Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bugün Aracınıza Ne Yaptınız ?

'Bakım Günlükleri' forumunda Köksal tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. cenker_baba

cenker_baba Guest

sakin kullanda bizede ölçü olsun kardeşim

bykadir ve MSI bunu beğendi.
  2. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Sen şu matrixi era otomatik ile değiştireceksen senin icin bir depo dayanirim abi

by MSI

bykadir bunu beğendi.
  3. oguztiryaki55

oguztiryaki55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    962
    Ad Soyad:
    oğuz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Deme öyle ben şehir içi 600 yapiyorum manuel vites ile benim araba niye fazla yakiyo çözemedim gitti. Serdar abinin yanına gidene kadar yakacam bu arabayı . Valla çok iyi bir değer 6.5 lt 100 km de çok iyi maşallah nazar değmesin. Maşukiye ye gitmiştim güzel bir yer cidden

bykadir ve MSI bunu beğendi.
  4. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abi ilk arabam Era manuel dizel ile şehir içi değerlerim
    Full Agresif : 675 km
    Normal : 720 - 750 km
    @MSC Serdar abiye gittikten sonra : 820 km
    CHIP'lendik diye bi konu mevcuttur forumda orda paylaşmıştım hatta.
    @oguztiryaki55 820 yapmışım abi.

Son düzenleme: 26 Mayıs 2016
    <<bülent>> bunu beğendi.
  5. oguztiryaki55

oguztiryaki55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    962
    Ad Soyad:
    oğuz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Abimdede 2012 si var oda manuel o 780 yapiyo bir depo ile. Bende gariplik var servisde herseyine baktik hersey normal çıkıyo. Tek çarem Serdar abi fırsat kolluyorum en kısa zamanda Serdar abi ye hallettircem hayırlisi ile

bykadir, MSI ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. cenker_baba

cenker_baba Guest

ya sabah akşam daraldım vitesle oynamaktan illa otomatik araç istiyorum
    çalıştığım yerde 3,5 senedir otomatik araç var. onda keyfi alıp akşam dönüşte kos kası yapmak sarmıyor beni :)

7. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Geçmiş olsun abi. Bu arabada gözü olan var herhalde

HTC Desire 500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bykadir ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    1 kuruşluk yer yok muydu 190 zaten veriyorsun :D. Özel sıkıştırma teknolojisi mi var ben masum hyundai fab diyor 45L :oops::eek::confused:

@Murat ve @onursumer ikinize de geçmiş olsun!

bykadir, Murat ve MSI bunu beğendi.
  9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,160
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    @tilkikral kamuda çalışan görevlinin görevi , iş saatlerinde devletin net hattından sörf yapmak olmamalı geçen milli eğitimdeki arkadaşı ziyaret ettim o da dedi belli stelerden başka yere bağlanamayız diye , yoksa bunun önü alınmaz , herkes devletin işi için devletin mumunu , kendi işi için kendi mumunu yakmayı bilmeli , otuz yıl devlette çalıştım 22 yılı müdürlük ve görev süresince santrala aparat taktırdım herkes özel görüşmesi için bedelini biliyordu , bir kurşun kalemin hesabını yapıyorduk o dönemde ama bizden sonra o koltuklara oturan arkadaşlarımızı bir zaman sonra çaylarını içmek için ziyaret edince , üzülerek gördüm ki , adam almış devletin telefonunu , atmış ayağını masaya "karşısındakine çorbanın tuzunu , komşunun kızını soran " muhabbetler yapıyordu

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

tbk_1980, Tilki, Sabahattin ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Sakarya Ferhat yetkili servis maceram. Araç 2009 1.4 Getz start otomatik 64.300km
    Gecen hafta bildiğiniz gibi bakım için Kartal Ortaklar otomotive gitmiş 45 dakika beklememe rağmen servise kayıt yaptıramamış eli boş dönmüştüm.
    Bunun üzerine bugün Sakarya'da olduğum için Ferhat otomotive gittim, hepimizin bildiği gibi Hyundai web sitesinde garantisi biten Hyundai'ler için kampanya mevcut buna göre 1.4 benzinli Getz için kampanya fiyatı 209tl.
    Ilk şoku 209tl olarak bildigim bakımın 275tl olduğunu ögrendim, neyse tamam dedim, işleme başladılar 20dk sonra servis danışmanı atölye şefi ile yanıma geldi, motor yağının çok kotü durumda olduğunu bu durumun ilerde motora zarar verebilecegini bunun icin bir katkı kullanmaları gerektiğini, bedelinin 60tl olduğunu söyledim, aracın yanına gidip baktık normal yağ, dogru düzgün kararmamış bile, 14ay/8bin km olmuştu degişeli, gerek yok dedim, siz bilirsiniz dediler geçtik.
    45dakika sonra servis danışmanı tekrar geldi, karter tapa contasının takılirken hatalı takıltıği kaçırma yapabilecegini yeniden diş açmaları gerektiğini 100tl ücretinin olduğunu söylediler, aracın yanına gittim, karterin altı tertemiz en ufak bir yağlanma yok, dedim takılirken duzgün takılmışki yag kacagı olmamış siz sökerken yada yeni tapayı takarken olmuştur, aracin üzerinde orjinal olmayan bir şey yok kabul etmiyorum dedim, servis müdürü geldi, sorunu sordu ustaya, tapanın çok kolay açıldığını yeniden diş açılması gerektiğini söyledi(bu işlemin bir adını söyledi ama unuttum @erenuzel41 abi bilir mutlaka), servis müdürü 10tl birşey sorun yapmayın dedi, servis danışmaninın 100tl istedigini söyledim, daha sonra usta bir tapa aldı tamam sıktı dedi konu kapandı. Ben de şu an karterin altınde en ufak bir kacak yok bundan sonra olursa bunun sebebi sizsiniz dedim, ihtimal dediler.
    3 saatin sonunda aracı yarı yamalak yıkanmış teslim alabildim, 270tl ücret ödedim. Servisin aklına uysaydım 450tl olacaktı.
    sonuç olarak Sakarya Ferhat servisin çalışma şekli özensiz ve müşteri odaklı değil.
    ve bir kez daha eski servisim Dky Tuzla'yı çok arıyorum. Hyundai'nin bu servislerle işi gerçekten zor.
    Muhtemelen bir sonraki bakımı Sakarya'ya geldiğimde oradan Düzce'ye geçip Özenler plaza'ya gitmek olacak, onların işçilik ve müşteri odaklı servis danışmanlarını beğenmiştim.

oguzcalik, Çaloğlu, bykadir ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  11. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,160
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam bu servisler bizi Evliya Çelebi yapacak , o iyi değil acaba öbürü nasıl diye diye perişan olacağız. Geçmiş olsun aracını iyi günlerde kullan.

<<bülent>> bunu beğendi.
  12. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Hocam bunlar böyle vallahi Dky böyle değildi, servise girdiğimde daha arabadan inmeden hemen yanıma gelirlerdi, aracı ustaya kontrol ettirir yapılacaklar listesini önüme koyar birlikte degerlendirirdik, bunu yapalım, bu idare eder, bunu dışarda yaptır diye tavsiyelerde bulunurdu, giderken arabanin kapısına ugurlarlardı, bunda arabayı kapıya park ettiler bindim gittim, adam yerinden bile kalkmadı.

Cilo, Çaloğlu, bykadir ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  13. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @Yusuf o diş açmanın adı "helikol" olabilir.

eskişehirdeki servis de 10 yıl kadar önce bana yapmıştı benzer birşey, ben o zaman aracı teslim almaya gittiğim içn mecburen parasını vermiştim, tartışarak.

mümkünse o sakaryadaki servise bir daha uğramamak lazım. hatta önünden bile geçmemeli, geçmiş olsun.

Çaloğlu, MSI, <<bülent>> ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  14. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Valla ben de garantideyken her bakım faturasında tapa ve conta değişimi yazmalarına şaşardım, tamam ucuz şeyler ama ömrü bir daha açılıncaya kadar mıymış düşünürdüm, demek ki beteri varmış @Yusuf un başına gelmiş zaten değişecek tapanın onlarcasının fiyatını isteyerek :).

Çaloğlu, bykadir ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  15. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,160
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Ben bu i20 den önce 5 araba daha kullandım , hiç birinin yağ değişiminde tümden yağ tapasının değiştiğine şahit olmadım , sökerler yine takarlardı ancak gerekiyorsa conta değiştirirlerdi , şimdi her bakımda tapa ve conta faturada yazıyor.

<<bülent>> bunu beğendi.
  16. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    karterdeki deliğe kılavuz çekecek işte:) oraya kılavuz çekecek takımı gidip hasköydeki seyhan civata alsan MTE nin kılavuzları en fazla 20-30 lira birşeydir

Yusuf kardeşim bende senden bu bölgede gidilebilecek iyi hizmet veren bir yetkili servisin ismini isteyecektim:) ama görüyorum ki durum çok vahim en sonunda hyundai markasından vazgeçirmeseler bizi:( huyuna suyuna alıştığımız marka için bu gerçekten kötü olur, bu konuda vakit bulsam inanki beraber yürütelim bu işi derim ama zor iş.

Benim karter tapası 7 bakımdır değiştirilmedi ve oradaki vida dişine de hiçbir şey olmadı ustama sorduğumda hep buna gerek yok eğer ihtiyaç olsa zaten belli eder şeklinde cevap verir o karter tapasını da deliğini de bezle incik cincik temizler yerine öyle takardı. Adam gibi sökülen tapa 100 seferde sökülse birşey olmaz, bu araba alfa romeo yada tofaş değil bu bir hyundai.

Tekrar söylüyorum eğer doğru düzgün kalitede servis hizmeti verecek bir yetkili servis var ise 250 lira yerine 350 lira verip otomobilime düzgün ve doğru biçimde davranılmasından yanayım. Motor yağı katkılarını ne motor yağı üreticileri nede otomobil üreticileri önermiyorlar üstün teknolojili ve kaliteli bir motor yağında motorun ihtiyacı olan bütün katkılar zaten var. Bir problem olduğunda illa ki uygulamada yanlış yapmışsınız diyeceklerdir,

Biz 1980 lerin teknolojisi olan babamın eskiden balıkçı kayığında kullandığı 12 beygirlik pancar motorunu arkadaşının çok çok övdüğü yurtdışından gelen bir motor yağı katkısı yüzünden mahvettik, babam balıkçı değil emekli deniz astsubayı haliyle denizi bırakamadı kayıkla gider arasıra neyse, pancar motoru komple dağıtıp rektifiye edip tekrar toplayabilen ve bundan keyif alan bir insan, eğer yağ katkısı yüzünden pancar gibi kaba teknoloji ekzantrik mili ters çevrilerek bile çalışabilen üst kapak contası şalama ile yumuşatılıp tekrar kullanılabilen bir motorun bütün yağ kanalları katkı ve yeni motor yağı koyduktan sonra tıkanıp yağlama yetersizliğinden bozuluyorsa üst kapaktan dumanlar çıkarıyorsa ben buna daha fazla birşey demem. Ne olduğunu gözümle de görmüş olurum. Bir daha da o riske girmem

Öte yandan i30 crdi mizin bakım zamanı geliyor haziran ortasında gitmemiz gerek mübarek Yusuf kardeşim sen şimdi diyorsun ki Ortaklar feci Ferhat daha felaket bakalım nereye gidebileceğiz:( assan ı arayıp nereye gidelim diye sorulmaz ki:) assan diyecek hepsi iyidir istediğine git:)

bykadir, <<bülent>> ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  17. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Mesajı okuyunca helicoil geldi benimde aklıma. Özel hatvesi ve diş derinliği olan bir aparat. Onun dişini açtıktan sonra yay gibi bir aparat o takılıyor standart bi diş hatvesine ve diş derinliğine sahip oluyor. Çok pratik bir o kadar da hayati bi uygulama. Biz aracın alüminyum parçalarında zamanla aşınan diş kısımlarında kullanacağız. Bir sponsorumuz var bu işi yapan sağolsun gerekli desteği verdi kendisi.

HTC Desire 500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Sigorta 625 lira kasko 753 lira fiyat aldım ikisine 1378 lira vereceğim, ne yapalım biniyoruz otomobile, evet pahalanmış kabul ediyorum ve bu yüzden elbette biraz kızgınım fakat iyiki 3000-4000 lira gelmedi diye de içimde ufak bir şanslıymışım havası var, hangi sigorta firması olduğunu sormadım sigortacı bizim köylü sayılır son 8 poliçeyi o yaptı sonuçta:) poliçeyi alırken görürüz:) yaptırayımda kurtulayım ondan da, poliçeyi cuma cumartesi alırım artık hayırlısıyla.

Bilgi vermek için ekstra yazayım, 1010 lira civarı tramer kaydım var, 2011 yılında park halinde kamyon çarpmasından bir tane sağ ayna kırığı sigortadan tamir ettirildi ve 2014 yılında park halinde çarptılar ön sol amortisör, porya taşıyıcı, porya rulmanı ve ön sol çamurluğa boya ve düzeltme yapılmasına sebep olan bir kaza kaydı var bu da yetkili serviste kaskodan işlem gördü tamir edildi, iki kazada karşı tarafın sigortasından ben haklı olduğum şekilde işlem yapıldı. Bir tane radar cezam, bir tanede hatalı park cezam vardı ödediğim, eğer bunlar sigorta ve kaskoyu etkileyecek şeyler ise işte sigorta ve kasko neticesi yukarıdadır yaşım zaten profilde yazıyor kocaeli gebze ruhsat ikameti:).

Geçen hafta 30 yaşındaki gebze ikametli arkadaşım kaza ve ceza kaydı hiç yok 2013 model clio suna sigorta yaptırdı 628 lira verdi dedim kazıklanmışın bak ben 3 lira ucuza yaptırıyorum (şaka tabi)

19. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    @erenuzel41 sanırım bu gün mynet te gördüm Adam 5 bin tl ye araba alıyor sigorta yaptırmak istemiş 2850 tl fiyat vermişler arabasının yarısından fazla Bende üç ay önce aldığımda aracımı kasko + sigortasını yaptırmıştım inanın şimdiden bir dahakini acaba kaça yaptıracağım diye düşünmüyor değilim

Sent from my iPhone using Tapatalk

20. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,304
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Sigortacının yanına gidince konuşacağım bakalım ne diyecek bu güne kadar sormadığım soruları sorarım mutlaka cevaplayacaktır verdiği cevapları buraya yazarım bu sigorta tam olarak nelere göre hesaplanıyor? etki eden kaç tane faktör var? öğreniriz:) sonra ona göre davranırız yada davranmayız.

Çaloğlu, bykadir, Uğur K ve 1 kişi daha bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş