Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

chip tuning

'Motor Modifiyesi' forumunda sanal_korsan tarafından 5 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

1. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Evet galiba öyle Can Bey'den cevapta gelmedi.

2. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    abi sizin soru sorduğunuz sayfada sizden 4-5 mesaj önce aynı soru sorulmuş ve cevaplamışım :) LPG li olup olmaması sonucu değiştirmez.
    LPG li olan araçlarda sadece lpg deyken beyin farklı olduğu için chiptuning etkisi hiç olmaz.. çünkü biz benzinle çalıştıran beyin olan orjinal ECU (motor kontrol ünitesi) ni programlıyoruz..

Saygılar :)

3. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Teşekkürler. Turbolu olmadıktan sonra iş yapmaz yani.

4. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.3 grande punto 75 hp
    arkadaslar chıp yaptırıpta sıkayetı olan kımse varmı varsa genelde ne gıbı sorunlar yasanıyor yakıt durumu nasıl mazot kokusu oluyormu yardımcı olursanız sevınırım

Düzenleyen : MRT 791

5. bassmaster

bassmaster Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar bende 1.4 era kullanıcısıyım ben şahsen motor modifiyesi konusundada uzmanlığım olmamasına karşı öncelikle affınıza sığınarak kendi düşüncelerimi belirtmek istiyorum.ben aracımın beyninden önce alt devir torkunun düşük olduğunu düşünüyorum ki alt devir torkunu yükseltmek için süper şarj uygulamasının daha doğru olableceğini düşünüyorum.maliyet açısından farklılık gösterebilir ama şahsen ben aracımın motorunu yülemeye kalktığımda ilk önce bu sıkıntımdan kurtulmak isterdim. düşüncem ile ilgili görüşlerinizi görmek isterim.saygılar.

6. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar ben tecrubesını yasadım daha henuz 1 ay oldu yaptıralıchıp yaptırıpta paranızı bosuna harcamayın uzulursunuz https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.giftek tavsıyem budur acıklama ısteyene sordukları soruları cevaplayabılırm saygılar

7. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Aracınız turbolu muydu yoksa atmosferik beslemelimiydi?

8. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    grande punto 1.3 multıjet

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sonuçta 1.3 75 Bg Bir Motordan Ne Kadar Bir Güç Beklenebilirkihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

10. Barış Özkan

Barış Özkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ne gibi sorunlarınız oldu? Her chip yapan ve yapılan yer bir değildir bence.

11. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    95 hp oldu

12. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun su maxsımum 22 hp olur denılıyor az duman atar denılıyor ama gelın gorunkı duman oluk oluk az duman boyleyse cogu nasıldır acaba ben ozellıkle dumansız ıstedım ama yapan arkadas abı dumanlı deneyelım once ıstemezsen senın ıstedıgın gıbı yaparız dedı bende ıyı dedım ve yapıldı 97 hp oldu araba guzel gıdıyo ama dumanıda o bıcım sonra bıraz kullandık baktım olacak gıbı degıl 2 hp dusurduk duman yarı yarıya dustu ama gene cok fazla ve gucte farkedılır bı sekılde dustu sımdı ıkı beygır daha duserse ne olur bu arac eskısınden farkı olmaz zaten once dumanlı yapalım sonra dumansıza cevırelım demenın amacı dumanlıdakı goz boyayıcı fark edılır guc kı tek sorun buda degıl 22 hp de ıken gelen mazot kokusu 2hp dusunce oda azalıyo tabı sıkayetlerını dıle getırıncede abı sen aracı bı servıse goster arac full bakımlı servıste hıc sorunsuz olan arac a hemen camur atam baslıyor daha acıklama gerekıyorsa onuda acıklayarak bılgınıze arz aderım

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam 2500 140 Bg Starexe 35 Bg Normal Olanı..(140+35) ..Grande Puntodaki 75 Bg İle 90 Bg Motorlar Aynıdır.. Yazılım Farkı Vardır.. Sizde 90 Da Bıraksaydınız Sorun Olmazdı Sonuçta 1.3 Motor Çok Yüklenmemek Lazım..

14. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadasım zaten ben mumkun oldugu kadar dumansız ıstedım bu ne demek sızce fazla yuklenme demek degılmı bız bunu dıle getırdık ama yapan arkadas sen bana bırak dedı ve 22 hp ye ıkna ettı sunuda soyleyeyım egerkı ılk yapıldıgında dumansız yapılsaydı emın olkı o anda bu ısten vaz gecerdım cunkı 2 hp de bıle bukadar guc kaybı oluyorsa o zmn ne olur dusun bız daha dunkı cocuk vaya cahıl ınsan degılızkı ne ıstedıgımızı bılmeyelım

15. emreaccent

emreaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bencede 90 hp ye yukseltseydınız en saglıklısı olurdu fıkrındeyım.75 hp den 90 hp yukselmesıylede hıssedılır sekılde performans alırdınız.cok fazla yuklenılmıs motora bence buda duman cok atmasına ve daha malıyetlı sorunlar acmasınada sebep olabılır.bu konuda daha detaylı bılgı verebılecek arkadaslarda var tabıkı bende bır yorum yapmak ıstedım..

16. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    neyse arkadaslar benım sımdı cıkmam gerekıyor eve gıdıcem daha sonra gorusmek uzre hosca kalın saygılar murat

17. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yorumunuza saygı duyuyorum ama sadece sorun duman degıl ılerleyen zamanlarda daha genıs zamanda muhabbet ederız paydos saatım geldı persembe gunu burdayım tesekkur ederım

18. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Beklentileriniz çok farklı.. Öyle bir işlem yok.onlarca yaptıran var hiçbirinde olmayan problemler sizden çıkıyor sorun sizce programda mı arabada mı yoksa sizde mi?

İlk yapıldıgında +28 hp artış alındı 103 hp denildi. Daha sonra dipgazda ki duman durumu kısıldı tabiki yakıt basıncı kısılarak bu durumda +20 hp güç artışına düşüldü ve dipgazdaki duman durumu oldukça azaldı. Daha sonra herşey ok denildikten sonra aradan 1-2 hafta geçiyor bu sefer mazot kokusu geliyor diye bir şikayet çıktı ortaya. Mazot kokusu gelmesi diye komik bir arıza ben ilk defa duyuyorum yazılımsal olarak nasıl yapılabilir bu? Aracınıza özel program alındı ve dilediginiz gibi değiştirildi. Sıfır duman dediniz sıfır dumanda +17 hp olabiliyor ve 92 hp ye düşüyor araç dedim(ki yine sıfır duman olmaz orjinali gibi olur dipgaz durumunda). 30 hp mükemmel fark etti 2 hp düşünce araba yarı yarıya düşüyor 2 daha düşerse orjinali gibi olur demişsiniz aradaki 20 hp farkı hissetmeyeceksiniz fakat 2 hp farkı bu şekilde hissediyorsunuz öyle mi???

Chiptuning sonrasında araçlarda olan arızalardan bazıları boy gösterir. Bunun sebebi max. yakıt basıncının(yani dipgazdaki yakıtın basıncının) artırılmasından kaynaklanır. Aracınızın turbo basıncında hiçbir işlem yapılmamış olup sadece yakıt basıncı ve diğer ayarları yapılmıştır.

Chip tuning öncesinde konuştugumuz güç artışı veavans vurması problem çıkarmasıvs. sorunlar olmadıgı sizin tarafınızdan da onaylanmıştı.

Normalde yapmadığım bir şekilde sizin aracınız için emek gösterdim ve buna ragmen orjinale dilerseniz dönelim dedim. Normalde firmalar ücreti iade etmezken ben size %33 iade edebilecegimi söyledim.. Fakat şu yazılarınızı gördükten sonra çamur atmak vs. kesinlikle çok yanlış yaptıgınızı düşünüyorum. www.renaultclubtr.com adlı siteye girip bakabilirsiniz oradan gelenyüz civarında araç yaptım ve hepsinin problemi var mı yok mu diye

19. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Buyrun sizin araçtan çıkan duman ilk programda bile bunun yarısı kadar yoktu!..
    http://www.streetfire.net/video/megachips-polo-19-tdi_2013550.htm

http://ressim.net/a/upload/5135393a.jpg

yada bunun yarısı kadar yoktu..

Herşey bir yana dilerseniz ben yine diyorum orjinali gibi olsun kardeşim derseniz +17hp olur buda 75 te 17 hp artış demek % olarak 22.6 artış olur.
    1300 motordan daha fazlasını bekleyemezsiniz beklediğinizde dipgazda göreceğiniz dumana razı olmalısınız bu dumanın boyutuda aldıgınız güce doğru orantılı olarak artar.. Kendi kullandıgım araçlarında clio hariç hepsinde dipgazda hafif dumanlı(sizin şu anki program tarzında)program tipi kullanılıyor. Sadece clio da daha fazla duman var o da artışı daha fazla aldıgımız için.. Ayrıca Kime sorarsanız sorabilir nereye başvurmak isterseniz başvurabilirsiniz işe yaramaz yada şöyle böyle diyip siz çamur atıyorsunuz !!.. İsim yapmış chiptuning firmalarına sorabilirsiniz ki bunlardan biriside biziz zaten.. Bu güne kadar kimseyi yanıltmış yada madur etmiş değilim ama sizin gibisine de inanın hiç denk gelmemiştim..

Saygılar..
    Düzenleyen : chiptuner

20. MRT 791

MRT 791 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    chıp yaptırmak ısteyen arkadaslar yaptırsınlar ben veya sen bız ne konusursak su anda bos ıslemı yaptırıp ondan sonra sonucu gorecekler aracı yaparken 22 hp yapılacak dıye anlasıyoruz arac 28 hp cıkıyor bunu sen soyledın sen dırek 22 yada 20 beygır yapmıs olsaydın ılk testdekı gucle goz boyamamıs olurdun kı herseyı bır kenara bırakalım sana bu sorun benı rahatsız ettıgı halde musterı baglamaya calıstım ama bır yerde demekkı geven eksıklıgı verdınkı boyle bır konuyu paylasmak zorunda kaldım ayrıca yazmıs oldugun konuda ıkna becerınınde kuvvetlı oldugu cok ıyı anlasılıyor ama benımde gozumdem kacmıyor neyse ben bu konuyu tartısma olsun dıye acmadım tartısma nıyetımde yok sadece chıp yaptırmak ısteyen arkadaslara tecrube olsun dıye aydınlatmak ıstedım cunkı benı daha once bu konu hakkında uyardılar kulak vermedım arkadaslar aynı sıkıntıya dusmesın ıstedım.gerısı chıp yaptırmak ısteyenarkadaslara kalmıs .sunuda sonradan ılave etmek ıstedım ben 22 hp yapıldı dıye bılırken 28 hp denılıyor sonra 20 hp dusuldugu soylenıyor demekkı dusen ayar 8 hp buda dumanı yarı yarıya dusurmesı normal oluyor ama bız 2 hp dusuldu dıye bılıyoruz kendı ıstegım dısında

Bu Sayfayı Paylaş