Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Check lambası

'LPG Sistemleri' forumunda aydingormez tarafından 6 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. metege

metege Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Şimdi aklıma geldi..
    Benim araba lpg'ye geçince de tırrrrrr diye bir ses çıkarıyor..
    Bu ses kesintisiz olarak devam ediyor..
    bir dişlinin çarklarına değen plastik bir parça varmış gibi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif

2. YeniAccentEra10

YeniAccentEra10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    deşifre olmak istemiyorum.
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Check'i yanmayan çok araç var. bence sorunu çözemedikleri için çareyi birşey olmaz demekte buluyorlar. kesin çözüm istiyorum diyorum. birşey diyemiyorlar. bende çok sıkıldım bu işten. moralim bozuluyor. aracı satarkende bu sorun olacaktır.

3. turkerk

turkerk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar arkadaşlar...
    bendede 2005 GETZ GLSvar ATİKER marka tüp taktırdım 1 ay öce .
    bugünde check lambası yanmaya başladı. forumdaki arkadaşlar brc marka tüpden bahsetmişler. bu arıza için marka farkeder mi?

4. otto79

otto79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba 2004 sonata marka aracım var lovato marka sıralı sıstemle
    kullanmaktayım 2 haftadır ancak benimde check yazan arıza lambam yandı.
    sondürmek için farklı bir servise gittim ama bu hep boylemi
    olacak...yanık ken kullansam herhengi bir sorun olurmu?

5. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Lpg li araclar lpg filtreniz o2 sensoru yakit karisimi ayarini lpg beyninden kontrol ettrin
    Düzenleyen : Ogun

6. 2001uzm

2001uzm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    R.Uğur ŞENTÜRK
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Tamamen kullanılan LPG den kaynaklanıyor. Ben askeri personelim izinlerde yolda denk gelen istasyonlardan LPG alıyorum ve check lambası yanıyordu bende akünün eksi kutup başını söküp bir müddet sonra tekrar takarak ışığı söndürüyordum. Devamlaı olarak kullandığım istasyondan aldığım zaman hiçbir sıkıntı olmuyor.

7. qilhan

qilhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

tamamen katılıyorum benim accente de ellimarka ve modelde tüp önerdiler tam 2 ayaraştırdım doğru mühendislik firmasını ve doğru lpg kitini buldum simdi sorunsuz biniyorum tam 8 aydır

8. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    arkadaşlar herkese iyi akşamlar. bugün lpg ayarlarını yaptırmak için montajı yaptırdığım yerden başka bir servise gittim. o servis de yetkili Atikerbayi. aracı bilgisayara bağladılar. ve basınç haritasındaki değerlerin oldukça yüksek olduğunu belirttiler. sıfırdan kalibrasyon yaptılar. kalibrasyon bitiminde ise uyarı verdi. uyarıda lpg enjektörlerinin küçük olduğu yazıyordu. bir de rekorlarla alakalı birşeyler yazıyordu.enjektörler ise 1.8 lik... BAsınç haritasında ise en yüksek değer 2.4 den başlayıp 2.2 - 2 şeklinde kademeli olarak azalıyordu. Usta bu değerlerin çok yüksek olduğunu söyledi Aracın bu durumda aşırı yakıt tükettiğini söyledi.. Elle bu değerleri aşağıya çekti. 2 ninde altına düşürdü. Benzin enjeksiyon sürelei ise bu durumda 4 lere çıktı ama gaz enjeksiyon süreleri de 6 lara indi. Eski ayarda ise benzin enjeksiyon süresi 2,9 iken gaz enjeksiyon süreleri 7-8 aralığında idi. Ayardan sonra aracın çekişinde herhangi bir azalma olmamakla birlikte psiklojik midir bilmiyorum sanki yavaş hızlanıyor gibime geldi. Az önce de motor arıza ışığı yandı. Zannedersem ayardan kaynaklı.
    Arakadaşlar ışığı söndürmek için kutup başını çıkarsam lpg ayarlarında, araçta herhangi bir arızaya sebebiyet verir mi? önceki aracımda bu işlemi çok sık yapardım bir şey olmazdı ama bu araçta hiç denemedim.
    bu arada yapılan ayarların fotolarını çekecektim şans tel. şarjı azaldığı için çekemedim. Usta yukarıdaki gibi ayar yaptı. acaba yakıtta herhangi bir azalma söz konusu olur mu? Çünkü aracım şehir içinde 45 kuruş yakıyor.
    Düzenleyen : atakan53

9. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
  10. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    benim anladığım kadarıyla açık ve net gaz ayarı uygun yapılmamış,daha önce akü bittiğinde ya da akü değiştirirken lpg ayarının bozulmadığı belirtilmişti başka bir konuda,bence sıkıntı çıkarmaz ama bana kalırsa ayarınızı tekrar yaptırın.şehiriçi o kadar çok yakmasının nedeni havaların soğuması da olabilir.

11. edu38

edu38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 2 hafta önce 2008 era aldım 2 haftada 2 kere check lambası yandı aracta mımgas marka lpg ver bu gun lpg ayarına gittim bilgisayar bağlandı ve sistem fakir çalışıyor gösterdi usta check lambasını resetledi ve ufak bir ayar çekti bakalım bir daha yanacak mı??

12. edu38

edu38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sayın otto kardeş yanması önemli değilde ileride lpg dışı bir motor arızası olursa nerden farkedeceksin bence bunun için sürekli yanmaması daha mantıklı değil mi??

Bu Sayfayı Paylaş