Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Çevre Otogaz ve Elantra XD2 Atiker Kit Montajı

'LPG Sistemleri' forumunda MSC tarafından 17 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Korede üretiliyor. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif her cografyanın ve ülkenin sartları farklıdır.

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Öncelikle websitesinde amcaların dediğine göre benzin gibi bir sistemmiş. Getz e LPI taktırmak için 3bin tl verilmez ama, 100km de 14-15 lt yakan bir araca cok iyi gider. ikinci olrakta, sitede amcamlar demiş ki Backfire; gaz halinde LPG kullanan sıralı sistem LPG kitlerinde ...... , Sıvı püskürtmesi sayesinde, sıralı sistem LPG kitleri nedeniyle motor donanımınızda oluşan yıpranmalar olmaz. .... Burda yapılan kıyaslamalar benzinden ziyade sıralı lpg sistemleri ile yapılmıs.

Acaba demek istediginiz yeni sıralı sistemeler içinde bu özellikler mevcut muydu? Çünkü adamalr nerdeyse sıralı lpg taktırmamam için beni ikna edeceklerdihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley29.gif.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Satış politikası, ben daha pat pat ses yapan sıralı sistem duymadım, görmedim, bilmiyorum. Teknik olarakta imkansıza yakın. Enjektör açık kalsa bile belli bir basıncın üzerine çıkamıyor, map sensöründe fazla basınç olsa hemen sistem benzine geçiyor ve lpg'yi kesiyor. LPi ile sıralı sistem arasında enjeksiyon farkı yok denecek kadar az. Biri buharlaştırılmış gazı veriyor, diğeri ise likit enjekte ediyor. Tabii ki LPi sistemi motor performansı ve tasarruf adına daha iyi bir sistem. Ayrıca bakım maliyetide yok. Hatta Hüseyin beyle bu sistemide konuştuk, kendiside beğendiğini ifade etti.
    Bu arada maddelerin birinde değişik iklimlerden v.s. bahsedilmiş. Bu özellik aracınızda olduğundan ve araç bu özelliğini hava/yakıt karışımında enjektörler vasıtası ile yaptığından....... ve sizinde kitiniz enjektörleri kopyaladığından aynı özellik sıralı sistemlerde de var diyebiliriz.

Vialle tartışılmaz en iyi kit, tabii satış politikalası gereği kullanıcılara çok çok farklıda gösterilmek zorunda. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Orjinal LPG 'li araçlar çoğu ülkede var. Örneğin hollanda, italya, ispanya, almanya, kore'ye bakabilirsiniz. Hatta toyota'nın avrupaya pazarlananbazı modellerinde gaz tesisatı için yuvalar, kanallar v.s. hazır fabrikadan çıkıyor.Türkiye vergiler yüzünden farklı konumda olabilir, araştırmak lazım. Özellikle kore'de araçlarda benzin deposu bile yok :)

5. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    çok tesekkurler detaylı acıklama için.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

6. mcoskun38

mcoskun38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    MEHMET COŞKUN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Serdar bey elantranıza lpg montaj resimlerini inceledim ve enjektörlerin montajına hayran kaldım. Benim aracımda enjektörler biraz daha bujilere yaklaşık yerde montajlı. Enjektörlerin manifolda uzaklığı sizinkinden biraz daha fazla. Yinede fena değil. Keçe ile ses izolasyonu yaptırdım. Daha iyi oldu. Bu arada motorun üzerindeki kapak kaputa değdiği için söktüm. Sizinkinde kapak montajlımı? Ayrıca benim depo da simit. Pişman olmuştum ama ince stepne (4*114 çok zor bulunuyor)aldım orjinal kore sonradan kaynakla yapma değil. Hiç kullanılmamış.koltuğun arkasında dik olarak oldukça iyi duruyor. Bagajda yer işgal etmiyor gibi. Sizede tavsiye ederim.

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Mehmetöğretmenim merhaba, benim arabada kapak takılı ve enjektörler görünmüyor, isterseniz sizde aşağıya taşıtabilirsiniz, çok basit bir iş. Stepnenin fiyatını öğrenebilir miyim acaba? Benimde çok ihtiyacım var. Resim ekleme imkanınız olursa sevinirim.

8. mcoskun38

mcoskun38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    MEHMET COŞKUN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Serdar Bey merhaba. yeni istetmenin inş.yarın montajını yapacağım fotolarını çekip paylaşırım. Bu arada ince stepneyi sahibinden com aracılığı ile Antalya elmalıdan bir doktordan aldım.( Doktorundaha önceki aracı 2004 elantra imiş satınca bunlar elinde kalmış)Bir takımda orjinal hiç kullanılmamış buji kablosuyla birlikte 120 lira hesabına yatırdım. Ayrıca kargo(ptt 10 lira)İkimiz açısındandaoldukça iyi bir alışveriş oldu. Neyazıkki 4*114 bijon aralığında orjinal bulmak çok zor. Antalya kepezde orjinal janttan bozarak yapıyorlar googleda aratırsanız bulursunuz. İyi akşamlar.
    Düzenleyen : mcoskun38

9. mcoskun38

mcoskun38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    MEHMET COŞKUN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
  10. mcoskun38

mcoskun38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    MEHMET COŞKUN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
  11. mcoskun38

mcoskun38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    MEHMET COŞKUN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Serdar Bey merhaba fotoları yükledim inş. doğru olmuştur. Enjektörün montaj yeri ve izolasyonu nasıl olmuş. Herhangi bir işleme gerek varmı sizce? Gaza geçişte falan herhangi bir sarsıntı yok.

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Üzerine izolasyon yapmak ne kadar doğru çok net bilmiyorum ama enjektörleri yakına almanız daha verimli olur.

13. mstfkul

mstfkul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey hayırlı olsun başka marka gaz kitlerinin bakım ve ayar işlerinide yapıyorlarmı.bendeki mimgaz biliyorsunuz çok şikayetlerim var LPG konusunda

14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam sizin kitinizde değil montajında yada ayarında problem var. Mimgas bende kullandım, kötü bir kit değil. Fabrikasını ararsanız yardımcı oluyorlar, müşteri memnuniyetini önemseyen bir firma.

15. GhosTon

GhosTon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar abi elantrada yakıt ne kadar a düştü lpg ile. bizde2004 elantra var yol bilgisayarı 9.2 gösteriyor haziranda arabanın muayenesi var muayenden sonra taktırmayı düşünüyoruz ? ne kadar a düştü ortalama 350 bin falan yakıyor

16. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bence muayeneden önce taktırın, sonra takılırsa bi daha muayene gerekir, 2 kere masraf yaparsınız

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    55 liralık gazla 390 km yol yaptım geçen gün. Biraz sakin kullansam ve havalarda biraz ısınsa az daha düşer sanırım. Bence muayeneden 1 ay önce taktır.

18. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    serdar abi bu değeri uzun yolda yaptın heralde benim depoda 55e doluo 27 litre gaz alıo 250 kmyi gecemedim sehir içinde.. senin değerlere göre 7 litre yakmıs oluo
    Düzenleyen : Çağlar Baykan

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  20. tureli

tureli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey size mail attım bugün.Bi hesaplama cetveli yaptım excel dosyası olarak.İstenilen değerleri girerek araçlarımızın ne kadar yaktığı görebiliriz.Bunun yapmamın amacı aracımın yakıt sarfiyatını takip etmek.Umarım bi yardımı dokunur

Bu Sayfayı Paylaş