Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bugün Aracınıza Ne Yaptınız ?

'Bakım Günlükleri' forumunda Köksal tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. mustafaaa_orhan

mustafaaa_orhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Mustafa Orhan İLHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    sanırım benzinli era benimlide öyle yakıyor çünkü

2. 59 ZZ 823

59 ZZ 823 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Yücel Özgür
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    cok sasırdım 1.4 eranın bu kadar yakıcagını tahmin etmezdim..

3. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Bugün eramın koltuk, tavan ve yer döşemesini koslalı su ile sildim ve duruladım... Arabam parladı :) Eğer aracın döşemesinde gölge gölge lekeler olan varsa şiddetle tavsiye ederim ama canım çıktı... Çünkü 18 aylık afacan yeğenim tavana çikolatasını yedirmişti ...

4. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    :RpS_thumbup:
    Evet abi doğrudur. 1.4 benzinli. Araç günde 30 km yapıyor. Genel olarak şehir içi kullanım olduğu için 8.5-9.0 arası. Birazda gaza bastığımız için o değerler mevcut. Ama normal olarak şehir içi 8 litre, uzun yolda 6.0-6.5 litre arası. Bence gayet iyi 2007 model 1.4 benzinli bi arabaya göre

5. cenker_baba

cenker_baba Guest

karnını doyurdum
    öğlen egzoz ölçümü yaptıracağım
    cumartesi sabahta muayneye gidicez nasipse. önümüzdeki hafta sonuda detaylı bir temizlik yapmam lazım iyice pislendi aracım.

6. tyler

tyler Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Aytaç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    arkadaşlar bende haftaya getzime sis farı ve sustalı anahtar yaptırmak istiyorum istanbul anadolu yakasında bildiğiniz işçiliği güzel bir yer varmı ? birde aracımda merkezi kilit var ayrı bir kumandada sustalıya döndürmek için beyinden kodlamakmı gerekiyor ve sis farı içinde ayrı bir buton takılacakmı ...

7. canerrhg

canerrhg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    caner
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    ben de düldülüme kolçak alacağım. bayramda 1500 km yol yaptım. motorunu yıkatmak istiyorum fakat yıkamacı full enjeksiyon olduğu için yıkanırsa elektronik sistem sorun çıkarabilir dedi. bu konu hakkında bilgisi olan yıkatan var mı? yorumlarınızı bekliyorum. selametle (accent 1.5 gls)

8. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    profesyonel yerlerde yapıldığında sorun olmayacağı söyleniyor ama gene de riskli sonra uğraşır durursunuz nemli bi bezle kendiniz tozunu alın yeter

9. canerrhg

canerrhg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    caner
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    önerini için tşk ederim.

10. salih_karali

salih_karali Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    563
    Ad Soyad:
    salih karali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Var olan yazılımımiz güncellendi[​IMG]

11. cgr

cgr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Çağrı ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    ön tampona aem logolu 5cm'lik lip takıldı,plakalık iptal edildi ve öne yaptırdığım kare plaka takıldı,arka difüzöre siyah kaplama yapıldı :)

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,975
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  13. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    ne yapmadigimdan baslayim, pasta cila yapacaktim yapamadim nasip degilmis. malesef makinayi bulamadim, bayagi aradim koca makina yok piyasada, sadece kutusunu ve bir basligini buldum gerisi yok.
    ararken klima icin dezenfeksiyon maddelerini buldum, fii tarihinde benim eski audiye uygulamistim, audi kokuyordu ilaclama sonrasi mis gibi olmustu. elantrada öyle bir sorum yok ama pasta cila yoksa klimaya bir iyilik yapalim dedim. 1,5 litre ilac vardi nerdeye hepsini bitirdim, normalde 0,5 litre kullaniliyor. önce icerideki hava deliklerinden sonra silgeclerin altindaki plastik parcayi kaldirip havalandirma deligine bayagi bir ilaclama yaptim. tabii bu arada klima tam gaz calisiyor, deli gibi hava cekiyor iceriye. sonra klima filtresini söktüm ve fani ilacladim iyice, yedek klima filtrem yokmus, eskisini temizledim geri taktim.

klimadan sonra gaz kelebegini temizledim tekrardan, temizlecek fazla birsey yoktu cünkü daha birkac hafta önce temizlestim. bende kelebek posisyon sensörünü ve rolanti sensörünü söktüm kontrol ettim ve temizledim. kelebek posisyon sensöründe zaten yapacak birsey yok ama rolanti sensörü pek iyi dönmüyordu. ilk söktügümde cok kirliydi, bu sefer nerdeyse hic kurum felan yoktu ama yinede zor dönüyordu. pas sökücü spray ile hallettim, vir vir dönüyor artik. hepsini geri taktim ve bir sayfada okudugum ecu'nun sensörleri tekrar ayarlamasi icin önce sadece kontagi actim ve yaklasik bes dakika bekledim. sonra motoru calistirip hic gaza basmadan yine bes dakika bekledim. bizim elantralarda faydasi olurmu bilmiyorum ama audilerde böyle yapilmasi gerekiyormus.

neticede motor plastik kapaginin bir vidasini kaybettim, klima filtresi almam lazim ve benim makina nerede ?

14. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Bugün Era'mıza cam filmi yapıldı :) :D Camlar arasında kalan kısmıda ben folyo çektim :D Süper oldu :D Çok sevinçliyim :D Fotolar geliyor birazdannn :D

15. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    bir ay önce taktigin O² sensör arasira sari motor arizasi gösteriyordu. acelece takmistim, dört kablosundan biri tam temas etmiyordu demekki. bende katalizatör sonrasi yani 2. oksijen sensörünü tekrar söktüm evede kablolarini güzelce lehimledim, artik kontak problemi felan kalmamistir. geri taktim ve ecu yu sifirladim hata silindi, etrafda tur attim gayet iyi cekiyor. bu hafta takip edecegim hata lambasi yanmazsa ne ala.

16. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    koltukları söktüm arabanın heryerini temizledim

GT-S6500D cihazımla gönderdim

17. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sadece bakıştık :) :)

18. cenker_baba

cenker_baba Guest

geçirdiğim yüz felçi sonrasında cam rüzgarlığı taktım ama aynaya gelen kısmı az açık kaldı beğenmedim yani oraya siyah ince fitil vb. bir malzeme koyup boşluğu kapatacağım.

19. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    hiç bişey lacivert renk artık gri olmuş ruhsata işletsem mi yoksa yıkasam mı bilemedim :)

20. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Önümüzdeki hafta muayenesi var.Amerikan park modülü ve xenon far kitini söktüm.Çamurluk sinyallerini ters bağlatmıştım normale çevirdim.Bi hayli uğraştırdı.En son çare bir sinirle kabloları kestim sapasağlam xenon kitini çöpe attım.O karmaşada sonradan takılan sis farının besleme kablosunu da kesmişim.Ampülün soketlerini bulamadım.Sağolsun(!) xenonu takan arkadaş soketleri sökmüş far kablolarını bantlamış, far çanağının arka tarafına sıkıştırmış.Farın arkasına elim girmediği için,farı söktüm, kabloları yerinden çıkarttım.Bağlantısı için elektrikçinin yolunu tuttum.Pek muhterem elektrikçi ustası toplamda 6 kablo pabucunu yerine takmak için 20 tl istedi.Geç vakte kaldığım ve başka çarem olmadığı için mecburen verdim.Çok şükür aydınlatma sistemini normale çevirdim.Birdaha elimi bile sürmeyeceğim :D

Bu arada motora lokma anahtarının ucunu düşürdüm.Görüyordum ama alamıyordum.10 km yol yaptıktan sonra babamların evinin bahçesine düşmüş.Bulunca nasıl sevindim anlatamam :D

Cumartesi otogaz servisinden proje alıp pazartesi sızdırmazlık raporu alacağım.Hafta içi de muayeneye gireceğim.İnşallah sorunsuz bir şekilde geçer.

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş