Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bugün Aracınıza Ne Yaptınız ?

'Bakım Günlükleri' forumunda Köksal tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    ben 90binken alıp takmıştım zati

şuan 92bindeyim :)

cenker_baba bunu beğendi.
  2. cenker_baba

cenker_baba Guest

Hyundai den mi aldin kia dan mi

E8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,506
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı olsun bende bu gidişle hyundai den filtre alacağım Kia ile tüm filtreleri aynı fiyatları farklı 263202a001 Kia cerato yağ filtresi 263202a002 Hyundai. Kia 35₺ Hyundai 20₺.

deza, gogo46, bykadir ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  4. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,294
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Kaptanın Seyir Defteri

1 gece 2 gün süren yolculuğumuzu tamamladık. Şöyle bir güzergahımız vardı

yolun rahat 1200 kilometrelik kısmında arabayı ben kullandım.İzmir den 06.20 gibi çıktık Konyaya doğru. Konya yolu gerçekten görünmesi gereken bir yol.İzmirde hiç görmediğimiz kadar düzlük ve hiç görmediğimiz kadar tarla var.Ülkenin bir yerlerinde bu kadar tarım yapıldığı aklıma gelmezdi.Malum bizim köylerin hepsi halden aldıkları malzemelerle organik köy kahvaltısı işine girdikleri için tarım nedir unuttuk.

Konyada yaşayan aklı başında tüm abilerime kardeşlerime Allah sabır versin.Sinyal veren 42 plaka araba sayısı yanlış hatırlamıyorsam 3tü.Şehirde sinyal vereni asıyorlar galiba.En soldan en sağa makaslarla geçmeler olur olmadık yerlerde durmalar.Sanırım akıl sağlımı kaybederim sürekli öyle bir trafikte kalsam. Mevlana , etrafındaki diğer camiler,çarşısı gezilebilecek yerler.Ama biz bir gün kalamadık.Kısa sürede bitirdik.Bahsettiğim yerde geniş bir yeraltı otoparkı var park sıkıntısı kesinlikle yok.Ama yine yolun sağı solu araba kaynıyordu :) Konyadan akşam saatlerinde çıkıp Ankara gittik. Yollarda olabildiğince hız limitlerine uyarım ama bu yolda hız limitine uymaya kalkarsanız üzerinizden 20-25 araç geçer.En yavaş giden tır şehir geçişinde 80 le gidiyor.Ben de mecburen onlara ayak uydurmak zorunda kaldım.Umarım bu ayak uydurmanın bir cezası olmaz.

Ankarada Kennedy caddesinde bir otelde kaldık.Şansımıza merkezi bir yer olmasına rağmen bir ara sokakta park yeri bulduk. Ankara Accent Era cenneti gibi bir yer.Tüm taksiler Era taksi olmayan Era sayısı da hayli fazla.İzmirde bu kadar göremiyoruz.İlk Meclis ve ikinci meclisin yakınında katlı otoparklar var aracı oraya bıraktık.Meclislere 10 dk yürüme mesafesinde.Burada da otopark sıkıntısı yaşamadık o yüzden.Ama yolları çok yorucu. Bizim buralarda otoyolun yakın yakına en fazla 2 girişi olur (yakın dediysem ankaradakiler gibi dip dibe değil aralarında hayli mesafe var ) Ankarada 3 giriş 3 çıkış var. Neyse ki Haritalar uygulaması hangi şeritte gideceğin konusunda hatasız bilgi gösterdi de bu durumu biraz iyileştirebildik. Bir AVMde yemek için durduk Köfteci Ramiz'e gittik.Manisa çıkışlı İzmirde de hayli popüler ve güzel bir yer.Riske etmeyelim dedik bilindik yere gidelim.Hayatımızda gittiğimiz en berbat ramizdi ve en berbat yerlerden de biriydi.Ankarada Ramize gitmeyi düşünen varsa gitmesin.Şöyle bir de not düşeyim. Cuma namazı için beştepe camiine gittik.Her vakitte yapıyorlar mı bilmiyorum ama cuma saati polis araçları otoyola parkettiriyordu.Yani orada da herhangi bir park sorunu yaşamadık.

Yine akşam saatlerinde ankaradan yola çıktık.Doğrudan İzmir mi eskişehir mi derken arabadakiler yine en sevdiğim (!) kararlılıkla farketmez farketmez diyip durdular.Ben de gelmişken Eskişehiri de görelim bari diyip Eskişehir yoluna girdim.Yol düz.Çok düz yani baya uzun bir düzlük.Tam gün batımına denk geldi manzara olarak muazzamdı.

Yağmur damlalarını ve camdaki lekeleri mazur görün :) Eskişehirin içinden geçtik Özdilekte bir mola verdik. Özdilek adeta Opet gibi yollarda bir sığınak.Hatta opetten daha risksiz bir sığınak.Lavaboları her zaman temiz. Su, çay gibi içecekler için de makul fiyatlı bir liman. 11.30 gibi özdilekten çıktık ve İzmire dönüş yolumuz başladı. En çok anlatmak istediğim kısım da tam burada başlıyor.Kütahyayı geçtiğimde simav yönüne bir tabelanın en altında İzmir oku gördüm ve girdim. D240 karayolu.Yol abartmıyorum hayatımda araba sürmekten en keyif aldığım yoldu.Yeni asfaltlanmış büyük bir kısmı bölünmüş yol.Uzunluğu yaklaşık 100 km ve kimse yok.Yani gerçekten kimse yok.Yolun bir bölümü çok sert virajlı, bazı bölümleri tatlı yokuşlu.Uşak'ın içinden geçen yoldan 20 dakika daha hızlı ama büyük ihtimalle bu iki sebepten dolayı çok fazla tır tercih etmemiş.Binek araç da iki elin parmaklarını geçmezdi kullanan.Yolun sağında solunda neredeyse hiç ışık yok.Bir köy, kasaba yol kenarında yok.Hepsinin yol ayrımları var 4km uzak 5 km uzak.Bu haliyle yolda biraz korkmamıza sebep oldu.Allah korusun arabada ufak bir sorun çıksa arkadan gelecek en yakın arabayı yarım saat beklersiniz.Telefon da öyle yolun her yerinde çekmiyor ama bu detay dışında tatlı virajları bomboş olması sebebiyle sinyalsiz şerit değiştirmenin dibine vurarak tüm virajlara istediğim çizgiden girmem, şeridin istediğim yerinden gitmem falan ütopya gibi bir yoldu.
    Oradan çıkıp işlek yola bağlandığımızda yine 120-130 ile giden tırlar sürekli araç sollayıp yol vermek için yapılan şerit değiştirmeler.Klasik bir Türkiye trafiğiydi.

Kabaca bir hesaplamayla 16-17 kuruş yakmışız kilometrede.4 kişi + bagaj.Hız şehir geçişlerinde radar tabelası varsa 75-80 onun haricinde ağırlıklı 100-110.Yer yer klima açık ve şehir içi.Bence iyi değer.Kilometremiz de geldi 89bine :) ama 100.000'i görebileceğimiz sanmıyorum.Herhangi bir aksilik olmazsa Ağustos başı gibi %90 satacağız erabayı.Bir ev için anlaştık ödeme planı gereği arabadan gelecek parayı vermemiz gerekiyor. 2001 den beri ailemizde araba var.Şimdi en az 1.5-2 sene arabasız kalıcaz.Büyük bir rahatlık araba ama yapacak bir şey yok :)

Hepinize kazasız belasız keyifli sürüşler o/

Halil, joy_ride, Halil KURT ve 18 kişi daha bunu beğendi.
  5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,463
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Konya'da, dönel kavşaklar dikkatini çekti mi? Okurken ondan da bahsedersin diye umdum ama bahsetmemişsin. O dönel kavşak kurallarına yazıyla belirttikleri halde uyan çok az. Konya'da ana yollarda tedes diye bir zımbırtı var. İnşallah iki tedes kamerası arasında hız sınırını geçmemişsindir. Çünkü iki kamera arasındaki süre üzerinden hesaplanıyor. Eğer geçtiysen adresine ceza gelir zaten. .
    Ben Allah'a şükür hiç yakalanmadım. Gerçi ben tedesli yolları kullanmamaya dikkat ederim. Konya'da trafikte bayan sürücü çok fazla yanlış anlaşılmasın. Acemi bayan sürücü çok fazla. . Dikkatli olmadınmı kaza kaçınılmaz. İyi kazasız belasız yolu tamamlamışsın. İyi bir gezi olmuştur sanırsam.

Lenovo P2 ile gönderildi.

Tilki, <<bülent>> ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    kia gül-al :)

senin belediye işini konuştum.p.tesi tekrardan hatırlatıcam :)

bykadir ve cenker_baba bunu beğendi.
  7. cenker_baba

cenker_baba Guest

Ben baskana mesaj attim yapmislar ama eh iste neyse idare eder ilgin icin sagol

E8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gogo46 ve bykadir bunu beğendi.
  8. ekremce

ekremce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    363
    Ad Soyad:
    Ekrem
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Yağ, hava ve polen filtresi almak için servise gittim. Servis bir ay önce dışarıya satışı kapatmış, bende mobise gittim oradan aldım orjinal filtreleri.. İnternetten aldığım Mobil 2000 yağda yanımdaydı, değişimi de orada yaptık çıktık..

9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,210
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Bu gün arabama 2 saat zaman ayırdım , deniz kenarından şehirdeki evime gelmiştim bazı ihtiyaçlar için , aliexpressten siparişim kil/sünger diyebileceğim ürün gelmişti deneme fırsatım oldu. @Köksal hocam söylemişti " kaporta nisbeten temizse , iyi sonuç verir" diye , bu ürün bir harika gerçekten araba ayna olmuş. Ürünün bir tarafıyla ( sünger) aracı şampuanla yıkıyorsun , ürünün diğer desenli özel yüzüyle sabunlu su püskürterek temizliyorsun , işin bitince yıkayıp kutusuna koyuyorsun , ürün yanında bir üçgen parça daha göndermişler bir yüzeyi kadife gibi bir şey diğer yüzeyi ürünün killi yüzeyiyle aynı ,[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]sanırım cila için ama bu parçayı kullanamadım zaman yoktu. Sonuç bana göre harika , kullan at kil hamurundan daha avantajlı.

iPhone 5c cihazımdan tapatalk aracılığıyla gönderildi

joy_ride, Tilki, <<bülent>> ve 11 kişi daha bunu beğendi.
  10. Erenozen

Erenozen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    Eren ÖZEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Cıvığım çıktı vallah. Bi güzel yıkadım. Sonax cilalı şampuan ile gayet güzel oldu ayrıca resimdeki fıskiye harbiden çok işime yaradı abiler. Koltuklara yaptığım kılıfıda atiyorum resimlere. Havuzlu paspas falan. İyi oldu iyiiii. Koltuk klıflarının yanları açık çünki koltuklardaki airbagleri kapatmasın diye.[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Son düzenleme: 22 Temmuz 2017
    Halil, joy_ride, Tilki ve 10 kişi daha bunu beğendi.
  11. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,210
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam ilk foto açılıyor diğerleri maalesef ama ben gördüm kabul ediyorum , hayırlı olsun.

iPhone 5c cihazımdan tapatalk aracılığıyla gönderildi

12. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,931
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Bugün 1 haftadır yüzünü bile görmediğim arabama binebildim. Geçen hafta Çanakkale Gelibolu'ya gezmeye gitmiştim. Gezide yaklaşık 350 km 2008 Honda Civic Elegance otomatik vites kullandım. Yalnız Honda kullandıktan sonra benim arabanın frenleri tutmuyor gibi geldi. Honda Civic ile ilgili olarak şunları söyleyebilirim. Otomatik vitesi çok rahat pek sarsıntısı yoktu. Sollama yaparken gazı köklerseniz iki vites düşüyor, yarıyı biraz geçecek şekilde basarsanız tek vites düşüyor, ani basmazsanız ise aynı viteste hızlanıyor. Eğer kendim yöneteyim derseniz F1 vitesi var S'ye alıp oyun oynuyormuş gibi kullanın:) Sunroof, otomatik klima ve Cruise Control veli nimet diyebilirim. Araç 1300 km'de 7.8 litre ortalama yakıt tüketimi gösterdi (2 kişi ve bagaj ile).

Öncelikle şunu belirteyim Gelibolu doğa ve tarih bakımından çok zengin bir yer. Lapseki'den Gelibolu'ya geçerken feribot araç başı 35 TL alıyor, aynı gün yapılacak dönüşlerde tekrar ücret ödenmiyor. Feribot kullanılmadan yapılacak geçişlerde ise kişi başı 3 TL ücret var. Gezmediğim şehitlik, abide, tarihi mekan kalmadı diyebilirim(Gelibolu şehitlik rehberi çok yardımcı oldu). Gelibolu'da özellikle tarihi yerleri arabasız veya tursuz gezmek imkansız denilebilecek seviyede. Gelibolu ve Eceabat LPG'li araçlar için çok pahalı. Gelibolu'dan Eceabat'a giderken LPG satan 2 istasyon var ve buralarda LPG'nin litresi 2.85 TL ve 2.91 TL. Yani el mahkum almak zorundasınız. Eceabat'ta ise 1 tane istasyon var o da 2.85'den satıyor (Ankara'da fiyatlar 2.19-2.39 TL arasında değiştiği için bana çok pahalı geldi). Turistik yer olması sebebiyle fiyatlar biraz yüksek hele de sergilerden bir şey alırsanız insan bu nasıl iş diye kendine soruyor. İmkanı olan herkes gidip görsün derim.

Tilki, <<bülent>>, bekobey ve 5 kişi daha bunu beğendi.
  13. Erenozen

Erenozen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    Eren ÖZEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    bi sayfayı yenileyip tekrr dene abicim belki yükleyememiştir.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. rooster20

rooster20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    73
    Ad Soyad:
    yılmaz gökce
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    eskiyen 175 70 14 lastikler yerine
    185 65 14 Barum Brillantis2 lastikler aldım tanesi 155 tl
    Continental ın yan üretimi olduğu için korkmuştum ama şimdilik gayet iyi bir izlenim yaşattı :)

Asel Kaan Efe ve smtsmt227 bunu beğendi.
  15. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,210
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Evet kardeşim , Japon Başbakanı rahmetli Özal'a , '' biz ana sınıfından itibaren çocuklarımızın eğitimi sırasında sık sık Hiroşima'ya , Nagazaki'ye götürürüz '' diyor , Özal cevap vermez , Japon Başbakanı devam eder , '' sizin de Çanakkale , Gelibolu gibi yerlerinizi de tabi ki sizler gezdiriyor anlatıyorsunuzdur '' Özal sadece başını sallar ve Türk Eğitim Öğretiminde canlı tarihin nesillere anlatılamadığının farkına varır. Bu ülkedeki her vatandaşın oraları gezmesi lazım diyorum.

isaslan, bykadir, Tilki ve 7 kişi daha bunu beğendi.
  16. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,268
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Sabahın 6 sı ata sporu yapayım dedim, 1 hortum yeter görevli kardeş...Yalova

smtsmt227, Tilki, <<bülent>> ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  17. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,268
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Özalla başlayan dönem cihat tanımının müfredata girmesi ve bilim adamlari yetiştirme ümidiyle...

bykadir, Asel Kaan Efe ve Canarslan006 bunu beğendi.
  18. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,294
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Valla abi trafikten gözüm kavşak falan görmedi :D En son babama dedim sen geç kullan ben bir kaçış yolu bulayım attık kendimizi ara sokağa. Tedeslere olabildiğince dikkat ettik ama inşallah bu olabildiğince dikkatimiz yeterli olmuştur :D

bykadir ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. deadalive51

deadalive51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    683
    Ad Soyad:
    ŞABAN AKDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Sağ arka kapimda damar gibi ince cizikler mevcuttu dün koctas dan gojoextreme pasta cila aldım 14.99 tl di deneme yaptım ufak bir bölgeye gayet başarılı. Müsait bir zamanda bütün arabaya yapmayı düşünüyorum. Pasta cila karisik.bir ürün pastayı uyguladikdan sonra ayrı meguars in cilasini uyguluyacam güzel bir sonuç alırım insallah

20. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Abi dedi Deniz
    tamam dedim hadi gidelim