Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Çevre Otogaz ve Elantra XD2 Atiker Kit Montajı

'LPG Sistemleri' forumunda MSC tarafından 17 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Konu Atikerden açılmışken bir şey sorayım. Geçende bayiye gittim Atiker taktırmak istiyorum diye. Atiker'de Hyundai'in milenyum kasalarında enjektör yakıt gönderme milisaniyeleri uyuşmayabiliyor. Bu yüzden bazen sabahları motor ısınana kadar araba pör pör pör ediyor, gaz yemiyor sen Zavoli taktır dedi. Bana biraz uydurma gibi geldi. Bu olay başına gelen var mı ya da ne derecede doğrudur bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Mesnetsiz bir bahane olmuş. Kullanıp memnun olanların sayısı oldukça fazla. İşin ehli bir yerde montaj yaptırırsanız başınız ağrımaz.

3. efe1988

efe1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    serdar abi hayırlı uğurlu olsun... güzel seçim yapmışsın...atikerin fiyatı çok uygun bende taktırmak istedim fakat klasik fransız otolarının hassasiyetinden dolayı BRC taktırdım... ama senin adına çok sevindim Allah ağız tadıyla binmeyi nasip etsin

4. Yunus KINALI

Yunus KINALI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı ugurlu olsun oncelıkle...

Enjektörlerin montajı sırasında ustalardan en kısa enjektör borusu talebim fazlasıyla karşılandı, normal montajdan yaklaşık 4-5 cm daha yakın enjektör montajı yapıldı, biraz uğraştırdı ancak gaza geçiş kesinlikle hissedilmiyor. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

ıznınızle merak ettıgım bır konu var.kısa enjektor borusunun avantajı nedır ?

5. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Atiker'in enjektörleri sesli çalışıyor sanki bunu azaltmanın yolu var mıdır?

6. mpi38

mpi38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Malesef yok sesli çalışıyor. Sanki Sibop vuruyor gibi.

7. fbuyukkale

fbuyukkale Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu xd2 kitin modelimi acaba ?

8. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    XD2 aracın Hyundai üretim kodudur. XD model yanındaki 2 ise jenerasyonunu gösteriyor.

Kısa enjektör doğru zamanlamaya yardımcı olur, siz gaza geçtiğinizde gaz boruya dolana kadar yakıtsız kalırsınız, ne kadar kısa boru o kadar sağlıklı kit. Örneğin viallede enjektörler direkt manifolta monte ediliyor. Keşke burada da böyle bir imkan olsa.

9. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Serdar bey, Adapazari donusu kitle alakali bir sorun yasamistiniz.Onemli birsey degildi umarim...

10. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o kadar büyük bir iştahla yazılmış bir yazı ki aklıma gelen ilk şey dizeli sat benzinli al git Hüseyin Bey'e LPG montajınahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifSerdar Hocam taktırdığınıza göre aslında yersiz bir soru olabilir ancak sormak istiyorum... LPG nin motor ömrünü kısaltması gibi birşey söz konusu mu ??? bugün kullanılan sistemler için tehlike yokmudur varmıdır ??? ya da eski takılan LPG lerdemi böyle birşey sözkonusudur ??? aslında soruma kendim bir noktada cevap veriyorum..bazı sistemler çok pahalı..bu kadar para veripte motor ömrünü kısaltacak birşey yoktur herhalde

11. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hayırlı olsun LPG kitiniz
    Düzenleyen : Bor34

12. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Sorun kit ile ilgili değil, kit'in beyninin dahil edildiği röle ömrünün sonuna gelmiş :) Sorun yok çok şükür.

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

LPG motor ömrünü kısaltmaz, aksine uzatır. Bunun başlıca nedeni yanma odası ve sonrasında kurum oluşturmaması, sülfür gibi zararlı maddeler barındırmaması. Eğer bu palavranın gerçeklik payı olsaydı taksiciler 300.000 - 400.000 anahtar değmeden yol yapamazlardı. Kaldı ki bu rakamın geneli şehir içi.

Günümüzde kullanılan LPG sistemleri benzine göre çok daha güvenlidir. Tek sakıncalı yanı kapalı mekanlarda olası gaz kaçağının oluşturacağı tehlikedir. Açık havada bu söz konusu değil. Zaten sızdırma olayıda çok çok nadir olabilecek bir olay. Eski LPG sistemleri gerek motor, gereksede emniyet açısından yetersizdi. Sıralı sistemlerde bunların hepsi aşıldı. Gazetelerde, tv'lerde gördüğünüz olayların çoğu ya sıralı sistem değildir yada çok çok kötü bir montajın eseridir.

Dediğiniz gibi motor ömrü konusunda cevabı vermiş oldunuz. Zaten kısaltsa hyundai LPG 'li araçlarda motor garantisini 50.000 km felan yapıp piasaya sürerdi. Kaldıki bizim araçlarımızın motorları LPG ile çok uyumlu. Bunun temel nedeni Güney Kore'de hemen hemen her aracın LPG 'li olması. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

14. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    LPG sistemine sahip araçlarda motor ömrünü, kitin varlığı değil, kalitesi ve ayarları belirler...

LPG'li araçların en büyük düşmanı, erken geçiş vefakir karışımdır. Motorunuz yeterli ısıya ulaşmadan (39 derece) lpg'ye geçiş yapılırsa, yetersiz gaz basıncı düşük güç, tekleme ve grank üzerinde vuruntuya neden olur. LPG ayarları esnasında şayet program istenilen düzeyde gaz püskürtemezse, özellikle üst devirlerde motorunuzun hararetle karşılaşması, buna bağlı yağ incelmesi ve aşınmalar ortaya çıkar...

LPG sistemi bütün dünyada güvenle tercih edilen bir yakıt türüdür.

Düzenleyen : tolgakmg

15. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilgilendirme için teşekkür ederim

16. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bu yazıdan sonra google da vialle arattım ve gercekten güzel bir sisteme benziyor. Fakat Sitede vialle nin diğer sistemelrden farkının yazdıgı bölümde gözüme sunalr carptı.
    alıntı http://www.vialle.com.tr/neden_vialle_lpi.aspx

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bunların çoğu zaten sıralı sistemlerinde özellikleri. Backfire v.s. eski sistemlerde oluyordu. Vialle güzel ama 3300 lira verilir mi verilmez mi siz düşünün.

18. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    hayırlı olsun serdar, dizel kullanıyorum ama ilerde lpg taktırmaya karar verirsem direk gideceğim ve tavsiye edeceğim adrestir çevre otogaz. detaylı incelemenden dolayıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

19. karizmaxenon

karizmaxenon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bilal aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    hayırlı olsun serdar bey.sıkıntısız sorunsuz keyıflı bi kullanımınız olur inş...sahsen bende zamanında zavolı kullandım 2 yıl 50 bın km kadar hiç bi sorun yaşamadım ve sattığım arkadaşta sorunsuz kullanıyor.dediğniz gibi sağlıklı bi lpg için kıt ın kalıtesı % 50 montaj %50 .hatta artık montaj % 75 oldu gibi...

20. Mr_SaMSuNLu

Mr_SaMSuNLu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mademki zarardan çok karı var peki neden orjinalden tüplü araçlar üretilmiyor sizce?

Bu Sayfayı Paylaş