Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

CAM FİLMİ YASAL MI

'Aracın Dış Modifiyesi' forumunda designer79 tarafından 10 Aralık 2007 tarihinde açılan konu

1. 35ap9037

35ap9037 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya babacım bu film muhabbeti çok uzadı ben hep okuyordum yazmak iç nasip olmadı 2 hafta önce 2. el hyunda accent era aldık izmir yükseliş bayiinden arabayı aldıktan sonra iç dış profesyonel temizlik cila hijyen temizligi falan filan araba yafilm taktırdık %40 açık renkli film ve hiçbir polisle başımızın belaya girmeyecegi hakkında güvence verdi yasal bi uygulama yapılamıyormuş ama burası türkiye her polis bir degil cezayı yazmayı kafasına koydumu her türlü yazacak beni durduran ceza yazan olmadı ama sisten yedim 55 ytl. arkadaşlarım perde taktırdı valla o daha çok hoşuma gitii benim
    saygılarımla....

2. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ya demek öyle :)

Bu işi dünyada ve Türkiye'de en profesyonel şekilde yapan yer ZİEBART'e at bakalım maili... At sana ne cevap verecek...

Atmakla kalma hemen ara %10 siyahlıkta olsa bile veya şeffaf dahi olsa yasal değildir. Cezayı yersiniz.

Birde polise gidin hocam bana ceza yazarmısın yazmazmısın deyin bakalım :)

Sonra gelip buraya yazın :)

3. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    eeee sende gidipte polise bana ceza yazarmısın yazmazmısın dersen gözünün üstünde kaşın var diyerek cezayı basarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

4. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşım ordan burdan değil gidip suyun başına soracaksın..
    Filmli arabayla gidip polise cesaret edip soramıyorsan korku vardır.
    Soracaksanda 100 kağıt hemen ayır kenara ceza olarak :)

5. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    ceza isteyen sorsun...........

6. Misafir

Misafir Guest

ben dün memur beyler çevirme yapıyorlardı cezayla kurtaran varsa çok çok ii dua etsin dedi arabayı bağlıyolarmış ben mi sertine geldim ne

7. murat2506

murat2506 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracı ilk seferde bağlayamaz ancak üçüncü sefer bağlayabilir

8. yasin38

yasin38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam arkadaşlar arabamda açık bi film vardi 2 gun once cevirdiler polisler arabanda film var dediler 115 ytl ceza yazdılar filmleride soktureceksın dedi bidahaki yakaladıgımızda arabanı baglarız dediler bende filmleri söktürdüm

9. samet_playboy

samet_playboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eğer filim veye renkli cam da olsa ruhsatta gidip işlettiğinde hiç bişey olomuyo polisin suratına çarpıyon kalıyo öle mesela orjinelden vip araçlarpa siyah cam var onlar işte ruhsata işlenir ve hiç bişey olmaz işte sizde filim veya cam taktırcanız sonra parasını bayılıp rusata işletçen olcak bitçek durdurdumuda allan çok konuşma dicen basçan gitçenhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

10. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    cam filmi ruhsata işlenmez.

11. Çağrı

Çağrı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım banka arabası değilki bu. para taşıyan. nasıl ne deyip işletecen. varsa işletmiş olan, örnek ruhsatı koyunda bakalım. bu arada ilk seferde bağlayamaz diyen arkadaşlar. arkadaşım istanbulda polis. normalde 4. defa da bağlarım, ama istersem ilk seferde bağlarım diyor. şüphelendim araçtan deyip bağlarım diyor. bazen çıkışan felan oldu mu bağlıyoruz da diyor. ama yolda uslu uslu, kimseyi rahatsız etmeden, güzelce yolunda giden oldu mu genelde %80imiz dokunmaz diyor. ama egzoz öttüren, yarış yapan gibilerine denk gelirsek, anında işlem yaparız diyor.

12. Ulaş KURT

Ulaş KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar o zaman ben yedim cezayı desenize

işte büyük resimler<a href="http://www.imagerise.com/show.php/23174_11.JPG.html" target="_blank">

[​IMG]</a>

Düzenleyen : ulaskurt

13. Çağrı

Çağrı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    seninki baya bi koyuy muş ya. çok güzel görünüyor ama baya koyu imiş. en iyisi istihbaratım felan de.

14. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    VIP aracı çevirip senin filmin var ceza kesip bağlayacağım diyecek olan polis var mı???

Ayrıca onların camları genellikle orjinal olarak karartılmış geliyor. Film falan takmadan...

Türkiyede üzerinde adı geçen bir yerin kimliği olsun bişey yapamıyorlar. Ceza yazarsa sicil numarasını yazmak zorunda :) ertesi gün manşetlere çıkar :D

15. gogoce

gogoce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    izmir yükseliş %40 karartmalı filmi garanti ediyor . Bende güvenlik filmi yaptırdım %40 karartmalı . Birkaç tane polise kendim sordum "İÇERİ BAKTIĞIMDA NET GÖREBİLİYORSA HİÇ BİR POLİS YAZAMAZ AMA YİNEDE POLİSLE TARTIŞMAYIN " cevabını her seferinde aldım

16. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kanun Şöyle Diyor !

1- Yol görüşünü kısıtlama

2 - Emniyet ve Kolluk kuvetlerinin aracın içini net görmesini engelleyen her türlü cam renklendirme uygulaması kesinlikle yasak.

3 - Güneş ışığını ya da kırılan camın dağılmasını önleyenler ve görüşü yüzde 30'dan fazla engelleyen dışında tüm filmler polis kontrolüne takılıyor.

4- Kanun sadece, makam otolarının arka yan camlarına film takılmasına izin veriyor. Geri kalan tüm ön cam ve yan camlar için ise yüzde 30 kuralı geçerli

5 - İlgili maddeye göre, bu yıl renkli cam filmleri kullanan sürücülere kesilecek para cezası 115 YTL. Ayrıca 8 ceza puanı yazılıyor.

Sonuç : Trafik Kanunu'nun 32.maddesi gereğince yasaktır.

17. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    peki polis araçlarındada süper dark black yani en koyu olan cam filmlerinden var,o araçlar kamu hizmeti yapıyor onlara bu tür aksesuarlar takmak veya polis memuru kendi zevkine göre arabayı yaptırması yasak değilmi?

valla hafta sonu yine film çektirecem,aydınevler kavşağından geçmeyeceğim geçersemde 4 camı indirip geçeçem bakalım camları indirince ne olack.

18. joeblack

joeblack Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla bendepolis görünce 4 camı birden açıyorum,kışın napcaz bilmiyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifBirde ben ön camlarıdaha açık tonda yaptımpolis akşamları içeriye bakınca pekte anlamayabiliyo helekiiçerdeki harita okumalambalarını yaktığımda hiç anlaşılmıyo.

19. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    mmt.88 dostum haklısın fakat mantık şu ben çevirme ( uygulama ) yapıyorsam aracın içindekilerini görmem lazım...diyorlar...

ozaman sürücünün memura yardımcı olması lazım dediğin gibi camları indirebilir, yavaşlayabilir, iç lambasını yakabilir, gözünde gözlük varsa çıkarta bilir... vs. vs..

artık trafikdeki 100 araçdan 30 tanesi filimki zaten hangi birine ceza kesicen dimi...

+ kanuyu saptırmak istemem ama aynı siren tepelambası gibi satışı serbest kullanımı yasak ürünlerden biri bence...

20. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    aynen katılıyorum.hatta polise söylemiştim,yapan yerlere ceza yokmu diye."biz ona karışmayız onlar yaparlar bizde çevirir ceza keseriz" dedi..yahu polis memurunu bi görseniz tam bir kıldı adam...

tamam bende zıttını söylemiyorum zaten arabanın içini tabiki görecek ama bunun için cam filmini yasaklamaya gerek yok,çevirip kapıları veya camları açtırıp görebilirler.

trafikte o kadar flimli araba varki,ama geldi piyango bize vurdu.

pederde bende gözlük takmayız uzun yolda çevirme yapılıken 500 mt geriden iç ışıkları yakarız bunlar alışkanlık haline gelmiş zaten.

bide perde yaptırıyor bazıları oda yasak o zaman...ha perde yaptırıp komple kapatmışım,ha cam filmi çektirmişim ne farkı varki....

ama perde olduğu zaman içerden dışarısı hiç görünmez fakat film bu yönden daha iyi.Net bir şekilde dışarısı görünüyor

Bu Sayfayı Paylaş