Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

CAM FİLMİ YASAL MI

'Aracın Dış Modifiyesi' forumunda designer79 tarafından 10 Aralık 2007 tarihinde açılan konu

1. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    :) canım Türkiyem yurdum polisi - cümlesi herşeyi açıklıyor sanırım..

-------------------
    Mantık Aramıycan Devlet işinde :) yakalanmıycan olucak biticek...

2. madmax2832

madmax2832 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya arkadaşlar şimdi benim araçdada film var ve polisi görünce camları indiriyorum ve tedirgin bir şekilde gidiyorum fakat şöyle bir durum var polisede hak vermek lazım (işi yokuşa süren ve insancıl davranmayanlar hariç) onlarada bir genelge geliyor ve uymak zorundalar ben yasak olduğunu en kötü ihtimal ceza yiyeceğimi bilerek taktırdım ha iyi niyetli polis vardır bakar arabaya kişiye der ha bu filmi ailesi ile rahat yolculuk yapmak için taktırmış buna karışmayayım der ama kimi polis vardırki durdurayım da ceza yazacak bir şey bulayım eğer zaten öylesine denk gelirsek ne yazıkki ülkemizdeki kanunlar gereği ceza yazacak bir çok şey bulabiliyor bundan dolayı bence bu konuyu ne kadar konuşsak ileriye gidemeyiz sonuç hep aynı ya paraya kıyıp renkli cam yaptırıp ruhsata işleteceğiz (bu benim kulakdan dolma bilgim)yada film yaptırmayacağız kanunları tartışırsak zaten bir dolu çelişkili durum var ne yazıkki

3. superogretmen

superogretmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar selam,burdan site yöneticilerine bir öenerim var bu tür ceza konularında ne yazıkki siteden istediğimiz yardımı ve bilgiyi almamaktayız daha önceden bende araçlara takılan koruma barları yasak mı değilmi diye soru sormuştum ama arkadaşlar pek emin olmadıklarını ve tahmini bilgilerini paylaştılar,buraya kadar herşey güzel ama net değil malesef,site yöneticilerinden ricam şudur,bilgilerini bizimle paylaşacak sorularımıza cevap verecek ya bir polis tanıdıkları varsa lütfen sorunlarımızı iletip biizmle burda paylaşabilirler mi yada bu konuyla ilgili site içinden birilerini görevlendirip bu tür muammalı konularda bir araştırma yaptırtırılabilir mi?
    Düzenleyen : superogretmen

4. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Güzel fikir...bende elimden Geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.. konuyla ilglikanuni işlem yukarda ki mesajda vardı.

Kanun Şöyle Diyor !

1- Yol görüşünü kısıtlama

2 - Emniyet ve Kolluk kuvetlerinin aracın içini net görmesini engelleyen her türlü cam renklendirme uygulaması kesinlikle yasak.

3 - Güneş ışığını ya da kırılan camın dağılmasını önleyenler ve görüşü yüzde 30'dan fazla engelleyen dışında tüm filmler polis kontrolüne takılıyor.

4- Kanun sadece, makam otolarının arka yan camlarına film takılmasına izin veriyor. Geri kalan tüm ön cam ve yan camlar için ise yüzde 30 kuralı geçerli

5 - İlgili maddeye göre, bu yıl renkli cam filmleri kullanan sürücülere kesilecek para cezası 115 YTL. Ayrıca 8 ceza puanı yazılıyor.

Sonuç : Trafik Kanunu'nun 32.maddesi gereğince yasaktır.

5. superogretmen

superogretmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o zaman sorum sizlere şöyle olacak,benim starexin önünde ve yan altlarında bir de arkada tampon üstünde koruma barları taktırmış eski sahibi araç üstünde şık duruyor ama gel görelimkli polis kontrolünde sorun çıkar mı?

6. reelerdener

reelerdener Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    türkiyede kanunlar kişisel yorumlara açık olduğu için ve polis kendini herşeyi yapabilecek bi kollu kuvvet olarak gördüğü için istediğini yapıyo, ister bırakıyo ister çiziyo ceza yazıyo, arkanız sağlam değilse cebinizden gidio hepsi bu

7. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bunların günlük trafik denetimlerinde bir yasağı yok size bir sıkıntı yaratmaz rahat olun.

Amaşöyle birde durum var aracınızın muayine zamanında gittiniz istasyon aracınızı orjinal haliyle görmek isteye bilirler. ( tabi sizin ki gibi korumalıklar artık bilindik olduğu için çoğu istasyon hiçbir şey demiyor )

Kanundaki Madde ise Şöyşe :
    kanun maddesinin 30/1b ye göre İçeriğide şöle:
    Servis freni ve ışık donanımları dışında diğer eksiklikleri bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya araç içindekileri tehlikeye sokacak süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan veya çevredekileri rahatsız edecek şekilde duman ve gürültü çıkaran araçları kullanmak kesinlikle kanuni işleme tabidir yasakdır.

8. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    polis konusunda rahat etmek istiyorsanız açık renk film cam taktırmanızı tavsiye ederim. zaten araçlarımızın orijinal camları renkli,yani tamamen beyaz değil. açıkfilmle birleşince yeterince koyu oluyor. benim önceki aracımdabu şekildeydi. dikkat edince film olduğu belli oluyordu.

9. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    EMİNMİSİNİZ YASAL OLDUĞUNA :)

http://www.iem.gov.tr/iem/index.php?menu_id=1&detay_id=318

Burada okuyun yasal mı cezaya tabi değil mi? Okuyun...

KESİNLİKLE YASAL DEĞİLDİR. CEZAYA TABİDİR. BAĞLANABİLİR.

10. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Camlarda filiminYasak olduğunu zaten belirttik bundan hepimiz eminiz konuyu dikkatli okursanız birde arada superogretmen isimli üyemizin bir sorusu var bu okuduğunuz yanıt cam filmiyle alakalı değil.

11. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bencede aslında güzel fikir.bu arada koruma barları dediğiniz demirler aslında yasak.fakat ön taraf hariç yan ve arkalara yaptırabilirsiniz.ön tarafa kesinlikle yasak,kaza durumundada çok tehlikeli.ben h-100 le kaza yapmıştım öndeki demir ön kaportayı komple göcertti o olmasaydı o kadar hasar vermezdi allahtan iyi bir polise denkgeldik,exper görmeden söktür başın ağrımasın dedi.

12. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    yukardada söylediğim gibi arka ve yan taraflara bişey demiyorlar demezlerde zaten

13. djrüzgar

djrüzgar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar 40-50 milyona ruhsata islettinmi bisey diyolarmı o zaman

14. serkan0544

serkan0544 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Orjinal Siyah Ruhsata İşlenik Cam Var Arabada.Ama Bazı Polisler Yazıyor Ceza.Birkeresinde Durdurdular.Orjinal Cam Dedik.Farketmez Dedi.Ben Seni Dışarıdan Göremiyom Dedi.Ben Arabanın İçini Göremediğimden Seni Durdurmadan Geç Diyemiyorum Dedi.Doktordan Güneş Işınları İçin Rapor Alırsan Yasak Değil Dedi.Ceza Yazmadı Ama...

15. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hiç bir polis ruhsata işlenmiş ve tse taşıyan renkli cama ceza yazamaz.

16. serkan0544

serkan0544 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bize Yazdı...

17. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Forumda bu konuyla ilgili detaylı bilgi var .Ama kesin bildiğim yazamamasıydı.Tabiki renkli camın oranıda önemli %si önemli

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ruhsatı gosterdiyseniz ve ruhsata işli ise yazamaz..eger yazdıysa itiraz hakkınızı kullanın bence..

19. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sonucta ruhsatı düzenliyen ve razı olup oraya yazan polis değilmi

20. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar cam filmi ruhsata işlenmez varsa bi örnek gösterinişleniyorsa herkez işletip film yapsın camları ses sistemlerinide işletelim ondanda ceza yemeyiz

Bu Sayfayı Paylaş