Merhaba arkadaşlar 2012 model Hyundai Accent Bulue 1,6 Mode CRDİ'im var. Ancak akşamleyin farlar açıldıktan sonra camların kumanda düpmelerin ışık yok ana kumanda bölümünde yani şoför kapısındaki kumada düğmelerinden hiç biride yanmıyor aynı zaman araç otomotik vites P-N-R-D viteslerinin yanında bulunan +,- 'de ışık yok ancak ben o bölümlerin aydınlatması varmı yokmu onu bilmiyorum. aracın garantisi devam ediyor garanti kapsamına girermi bu konularda bana yardımcı olursanız sevirim. Saygılarımla.
garanti kapsamına girer, muhtemelen ya bir sigorta ya da röle arızasıdır. servis çözer. ama orjinalde o düğmelerde ışık var değil mi? bazı araçlarda yok.
yukarıda yazdığım gibi, ya bir röle sigorta arızası ya da ampüller patladı. garanti kapsamında bir araç olduğundan servise gitmeniz tavsiye edildi. kendi kendinize yapabileceğiniz işler şöyle: röle sigorta kutularını kontrol edin herhangi bir yanık sigorta varsa değiştirin. sorun çözülmezse o dediğiniz kısımlarda döşemeleri sökerek ampüllere ulaşın. ampüllerden 1 numune alıp sanayideki oto elektrikçilerinde yeni ampül temin edin ve değiştirin.
Araba garanti kapsamına girer zaten ama oldu da garanti kapsamına almazlarsa era'da tesisatı çekili olmadığı halde led ışık döşettirmiştim ben elektrikçiye yıllar önce. Bu işlemde forumda vardı, şimdi arattırdım bulamadım. Garantiden yaptıramazsanız yine arar tarar buluruz yapılışıyla ilgili konuyu.
Arkadaşlar 2013 modellerde cam düğmelerine ışıklandırma yok sadece sürücü tarafında mevcut orjinali böyle. 2013 modeller den itibaren ışıklandırma koydular. zaten düğmeleri incelerseniz 2013 modelde düğmelerine beyaz ufak çizgi mevcut işte zaten aydınlatma oradan oluyor. Bu çizgi 2012 modeller de mevcut değil düğme dümdüz ışık verecek biryeri yok yani
Rica ederim sonuçta boşa yorulmamak lazım hele bide aracın sağını solunu söktürmeden yetiştiysem ne mutlu