Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

buda oldu diesel yerine benzin

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda AR147 tarafından 12 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. olmaz sanırımhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

2. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    sürekli eurodiesel almaya bak. türkiyede euro ların bile kalitesi değişirken normali alınmaz. hatta verdiğin 3 kuruş fazla paraya değer bence.

3. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yapıyolar varsa tanıdığıınız sorabilirsinizz
    Düzenleyen : efe34

4. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    doğrudur yaparlar ama ne kadar mantıklı ne kadar verimli olur o tartışılırhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

5. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Mazota benzin karıştırma işini genelde hallere mal taşıyan ve gazete dağıtan kamyoncular yapmaktalar !!!

Tabi bu deponun çeyreği kadar değil cüzi bi oran karıştırıyolar 200 litre mazot alıyorsa 5 -10 litre benzin karıştırıyorlar!!!

Birde şunu unutmamak gerek ağır vasıtalardaki dizel motorlar daha çetin ve zor şartlara dayanacak şekilde tasarlandığı için bu karışıma biraz daha uzun süre dayanabiliyor fakat bineklerdeki dizel motorların üretim amacı ağırlıklı olarak tasarruf mantığı ile üretildiği için daha kolay zarar görebilir !!!

Son olarak bu işlemi yapan kamyon sahipleri en fazla 2 yıl civarında kullanıyorlar araçlarını ve sonra satılıyor kamyon! Daha sonra yeni bir araç ve yola devam !!! Eski aracı alan ise belli bir süre sonra motor indiriyor ne olduğunu anlamadan buda işin kötü tarafı :(

Bu araçlarda çıkan en büyük sorun piston , sekman , gömlekgibi birçok parçanın değişmekzorunda olmasıymış bilginize...

Bu bilgileri halde muhasebeci olarak çalışan bir arkadaşımdan öğrendim doğruluğundan emin değilim affınıza sığınarak paylaştım :)

6. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bunu yapan bi abi var kendisi söledi bunlar gece yüklüyolar hamsiyi bell bi saatteistanbulda halde olmak zorundalar eğer yetişemezlerse hamsi doğru denize dökülüyor vede para felan alamıyolar kamyon daha hızlı gidiyomuş demesi öleeee

7. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kaan teşekkürler açıklaman için aynen öle ama motora zararı konusunda bişe bilmiyorum olabilirrr o konu hakkında hi bi yorumum yokk:)

8. karizmaxenon

karizmaxenon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bilal aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    çok az mıktarda kullanılmasının faydalı oldüğünü duymuştum bi kamyoncu abıden...

9. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    öncelikle geçmiş olsun..merak ettiğim konu yakıtı nerden aldınız?bildiğim kadarıyla opette benzinli ve dizel araçların pompa uçları farklı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif

10. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    T4 TDı sahibi arkadaşım deposunu fullediğinde 1 lt ince 10 numara yap katıyor. Ne amaçla yapıyor onuda pek anlamış değilim.

Soğuk kış aylarında araç rahat çalışması amaclı full depoya gaz yağı eklenebilceğini G kasa Astra 1.6 kullanım kitapçığında yazıyordu...

12. ruysall

ruysall Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben de yarım depo normal dizel yakıt kullandım aracımda performans kaybı az da olsa gözlemledim. Pek çok şirket aracında normal mazot kullanılıyor. Daha tasarruflu olduğunu söylüyorlar ancak bir daha normal mazot kullanmam sanırım.

13. karizmaxenon

karizmaxenon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bilal aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    o bahsettiğiniz performans kaybını tam depo mormal mazot kullanınca bende farkettım ...

14. Misafir

Misafir Guest

Aracın enjektör düzeni Euro'ya göre yapılmış, bu kontrol kalemi ile paslı vida sökmeye çalışmak gibi bir şey, sonunda enjektörleri yersiniz, hatta yakıt sistemine zarar bile verir...

15. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Coşkun abi yanlış biliyorumdur ama ülkemizde Euro dizel olmadan birçok marka dizel versiyonlularını ülkemize getirmiyordu. En iyi bildiğimi Mitsubishi Carismanın dizel son yıllarda geldi ülkemize. Yine aynı biçimde Toyotada ülkemize binek araçlarında dizel getirmiyordu v.b.

Yani demem o ki normal dizel ile Euro dizel arasındaki fark Coşkun abinin örneğinde olduğu gibidir...

16. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    teşekür ederim opettealdım birdahada yanından bile gecme popa ucları faklı ama benzin tabancası ince olduğundan geneld dizellere benzin katıyorlar

17. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Opet bu hatayı çok yapıyor. Ben yakıt aldıktan sonra kesinlikle fişe bakarım arabayı çalıştırmadan. Tik olmuş zaten. Kontrol etmeden yola çıkmıyorum. Pompayı takarkende bakıyorum. Ama yeni aracımda çok zorlandım. Hep Eurodiesel'in önüne çekiyordum. Sonradan benzine gidiyordum...

18. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Firmadan ziyade yakıtı dolduran pompacının hatası bu arkadaşlar!
    Tabi biz araç sahipleride alacağımız yakıtı söylemezsek yanlış yakıt alma ihtimalide artıyor!!!

Özellikle bizler uyarıp dikkat edicez eee nede olsa adamlar sabahtan akşama kadar yüzlerce araçla ve bi okadar insanla muhattap oluyo işleri zor bi anlık dalgınlık sonucu böyle hatalar olabilir !

Bu tabi bir savunma değil ama sanki önce biz dikkat etsek bu hataların önüne geçeriz gibime geliyo!!!

Bu Sayfayı Paylaş