelde duman vardır ama azdır...bazıları göre bu az bile çoktur

işlem sonrası az bir artış olacak rahatsız etmeyecek deriz. ama bazen müşteri bu artıştan rahatsız olur

yada az olacak deriz ama az değil tam tersi çok olur

işte sorunda o zaman başlar

bu aracın normalde dumansız yada az dumanlı alacağı değer bana göre 90hp...

elbetde 95hp de alınır 100hp de alınır...ama bu araçta ne kadar hp o kadar duman demektir...

sadece turboyu açmakla olmuyor biraz enjektör miktarı ve zamanlamasını da artırmak lazım..

bravo 1.6 105liklerde fap (dpf) filtre yok ama 120liklerde var
    bu yüzden 105liklerde az da olsa duman artıyor ama 120liklerde hiç artmıyor

bana göre az artıyor ama müşteriye göre çok...

göreceli bir kavram her zaman yoruma açıktır

konuya gelecek olursak
    rahatsız olduğunuz bir konu var ise...elbette can arkadaşımız işinin arkasından durur ve gerekeni yapar...dünyada çözülmeyecek bir konu yoktur...

dumandan mı rahatsızsınız ?? tamam ....enjektörleri bir miktar kısarlar duman kalmaz...ancak bununla birlikte güç de düşecek...
    90hp ye razı iseniz dumansız güle güle binin...

ama 95 ve üzeri isterseniz dumana razı olacaksınız

haaaa bunu başta can size söylemedi yada farklı söyledi olabilir insanlık hali unutabilir aklına gelmemiştir...vs.vs.vs. yada o an satış yapmak için öyle söylemesi gerekti...doğru veya yanlış...

hatalar hatalarla giderilmez...

bugün marka sayılan duayen sayılan firmalarda yada şahıslarda bile sorunlar çıkabiliyor...anlaşmazlıklar olabiliyor

bir forumda okudum 3000 lira para vermiş 15hp almış oysa vaat edilen 25hp...ne beygileri alabildi ne de parasını iade ettiler...

yine bir forumda okudum....ingiliz firma..122hp tsi araca henüz yazılım yapmadığı halde yetkili satıcı nasıl oluyorsa o araca yazılım yüklemiş...

bu forumda ucuza chip tuning yaptıran arkadaşı da okudunuz...

benden söylemesi

ucuz etin yahnisi olmaz...ama uçuk fiyatdan satış yapanlarda her zaman iyi firma değildir...

bu sektörde kopya kaçak çok iş yapılıyor dikkatli olun

yazılımın aracınıza özel olarak yazıldığına emin olun

herkese bol chipli günler...

18. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Turboyu hiç açmadık bile. Turbo basıncı biliyorsunuz mekanik bunlarda.. Kaput açılmadan yapıldı işlem. ve ben yaptığım işten emin olduğum için kesinlikle bir sorun olmadığına eminim programda vs. Daha önce de dediğim gibi 17-18 hp de duman orjinal gibi oluyor hemen hemen.. (Orjinali gibi olması imkansız.. Arabayı 75 ten 70 e düşürürsekte orjinalinde dipgazda çıkan duman miktarı azalacaktır)
    Şu anda üzerindeki programda bence bu araç için en ideal program ayarı..
    Ne zaman istenirse programı ücretsiz olarak değiştirme imkanı ömür boyu var.. İyi akşamlar herkese

19. cemal arslan

cemal arslan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

can kardeş
    ben senden eminim. yaptığın işin arkasında duracağınıda biliyorum
    çalıştığın yazılımcı firmanın güvenilirliğinide biliyorum
    kesinlikle seni suçlayıcı bir düşünce içinde değilim

bu tür olaylar zaman zaman yaşanır
    önemli olan sorunu giderebilmek işin arkasında durabilmek

bazen aynı araçtan 10 defa yaparsın bir şey olmaz herkes memnundur ama 11ci de duman çıkar sorun olur...oysa asıl sorunun yazılımdan olmadığını bizler biliriz...ama müşteri aracına toz kondurmaz...ve bizleri suçlar

yada aynı araçtan 2 tane yaparsın biri memnun kalırken diğer memnun kalmaz

20. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Biliyorsun 1.3mj 75lik motorlar en çok yapılan motorlardan birisi. Ve bu araçlardaki yazılım artık dünyanın birçok yerinde oturmuş durumda. (verilen artış değerleri bakımından) Ama yine dediğim gibi her zaman teknik destek ve yardım ve program değişimini ücretsiz olarak yaparım. Orjinale dönmekte dahil.
    Teşekkürler yorumların için abi hayırlı işler sanada

Bu Sayfayı Paylaş