Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cezayıda Yedik!

'Sohbet' forumunda TuracENGIN tarafından 12 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Aslında zırt pırt durdursalar insan sıkıldığından kendi söker atar bi yerde.
    Araç camları filmsiz olsa polislerimiz şehit olmayacak mıydı? Elbet etkisi vardır ama bütün suç filmin mi?(Ruhları şad olsun).

2. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aslında zırt pırt durdursalar insan sıkıldığından kendi söker atar bi yerde.
    Araç camları filmsiz olsa polislerimiz şehit olmayacak mıydı? Elbet etkisi vardır ama bütün suç filmin mi?(Ruhları şad olsun

hocam bak bu konuya bir soru da olsa akılcı bir yönle yanlaşan kişilerden birisin tebrik ederim benimde arabamda da film var en açığını seçtim diyeceksiniz niye taktırdınız hyundai tüm isteklerime ve üstüne para ödeyeceğimi söylediysemde renkli camlarının olmadığını söyledi piyasada camcıları dolaştım onlardada era için renkli camları yokmuş... aslında bu film işini bir standarda bağlayarak muayene istasyonlarınca takılan filmler yasallaştırılsa sorun ortadan kalkar
    oto tuning midir nedir bu işlerle uğraşan kişiler işyerleri birlik olup dernek falan kurup bu işleri yasallaştırabilirler bence

Düzenleyen : atılan

3. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    bunların tamamı zevk işi,ama mantık olarak da şu var ki insanlara rahatsızlık verilmesi hoş değil.ışık göz alıyorsa sıkıntı oluşturabilir,egzoz haddinden fazla ses çıkarıyorsa bu da yine rahatsızlık verebilir,bunlar söz konusu değilse de aşırı kısıtlamalara gerek yok.ha adalet derseniz bence yok,malesef herkese aynı davranılmıyor ülkemizde.filmin yasaklanış nedenini de tam olarak anlamış değilim.görüşü engellemesiyse piyasadaki van tipi araçlar ne geziyor,ya da resmi araçlarda neden bu kadar yaygın,ruhsatlarında işli olduğunu da düşünmüyorum bu araçların.

4. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    katılıyorum güzel bir tespit ve yorum çözüm zincirin en son halkası polis memurunun olduğunu sanmıyorum

5. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    teşekkür ederim,meslekler boyutunda genellemelerden kaçınmakta fayda var,bazı insanların kişilik bozukluklarını mesleklerinin arkasına sığınarak sergilediklerine tanık olduğumuz dönemler olmuştur ve bu meslekten değil kişilikten kaynaklanmaktadır.genellemeler yapılırsa mesleğini onuruyla yapanlara haksızlık olur.bu yüzden her türlü genellemeden ve önyargıdan uzak durmanın faydalı olduğunu düşünüyorum.çözüm noktasında da bence her yerde aynı kanun varsa ve her yerde herkese aynı kanun gerektiği gibi uygulanırsa insanların kabullenmesi de daha kolay olur.

6. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

7. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    led takmak yasakmı yaw

8. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Şaka gibi ama evet... Yasak...

9. Gökhan Meletli

Gökhan Meletli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ya arkadaşım ben bişey demiyorum bu aynasızlara. her zaman kendi halinde ufak bişeyler yapana çatarlar. bu arada bugün isparkçı arkamdan baktım koşuyo park parası dedim plakaya yaz. öyle şey mi olur dedi. s... git dedim. devletin deynekçisine mi para yedirecem dedim . :D..

10. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben bu yasal rüşveti anlamıyorum kardeşim eğer polis ceza yazmak istiyorsa sen led değil "yüzlük ampul" taksan led der ama sis farı yazar. Turaç senin olayında iyi polis kötü polis olayına ve mirkanın dediği gibi kandırıldığını düşünüyorum.
    Benzer bi durumda ben de ilk cezamı yemiştim. Şimdilik allahtan son cezam oldu ama yok böyle bir komedi sizinle paylaşmak isterim.
    Şehiriçi 4 şeritli bölünmüş yolda ilerliyorum arkamdan polis aracı plakamı söyleyip sağa çekmemi istedi. Aracımın yanına gelip şöyle bir baktılar. Boydan boya takılmış emniyet kemerini gördükten sonra başladı radar uygulamamız vardı takılmışsınız diye nerde nasıl kaç km diye sıkıştırıp biraz kendimden emin üzerine gidince yok siz değilmişsiniz dedi ve ruhsat isteyip aracın belgelerini kontrol etti onlarda da sorun yok, bu sefer araçtaki diğer amir inip geldi ve daha işlem yapmadınmı diye sordu. Ben de neden işlem yapılacaktı memur bey nedir hatamız diye sorunca, hala anlayamadığım sebepten bir ceza kesti büyük harflerle yazıyorum.
    "SÜREKLİ SOL ŞERİTTE SEYİR HALİNDE BULUNMAK" diye 50 tl ceza kesti. yani resmen sebep aradılar komik duruma düştüler. ödedimmi paşa paşa ödedim. Sonra açıp da bakmadım üstüne de düşmedim ama böyle aptal sebep görmedim. Bölünmüş yolda sürekli sol şeritte seyir nedemek?
    Devletin polisinin vatandaşları aptal yerine koyarak yasal rüşvet almasına karşıyım dayanamıyorum. Eski usul marlboro parlement dönemi daha mı güzeldi acaba?

Bir de şu kaza yapan hasarlı iki araca aranızda anlaşın yoksa ikinize de ceza keserim diyen polis memurlarını anlamıyorum. nedir arkadaş bu işin aslı onu da öğrenemedim. Kusurlu tarafa ceza kesilir iki tarafa ceza kesmek de nedir?
    Bunları bir türlü anlamıyorum yarama tuz bastınız uzun yazdım kusura bakmayın......

11. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Bu sol şerit olayı LEGALDE var... fakat sebep aramak konusunda ne yazık ki haklısınız... Ben kafaya taktım tüm mevzuatı okuyup ezberleyeceğim... Bir çıktısını da alıp torpidoya koyacağım... mersinde işi pratiğe bağlamışlar... Trafik sakinken 3 mobese kamerasında üst üste sol şeritte girerseniz cezayı kesip yolluyorlarmış... Bu türkiyede trafiğin sağdan akması kuralına uygun olarak oluşturulmuş bi kanun... ha ne kadar amacı dahilinde kullanılıyor bu kanun... işte yukarıda örneğini siz verdiniz..

12. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    sürekli sol seritte ilerlemek yasak o yuzden kesmiş olabilirler.. Sol serit sadece sollama için diyorlar.. Bizde pek uyan yok bu kurala ama avrupada trafigin yogun oldugu yerler dısında solda araba gitmiyor. Sollayan hemen sag tarafa geciyor. ister 100le gitsin ister 210la gitsin, onundeki aracı sollar sollammaz saga geciyorlar. Biz de bu yuzden ceza yiyorduk. Yabancıyız, bilmiyoruz, ögrenciyiz felan dedik ve yazmadılar. Elin "gavur polisi bile" el insaflı davrandı.. Bizim din kardeşi polis ise keyfe keder yazar. diş gecirdigine yazar.. diş geciremedigi arabaya bırak sorun cıkartmayı park cezası bile yazmaz. gider garibanın arabasına yazar...

13. barazi27

barazi27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet sol şerit geçme şeridi olarak kullanılmalı bunun bilincindeyim o zaman cezayı yerken de bilincindeydim. Zaten takip eden polis aracı sağ şeritte onun önünde de başka bir araç ben de yanındayım 2 - 3 dk o yolda devam ettikten hemen sonra yazıldı bu ceza. Ben zaten 60 km hızı geçmeyen biri olarak sol şeritte pek sürmem zorunlu haller dışında.
    Ama bu ceza sanırım polis memurlarının trafikte açık bulamadıklarında kaçtıkları bir kaç kapıdan biri. Ben bu türlü keyfi anlamsız cezalara karşıyım.
    Keyfe keder yazılan cezaya kesinlikle karşıyım hakkımı savunsam da savunmasam da yasal mevzuatı bilsem de bilmesem de polis kesmek isterse KESİYOR.
    Bİr de bu karşılıklı hasarlı kazalarda polis çağrınca iki tarafa da trafik cezası kesme olayı nedir allah aşkına ona da bir açıklık getirirseniz sevinirim.

14. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    O da tamamen polislerin rahatı için... Kişiler yanlarında kaza tutanağı taşıyıp, hasarlı kazalarda kendi tutanaklarını tutuyorlar... Polislerde zırt pırt gidip de milletle uğraşmaktan kurtuluyor... Kendi tutanağını yazmayanları, ben tutanağa güvenmem polis gelsin o tutanak tutsun diyenlerin sayısını azaltmak içinde böyle bir uygulamaya gittiler... Hasarlı kazada polis gelirse ceza kesiyor... Ya da kesmekle 'tehdit' ediyor...

15. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    antalyada hiiç affetmiyorlar.. burda çok kuş serisi araba var

16. ahmetaykac

ahmetaykac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu kanunu da ilk defa duydum,ben de hep sol şeritte giderim :) ama ortalama hızla,yani 100 - 110 arası e-5 yolunda veya tem de..demek bu da yasakmış,iyiki okumuşum bu topiği..bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim..bundan böyle arada orta şeride geçerim.

Bu Sayfayı Paylaş