Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cam Filmi Yeniden Yasak

'Sohbet' forumunda koreci tarafından 21 Ekim 2017 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    İmza işi tamam .

Halil KURT, Fgocmen ve santafe2004 bunu beğendi.
  2. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    ulasabildiginiz parlamentodan olsun devlet erkani olsun kolluk kuvvetleti olsun ozellikle twitter dan yuklenin dostlar saygi ve mantik cercevesinde katilabilginiz kadar katilin yorum birakin dilekce yazin .bimere yazdim sizde yazin .kaymakamliklara usenmeyin yazin dilekce birakin resmi yazinizi ilgili birimlere yonlendirmekle mukellefler.kaymakamliga yazilan dilekceler emnyt mud.trafik mud.dahil heryere gonderilir.nekadar cok makama ulasilirsa ses okadar cabuk duyulur.

Asel Kaan Efe, Shurzan ve Fgocmen bunu beğendi.
  3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hocam, bu TuvTurk ilk çıktıgında cam filmi zaten ağır kusurdu, sonra devlet araçları muayeneden kalınca (polis-makam araçları gibi) alelacele ağır kusur listesinden çıkarıp hafif kusur yaptılar. Demem o ki ağır kusur işi biraz zor.

Getz'de 7 yıllık kalitesiz cam filmini yan camlardan kendim ısıtarak söktüm, arka camı cam filmi yapan usta söktü, pul pul dağıldığı halde zarar vermeden söktü. Baya ısıttı cama el değmiyordu, sonra iki rezistans arasına sığacak büyüklükte cam usturasıyla kazıdı, yarım saatti aşan bir süre uğraştı ama söktü. İşin ehli gayet rahat sökebiliyor.

Araç camları temperli camdır yani kaza anında kum gibi dağılır, cam parçalarını avucunuza alıp sıksanız dahi elinizi kesmez. Bilakis yukarda yazıldığı gibi hırsızlık olaylarını nispeten engellediği gibi kaza anında camı kırıp dışarı çıkmanızı da engeller.

Yaklasık 10 yıldır cam filmli araç kullanıyorum, sayısız çevirmeye girdim kimse camında film var demedi, belki çok koyu olmadığından, belki polislere yaklaşımımdan, belki ön camda olmadığından. Çok da abartmamak lazım, dün de yasaktı bugün de.

santafe2004 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. AgaBey*

AgaBey* Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    668
    Ad Soyad:
    Serdar Çalışkan
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    o sizin görüş açınız ama mesele polise yakalanıp yakalanmamak veya ürünün yararlı veya yarasız özellikleride değil mesele insanların sevdiği şeylere cam filmide dahil herhangi bir sebepten müdahale ile yasaklama kısıtlama gelmesi milyonlarca insan memnunsa ve çoğu avrupa ülkelerinde bu ürüne teşvik ediliyorsa ve devlet bütçe açığını tüketiciye emniyet bahanesiyle ceza kesiyorsa ve hiç birşeyi abartmaya abartmaya bu hale geldiysek örneğin mtv, ötv elektrik yakıt vergi gibi şeylere devamlı zam geliyorsa ve film egzoz diğer aksesuar ürünleri yasal olarak devlet tarafından izin verilip milyonlarca insan paraları bunlara verip aracına taktırıp ve o yasak bu yasak deyip tekrar bu ürünlerden para kaldırıyosa bırakında abartalım :)

santafe2004 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

insanların sevdiği şeylere güvenlik nedeniye yasaklama gelebilir. bunun görüş açısıyla alakası yok. herkes kendi görüşüne göre yasaklara karar veremez. çoğu şeyde olduğu gibi ülkemizde cam filmi de kontrolsüzdü.

milyonlarca insan aşırı hız yapmaktan da memnun, yanlış yere park etmekten de memnun.

hangi avrupa ülkesi teşvik ediyor? nasıl teşvik ediyor, cam filmi taktırandan az vergi mi alıyor?

buradaki isyan noktası geçen sene serbest bırakılıp şimdi yasaklanması. yoksa yıllardan beri yasaktı.

bu süreç umarım cam filmi konusunda doğru bir düzenleme ile son bulur.

AgaBey* bunu beğendi.
  6. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    merak etmeyin iki güne unutulur kaldırırlar şuan gündemi değiştiriyorlar kesin arada bi zam otv kdv yaslıcaklar farkına varmıcaz

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. Ue-Gazi

Ue-Gazi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    771
    Ad Soyad:
    Ulaş TETİK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX20 (2011-201X)
    Doğru Mu?

8. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    bende şuan resmi gazete 21 ekim tarihli olanı okuyorum bu yazı 2016 26 ekimde tebliğ edilmiş görünüyor 1 sene sonrasındada 26 ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girerek belli oranda serbest bırakılacaktı nitekim bakanlığın 26 ekim 2017 yürürlük tarihinden önce iptal etmesiyle durduruldu.eğer iptal olmasaydı belirli ölçü ve kriterlere göre serbest olacaktı buda belgelendirilip trafikten ve tüv den onay alınarak kullanılacaktı emniyetin kontrol yükünü azaltmak için...yani 50 100 tl lik filmlerde böyle bir şans olmayacaktı. çünkü başta uv standardı v.s karşılayan 3m v.s 400 500 gibi rakamlara yapan ve bunuda kaşeleyerek belgelendiren garanti veren firmalar dışında kabul görmeyecekti.hedeflenen belli bir standardı yakalayarak hem güvenlik açısından istenileni elde etmek hemde kullanıcıların sürüş konforunu sağlamaktı.ülkede kaçak yapılan hiçbirşey tam önlenemediği gibi film işide çığrından çıktı kontrol edilemez oldu.....lakin serbest bırakıldığındada net olarak bu detaylar açıklanmadı.kolluk kuvvetlerine yapılan tebliğlerde bu şartlar madde madde belirliydi.devlet belirleyeceği maddeler olmadan hiç bir uygulamayı serbest gelişigüzel bırakmaz.bu iş çok çetrefilli kontrol edilmesi bir hayli zor iş polis jandarma ülkedeki iç sıkıntılarlamı uğraşacak cam filminimi kontrol altına alacak bunun için ekstra birimler lazım zaman lazım personel lazım bu 1 senelik zaman zarfında bu konuda istikrar sağlanamayınca inceldiği yerden kopardılar ki 1 senede kontrol altına almak mümkün değil 5 milyondan fazla filmli araç varsa bunun 3,5 milyonu emin olun zifiri karanlık camlara sahip bunlara ceza yazsa dert yazmasa dert trafikten men etse vergi kaybı .ancak düzenleme olursa aşama aşama uygulanır. bu saatten sonra nasıl olur olurmu olursa şartları ölçüsü ne olur bu işin bekleyip göreceğiz

Asel Kaan Efe ve AgaBey* bunu beğendi.
  9. AgaBey*

AgaBey* Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    668
    Ad Soyad:
    Serdar Çalışkan
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    hocam bu konuyu çok tartışırız milletçe zamanında abd çin gibi ülkelerde bu ürüne teşvik ediliyordu cam filmi taktırandan az vergi değil belli standartla takıldığı sürece sürüş konforu güvenlik sağlanıyordu tabiki bu işi abartanlarda var zindan gibi yapıp içinde inmi var cinmi var dedirtir bunlara çözüm gelse neyse ama bu yasaklamayıda sırf cam filmi tek koyu algılanması çok saçma madem yasaklama geliyor güvenlik deniyor bahaneyle çoğu devlet araçları vekil polis araçları bunların bi çoğu renkli bi çoğu filmli cam ilk onlardan başlasınlar eğer yasaksa herkeze yasak olsun ayrıca bu cam filminin emniyetle alakası yok devlet bu yılda cezalardan 40 milyon lira para almayı planlıyordu cam filmide bunun kaymağı olacak ama umarım sizin dediğiniz gibi bunada çözüm bulurlar cam filmini kötü niyetle olduğu kadar fayda açısından kullanan milyonlarca insan var yorumlarda bi arkadaşımızında dediğini düşünüyorum recep tayip yasak kalksın der günü kurtarır :D

10. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    kolluk kuvvetlerinin resmi araçlarında asker polis mutlaka en koyusundan bulunmalı aksine..güvenlik söz konusu araç içi direk hedef örnekleri yüzlerce kez yaşandı ülkemizde terör sıkıntısı var .bununla beraber devlet erkanının dışındakilerde ya komple yasaklanacak ya belli ölçüde serbest olacak başka çıkış yolu yok bu işin.

AgaBey* ve Halil KURT bunu beğendi.
  11. AgaBey*

AgaBey* Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    668
    Ad Soyad:
    Serdar Çalışkan
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    hocam bu terör uyuşturucu gibi şeyler birçok kez haberlerdede gördük emniyet mensubu araçlardada muhafaza edildiler malesef çürük elmalar vatan hainleri her yerde yani o aracın içinde vekilmi var polismi var teröristmi var oda belli değil bu cam filmi yasaklandınmı herkez emniyettemi olucak terör bitecekmi bu filme belli standart getirilmesi lazım herkez koyu film kullanıyomuş gibi yasaklamaları akıl alır gibi değil yani ben filmi güneşten korunma ve aile gizliliğim için kullanıyorum bi başkası çocuğunu emzirirken kendi gizlemek için kullanıyor bi çoğu aksesuar bi çoğu özel eşyaları gözükmesin diye bilirsinizki art niyetli insanlarda çok yani herşeyi bunların gözünemi sokalım herşeyimiz ortada diye cam filmi hem kullanıcıyı hem üreticiyi mağdur ediyo ve bu filmin faydalarıda umursanmıyo halkın bu konuda ne dediğini zaten takmıyolar ve dediğiniz gibi standart getirilse kimsenin sesi çıkmıyacak ama burda iyi niyetle kullananlarıda kesip atıyolar zaten geldiğimiz seviye aracın hiç biyerine dokunmayalım modifiye etmeyelim demiyolarki modifiye tutkunlarına pistler buluşmalar düzenleyelim her konuda insanları mağdur etmek yerine standartlar getirelim diye her şeyin cezası halka kesliyor devletin açığı olur mtv ye zam gelir devletin borcu olur ona buna yasak getirilir artık bi kulağımızın arkası kaldı:)

Son düzenleme: 27 Ekim 2017
    Asel Kaan Efe ve santafe2004 bunu beğendi.
  12. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    yerden göğe kadar haklısınız bende aynı davayı savunuyorum yanlış anlamayın fakat demek istediğim resmi asker ve polis araçlarında tam tersi en koyu film olmalı bahsettiğim tarz olaylarda hedef olmamaları için .bunun dışında cumhurbaşkanı ve başbakan ne olursa olsun zaten hem filmli hem zırhlı araçlardalar bir yığın koruma ordusuyla beraber keza bakanlarda aynı.garibim kolluk kuvvetlerinde hangisine zırhlı araç veriliyor tek bir avantajları var oda cam filmi oda bir nebze gizliyor işte yerine göre....bunların dışında herkese standart getirilmesi kullandırılması taraftarıyım.inşallah en kısa zamanda düzenleme yapılır.görevini suistimal edip kötüye kullananlara dicek lafım yok Allaha havale ediyorum

Asel Kaan Efe ve AgaBey* bunu beğendi.
  13. AgaBey*

AgaBey* Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    668
    Ad Soyad:
    Serdar Çalışkan
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    yok abicim ne yanlış anlaması düşünceleriniz çok güzel ya savcının hakimin avukatın aracı dediğiniz gibi başkanın bakanın cumhur başkanının bilmem ne başkanının bilmem ne müdürünün aracıda filmli kendilerine her şey serbest halka gelince yapmadıklarını bırakmıyorlar tek filmle kalsak iyi konuşmadığım ev telefonun sırf sabit üçreti 20 lira ya yazık günah hepimize ekonomimiz gelişti diye milleti kekliyolarda devletin açığını bile bizden alıyolar millet bi aracını bile yıllarca çalışarak borçla krediyle alıyo bide üstüne o araca şunu yapma deyip bunu yapma deyip yasak getirip bi güzelde onun parasını alıyo içler açısı bi durumdayız dahada uzatırımda kelimeler sığmaz abi :)

14. İlkercemkara

İlkercemkara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    ilkercemkara
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Valla ben hakkımı helal etmiyorum garibana ceza yazıyorlar aksesuar dükkanında arkadaşlara yardım ediyorum daha geçen hafta pazar polis geldi kendi arabasına ön cam hariç komple 3 numara film yaptırdı

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe ve Coolwhisper bunu beğendi.
  15. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    En açığı (hani şu ön cama takılanlardan) ön cam hariç serbest olmalı, bu ton neredeyse görüşü hiç etkilemiyor ama güneşi en az yarı yarıya kesiyor.

16. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    427 lira cezayı göze alamadım. Ön camları söktüm. Arka camlara bisey diyorlarmi acaba gerçi benim arka camlarda birde perde mevcut. [​IMG]

ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Burak&Buse, Coolwhisper ve santafe2004 bunu beğendi.
  17. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    malesef acı gerçek çok ülkede ama kendi kendimize yapıyoruz malesefte göremiyoruz yolun sonunu.el sallayanlar bayrak sallayanlar
    bir vatandaşımızın daha parası çöpe gitti emeği boşa gitti :(

AgaBey*, Halil KURT ve Coolwhisper bunu beğendi.
  18. cenker_baba

cenker_baba Guest

Bende sökturdum filmleri

E8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Coolwhisper ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    bu konuda çözüm gelse bile nerden baksanız bir iki ayı bulacaktır bir umut....ne yapacağımızı bilemedik her tarafta çevirmeler var denk gelmedik henüz ... kendi aracımla beraber 4 araç var hepside filmli sökeyim diyorum bir düzen gelirse birdaha uğraş yaptır

20. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    nasıl söktünüz bu arada kullandığınız yöntem nedir leke çizik v.s oluştumu arka camdan korkuyorum sıkıntı olucak diye cesaret edemedim

Coolwhisper ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş