Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bugün Aracınıza Ne Yaptınız ?

'Bakım Günlükleri' forumunda Köksal tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,922
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Kredi kartınızı veya bankamatik kartınızı PayPal hesabına ekleyip oradan kullanabiliyorsunuz. Ben İş Bankası Maximum kart üzerinden sanal kart açtım herhangi bir ücreti yok limitini alacağım ürünlerin TL karşılığından belirleyip sınırlıyorum. Sınırlamayı ise 2, 3 TL fazlasını ekleyip yapıyorum (mesela alacağınız ürünler toplam 5 dolar olsun dolar kuru ise şuan 2.80, 2.80 x 5 = 14 TL ben açtığım sanal karta limit olarak 16-17 lira veriyorum. Bunun sebebi ise bankanın döviz alım satım işlemleri için uyguladığı kur farkı) Mesela en son siparişim 7.5 dolar tuttu TL'ye çevirince 21.4 TL gibi bir ücret yapıyordu. Kartın limitini 25 TL yaptım banka 22.3 TL gibi bir rakam aldı.

Alışverişlerimi kredi kartı ile yaptığım için çevirme işlemlerini banka yapıyor, hiç bankamatik kartı ile yapmayı denemedim onun sistemi de kredi kartı ile aynı mı bilmiyorum.

Uğur K, Sabahattin ve bykadir bunu beğendi.
  2. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Bugün söktüğün orta konsola titreşimi kesmek için tırnaklara birbirine sürten yerlere bez bant çektim. Çıtırtı çatur çutur sesler %90 kesildi.

Özellikle teybin çerçeye değen yerleri ses yapıyordu. O kısımları bantladım.
    Bundan sonra arka 3. fren lambasının da çok ses yaptığını farkettim. Onu da söküp şüpheli gördüğüm noktaları bantladım. O ses de kesildi.
    Kapılardan ufak sesler geliyor. Sırada onlara geliyor.
    Arabanın iç trimleri bitince dışardan ön takımdan gelen sesleri kesmek üzere çalışmalara başlıcam.

mgk19, <<bülent>>, bykadir ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  3. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    İlginiz için teşekkür ederim bakalım ben nasıl yapıcam :)

Sent from my iPad using Tapatalk

master006 ve bykadir bunu beğendi.
  4. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Deneme yapmak lazım Abi dediğin gibi ben zaten bi araç kamerası düşünüyorum başka bişi değil :) birde vergi ödedikten sonra anlamı yok aldığım ürünü görüp tutarak almayı severim aslında ama buralarda olmayınca mecbur kullanmak gerekiyor bazen :)

Sent from my iPad using Tapatalk

5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Aynen zaten burada bulunan ve fiyatları uygun olan ürünleri çinden almak mantıksız. Çünkü 30 güne yakın kargo süresi var. Mesela ben tamponu delmeden takılan park sensörü aldım ki burada aynı ürünü uyanıklar iki, üç misli fiyata satıyorlardı. Bakalım yakında anahtarsız giriş, anahtarsız çalıştırma ve uzaktan motor çalıştırma özellikleri olan alarm alacam. 60$ civarı. Aynılarını Türkiye'de iki, üç misli fiyata satıyorlar. Birde Türkiye'de satan yok denecek kadar az. Mecbur çinden almak gerekecek.Aynı fiyata burada olsa niye çinden alayım ki buradan alırım.

Araç kamerası ben de alacam. Ama sonra, belki elimde kullanmadığım Android telefon var. Onu araç kamerası olarak kullanabilirim. Araç kamerası konusunda Çin sitelerinde acayip çeşit var. Dikiz aynasının üzerine takılandan, aynayla bütünleşik olandan, aksiyon kamerası gibi olana kadar dolu çeşit var. Dün nette gördüm. Minicik HD çekim yapanı bile var. Acayip ufak. Çeşit çok. Hemde acayip ucuz. Buralardan o fiyatta o kadar çeşit yok.

Lenovo Vibe P1 ile gönderildi.

master006, Asel Kaan Efe ve Sabahattin bunu beğendi.
  6. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bende Sanal kart kullanıyorum, alacam ürün fazlasına %10-20 limit aktarıyorum, birde aktardınız limit zaman sınırı var, zamanı dolldu mu kalan parayı sanal karttan sıfırlıyor. İş Bankası kullanıyorum daha önce ismi lazım değil Garanti kullanırdım, acayıp dövüz farkı veya geri iade'de para hesaba Çinden üç günde geldi, garanti kavga edip üç dört ay sonra zor aldım.

master006 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Arkadaşlar, benim akü ölü. Değişme vakti geldi.Klasik bir soru sorayım. Hangi aküyü önerirsiniz. Servis çokluğu bakımından inci ve mutlu arasında kaldım. Bir de amper değeri var. Asıl olay üzerinde yazan 'Ah' değeri değilde 'CCA' değeri yani soğuk marş değeri. Doğal olarak da 'Ah' değeri arttıkça o da artıyor(tabi starter aküler için durum böyle. Servis aküleri için durum farklı tabi. Araca starter akü gerektiğinden onun hakkında bahsediyorum.).Şimdi aracın orjinal değeri 60Ah.bu değerinde CCA değeri bütün hepsinde 540A.bir de start stoplu araçlar için 'AGM' tip aküler var onların aynı değerde cca değeri yüksek(ama pahalılar) . Acaba araç LPG'li olduğunda orjinal durum fark eder mi? Yani 'cca ve ah' değeri yüksek bir akü mü yoksa yoksa orjinal değerlerde bir akü mü seçmem uygun olur? Şimdi orjinalden yüksek 'Ah' değeri seçersem aracın alternatörü orjinal olduğundan seyir halinde aküyü tam kapasite şarj edememe durumu olabiliyormuş. Bu da akünün ömrünü kısaltıyormuş. Acaba lpg olmasının enerji tüketimindeki artısı nedir ki. Eğer fark etmezse orjinal değerde akü alacam. Çünkü orjinal (60Ah)değerde akü ile yüksek (72A)değer arasında fiyat farkı var. Eğer fark etmezse boşa para vermek istemiyorum. Uzun bir yazı oldu teşekkürler.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    @bykadir Abi yardımların için sağol.

Ben şimdi ininal kart aldım internetten kaydımı da yaptırıp yükleme yapmayı düşünüyorum :) En rahatı bu sanırım paranı yatır olan parayı kullan :)

9. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Aliexpress den alış veriş yaparken bende sanal kart kullanıyorum.Birde GEEK diye bir site var.Onun mobil uygulamasını yükledim Türkce olması çok kolay.GEEK ten alış veriş yaparken de Paypal hesabı kullanıyorum.
    Yalnız çözemediğim Alibaba sitesi var.Örnek ben 40 adet plastik renkli küllük almak istiyorum adamlar 1000 adetlerden bahsediyor.Adet bölümüne yazdığım da ise çıkmaz bir yere giriyorum.
    Alibaba da adeti 0,70 dolar,Aliexpress de ise 4 veya 6 dolar arasında değişiyor.Toptan alımlarda Alibaba çok daha ekonomik.

master006, Asel Kaan Efe ve bykadir bunu beğendi.
  10. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    oncelikle tesekkurler tsi sport edition yazisi yurt disi wag araclarinda var ulkemizde olmayan bi versyon
    bende nette gordum ve siparis gectim.

master006, Asel Kaan Efe ve bykadir bunu beğendi.
  11. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Daha bir de bildiğiniz üzere ABD satışı olan ebay benzeri siteler var. Onların Türkiye'ye gönderimleri yok. Onun çözümünü de bulmuşlar. https://amerikapostam.com/ diye bir site var ama ücretli. Sitesinde çalışma biçimi anlatılmış ve buralarda bulunmayan ürünler (araba parçaları gibi) onlara aldırılıp getirtirilebilir. Çalışma sistemleri abd de bir arkadaşın varmış gibi. Onlar alıyor, inceliyor, bilgi veriyor, eğer ürün sıkıntısıyla onlar oradan hallediyor. Hatta birkaç ürün farklı yerlerde alınırsa onlar tek kutu yapıp kargoluyor. Ya da büyük bir paketse, eğer küçültüle biliyorsa, küçültüp paketliyorlar. Akıllıca, fakat ücretli bir hizmet. Hatta gümrük işlerine bile karışmıyormuşsun. Onlar hallediyor. Sen parasını ödüyorsun. Hiç denemedim ama çok sıkıntılı bir durumda kullanılabilir. Mesela burada bulunmayan veya pahalı olan ürünlerin, ödenen ücretleri karşılıyorsa, alına bilir.

master006 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    EN 53cm BOY 48 cmDERINLIK 23 cm woofer ise 30 cm olmasi lazim power bass markasida

bykadir bunu beğendi.
  13. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Canıma tak eden farları söktük, içi temizlenmez ve far tası ölmüş ayaklarıda kırık olduğu için muadil iki adet far aldım taktık. 400 tl tuttu iki far ama valla oh dünya varmış... Gari önümü görür oldum.
    Ya neden orjinal çıkma almadın diyenlere:
    Valla pahalı çıkmalar ve durumları hiç iç açıcı deel çıkma orjinal bana 750 tl gibiye patlayacaktı...

Halil, <<bülent>>, master006 ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  14. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hemşerim bence normal akü al derim, pejoda yüksek değer akü takmışlar kayış kopardıydı... Normal akü olsaymış hiç stop etmessen yolda bırakmazken büyük akü tam kapasite şarj edemediğinden yolda bıraktıydı

bykadir bunu beğendi.
  15. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    Bana küçük bisey lazim ya caravelle bagaji küçük baya

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bykadir bunu beğendi.
  16. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Benim şu an kullandığım ve bir önceki 72Ah. Fakat 2 gündür araştırma yaptım ve akü konusunda bayağı bir şeyler öğrendim. Yolda giderken akünün hiç bir önemi yok. Akünün görevi marş basmak. Marş bastıktan sonra görevi alternatöre devrediyor. Eğer alternatör yetersiz kalırsa aküyü kullanıyor. Şimdi benim araştırmalar sonucu ulaştığım ve kafama takılan sonuç;
    Alternatörün 2.görevi olan aküyü şarj etme konusunda. Şimdi alternatör doğal olarak fabrikadan, orjinal değeri olan 60Ah şarj etme olarak ayarlı. O değeri sıkıntısız şarj edebiliyor. Ama sen buna 72Ah aküyü şarj et dersen. Doğal olarak zorlanacaktır. Bu da şarj süresi uzayacak ve alternatörün fazladan yüke neden olacak. Alternatör hem sistemi besleyecek hem de aküye uğraşak. Bu da büyük ihtimalle aracın motoruna da yük olup yakıtı da etkiler kanısındayım. Yani akü ne kadar kısa sürede şarj olursa o kadar yük hafifler. Bir de akü ömrü konusunda, kısa sürede tam şarj olamayan akünün ömrü az oluyormuş. Bir de şu CCA yani soğuk marş gücü durumu var. Şimdi 72Ah CCA gücü de fazla. Yani marşa anlık gücü fazla veriyor. Marş dinamosu da 60Ah CCA gücüne göre ayarlıdır büyük ihtimalle. Belki bu güç. Marş motoru da etkileyebilir kanısındayım. Bir tek orjinalden sonra eklenen lpg sistemi var. Acaba o ilk marşta çok bir güç çekiyor mudur ki? Gerçi ilk marşta kapalı (Sıralı sistem olduğundan). Bir de 72Ah fiyatı, 60Ah den fazla. Karar veremedim. Ama orjinal değerini kullanacam gibi duruyor.Marka olarak da inciyi düşünüyorum. Şimdiye kadar hep mutlu kullandım. Bir de inciyi deneyeyim diyorum. Bir de onda 65Ah seçeneği var. Ama ne aracın kullanım kılavuzudan orjinal değerine bakıp onu almayı düşünüyorum.

master006 bunu beğendi.
  17. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,922
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Abiler, arkadaşlar dediğiniz neredeyse gerçek oluyordu. 4 tane çocuğu kapaklarla oynarken enseledim, kızdım, yolladım :)

mgk19, Cilo, Tilki ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  18. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Bisiklet sezonu açılıyor.Bundan sonra şekilli kapaklar durmaz jantın üzerinde artık.

Cilo, master006 ve bykadir bunu beğendi.
  19. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    yakında birileri hacılar merak etme. Benim bir çiftini evin önünde, bir çiftini de arkadaş gel kamelyada oturup çay içelim dedi. Ben de arkadaşın evinin önündeki kamelyaya gittim. Araba tam gözükmüyordu ama yakınımdaydı.Sonra eve giderken tam arkadaşa sibop kapaklarımı çaldılar derken bir baktım diğer çifti de uçmuş.

oguztiryaki55 ve master006 bunu beğendi.
  20. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    piyasada slim diye tabir edilen wooferlarda var yanlı hava çıkışlıları öneririm yoksa çok uğulduyor

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş