Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bugün Aracınıza Ne Yaptınız ?

'Bakım Günlükleri' forumunda Köksal tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. oguztiryaki55

oguztiryaki55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    962
    Ad Soyad:
    oğuz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Sonuc için heycanlaniyorum

kagankavuk bunu beğendi.
  2. t.eser

t.eser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    117
    Ad Soyad:
    tevfik eser
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    bende gazıosmanpasa da oturuyorum super :)

kagankavuk bunu beğendi.
  3. kagankavuk

kagankavuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    244
    Ad Soyad:
    Kağan KAVUK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben ne istediğini tam anlayamamakla birlikte anteni yakın zamanda resimdeki ile değiştirecektim ama kargo yapması adamlar bayağı bi bekletti. Güvenilir bir satıcıdan en kısa zamanda tekrar sipariş vericem. sizinde bu konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

bykadir ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @kagankavuk ön direklerde tavan lambasına giden kablolar var, o kablolardan alıp bir de ayrıca düğme koyarsın. düğme açıkken kapılar açıldığında yanar, düğme kapalıyken kapılar açıldığında yanmaz. arkadaşıma yaptım aynısını, o kablolardan elektrik almak çok kolay.

5. kagankavuk

kagankavuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    244
    Ad Soyad:
    Kağan KAVUK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ön direkler derken ikisinde de var mı? Yoksa şoför tarafımı? Ayrıca Kapı altı logolarım gelecek onları tavan ayd den almayı düşünüyordum kapı switch ile otomatik yansın tarzı. Tavan ayd. yüklenmiş olmaz mıyız? Kapı altı logo bağlayan var mı bu arada arkadaşlar? Var ise resim veya nereden hat alındığına dair açıklama yaparsanız sevinirim.
    @yanlayanaccent ayak aydınlatması yap diyorsun yani değil mi?

bykadir bunu beğendi.
  6. t.eser

t.eser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    117
    Ad Soyad:
    tevfik eser
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    otomatık antenın kaportayla bırlesme noktasında plastık ıcerı su almasını engelleyen sıyah renklı bır parca o parcadan arıyorum tek satılmıyor sans elektrıkcıde yada aksesuarcıda bulursan bulunan bır parca satılan otomatık antenlerın yanında bu aparattan 12 tane kadar verıyorlar senın aracın ıcın uygun olanı kullanıyorsun dıgerlerı benım gıbılere lazım olabılıyor ıste :)

kagankavuk ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. t.eser

t.eser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    117
    Ad Soyad:
    tevfik eser
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    sirket pc den gırıs yapınca bole kafa karısıyor yanlıs olmus dıkkate almayın lutfen :)

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Vw polonunki, Opel astra, yumurta accent şöför tarafında. Sizin araçta da şöför tarafındadır herhalde.

Yüklenme işini de hesap yaparak çözmen lazım. Diyelim ki orjinal tavan ampülü 15 Watt. Senin takacağın toplam led gücü 15-20 Watt olursa sıkıntı olmuyor.

Eğer tavan lambasını da led yaparsan sıkıntı olmaz bence. Yine de hesapla.

kagankavuk bunu beğendi.
  9. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Bakmistim katalogdan Hyundai de karşılığı yok.

Chryslerin bazı modellerinde kullanılmış aynı ölçülerde.

Çok da aramadim Amerika da bulmuşken sipariş verdim 10 günde geldi, iyi oldu. :)

10. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,930
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Benim aracımda kapı altı logo var. Buna gelen elektrik, tavan aydınlatmasını çalıştıran, kapıların yanında duran switch'lerden alınmış hangi kapıyı açarsanız açın bunlar yanıyor bunlara bağlı olarak tavan aydınlatması da yanıyor. Tavan aydınlatması kapı konumunda olmasa (tamamen kapalı veya hep açık konumunda olsa) bile kapıyı açtığınız vakit yanıyor.

Düzenleme: Fazla kelime kullanımı

bykadir ve kagankavuk bunu beğendi.
  11. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşlar, benimde aklımda bir fikir var. Ama nasıl yaparım fikirlerinizi sormak isterim. Benim aracın bildiğiniz üzere bagaj kapısı sol kapıdaki düğmeden veya anahtarla açılıyor. Ben bagajın plaka aydınlatmasının oraya minik bir tuş düşünüyorum. Oraya basınca bagajın açılmasını planlıyorum. Ama bir sorun var. Sorun o düğme kapılar açıkken devrede olsun. Kapılar kilitliyken ise doğal olarak devreden çıkması gerek. Nasıl yapabilirim.
    Bir de ayrıyetten sunroofun kayarak açılma düğmesi açılıp kapanırken sürekli basılı tutmak gerekiyor. Ben onu bir kere açma tarafına basıp çekince açılmasını, kapatırken de aynı şekilde kapanmasını istiyorum. Bunu da şu kapılar kilitlenince otomatik camları kapatan zımbırtıyla yapabilirmiyim? Bunu da kapılar kilitlenince kapanmayı entegre edersem daha da mükemmel olur kanısındayım.

Lenovo Vibe P1 ile gönderildi.

Asel Kaan Efe ve kagankavuk bunu beğendi.
  12. cenker_baba

cenker_baba Guest

Diy bölümünde Mürsel Hocamın yaptığı bir sistem vardı bak istersen

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bykadir bunu beğendi.
  13. kagankavuk

kagankavuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    244
    Ad Soyad:
    Kağan KAVUK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hattı tavan aydınlatmasından almak mantıklı tabi sadece logo için. Fakat ileride led kapı eşiği koymayı düşünüyorum. Şu an biraz maliyetliler.
    Logoyu 4 kapıyada koymayı düşünüyorum. Arkaya binen insanda kendisine özel bir aydınlatma olduğunu hissetmeli.
    Logo aydınlatmalar toplamda 7w x 4=28w 'lık bir güce tekabül eder. Üzerine birde kapı eşikleri gelince tavan ayd ile birlikte hepsi aynı hatta olacak.
    Dolaysıyla ben yeni sigorta kutusundan yeni bir hat çıkartp, logo ayd. + kapı eşik ayd. + ayak altı ayd. bağlantılarını bu hatta bağlamanın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Bazıları da tavan ayd. kapı ampulünden hat alarak bağlıyor. Dolayısıyla kapı açıldığında tavan lambası yanarken logolar devreye giriyor.
    Fakat hepsi birden devreye giriyor. Ben ise burada sadece açılan kapının logosu ve kapı eşiği yansın istiyorum. Bunlar içinde sanırım bir devre tasarlamam gerekiyor ya da hazırı varsa modül şeklinde alıp besleme vererekte işi bitirebilirim.

master006 bunu beğendi.
  14. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Tek dokunuşla cam açma kapama sadece şöför tarafında var, ama cam'da sensör var, istemeden biri sıkışmasın diye.
    Siz sanrufu tek dokunuş yaprsanız veya kapılar kilitlenince kapanmasını istiyorsanız çok tehlikeli olur, çocuklar veya evcil hayvanar camlara veya sanrufa sıkışabilir.
    bildiğiniz gibi eskiden arabalarda kapılar kilitlenince camlar kapanıyordu, bu sistem tehlikeli olduğundan dolayı iptal edildi.

bykadir bunu beğendi.
  15. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Bagaj için düğme olayını elantra ya yapmıştım konusu olması lazim. Araç kilitliyken devre dışı olması için merkezi kilit motoruna gelen kablolardan hat çekmiştim. Elantrada kapılar kilitlenince sadenin kesildiği bi kablo vardı. Ordan düğmeye hat çektim boylece araç kilitliyken düğme çalışmıyordu. Sunroof için termiklu 2li cam kaldırma modülünden kullanabilirsin. Teknikli olduğu için sıkışma anında tehlikeli de olmaz.

ASUS_T00J cihazımdan gönderildi

kagankavuk ve bykadir bunu beğendi.
  16. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,930
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Dediğiniz gibi benim logo aydınlatmalarım hangi kapıyı açarsanız açın ikisi birden yanıyor. Bende torpido'ya switch+led bağlamayı, bunun aydınlatmasını da herhangi birinden almayı düşünüyordum. Güç tüketimini hesaba katarsak bende bu işlem için park lambalarına bağlı olan klima-kalorifer aydınlatması tesisatından kablo çekebilirim böylece torpido aydınlatması sadece parklar/farlar açıkken devreye girer fakat gece vakti sadece torpidodan bir şey alınacakken kullanılmaz olur. Bu nedenle bende ilerde sizin gibi sigortadan yeni hat çekip bu hatta torpido lambası ve ayak aydınlatması(sadece kapılar açıkken ve gece vakti yanan) yapmayı düşünüyorum.

kagankavuk bunu beğendi.
  17. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Mürsel abi eğer öyle kapı kilitliyken elektriği kesme durumu oluyorsa iş kolay. Acaba benim araçta şu anki sistemde kapılar kilitliyken bagaj açma düğmesinde elektrik var mı ki? Hiç denemedim.
    Ben elektrik kesme olayını şöyle düşünmüştüm. Şimdi araya bir anahtar koyup kapı kilitlediğinde kilit mekanizması o anahtarı da açıp arka düğmeye giden devreyi kesmesini, kapılar açınca ise o anahtarı da kapatıp devreyi tamamlanmasını sağlamayı düşünmüştüm.
    Sunroofa da o 2li cam kaldırma modülünün camın birini kontrol edeni sunroofu açmaya diğerini de kapatmaya bağlamayı düşünüyorum. Düğmenin hangisine basıp çekince onu tetikleyip kapatıp açmasını sağlayacam.Benim aklıma takılan konu acaba modülde sunroofu kapatana kilit sisteminden hat çeksem, kapılar kilitlediğinde sunroof açıkken kapatılması sağlar mı? Sağlarsa mükemmel olur kanısındayım. Bir de bunun aynısını cam kaldırma düğmelerine başka bir modülle yapsam harika olacak. Bütün camlar ne güzel tam otomatik olur. Sürekli cam düğmelerine basılı tutmaktan kurtulurum. Zaten o düğmelerinde bir kaçı bozuk. Orjinali pahalı bir ara onlara da ayar çekecem. Sağlığım izin verdiğinde tabi. Zamanım bol ama işte bazen sağlık sıkıntısı oluyor.

kagankavuk bunu beğendi.
  18. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Orjinal merkezi kilit varsa ona gelen kabloları kontrol edebilirsin. Sunroof için 2li cam kaldırmayı sadece bir işlem için kullanabilirsin. O modüller bir kere tetiklendigi zaman sırayla iki cami da kaldırır ayrı ayrı tetiklenmez. Onun için ayrı modüller kullanabilirsin

ASUS_T00J cihazımdan gönderildi

kagankavuk, bykadir ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. kagankavuk

kagankavuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    244
    Ad Soyad:
    Kağan KAVUK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bende logolar ve eşikleri kendi kapısından kontrol edilebilir olsun ama ayak aydınlatması bir anahtar vasıtasıyla benim kontrolümde olsun istiyorum. Dolayısıyla anahtar/kontrol butonu için bir yer bulmalıyım. Aklımda hep cam düğmelerinin önünde bulunan elektrikli ayna için ayrılan yeri kullanmak var. Ne kadar doğru olur bilmiyorum. Ama ayak aydınlatmasını sadece lazım olduğunda manuel kullanmak istiyorum.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bykadir bunu beğendi.
  20. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Hımm anladım Mürsel abi. Doğru ya ayrı ayrı tetiklenmiyor. O aklıma gelmemişti. Bir kere tetiklendiğinde hem açma hem kapama aynı anda elektriklenecek. O zaman olmaz. Ancak ayrı olur. Onu 2 ayrı cam modülüyle hallederim. Acaba o modülün birine (kapatma işlevini görene) hem düğmeden tetikleme hem de merkezi kilitleme sisteminden tetikleme yapsam olur mu?
    Senin bagaj kapısı düğmesi konusuna baktım. Senin bagaj kapısı zannedersem motorlu sistem değilmiş. Telli sistemmiş. Benimki motorlu o sebepten kolay olacak. Sürücü tarafından giden düğmeye paralel çekersem işlem tamam. Tek sorun kapı kilitliyken o düğmelerde elektrik olmamasını sağlamak. Onu da bir şekilde çözerim artık.Ya merkezi kilide anahtar takarak ya da kapı kilitliyken elektrik kesen yeri bularak. Bir şekilde ayarlayacam artık. Sağol fikirlerin için.

kagankavuk bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş