Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bugün Aracınıza Ne Yaptınız ?

'Bakım Günlükleri' forumunda Köksal tarafından 1 Aralık 2012 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    220 tl mazot aldım 850 km mesafe yazdı normalde 750 falan yazardı. Yazılım sonrası ilk full depom ve bu ay epey şehir içi yolum var bakalım ne yakacak

Sent from my iPhone using Tapatalk

SaMeTT, gogo17, Kayacan ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  2. i_ipek

i_ipek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,207
    Ad Soyad:
    Ibrahim Ipek
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Getz 1.6 (2003-2011)
    Getz'im icin arka farlara siyah film siparis verdim :) bakalim sonuc nasil olucak, ilk defa denicem
    Film bu http://www.ebay.com/itm/162029921310 aldigim renk medium smoke. ne fazla acik, ne fazla siyah :)

3. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Farlarda kaim olan Xenon farları söktük, yerine sarı far taktık, far kablosunu yeniledik, Araç ön ve arka park sensörlerini taktık, alarmı söktüm attım, aracı kitleyince ve açınca "bıyk" diyen zımbırtıyıda söktüm attım... Haftaya inşallah, ön arka tampon boyama ve pasta cila akabinde iç detay temizlik kalacak... :)

SaMeTT, master006, Tamer52 ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  4. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    Şehir dışında okuduğum için göremiyorum bile 2 aydir, bende can sıkıntısına arkadaşa gaz verdim 3 kutu sprey boya aldirip 2001 fiestanin kötü olan jant kapaklarini söküp güzelce boyadim panjuru komple boyadim piano black gibi oldu bide plakaliklari söktüm çok beğendi gecen haftada müdürün arabasini temizledim 2 hafta sonra orduya gidicem caravelle ile ilgilenicem

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tilki bunu beğendi.
  5. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    park sensörünün yorumlarını merak ediyorum, nasıl?

6. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    park sensörünü takacak adamlar bile ilk önce tavsiye etmediler, yok kullanımı sıkıntı, memnun kalınmıyor diye. Meğer takılması zormuş, o yüzden o şekilde yorum yapıyormuş takan ustalar :)
    Ürünün takılması azcık meşakkatli, birde biz kabloları tek tek ayırıp, yanmaz bantla tekrar izole edip birleştirdik, ön ve arka tamponu söktük derken iş baya uzun sürüyor.
    Lakin tam istediğim şekilde çalışıyor, Ön taraf, vites boş veya birdeyken aktif oluyor, bir müddet sonra kapanıyor dediler onu test etmedim... ama el frenini çekersen otomatik kapanıyor, arka taraf ise malum geri vitesde aktifleşiyor. Ben gözleri bilerek tamponun ucuna doğru yerleştirdim böylece dar parklarda işimi kolaylaştırdı ayrıca, bu kenarlardaki dubaları bile algıladığı için kenar parklarda da sıkıntı çektirmeyecek gibi, şimdilik memnunum...

7. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,463
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    En iyisini yapmışsın hemşehrim. Böyle geniş araçlarda özellikle park, sensörsüz çok zor oluyor. Bir de mesela arkada oynayan çocuklar görünmeyip kötü sonuçlanan kazalara sebep olabiliyor. Ama sensör hiç yoktan uyarıyor. Bir de Mercedesi bilmiyorum ama benim araçta koltuktan kafayı çevirdiğinde arkayı göremiyorsun. Ben aynayı kullanıyordum onda da mesafeyi kestirmek zor oluyordu. Aracı ilk aldığımda bayağı tamponu sürttüğüm oldu ve boyatmak zorunda kaldım. Bir de benim araçta yan aynalarla tampon mesafesi kestirilmiyordu. Bunları şimdi çözdüm. Arkaya gece görüşlü geri vites kamerası taktım. Böylelikle gece zifiri karanlıkta falan arkayı görebiliyorum. Bir de arkaya bende normal tamponu delme gerektiren sensörden takacaktım. Onda da benim tampon yuvarlak hatlı olduğundan çirkin gözükecekti. Ben de tamponun arkasına takılan park sensöründen(mürsel abinin önceki sattığı elentraya taktığından) çinden aldım, taktım.Tamponu sökmeden kendim taktığımdan yanaşırken çok alçak kaldırımda bile ötebiliyor ama kamera da olduğundan sıkıntı yaratmıyor. Yan aynalara da minik kör nokta aynalardan taktım.Hem kör noktaya yardımcı oluyor. Hem de lastik ve tamponu görebiliyorum. Böylelikle lastiği kaldırıma sıfır şekilde sürtmeden park edebiliyorum. Bir tek ön taraf sıkıntı olabiliyor. Ona da bir şey düşünecem. Aslında mesafeye alıştığımdan gerekte yok.İlklerde zor oluyordu ama şimdi alıştım.
    Sen önceki mesajında alarmı söktüm demişsin. Ne tür bir sıkıntı vardı.

Lenovo Vibe P1 ile gönderildi.

master006, Settar_Han ve Tilki bunu beğendi.
  8. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Sensör sağdan soldan geçenlerede ötüyor bir an panikliyor insan. :)

Asel Kaan Efe ve Tilki bunu beğendi.
  9. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,463
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bakalım aklımda olan başka bir proje var ama ne zaman yaparım bilmem. O fikir. Otomatik açılan bagaj kapısı ve uzaktan araç çalıştırma. Belki anahtarsız giriş ve çalıştırma da entegre edebilirim. Bagaj kapağı basit de uzaktan da açılmasını eklemek biraz sıkıntı olacak. Bir de yay takmayı düşündüm olmadı. Tofaş bagaj yayını denedim. Çok sert geldi ki bagaj düğmesine basınca resmen bagaj kapağı uçacaktı. Resmen arkada biri olsa kesin kapak o kişinin çenesini kırar, dişlerini döker durumda bir sertlik oldu. Ben de oranın çözümü için kısa piston şeklinde açılan kapak yayından alıp deneyecem bakalım. Ama ne zaman olur bilemem. Şimdi evin mutfağını tadilat yaptırıyom ve bayağı bir masrafa girdim.

master006 ve Tilki bunu beğendi.
  10. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,463
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Çok yanlara takınca olabilir. Benimkinin tek sorunu tamponun iç kısmına yapışan alüminyum bir şerit var. Ben tamponu sökmediğimden orada da darbe emici bir parça olduğundan biraz alta yapıştı. Bu sebepten alçak kaldırımlarda bile ötüyor. Gerçi iyi yönü de var. Tamponun altını kaldırıma sürtmesine engel oluyor.

Asel Kaan Efe, <<bülent>> ve Cilo bunu beğendi.
  11. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkayı görmeme olayı şöyle , normal seyir halinde iken arkadan gelen araç noktasında sıkıntı yok ama karanlık park zifiri karanlık oluyor ve geri geri çıkarken hiç bir yer gözükmüyor idi, şimdi o olay ortadan kalktı...
    Alarmı söktürdüm çünkü , kötü ürün takmışlar ve bazen almıyordu ve aracı kitleyip açarken vıyk vıyk ötüyordu :) Hoşuma gitmedi onuda söktürdüm, yeni taktırdım sıfır. Sadece merkezi kilit ama alarm değil, ayrıca kendi anahtarınada kodlattırdım, şimdilik çok iyi.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    :) Onu hiç yaşamadım ama mesela arka sensörde birisi arkana tam geçince değil geçemey kalkışınca ötmesi güzel, böylece önlemini alıp hemen frene basıyorum.... :)

bykadir ve Cilo bunu beğendi.
  13. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    O uzaktan bagaj açmayı bende çok istiyorum ama yapabilecek usta yok.. konyada... biliyorsun hemşerim... :) Uzaktan çalıştırma ise arkadaşın aracında var. Otomatik vitesli bir araç idi aynı kumandalarda yer alan düğmeye basınca araç çalışıp rolantide bekliyor....

bykadir bunu beğendi.
  14. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Ben kaldırıma yarım metre uzak dururum sensöre bile gerek yok yılların alışkanlığı. :)

Asel Kaan Efe ve bykadir bunu beğendi.
  15. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,463
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Benimde arkayı görme konusunda seyir halinde sıkıntı yok. Sıkıntı park olayında idi. Şimdi öyle bir sıkıntı yok. Zaten araca da alıştım.
    Benimde alarm da vıyk vıyk ötenlerden.İstersen kapatılabiliyor.Kumandası sustalı tip. Orijinali arızalandı ben de sustalı anahtarın içine başka bir kumanda yerleştirip kodladım. Gayet güzel çalışıyor. Benim sıkıntım bagaj açma özelliğinin olmaması. Bakalım ilerde daha fonksiyonel bir alarm takmayı düşünüyorum. Yanlız benimde alarmın tesisatı pek güzel yapılmamıştı. Ben de elden geçirmiştim ve sıkıntısız çalışıyor. Ustalar çoğu , maalesef başında tarif etmeyince pek düzenli çalışmıyorlar. Bazen de senin yaşadığın gibi karışık bir şeyse hiç uğraşmamayı tercih ediyor. Üstüne üstlük kötüleyip caydırmaya çalışıyorlar.

Tilki bunu beğendi.
  16. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,463
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Benim bagaj içerden açıldığından (elektrikli sistem) kolay da benim alarm uygun değil.Kumanda da bagaj açma düğmesi yok. Ancak başka bir uzaktan açma sistemi(seninki gibi alarmsız) takıp onla olur da onada ayrı kumanda olacak. Ben de o anahtarlık gibi olan alarmları sevmiyorum.
    Bagajın açılması basit. İçeri pistonlu ya da zayıf bir yay takıp bagaj açma düğmesine basınca kapağın açılması sağlanabilir. Açmak kolay da kapatmak biraz sıkıntı. Fakat ben bir tek açılmasını istiyorum. Kapanmasa da olur.
    Uzaktan çalıştırma bana kış için lazım. Çünkü ben kışın bazen aracın yanına gitmem zor oluyor. (rahatsızlığımdan ötürü). Bu sebepten akü sıkıntı yaratıyor.Özellikle kışın balkondan falan ara ara aracı belirli bir süre çalıştırmak için kullanacam. Bakalım duruma göre içerisinde anahtarsız giriş, anahtarsız çalıştırma, uzaktan çalıştırma ve bagaj açmanın bulunduğu alarm kitleri var. Onlarda alıp takmayı düşünüyorum. Türkiye de pahalı belki çinden sipariş verebilirim. Hatta bir Çin alışveriş sitesinde bunun cep telefonla kumanda edilenini bile gördüm. Ama maddi duruma göre. Çünkü o kadarda olmazsa olmaz bir şey olmadığından, ondan daha öncelikli ihtiyaçlara öncelik veriyorum.
    Bende aracı ilk aldığımda sıkıntı oluyordu. Şimdi araca alıştığımdan dolayı sıkıntı yaşamıyorum.

Tilki bunu beğendi.
  17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    @Murat abi yine en uygun bizim sigortacı çıkardı, trafik 510tl, kasko 680tl. Eger ön camı da yetkili serviste orjinal parca degisimi istersen 750tl dedi. Ben de ön camda ısıtma var diye orjinal olsun dedim.

Son düzenleme: 8 Nisan 2016
    <<bülent>> ve Murat bunu beğendi.
  18. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Ön cam önemli yan sanayi camlr oturmuyor genelde.

Hayırlı olsun şimdiden.

19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Sağol abi, sigortacı da yan sanayi de müsterilerimizi pek memnun edemiyoruz dedi. Geçen yıla oranla 220tl gibi bir artış oldu toplamda.

Murat bunu beğendi.
  20. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,931
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Uzunca bir zamandır yıkayamadığım ve yıkatamadığım aracımı yıkadım, cam suyu ekledim, hava filtresini kontrol ettim. Ön lastiklere hortumla su tutunca akan suyun rengi direk kapkara oldu. Camlarını camsil ile sildim, lastikler için bimden aldığım lastik parlatıcısını sıktım, baktım lastik parlatıcı işe yarıyor kapı çıtaları, aynaların arkası ve tavan çizgilerine uyguladım, ileride bagaj içindeki plastik kısımlar için kullanacağım. Direksiyonun altındaki plastikte küçük bir göçük vardı ona da uğraştım fakat istediğim gibi olmadı.

Direksiyonun altındaki kısım plastik olduğu için sıcak su kullanıp mı düzeltsem yoksa saç kurutma makinesi mi kullansam bilmiyorum. Sizler ne önerirsiniz?

Birde jant kapaklarını temizlemek için bulaşık deterjanı ve cif (beyaz) kullandım sıfır alınmış gibi temizlemek için neler kullanabilirim?

Asel Kaan Efe, Sabahattin ve bykadir bunu beğendi.
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş