Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bugün Aracınıza Ne Yaptınız ?

'Bakım Günlükleri' forumunda Köksal tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. fatiheker

fatiheker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    fatih eker
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Istanbulda oldugum icin frekanslarin hepsi cekiyor bu yuzden fm transmiteri taktigimda cizirdiyor o yuzden anteni sökersem kanal cekemeyince cızırtı yapmaz die düşünüyorum ama danışmak istedim yapmadan önce

2. fztxihb

fztxihb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    İbrahim sonkat
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    [​IMG] Ledli sis farı taktım

3. birolkeser

birolkeser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    Birol Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    @fatiheker , torpido gözünün arkasında sağ kenarda entenden gelen soket var. Torpidoyu yan mandallarını açarak aşağıya sallandırısanız görebilirsiniz sağ kenarda kalın siyah bir kablo. Deneme amaçlı anteni sökmeden sadece soketi çıkararak bi deneyin.

Duygu bunu beğendi.
  4. fatiheker

fatiheker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    fatih eker
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai accent era 1.5 2006 model icin soyluyorsunuz demi

5. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Yazlık lastiklere geçtiğimden beri arabanın sağa çekme durumu bugün yolun hafif te meyili ile beni zıvanadan çıkarttı aklıma lastiklerin yanlış takıldığı geldi sol teker geçen seneki ön lastik sol teker arka lastik çıktı gördüğüm kadarıyla tebeşirle ön yazmıştık önlere çünkü hafif silinmiş öyle görebildim sizce bu çekme yapar mı yani önler daha çok aşındığından sol eski sağ yeni kalmış gibi düşünebilirsiniz gaza basmalarda filan bildiğin direksiyon çok az en fazla 5 derecedir sağa dönüyor genelde düz yolda da dreksiyonu çok hafif sola doğru tutuyorum merak ettiğim lastikten olabilir mi ?

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Asel Kaan Efe ve Duygu bunu beğendi.
  6. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bu gün öğlene kadar yağmur yağdı.Yarında hep yağmurluymuş.Öğlen hava açınca hemen aracımı yıkamaya verdim.Yıkama işi bitince aracımı aldım gölge bir yer bulup başladım Kil uygulaması yapmaya.
    Yaklaşık 3 saatten fazla uğraştırdı.Tavanı en sona bıraktım ki halim kalırsa ve üşenmezsem en son tavanı yaparım düşüncesiyle.Sonuç tavana uygulanacak gücüm kuvvetim kalmadı :D
    Kil den sonra @umutd07 Arkadaşımızın sağ olsun tavsiye ettiği autoglym radiant wax yerine ( Bulunduğum yerde bu ürünü bulamadım ) Satış elemanının tavsiyesi üzerine AUTOMIX Süper parlak Hızlı Cila yı kullandım.
    Görünüş olarak çok farketmedi ama elinizle kaportanın üzerine gezdirdiğiniz zaman bayağı kayganlığı hissediyorsunuz
    Sonuçta Boya damlacıklarından eser kalmadı ve uygulama amacına ulaştı.Bir daha Park ederken İnşaat veya Yeni boya yapılan binaların yakınına çekmem herhalde.

Bu Fotoğraf ta en son AUTOMIX Süper parlak Hızlı Cila yı uyguladıktan sonraki son hali

7. Galip Sahin

Galip Sahin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    Galip ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Evet tekrardan merhabalar millet

Beni hatırlarsınız motor üfleme yapıyor die motoru komple söküp rektefiye etme kararı vermiş ve resimleri paylaşmıştım yönetici arkadaşlar kusura bakmasın pek form kullanma kurallarını felan bilmem elimden geldiği kadar sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak yaptıklarımı yazmak diğer insanlara ışık olmak adına yazılar yazıyorum doğru bi yere mi yazıyorum onu da bilmiyorum

Neyse asıl konuya dönelim ben 2006 model 61.500 km de bi Hyundai accent admire 1.5 crdi aldım aracın ilk sahibi inşaatta çalışan bütün birikimlerini vermiş 26.200ytl ye bu aracı almış 2 yıl kendisi kullanmış sonrasında 16 yaşında ki oğlu gece arabayı kaçırıp kaza yapmış sol önden başka bi araca çarpmış arkadaki arabada buna amcam götürmüş arabayı yaptırmış aradan 2 ay geçmiş oğlu yine arabayı kaçırmış altını yani karteri vurmuş delinmiş yağ bitmiş o şekilde eve kadar gider ama araç motor yemiş bi motorcuya götürmüş amca motorcu sökmüş dağıtmış adama 6 bin ytl fiyat çıkarmış amca da param Yok yaptıramam kalsın deyince motorcu sökme parası arıza tespit parası adı altında amcadan 1500ytl istemiş amca da demiş para Yok adam motorcu vicdansız amcanın sağlam olan turbosunu krank milini üst kapağını enjektörlerini bütün sensörlerini satmış adama da çalındığını söylemiş velhasıl kelam ben aracı o halde aldım bi fiyata aldıktan sonra sıfır krank mili çıkma üst kapak silindir kapak yani taktım piston sekman piston kolları hep yan sanayi çıkma felan topladım araç çok diri duruyor ve km si çok düşük die uğraştım ama araç çalışmadı İnanın iteleyerek 450 km yol yaptım Adapazarı'ndaki ve izmitteki bütün motorcu elektrikçi ve elektronikçi ustaları gezdirdim ama çalışmadı en son bi usta kafaya taktım çalıştıracam die aldı arabayı gitti bi hafta sonra araç çalışır halde geldi ve yıl 2016 ocak ayı biz aracı götürdük muayene felan yaptırıp tekrar trafiğe soktuk

5-6 ay aracı kullandım bu arada arabamı kimseye vermem direksiyona benden başka kimse geçmez devrinde kullanırım kurallara dikkat ederim neyse bi memleket ziyareti yapalım die yola çıktık ailecek izmit Sivas arası Yozgat Yerköy yakınlarında 2500 devirde 5. Vites 110 ile giderken bi cırıltı başladı araç çekişten düştü gitmiyor duman atıyor hatta arkadan kıvılcımlar çıkıyor ama nafile gece 3 ailecek gidecek yer Yok tanıdık bildik Yok mecbur o şekilde ilerlemem lazımdı 230 km aracı soğutarak 15-20 km ilerledikten sonrA stop ediyor 10 dk sonra tekrar yola devam ederek Sivas'a vardım ama araba bi daha çalışmadı

Oradan kurtarıcı mahareti ile İzmit'e getirdim sonra enjektör pompa ve turbo gitmişti hepsini yeniledim düzeldi sanmıştım tabi maddi durumlar da bende son bulmuştu

O şekilde 1 yıl daha kullandım sonra geçen hafta pazartesi ustalardan gördüğüm aracı daha önce yaptırmak için gezdiğim ve tecrübe ettiğim kadarı ile motoru sökmeye başladım ve söktüm üfleme vardı sadece sekman değiştirip kurtulmayı hesap ediyordum açtığımda gördüğüm manzara karşısında ben şok olmuştum enjektörler eski olanlar ama işeme diye tabir edilen enjektör memesinin püskürtme ucunun patlaması sonucu pistonları eritmişti bende tamamen motoru söktüm gittim servisten sıfır piston sekman takım aldım kol yatak ana yatak hepsi mobis aldım ve doğruca bi rektefiyecinin yolunu tuttum rektefiyeci motor bloğunun 0.50 ye taşlanması gerektiğini anlattı kabul ettik rektefiyecinin yaptığı liste piston sekman üst kapak conta takımı kol yatak ana yataklar vardı bunların hepsi bana 3700tl ye mal oldu 1000 tl rektefiyeci aldı 4700 oldu yapmışken siboplar ve sibop lastikleri de değişsin dedi usta ona para almayız dedi gittim 300 TL'de ona verdim motorun alt bloğunu rektefiyeci topladı krank keçesi ve üst silindir kapağının tork anahtarla sıkılmasını da onlar yapmış ve bana teslim etmişlerdi bende diğer aksesuarları şarj marş v.s hepsini motora takıp motoru arabaya taktım ama bi çatırtı geldi rektefiyeciyi çağırdım dedi motorun içinde pul v.b birşey unutmuşsun yada içine düşürmüşsün ondandır bu ses dedi ve ben yeniden motoru indirip açtım bi de ne göreyim rektefiyeci piston kolunu sıkmamış ve piston siboplara vurmuş pistonun üzerinde yazılı olan mobis yazısı silindir kapağının üzerine çıkmış resmen her neyse aradım usta geldi tekrar baktı kusura bakma olmuş yapalım geri dedi tekrar bir adet piston sekman takımı kol yatağı ve sibop takımı aldık tabi bunları usta karşıladı ve yeniden motoru toplayıp ki bu sefer ben topladım üzerine koydum tekrar çalıştırdım ve yine bi dikiş makinesi sesi bu sefer tekrar usta arandı geldi dedi enjektörler arızalı dedim ben onları sıfır almıştım ilk kez üzerine takmıştım olamaz ama piston vurmasından dolayı bizim bi enjektör sizlere ömür olmuş gittim yenisini aldım 950 tl ye neyse onu da tekrar taktım ama ses gitmedi yine ustayı aradım geldi dedi iticiler yani lifterlar arızalı dedi onların değişmesi lazım dedi gittim bi takım daha aldım 450 TL'ye tabi motoru tekrar açtım üstten neyse yaptık ettik hepsi tam tamam diyeceğim ki bu sefer turbo arızalı çıktı gittim onu da garret aldım 1650 TL'ye onu da taktım tam tamam derken geç çalışma olayı çıktı gittim mobis kızdırma bujisi aldım bi tk 180 TL'ye onu da taktım ve artık motorum tamamı ile sıfır olmuştu tekrar toplayıp üzerine koydum ve çalıştırdım herşey çok güzel hatta Harika pıtır pıtır oldu çalışıyor derken şimdide arka krank keçesinden yağ kaçırıyor ve pazartesi tekrar motor inecek ve o değişecek inşallah ondan sonra en az 400bin km rahat huzurlu binmeyi düşünüyorum

Rabbim hiç kimsenin aracına zeval vermesin bu ustalarla uğraşmak ölümden beter saçlarım beyazladı resmen ama artık gözlerim kapalı dahi 1.5crdi admire 3 silindir motor toplar arızasını anlarım

Eeeee atalarımız para ile satın alınamayan tek şey tecrübe ve hayattaki en büyük hazine de bilgidir die boşuna dememişler sorusu ve sorunu olan arkadaşlar ulaşsın elimizden geldiği kadar yardımcı olurum hadi kalın sağlıcakla saygılarımla

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

koreci, shadow50, Çaloğlu ve 14 kişi daha bunu beğendi.
  8. ekremce

ekremce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    363
    Ad Soyad:
    Ekrem
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Roman gibi okudum :) kazasız belasız kullanın inşallah.

9. Galip Sahin

Galip Sahin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    Galip ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Allah razı olsun bende roman yazar gibi yaptım İnanın ki

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ekremce ve ahmety17 bunu beğendi.
  10. elsoberano

elsoberano Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    170
    Ad Soyad:
    orkun şanlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Allah yardımcınız olsun .Resmen inat edip mücadele vermişsiniz .Allahtan eliniz yatkın ustalara muhtaç olmadan işin büyük çoğunluğunu yapabilmişsiniz .

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duygu, Galip Sahin ve bekobey bunu beğendi.
  11. ahmety17

ahmety17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    858
    Ad Soyad:
    Ahmet TOPALOGLU
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Dun orta gogusun yanmayan aydinlatmalarini degistirdim fakat sunu fark ettim halogen ampule dokun patliyor ici gecmis yaslanmis resmen ampuller, bu kalorifer dugmelerinin aydinlatmalari patlamis fakat t5ler sokulmuyor direk icine takiliyor suan patladigi icin aydinlatma yok fakat soktugumde kalorifer duymelerinin renklerinide degistirmek istiyorum , yesil boya kaplamislar dugmelerin arkasina bunlari hangi madde ile cikartabiliriz??

Hyundai Accent Admire 1.3 klm 2005

Duygu, Tilki, hkncskn080 ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  12. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    778
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    @Galip Sahin İnadına ve emeğine sağlık inşallah tamamına erer.
    Sözün özü, 18 yaşından küçük bebelere dikkat edilmesi gerektiğini anladım:D.
    Benim 5 yaşındaki veled daha şimdiden araba benim ona göre diyor :).

Çaloğlu, Asel Kaan Efe ve Galip Sahin bunu beğendi.
  13. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Kardeşim şimdi temel olarak bu cihazın çalışma mantığı belirli bir radyo kanalında aynı frekansı yakalayıp bu frekans üzerinden yayın yapması. Teypte ki anten'in mantığı ise seni belirli frekanslara bağlayı sağlayan verici ile bağlantı kuran alıcı. Anteni sökersen nasıl bağlanmayı düşünüyorsun ? Boş bi frekans bul fm transmitter ile teybi aynı frekansa sabitle yinede cızırdama olacaktır ama eskisi kadar olmayacaktır. Boş bir frekansta denemeni tavsiye ederim.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    778
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Merhaba, tiner ile kolay çıkıyor, kulak çubuğu ile biraz uğraş bakalım. :)

ahmety17 bunu beğendi.
  15. ahmety17

ahmety17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    858
    Ad Soyad:
    Ahmet TOPALOGLU
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Tesekkur ederim bilgileriniz icin bi soru daha sorsam size t5 ampulleri patladi 2tane suan yanmiyor bunlari degistirmek istedigimde sadece ampul cikiyor denedim ama cikaramadim hic degistirdiniz mi yada onereceginiz baska bi yontem varmidir ??

Hyundai Accent Admire 1.3 klm 2005

16. mhmtrnyy

mhmtrnyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    263
    Ad Soyad:
    m.eren
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Kulak çöpü dediniz de bir konuyu paylaşmak istedim. Aslında o çöpler göbek çöpü olarak geçer ve asla kulak temizlemek için kullanılmamalı

2006 Getz Vgt Hy Klm

Asel Kaan Efe ve bekobey bunu beğendi.
  17. mhmtrnyy

mhmtrnyy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    263
    Ad Soyad:
    m.eren
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Shell helix 5w40 Tam sentetik yap aldım. 5.3lt olmasını kimseye inandıramasak da. Yedek parçaları servisten temin ederim ama bu sefer şampiyon marka takalım dedi usta fiyatı aynı aslında ama servise gidip almak için de zaman sıkıntısı var. Nasıl yapsam

2006 Getz Vgt Hy Klm

umutd07 bunu beğendi.
  18. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    778
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Göstergede olanları değiştirmiştim ancak klima ve kalorifer göstergelerini usta değiştirmişti, kargaburun gibi birşeyle çekip çıkarmıştı. :)

19. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Metale dokunup ipeğe dokunmuş gibi hissetmek nasıl bir duygu :)

Duygu ve Uğur K bunu beğendi.
  20. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ampul geçmeli asılıyorsun geliyor mesela küllüktekini ben çıkartamamıştım sonra kargaburun a bez sarıp tutturdum öyle çıkardım

Sent from my iPhone using Tapatalk

ahmety17 bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş